• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum kreşte düşmüş

Yakin zamanda buyuk bir kaza atlatan bir kres cocugunun annesi olarak yaziyorum.

Okul, ogretmen, bez degistirip oylece birakan herkesin agir ihmali var. 3 yasinda gelisim geriligi olan bir cocuk okulunuza bu durumu bildirilerek kaydediliyor ve siz kabul ediyorsaniz (ozel okullar genelde bu tarz cocuklari kabul etmezler, bunuda bir yakinim ozel okul sahibi olduğu icin biliyorum) orada ekstra ve evet o çocuğa ozel onlemler almalisiniz, cocuk ozelse ve kabul ettiyseniz o cocuga ozel kisitlamalar, onlemler almalisiniz (merdiven baslarina kapi takmak, sinif ici banyo olmasi gibi)

Ancak okul her turlu yardımcı olmus, kamera kaydina kadar verip garip bi sekilde seffaf davranmisken bu okula dava acmak bundan sonraki surecler icin diger okullara emsal olusturur. Yani kizginliginizi anlamakla beraber bu kadar seffaf davranan bir okula dava acma isteginizi kafamda bi temele oturtamadim. Ozelliklede kudronun dedigi gibi 3 kurusa bez degistiren kadini issiz birakma isteginiz yarin kendi kalbinize dert olur.

Siz bence dava açmak yerine okulu "dava acmami istemiyorsaniz fiziki ortaminizdaki yetersizlikleri iyilestirin, sorumlulugu olan calisan bir daha kizimla ilgilenmesin" gibi isteklerde bulunun.

Ha burada deseydiniz ki, okul zorluk cikardi, asla sorumluluk almiyor, o zaman yorumum bambaska olurdu.

Ben o kadının böyle yerlerde çalıştırılmaması düşüncesindeyim.

3 kuruş alıyor diye çocuklara üç kuruşluk davranamaz. Her şeyi bilerek işe girerler popolarını kaldırmak istemezler. O çocuk merdivenden düştükten sonra iç kanama geçirseydi yada sakatlansaydı o kadının ihmalkarlığı yüzünden şu an belki farklı bir şey konuşuyor olurduk.

Kadın çocuk düştükten sonra zorla yerinden kıpırdamış, çocuğu teskin bile etmemiş. Konu sahibi yazdıkça vehamet ortaya çıkıyor.

3 kuruş alıyor diye çocuklara üç kuruşluk davranamaz. Her şeyi bilerek işe girerler popolarını kaldırmak istemezler. O çocuk merdivenden düştükten sonra iç kanama geçirseydi yada sakatlansaydı o kadının ihmalkarlığı yüzünden şu an belki farklı bir şey konuşuyor olurduk.

Kadın çocuk düştükten sonra zorla yerinden kıpırdamış, çocuğu teskin bile etmemiş. Konu sahibi yazdıkça vehamet ortaya çıkıyor.
Su yazdigin kismi ben yorum yazarken gormedim Ulas, eger durum buysa, duyarsizlik varsa isin icinde (anlik bir dalginlik diye yorumlamistim ama duyarsizlik baska birsey) yani kazandigi paranin hakkini vermiyorsa, o parayi daha fazla kazanmasina gerek yoktur.

Ancak bunuda okuyunca ve okulun tutumunuda dusununce muhtemelen bu bakim ustlenen kisi mudurun yakini, okul sahibinin yakini gibi biri herhalde, aksi taktirde zaten gozunun yasina bakmaz kovarlardi.

Bez değiştiren kadın sonuna kadar suçlu son mesajınızda verdiğiniz ayrıntıdan anlaşılıyor. Bizler de dünyanın parasını kazanmıyoruz çalıştığımız işlerden. 3 kuruş para kazanıyor o nedenle bir şey yapmayalım tavrı yanlış olur. Ben bu durumda çocuğumu okuldan alıp, dava açardım çünkü daha kötü bir durumda olabilirdi Allah korusun. Tekrar emanet edilecek bir kurum değil bana kalırsa ama elbette karar sizin.

