- En iyi cevaplar
- 1
- Emoji Skoru
- 60.121
- Puanlar
- 748
- Konu Sahibi Boleyn Kizi
-
OKuldan cıkış saatinde hep siz alıyorsanız cocugu ,sizin alıp hastahaneye götürmeniz normal.Yanında öğretrni yoksa ne kadar düştü ne hasar aldı onlar da görüntülere bakana kadar bilememiş olabilirler.Ekmeğinden olacak kişinin hakkına girmediğnizden emin olup vicdan muhasebenizi iyi yapın çünkü ülkemizde gerçekten insanlar aç ve özel okul öğretmenleri sırf atılmamak için neredeyse cocukların kıçını öpecek durumdaHayır götürmemişler. Zaten okuldan çıkış saatiydi. Tam almaya gitmiştik zaten. Doktora götürdük sonrasında. Röntgen çektiler işte. Öyle. Video evet var. Istedik hemen gönderdiler. Hiç ikiletmediler.
Hayır götürmemişler. Zaten okuldan çıkış saatiydi. Tam almaya gitmiştik zaten. Doktora götürdük sonrasında. Röntgen çektiler işte. Öyle. Video evet var. Istedik hemen gönderdiler. Hiç ikiletmediler.
Aslında ilk etapta ögretmeni öyle söyledi çünkü kendisi görmedi çocuğun düştüğünü. Videoda görünüyor. Sonradan görüyorlar düştüğünü. Gürültüye çıkıyorlar. Öğretmenin tek hatasi burda aslinda, ne kadar ve ne siddetle düştü bilmiyorum siz yine de bi doktora götürün demeliydi.Kurum süreci şeffaf ve samimi yönetmiş,ilk etapta telefonda korkmamanız adına yumuşatarak söylemişler,video kayıtları verilmiş,maddi manevi sorumluluğu almışlar;burada okulun ihmali var mı buna bakalır.Eğer ihmal yok ise öğretmen arkasını döndüğü an cocuk sandalyeden düşer kafasını da çarpar omzunu da kırabilrdi.Okul pahalıymış ingizcrymiş çok para verdik diye cocugunuzun her saniye peşinde gezemez ki,saçma bi beklenti.ihmal yoksa ve okul tüm sorumluluğu alıyorsa daha ne yapmalılar?
Kurum süreci şeffaf ve samimi yönetmiş,ilk etapta telefonda korkmamanız adına yumuşatarak söylemişler,video kayıtları verilmiş,maddi manevi sorumluluğu almışlar;burada okulun ihmali var mı buna bakalır.Eğer ihmal yok ise öğretmen arkasını döndüğü an cocuk sandalyeden düşer kafasını da çarpar omzunu da kırabilrdi.Okul pahalıymış ingizcrymiş çok para verdik diye cocugunuzun her saniye peşinde gezemez ki,saçma bi beklenti.ihmal yoksa ve okul tüm sorumluluğu alıyorsa daha ne yapmalılar?
Bu kısmı tam anlayamadım ben. Bezini değiştiren kadın bezi değiştirip çocuğu kendi başına sınıfa mı yollamış?Çocuğu başibos birakan kişi ögretmeni değil. O konuda hakkını yiyemej
Başıboş birakan kişi bezini değiştiren kadın.
Hasarı karşılayacaklarini söylemişler yeni fark ettim bence buda bedel ödemek sayılır zaten kendileri kabul etmişler yinede sizin karariniDavadan beklentim, canları yansın ayni ihmali tekrar yapamasınlar. Bu ihmalin bir bedeli olmalı. Hapis cezasi olmaz aklıma bile gelmedi. Böyle bir davada hapis cezası da çıkmaz yani sanmıyorum. Zaten sıradan insanlarız, yargının işleyişini etkileyecek sosyal veya politik güce sahip değiliz. Ama bir beden ödemelerini istiyorum. Özellikle ihmali olan 1 kişi var onun işine son verilmesini istiyorum.
İhmal nedir diye sordum madem konu acıp fşkir isiyorsunuz tabi ihmalleri ne diye soracagım.Cıkış saati cocuklar merdivenden inerken öğretmen tek tek nasıl indirebilir?Ancak yanlarında olabilir ve o anda da hersey gelişebilir.Siz arkanızı dönersiniz cocuk sandalyeden düşer dişi kırılır bu ihmal mi?Okula milyınlar verseniz de özel okulda ana sınıfı öğretmeni 40 50 bin ya alır ya almaz ne yapmalı bu öğretmenler anlamadjm ki?Ihmal ve ağır kusur var yazmış miyim yoruma? Yazmışım. Kurum ihmal ve yükümlülüğü kabul ediyor mu evet ediyor.
Sizin görüşünüz peşinde mi gezsin??? Ciddi mi sordunu, anlamadim ama. Evet koridorda tek başına merdivenden inmesine izin vermesin. Arkadaşı itmiş de çocuğun canı acimiş demedim Köprücük kemigi çatlamış dedim.
Acaba o bezini değiştiren kadın diğer çocuklara bişey yaparken sizinki aniden mi çıktı naptı acaba olur ya gözden kaçma falan okul çıkışıymış hareketli olur o saatler mont giydirme falan derken belki gözünden kaçmıştır kadının ayy bilemedim yaAslında ilk etapta ögretmeni öyle söyledi çünkü kendisi görmedi çocuğun düştüğünü. Videoda görünüyor. Sonradan görüyorlar düştüğünü. Gürültüye çıkıyorlar. Öğretmenin tek hatasi burda aslinda, ne kadar ve ne siddetle düştü bilmiyorum siz yine de bi doktora götürün demeliydi.
