• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum kreşte düşmüş

Devlet okulunda parayla tutulmuş özel öğretmen yani 👀 enteresan.
Hayır tercihe göre aileler genelde özel eğitim gereksinimi olan çocuklar için tercih ediyorlar. veya okul öncesi çocukların uyum sağlaması için tercih ediliyor şart değil yani

Hayır götürmemişler. Zaten okuldan çıkış saatiydi. Tam almaya gitmiştik zaten. Doktora götürdük sonrasında. Röntgen çektiler işte. Öyle. Video evet var. Istedik hemen gönderdiler. Hiç ikiletmediler.
şunu anlamadım çocuk dışarda tek başına diğerleri derste mi
hep beraber çıkmışlar merdivenlerdeler mi
düştükten sonra hiçbir şey yapmamışlar mı
size düşünce mi hemen haber verdiler çıkışta mı söylediler
vs
ayrıntı yok pek konuda

Devlet okulunda parayla tutulmuş özel öğretmen yani 👀 enteresan.
Aslında bu destek, özel gereksinimli kaynaştırma öğrencileri için yapılıyor. Çocuğu okula ve topluma adapte edebilmek için.

Konu sahibinin kızının sadece konuşma dil bozukluğu var. O yüzden onun için böyle bir desteğe ihtiyacı yok.

Cok gecmis olsun 4.5 yasinda bile cocugumi krese baslattigim halde merdivensiz okulu tercih ettim o donem 4 5 okul gezdim yok yemek icin asagi iniyoruz bilmem ne sinifi icin yukari cikiyoruz dediler afilli bir sistemden bahsettiler yok dedim duz ayak olsun arkadaslar hukuki sureci anlatir ama kres degistirmeyi dusunmez misiniz

Cok gecmis olsun 4.5 yasinda bile cocugumi krese baslattigim halde merdivensiz okulu tercih ettim o donem 4 5 okul gezdim yok yemek icin asagi iniyoruz bilmem ne sinifi icin yukari cikiyoruz dediler afilli bir sistemden bahsettiler yok dedim duz ayak olsun arkadaslar hukuki sureci anlatir ama kres degistirmeyi dusunmez misiniz
Kreşe gıdecek mı bakalım cocuk, bu korkuyla

Ogretmen yumusatarak anlatmis. Bu sizin doktora gitmenizi geciktirdi mi?

Bence mesele para pul degil, baska bir cocugun ayni seyi yasamamasi adina onlem. Benim kizimda masanin altindan cikarken kafasini carpmis elma gibi sismisti. Kim bu masayi buraya koydu diye ortaligi ayaga kaldirmam sacma olur degil mi? Bu gayet olagan bi durum. Cocuk bu deyip geçebilirim.
Ancak tek basina merdivenlere gitse, ziplasa, dusse o zaman orada bir eksiklik vardir. Bu cocuk 6 7 yasinda olsa amenna, yine cocuktur der gecersin, cocugunuz 3 yasinda. Agir ihmal var. Demekki eleman eksikleri var, neden tamamlamiyorlar mesela?
Hiç bilmiyorum. Yani görünmez kazaya sesim çıkmaz. Çok defa ısırılmış geldi. Ama çocuktur yaparlar. Ongöremeyi,. Buna bir şey diyemeyiz. Ama merdiven konusunda is değişir.

Neden tamamlamiyorrlar eleman eksigini bilmiyorum. Muhtemelen maddi sebeplerdir. Yani aslında baya öğrenci var kurumda yani 1 sinifta 17_20 bandında çocuk ve 2 ögretmen oluyor genelde.

Aslında bu destek, özel gereksinimli kaynaştırma öğrencileri için yapılıyor. Çocuğu okula ve topluma adapte edebilmek için.

Konu sahibinin kızının sadece konuşma dil bozukluğu var. O yüzden onun için böyle bir desteğe ihtiyacı yok.
Yani evet aslında ihtiyacı yok ben anne panik olmasın diye söyledim çocuğun yanında gözetmen olur diye ama en iyisi devlet okuluna gönderip iyi bir öğretmene emanet etmek gözü arkada kalmadan

Tabi ki sorumlulugu okul, mudur alacak. Ne yapmak istiyorsunuz alti ustu bez degistiren bi kadinla ugrasip? Sanki bilerek atti. Koca okul sorumlulugu almis ne gerekiyorsa yapilacak demis okul dururken orda 3 kuruşa bez degistiren kadina sarinca ne olacak? Okul o kadini oyleyece ortaya atsa sizin cocugunuzun bezini degistirmeye insan kalir mi acaba ortalikta cok meraklilardi cocugunuzun bezine herkes ekmek derdinde cocuk bu annelerin gozunun onunde bile neler oluyor bi anlik. Cocuk sizinleyken de basina biseyler gelebilir.