Çok üzgünüm gerçekten. Çocuğun belki bir yeri kırıldı. Ayağa kaldırıp birakmak yerine kucağına alabilir insan. Yani çok bir şey değil. Ögretmen gelmiş hemen zaten. Yine verirsin Çocuğu. Ama öyle atar gibi yapması. Bilemedim. Ben çocukları sevmem. Ama videoda izlediğim benim değil de başkasının Çocuğu olsa yine üzülürüm. Sarılıp teselli etmek isterim. Insanim çünkü.

Çok geçmiş olsun.

Çocuğun ihmal edildiği ortadayken, düşüp zarar görmüşken okul yönetimi başka nasıl bir tavır sergileyecekti? Bunun üzerinde çokça durulmuş ama ben ekstra yapılmış bir şey göremedim.

Ortada ciddi bir ihmal var. Ben şikayetçi olurdum. Sonucunda ne olacağını o zaman görürsünüz.
Korumaya çalıştıkları kadın tanıdıklarıdır, birilerinin yakınıdır. Normal bir çalışan olsa onu öne atarlardı muhtemelen.

Sene başında ögretmen ile haber göndermiştim kadına. Güya bez değişiyor ama yarı temiz yarı pis geliyor. Biraz dikkat edelim cocuklar enfeksiyon kaparlar öyle pis olursa diye rica etmiştim. Ama anladım ki ricadan anlayacak bir tip değil. Çok zalim ve merhametsiz, videodaki izlediğim kadın...Videoyu izleseniz sasirirsiniz tavrına. Elimden gelen bir şey yok şu an ama Allah onu kendi gibilerle karşılaştırsın diye dua ediyorum.
Yanlış yönlendirmek istemem ancak bu durumda dava açılmalı diye düşünüyorum artık.
Tabi davadan da ne çıkar emin değilim maalesef. Ancak belki işini düzgün yapmayanı korumaktan vazgeçerler. Gerekli önlemleri de alırlar.

Dava, mahkemeye taşınmadan uzlaşmak için aranacaksınız muhtemelen. O zaman neler sunduklarına ve ne gibi yaptırımlar uyguladıklarına bakarak devam edip etmeyeceginize karar verebilirsiniz. En iyisi olayı biraz daha sindirdiğinizde bunu bir avukata danışmak ve oyle hareket etmek galiba.

Hiç bilmiyorum. Yani görünmez kazaya sesim çıkmaz. Çok defa ısırılmış geldi. Ama çocuktur yaparlar. Ongöremeyi,. Buna bir şey diyemeyiz. Ama merdiven konusunda is değişir.

Neden tamamlamiyorrlar eleman eksigini bilmiyorum. Muhtemelen maddi sebeplerdir. Yani aslında baya öğrenci var kurumda yani 1 sinifta 17_20 bandında çocuk ve 2 ögretmen oluyor genelde.
Daha az mevcutlu okul yok mu yakınınızda?

Dava açmak mantikli gelmedi maddi manevi yipranirsiniz karsi tarafada bi islem yapılacağını zannetmem..öğretmen ilk anda çocuğun köprücük kemiğinin kirildigini anlamasi imkansiz prof.dr bile bakaraka anlayamaz röntgene bakmadan o yüzden öğretmene kizmayin birde öğretmen birtek sizin cocugunuzdan sorumlu degil 10 20 cocuk daha varsa sinifta hepsinden sorumlu ve bi anlik çocuğun ne yapacagi belli olmuyor burda en büyük sorunu okulun fiziki yapisinda gördüm o yastaki cocuklar okullarin girişin de egitim verilir ust katlarda merdivenli yerlerde bu kazalar illa yasanir..geçmiş olsun ve baska kurumlari arastirin derim.

