Çocuğum kreşte düşmüş

Ya Allah senden razı olsun gerçekten akli selim fikir verdiğin için. Herkes , hatasını kabul eden kurumun avukatı kesilmiş. Hayret.

Hayır bezini değiştirdikten sonra olmus. Ders esnasinda yani

Bence ağır ihmal var. Konu her ne olursa olsun önlemler alınmamış. Kapıyı kapatıp değiştirip ellerini yıkayabilirdi, çocuk çıkamazdı veya merdiven başlarında ve sonlarında neden kapı yok gibi gibi bir sürü ihmal var. Bu ihmal cezasız kalırsa bir başka çocuğuda aynısı olabilir. Bence böyle bir konuyu sadece kendi maddi masraflarınızı alarak kapatmak sonrasında bir başkasının başına gelirse daha büyük vicdani yük.

Ya Allah senden razı olsun gerçekten akli selim fikir verdiğin için. Herkes , hatasını kabul eden kurumun avukatı kesilmiş. Hayret.
Kurum hatalı, çalışanlar hatalı ancak süreci gayet iyi yönetmişler, sorumluluktan kaçmamışlar. Ben takdir ettim açıkçası. O yüzden biraz sakinleştikten sonra karar vermek daha mantıklı olabilir.

Sanırım evet. Tek başına çıkıyor çünkü odadan.
Bezini değiştiren kadın sınıfa mı bırakıyor normalde yani görevi bu şekilde mi? Bunun yazılı bir kuralı var mı, kayıt olurken bakmış mıydınız? Çocuk kendisi kapıyı nasıl açmış, kapılar çocukların açabileceği şekilde mi?

Evet ama okul bile ağır kusuru kabul ediyor, burdaki hanımlar etmiyor hayret. Ben de ogretmenim. Ogretmenin halinden anlarım. Çocuğuma özel ilgi de beklemiyorum ama koridorda tek birakilmaz yani olmaz.
Kadın cocugun bezini değiştirdi belki de başka bir cocuk daha vardı onınkini de değişeyim diyene kadar cocugunuz cıkmış olabilir.Ben sizi anlıyorum fakat birisi işinden gücünden edilecekse %100 eminlik gerekiyor işin vicdani yükü cok agır çünkü.

Bizim okulda da 3 yaş grubu var ama altları bezli değil. Sizinkiler daha mı küçük? Bir de bez değişim odası sınıfla aynı katta olsaymış keşke. Çocuk odadan çıkar sınıfa kendi başına giderdi.

Bu yorumun benzerini yazdım,yoruma allah razı olsun bana avukatı kesilmiş olmak düştü dkkd

Cocugun ogretmenin bilgisi dışında siniftan çıkması 3 yasindaki cocuk icin ogretmenin ihmalidir. Ancak kres surecinden gecmis anne olarak soylemeliyim ki kurum akabinde yapmasi gereken herseyi yapmis goruntuleri vermis maddi manevi yaninizdayiz demis ve sorumluluk almış. Muhtemelen mudur ile ogretmen arasinda bu ihmal uzerine konusulur ve ogretmen ile ilgili karar mudurlerince verilir

Kapılar normal kapı. Ama kapali değil zaten. Kapı ardina kadar açık. Odanın içini görme şansımız yok. Kayıt olurken bakmamıstım ama çocuğun gelişim geriliği olduğunu, akranları gibi olmadığını bu sebeple tek birakmamaları gerektiğini söyledim. Zaten söylemesem de 3 yas çocuğun merdivende tek başına birakilmasi normal değil ve ağır kusur içerir.

Bu yorumun benzerini yazdım,yoruma allah razı olsun bana avukatı kesilmiş olmak düştü dkkd
Siz okulda kusur olmadığını iddia ettiniz, o hanım ihmal olduğunu fakat süreci iyi yonettiklerini söyledi. Aynı şeyler değiller. Ağır ihmal olmasa ben bunu bu şekilde buraya yazmam, okul da ihmali kabul edip sorumluluğu almaz.