Konu sahibi de yazdı. Çocuk bu düşer kalkar. Arkadaşı iter düşer bileğini kırar bunlar olur. Anlık olduğu için kimse bir şey yapamaz. Ama 3 yaşındaki bir çocuk merdivende tek bırakılırsa düşer. Düşmemesi garip olur. Çocuğun bezini değiştirdikten sonra bırakılmaz tek başına. Gider öğretmenine teslim edersin.

Benim 11 yaşındaki çocuğum okulda merdivenden düşse bu gayet olabilir kimseyi suçlayamam. Anlık bir şeydir öğretmen ne yapabilir? Ama burada durum farklı. Bez değiştirmek istemiyorsa bu işi yapmayabilir. Ama yapıyorsa da dikkat edecek. Yapacak olduğu tek şey çocuğu öğretmenine teslim etmek. Yapmadığı için çocuğun kemiği kırıldı. Daha kötüsü de olabilirdi.

Evet ama okul bile ağır kusuru kabul ediyor, burdaki hanımlar etmiyor hayret. Ben de ogretmenim. Ogretmenin halinden anlarım. Çocuğuma özel ilgi de beklemiyorum ama koridorda tek birakilmaz yani olmaz.
Ayni yas grubu ile ve ayni kosullarda calistigim icin soyleyeyim, eger bez degistiren kadin o anda sizin cocugunuz ile tek ise kadinin sucu. Ancak 2-3 cocugu birden almis degistirirken bu durum oldu ise okul yonetimi ve ogretmenlerin de (buyuk bir oranda okul yonetiminin) sucu. Eger isleyis bu sekilde ise bir ogretmen mutlaka bez degisimi biten cocuklara sinifa kadar eslik etmeli. Bez degistiren yardimci kadinlar ayni anda bir kac cocugu almak zorunda kalabiliyorlar bazen, durum oyle mi? Yoksa sizin cocugunuzu temizleyip birakmis ve oyle mi bu olay gerceklesmis? Ha bu ne isinize yarar surecte bilmem, cunku dava acin veya burada konuyu kapatin diyemem, zor bir durum ama calisanin da isinden olmasini istemeden once bunu da bir sorun bence.

Hiç bilmiyorum. Yani görünmez kazaya sesim çıkmaz. Çok defa ısırılmış geldi. Ama çocuktur yaparlar. Ongöremeyi,. Buna bir şey diyemeyiz. Ama merdiven konusunda is değişir.

Neden tamamlamiyorrlar eleman eksigini bilmiyorum. Muhtemelen maddi sebeplerdir. Yani aslında baya öğrenci var kurumda yani 1 sinifta 17_20 bandında çocuk ve 2 ögretmen oluyor genelde.
Hanımefendi ısırılması da doğru bir şey değil ki öğretmen çocuklara hiç mi bakmıyor eğer ısırıyorsa ısırmamaları konusunda eğitim vermesi gerekiyor neden öğretmen bu bakıcı değil öğretmen eğitimci ne demek ısırılması üstelik bir çok kere diyorsunuz bir öğrenci diğer öğrenciyi ısırdığı zaman öğretmen buna engel olmalı ve çocukları bunun doğru olmadığını anlatmalı o yüzden öğretmen ya zaten ben çocuk gelişimi mezunuyum yanlış davranış davranış bozukluklari eğitimini de biz alıyoruz biz sadece okulda bezlemiyoruz yemek yedirmiyoruz onlara eğitim veriyoruz çocuğunuz defalarca okulda ısırılıyorsa kötü bir öğretmene denk gelmiş hadi üzerini kirlet yemek dökülür boya bulaşır bunlar çok normal ama isirmak normal değil

Bence de ihmal var ve üzüntünüzü aynı yaş grubunda kreşe giden çocuk sahibi biri olarak çok iyi anlıyorum.

Ayrıca çıkış saati bile olsa bu yaş grubundaki çocuklar bir refakatçi ile teker teker ya da en fazla ikişer ikişer indirilir. Her anne baba çocuğunu aynı anda almıyor zaten.

Ama ne yaparsınız orasını bilemedim. Zor bir karar.

Yok merdivenler normal vernikli ahşap biraz kaygan ama kayganligi azaltmak için şerit çekilmiş. Merdiven başlarında kapi vs yok. Sınıf kapıları normal bildiğimiz kapi. Yani açabilirler ama bu olayda kapi zaten ardina kadar açık.
Bakin bu da buyuk kusur, isterse 5 yas siniflarinin oldugu koridor olsun her merdiven basinda kapi olmak zorunda eger bina cok katli ise.

Ay buna da çok üzüldüm ya.
Isırmak da normal değil.
3 yaşındaki çocuk ısırmanın/ısırılmanın yanlış olduğunu bilmesi gerekir.

Ne yaparsın bilmiyorum da ben okuldan alırdım herhalde.