Evet ama okul bile ağır kusuru kabul ediyor, burdaki hanımlar etmiyor hayret. Ben de ogretmenim. Ogretmenin halinden anlarım. Çocuğuma özel ilgi de beklemiyorum ama koridorda tek birakilmaz yani olmaz.
Annelik ic güdüsüyle su an sadece intikam almak istiyorsunuz iciniz sogusun diye ihmal kesinlikle var ama isteyerek olmamistir kesinlikle

Gereken hassasiyet gösterilmis kisa sürede siz orda olmasaydiniz bence doktora da götürürler di

Endisenizi anliyorum ama önce biraz düsünün sakinlesin Allah beterinden korumus

Gecmis olsun ama yine de sikayetci olmak isterseniz siz bilirsiniz

Sonucta evladinizi emanet ediyorsunuz ama benim kizim Ben koltukta otururken masadan düstü disi damagini kesti yani oluyor maalesef gecmis olsun tekrar

Su yazdigin kismi ben yorum yazarken gormedim Ulas, eger durum buysa, duyarsizlik varsa isin icinde (anlik bir dalginlik diye yorumlamistim ama duyarsizlik baska birsey) yani kazandigi paranin hakkini vermiyorsa, o parayi daha fazla kazanmasina gerek yoktur.

Ancak bunuda okuyunca ve okulun tutumunuda dusununce muhtemelen bu bakim ustlenen kisi mudurun yakini, okul sahibinin yakini gibi biri herhalde, aksi taktirde zaten gozunun yasina bakmaz kovarlardi.
Yazdıkça ortaya çıkıyor zaten görmemiş olabilirsin.🍀

Çocukların emanet edildiği herkes titizlikle seçilmeli ama bizde maalesef ki bu en son düşünülen şey oluyor. Bazen şartlar da bunu engelliyor.

Bu konuda anne -- babalar çok uyanık olmalı her ağzı laf yapana çocuk emanet edilmemeli.

Kurumun geçmişi, Öğretmen denilen kişilerin mezuniyeti, tecrübesi, hatta eski velilerden bile okul ve öğretmeni ile ilgili bilgi alınabilir.

Belki abartı gibi gelebilir ama evladınızı o masum yavrunuzu emanet ediyorsunuz. Dikkatli olun, sorgulayın.

Bir Öğretmen olarak yazıyorum..

Kurum süreci şeffaf ve samimi yönetmiş,ilk etapta telefonda korkmamanız adına yumuşatarak söylemişler,video kayıtları verilmiş,maddi manevi sorumluluğu almışlar;burada okulun ihmali var mı buna bakalır.Eğer ihmal yok ise öğretmen arkasını döndüğü an cocuk sandalyeden düşer kafasını da çarpar omzunu da kırabilrdi.Okul pahalıymış ingizcrymiş çok para verdik diye cocugunuzun her saniye peşinde gezemez ki,saçma bi beklenti.ihmal yoksa ve okul tüm sorumluluğu alıyorsa daha ne yapmalılar?
Nasil yani arkasinda gezemez turkiyede sistem bu sekilde mi ? Benim kizimda krese gidiyor ayni yas grubu her 4 ogrenciye 1 ogretmen var sinifta bu yasal bir zorunluluk ve 10 saniye dahi yalniz kalmaz cocuklar

Yakin zamanda buyuk bir kaza atlatan bir kres cocugunun annesi olarak yaziyorum.

Okul, ogretmen, bez degistirip oylece birakan herkesin agir ihmali var. 3 yasinda gelisim geriligi olan bir cocuk okulunuza bu durumu bildirilerek kaydediliyor ve siz kabul ediyorsaniz (ozel okullar genelde bu tarz cocuklari kabul etmezler, bunuda bir yakinim ozel okul sahibi olduğu icin biliyorum) orada ekstra ve evet o çocuğa ozel onlemler almalisiniz, cocuk ozelse ve kabul ettiyseniz o cocuga ozel kisitlamalar, onlemler almalisiniz (merdiven baslarina kapi takmak, sinif ici banyo olmasi gibi)

Ancak okul her turlu yardımcı olmus, kamera kaydina kadar verip garip bi sekilde seffaf davranmisken bu okula dava acmak bundan sonraki surecler icin diger okullara emsal olusturur. Yani kizginliginizi anlamakla beraber bu kadar seffaf davranan bir okula dava acma isteginizi kafamda bi temele oturtamadim. Ozelliklede kudronun dedigi gibi 3 kurusa bez degistiren kadini issiz birakma isteginiz yarin kendi kalbinize dert olur.

Siz bence dava açmak yerine okulu "dava acmami istemiyorsaniz fiziki ortaminizdaki yetersizlikleri iyilestirin, sorumlulugu olan calisan bir daha kizimla ilgilenmesin" gibi isteklerde bulunun.