Çocuğu başibos birakan kişi ögretmeni değil. O konuda hakkını yiyemej
Başıboş birakan kişi bezini değiştiren kadın.
Cıkış saati cocuklar inerken olmuş bu 1 saniye içinde olabilir bişey.İhmal varsa gerekirse okul bile kapatılsın ama bırada ihmal yok.Çocuk merdivene çıkıp ordan düşecek kadar tek kalmış. Gözden kaçmış. Bu ihmal değil midir? Düşünce müdahale edilmiş o raddeye gelene kadar kimse görmemiş.
Okul çıkış saatiymiş zaten hazırlık vs olmuş sanırım o arada olmuş olayÇocuk merdivene çıkıp ordan düşecek kadar tek kalmış. Gözden kaçmış. Bu ihmal değil midir? Düşünce müdahale edilmiş o raddeye gelene kadar kimse görmemiş.
Cıkış saati cocuklar inerken olmuş bu 1 saniye içinde olabilir bişey.İhmal varsa gerekirse okul bile kapatılsın ama bırada ihmal yok.
Sanırım evet. Tek başına çıkıyor çünkü odadan.Bu kısmı tam anlayamadım ben. Bezini değiştiren kadın bezi değiştirip çocuğu kendi başına sınıfa mı yollamış?
Hayir hanimefendi. Çıkışına yakin olmuş dedim cikista demedim. Neden anlamamak icin diretiyorsunuz. Bezini degistiren kadın alt kattaki sinifa inmesi için bırakmış çocuğu. O da yuvarlanmis. Durum buCıkış saati cocuklar inerken olmuş bu 1 saniye içinde olabilir bişey.İhmal varsa gerekirse okul bile kapatılsın ama bırada ihmal yok.
İhmal nedir diye sordum madem konu acıp fşkir isiyorsunuz tabi ihmalleri ne diye soracagım.Cıkış saati cocuklar merdivenden inerken öğretmen tek tek nasıl indirebilir?Ancak yanlarında olabilir ve o anda da hersey gelişebilir.Siz arkanızı dönersiniz cocuk sandalyeden düşer dişi kırılır bu ihmal mi?Okula milyınlar verseniz de özel okulda ana sınıfı öğretmeni 40 50 bin ya alır ya almaz ne yapmalı bu öğretmenler anlamadjm ki?
Bu kısım size göre ihmal ve kusur değilse amenna.Tek başına koridora çıkmış, merdivenlerde zıplamaya çalışmış.
Diretmek değil de yanlış anlamayın bu şekilde yazdığınız için bende öyle anladım açıkçasıZaten okuldan çıkış saatiydi.
Hayır bezini değiştirdikten sonra olmus. Ders esnasinda yaniÇocuğun düşmesi de üzücü ancak konu o değil. Çocuk bu maalesef saniyelik işler hareketliyse özellikle. Görmemişler bile düşerken kameradan anlaşılmış. Dolayısıyla çıkış saatinde giderken olmamış gibi geliyor bana. Çıkışta herkesin önünde düştüyse ihmal diyemem ama tek başına oradayken düştüyse ağır ihmal olduğunu düşünüyorum.
Şuan panik ve sinirhalinde olmanızı anlıyorum,kim bilir belki de ben de olayın sıcağıyla böyle bir hal içinde olurdum ama diyorum ki cocuk bu bir sn içinde gelişiyor herşey.Kadın bezini değişti belki de daha elini yıkıyordu ki cocuk odadan cıktı merdivende zıpladı düştü.Kadın görmediği için ve haliyle korktuğu için öğretmene olayı net anlatmamış,öğretmen de size öyle aktarmış olabilir.Hayir hanimefendi. Çıkışına yakin olmuş dedim cikista demedim. Neden anlamamak icin diretiyorsunuz. Bezini degistiren kadın alt kattaki sinifa inmesi için bırakmış çocuğu. O da yuvarlanmis. Durum bu
Evet ama okul bile ağır kusuru kabul ediyor, burdaki hanımlar etmiyor hayret. Ben de ogretmenim. Ogretmenin halinden anlarım. Çocuğuma özel ilgi de beklemiyorum ama koridorda tek birakilmaz yani olmaz.Diretmek değil de yanlış anlamayın bu şekilde yazdığınız için bende öyle anladım açıkçası
Çıkış saati vardır çıkış saatine yakın zaman dilimi aynı değil çünkü
Anne olarak içiniz yanıyor ben sizi anlıyorum. O yüzden can havliyle bir yol arıyorsunuz onların da canı yansın istiyorsunuz. Oğlumun eli benim yüzümden yanmıştı bir keresinde. Hiç ister miyim mesela canı yansın. Onlara geleceğine bize gelsin diyoruz hepEvet bu da bir yol. Mahkeme süreci uzun. Biz sıradan bir aileyiz. O yüzden davanın seyrine etki edemeyiz. Ama bilmiyorum. Kafam o kadar karışık ki. Bilmediğim için sizlerden akıl almaya geldim
Doğru yönetmek istiyorum sureci