Öncelikle geçmiş olsun ben şeyi merak ettim hep ihtimaller konuşulmuş ama kurum o bez değiştiren kadına sormamış mı çocuk neden nasıl ayrılmış odadan da merdivenlere kadar gitmiş? Ya da sizler sordunuz mu? Asıl kilit cevap o kadında

Onu bilemiyorum yani bez değişme odasinda kaç kisi var bilmiyorum. Odanin içi görünmüyor. Sadece kapinin ardina kadar açık olduğu görünüyor. Çocuk odadan çıkıyor. Ilk merdiveni ziplayarak iniyor. Ikincide yuvarlaniyor. Video hızlandırılmış. Öğretmen hemen koşuyor gürültüye ama bez değişen kadın çok sonradan koşuyor. Çocuğu kavrayip ayaga kaldırıyor. Öğretmene bırakıyor. Hani ilkin ona da kızdım. Ayaga neden kaldiriyorsun belki bi yeri kırıldı diye ama sonra belki panikle ne yaptığını bilemedi diye düşündüm. Su an benim yaptığım gibi

Anladım. Genel olarak konuyla alakalı ben sizi haklı buldum. Dava konusunu bilemiyorum, çocuğu okuldan almayı düşünüyorsanız öyle dava edin derim. Çocuğa kötü davranabilirler diye düşünüyorum. Yine de bez değiştiren kadının değil sanki tüm sorumluluk. Daha geniş açıdan bakınca neden merdiven çıkmak zorunda kalınmış 3 yaşındaki çocuk için, bu daha büyük ihmal gibi geliyor. Sonuçta kadın kurumun sunduğu imkan kadar işini yapabilir. Merdivende yalnız bırakılması farklı bir konu. Benim başıma gelse çocuğumu okuldan alıp maddi manevi tazminat davası açardım. Kadına bir şey yapmazdım.

Normalde kızımın sınıfında bezlenen yok. 4 yas grubuna gidiyor. Gelişimde geri olduğu için konuşan çocukların içinde olması önerildi. Benimki Gelişimde geriligi var bu sebeple bezli şu an

Anlık bir kaza herkes için zor bir durum açıkçası..

Tam çıkış saatine geldiyse götürmemeleri normal siz yoldaymışsınız. Maddi manevi sorumluluğu üstlenmişler. İyi ki siz hemen götürmüşsünüz.

Açıkçası ben dava açmanızı değil, kurumun, o an çocuğunuzdan sorumlu sınıf Öğretmeni ve sınıfta ki abla ile ilgili bir yaptırım uygulamasını isterim.

3 yaş çocuğu ve gözden kaçırılıyor. Merdivenden yuvarlanıyor bu basit bir şey değil fakat dava açılacak bir süreç göremedim. Sonuç ne olacak? Dediğim gibi Öğretmen için kuruma baskı yapabilirsiniz.

Merdiven başında koruma kapısı yok mu? Bu tarz ihmaller varsa bunlara dikkat çekin.. Çok geçmiş olsun,tekrarı olmasın inşallah..

O kadına inatla sorumluluk vermiyorlar. Müdür yardımcısı kendisini ve ögretmeni sorumlu tutuyor. Kadinla ilgili bir iki sordum ama geçiştirip cevap vermiyor. Suçlu sorumlu benim diyor

O kadına inatla sorumluluk vermiyorlar. Müdür yardımcısı kendisini ve ögretmeni sorumlu tutuyor. Kadinla ilgili bir iki sordum ama geçiştirip cevap vermiyor. Suçlu sorumlu benim diyor
Hımm çalışanını koruyor yani bi nevi bişey olursa zaten biz hallederiz gibisinden

Hanımlar hep çocuktur anlık olabilir diyoruz ama konu sahibini çok iyi anlıyorum. Bu ülkede bir anaokulu çocuğu tek başına tuvalete gittiğinde ayna üstüne düştüğü için hayatını kaybetti. Okulun hassas olması gerekiyor ve öğrencinin tek başına bırakılmaması gerekiyor.

Yok merdivenler normal vernikli ahşap biraz kaygan ama kayganligi azaltmak için şerit çekilmiş. Merdiven başlarında kapi vs yok. Sınıf kapıları normal bildiğimiz kapi. Yani açabilirler ama bu olayda kapi zaten ardina kadar açık.

Ama kadın olayın ortasında. Madem okul her türlü sorumluluğu kabul ediyor. Eğer kadınla ilgili detay vermezlerse dava yoluna gideceğinizi iletin. Çünkü olay kadınla başlamış.

`