Ha burada deseydiniz ki, okul zorluk cikardi, asla sorumluluk almiyor, o zaman yorumum bambaska olurdu.
3 kurusa calismak istemiyorsa isten ayrilsin ozaman herkes gorevini layikiyla yapmak zorunda yapmiyorsa bence isinden olmali canla basla yapmak isteyen is bekleyen bir suru insan var

Ay buna da çok üzüldüm ya.
Isırmak da normal değil.
3 yaşındaki çocuk ısırmanın/ısırılmanın yanlış olduğunu bilmesi gerekir.

Ne yaparsın bilmiyorum da ben okuldan alırdım herhalde.
Dünya para veriyor bir de cocuk eve yara bere geliyor bencede en sagliklisi degistirsin

O kadına inatla sorumluluk vermiyorlar. Müdür yardımcısı kendisini ve ögretmeni sorumlu tutuyor. Kadinla ilgili bir iki sordum ama geçiştirip cevap vermiyor. Suçlu sorumlu benim diyor
Aklıma şu geldi acaba kadını sigortasız mı çalıstıyorlardı da olayı kendi üstlerine çekme ısrarındalar?

Nasil yani arkasinda gezemez turkiyede sistem bu sekilde mi ? Benim kizimda krese gidiyor ayni yas grubu her 4 ogrenciye 1 ogretmen var sinifta bu yasal bir zorunluluk ve 10 saniye dahi yalniz kalmaz cocuklar
Siz Türkiyede msiniz peki?

Videoda tek çocuk görünüyor o da benimki. Zaten sınıf arkadaslari bezlenmiyoz. Bizimkinde gelişim geriliği olduğu icin bezliyor.

Videoda gördüm. Çocuk düşüyor. Ağlıyor. Saniyeler geçiyor. Kadin gelmiyor. Alt kattaku Ögretmen koşup geliyor bu halen daha sallaniyor. Çocuğu kaldırıp ayaga kaldirip öğretmene veriyor. Yani ne bir bakma ne bir acıma ne bir merhamet yok. Bir insan , bir kadın bu kadar acimasiz olmamali. Ögretmeni eminim sakinlestirmek icin sarılıp teselli etmistir ama bir kadın olarak ondan da en azından merhamet dolu bir tavir beklerdim. Ama yok. Video beni o kadar dağıttı ki. Izleseniz sizi de dağıtır.
Bence kesinlikle işinden olmali ben olsam ayni merhametsiz ve acimasiz tavrimi kendisine gosterirdim. Defalarca isirildigini soylemissiniz , 17-20 kisilik sinifta 2 ogretmen olmasi zaten şok oldum ben baska bir ulkedeyim turkiye ile kiyas yapmak istemem tabikii ama 3.5 yasinda kizim 2.5 yasindan beri krese gidiyor bunlarin hic biri normal değil.

Bi zahmet okul ya eleman alacak ya da sinif sayisini duserecek.

3 kurusa calismak istemiyorsa isten ayrilsin ozaman herkes gorevini layikiyla yapmak zorunda yapmiyorsa bence isinden olmali canla basla yapmak isteyen is bekleyen bir suru insan var
Kadın öğrenci sayısına yetersiz kalıyor olabilir belki de bu bölüm için sırf daha az pars vermek için eleman almıyorlar,kadın yetişemediğinden de yaşanmış olabilir bu durum.Acıkcası 28 bin lira için bu işleri yapan biri için çok önyargılı konusuyorsunuz.

Bence kesinlikle işinden olmali ben olsam ayni merhametsiz ve acimasiz tavrimi kendisine gosterirdim. Defalarca isirildigini soylemissiniz , 17-20 kisilik sinifta 2 ogretmen olmasi zaten şok oldum ben baska bir ulkedeyim turkiye ile kiyas yapmak istemem tabikii ama 3.5 yasinda kizim 2.5 yasindan beri krese gidiyor bunlarin hic biri normal değil.

Bi zahmet okul ya eleman alacak ya da sinif sayisini duserecek.
Türkiyede şartlar böyle işte reyisimiz sağ olsun ☺️

Back
X