şunu anlamadım çocuk dışarda tek başına diğerleri derste mi
hep beraber çıkmışlar merdivenlerdeler mi
düştükten sonra hiçbir şey yapmamışlar mı
size düşünce mi hemen haber verdiler çıkışta mı söylediler
vs
ayrıntı yok pek konuda
Çocuk bez için sınıftan alınmış. Üst kattaki bez odasına götürülmus. Digerleri sınıfta etkinlikte. Yani Çocuk yaninda 1 yetiskin eşliğinde siniftan alinip bez odasina goturulmus. Düştükten hemen sonra sakinlestirip sprey sıkmışlar şişen ve açılan yerlere. Sonrasında bana yazmışlar. Bana yazdiklari sirada eşim evden çıkmıştı çocuğu almaya gidiyordu. Yoldaydi. Yani düşmesi ile çocuğun alinmasi arasi yarim saat kadar.

Konu sahibi de yazdı. Çocuk bu düşer kalkar. Arkadaşı iter düşer bileğini kırar bunlar olur.

Nasıl yani, normal mi biri düşürsün bileğini kırsın.konudan bagımsız ama bahsini ettiğiniz için oraya takıldım ben

Tabi ki sorumlulugu okul, mudur alacak. Ne yapmak istiyorsunuz alti ustu bez degistiren bi kadinla ugrasip? Sanki bilerek atti. Koca okul sorumlulugu almis ne gerekiyorsa yapilacak demis okul dururken orda 3 kuruşa bez degistiren kadina sarinca ne olacak? Okul o kadini oyleyece ortaya atsa sizin cocugunuzun bezini degistirmeye insan kalir mi acaba ortalikta cok meraklilardi cocugunuzun bezine herkes ekmek derdinde cocuk bu annelerin gozunun onunde bile neler oluyor bi anlik. Cocuk sizinleyken de basina biseyler gelebilir.
çocuğun var mı bilmiyorum ama evladının başına biri yüzünden bir şey gelse ve o kişi arkaplana atılıp genel olarak kurum biz suçluyuz hı hı yapsa eminim o kişiyi getirin karşıma dersin. Olayı ondan dinlemek öğrenmek istersin. Sınanmamışlığın kibrini benim yorumlarım üzerinden yansıtma.

Çok defa ısırılmış geldi

Gerçekten bu da normal değil. Bunu Öğretmeniniz engellemeli. Bunu yapan çocuğun velisi, okul Rehberliği herkesi ayaklandırması lazım.

Açıkçası bana pek güvenli gelmedi. Neyse siz kafanızı toparlayıp son olanları bir çözün. Güveninizi kazanırlarsa devam ettirirsiniz. Seneye de iyi bir Devlet okulu araştırırsınız.

Ay buna da çok üzüldüm ya.
Isırmak da normal değil.
3 yaşındaki çocuk ısırmanın/ısırılmanın yanlış olduğunu bilmesi gerekir.

Ne yaparsın bilmiyorum da ben okuldan alırdım herhalde.
Okuldan alsın ama kimsenin yanına kar da kalmasın. Kimsenin yanına koymasın, ay samimi davrandılar maddi manevi ustleneceklermis dıye bırakmasın dava etsin diye düşünüyorum.
Konuya çok üzüldüm. Çocuklarin ihmali beni kudurtuyor

Ayni yas grubu ile ve ayni kosullarda calistigim icin soyleyeyim, eger bez degistiren kadin o anda sizin cocugunuz ile tek ise kadinin sucu. Ancak 2-3 cocugu birden almis degistirirken bu durum oldu ise okul yonetimi ve ogretmenlerin de (buyuk bir oranda okul yonetiminin) sucu. Eger isleyis bu sekilde ise bir ogretmen mutlaka bez degisimi biten cocuklara sinifa kadar eslik etmeli. Bez degistiren yardimci kadinlar ayni anda bir kac cocugu almak zorunda kalabiliyorlar bazen, durum oyle mi? Yoksa sizin cocugunuzu temizleyip birakmis ve oyle mi bu olay gerceklesmis? Ha bu ne isinize yarar surecte bilmem, cunku dava acin veya burada konuyu kapatin diyemem, zor bir durum ama calisanin da isinden olmasini istemeden once bunu da bir sorun bence.
Videoda tek çocuk görünüyor o da benimki. Zaten sınıf arkadaslari bezlenmiyoz. Bizimkinde gelişim geriliği olduğu icin bezliyor.

Videoda gördüm. Çocuk düşüyor. Ağlıyor. Saniyeler geçiyor. Kadin gelmiyor. Alt kattaku Ögretmen koşup geliyor bu halen daha sallaniyor. Çocuğu kaldırıp ayaga kaldirip öğretmene veriyor. Yani ne bir bakma ne bir acıma ne bir merhamet yok. Bir insan , bir kadın bu kadar acimasiz olmamali. Ögretmeni eminim sakinlestirmek icin sarılıp teselli etmistir ama bir kadın olarak ondan da en azından merhamet dolu bir tavir beklerdim. Ama yok. Video beni o kadar dağıttı ki. Izleseniz sizi de dağıtır.

Back
X