• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum kreşte düşmüş

Cok geçmiş olsun öncelikle. İhmal elbette var. Görevlilerde var. O kadar küçük çocukların en alt katta olmamasinda var. Onların alanlarınin daha korumali olmamasinda var. Ben olsam ben de cok kızar, çok üzülür, öfkeme hakim olamazdım o an. Ancak Çocuk söz konusu olduğunda, özellikle düşme durumlarında gerçekten kaşla göz arasında olabiliyor.

Dedigim gibi ihmal var ancak süreç bence de doğru yürütülmeye çalışılmış. Suçlu saklanmamis, muhattapsız kalmamışsınız. Kayitlar hemen verilmiş. Üzerlerine düşeni yapacaklarını da söylemişler.
Bizim ülkede, yargı sürecinde en fazla ne kadar canları yanar bu konuda cok ümitli değilim açıkçası. Sonuç alamadıkça yıpranma ihtimaliniz yüksek. O yüzden maddi manevi tazminatınızı karşılattırın ve sorumlular hakkında yaptırım talep edin derim ben

Hımm çalışanını koruyor yani bi nevi bişey olursa zaten biz hallederiz gibisinden
Yani hizmetliyo ne yapacak o da bir soru. Yine böyle bir durumda en iyisi sorumluluğu kendi üzerine alması. O konuda haklarini yiyemem.

Cok geçmiş olsun öncelikle. İhmal elbette var. Görevlilerde var. O kadar küçük çocukların en alt katta olmamasinda var. Onların alanlarınin daha korumali olmamasinda var. Ben olsam ben de cok kızar, çok üzülür, öfkeme hakim olamazdım o an. Ancak Çocuk söz konusu olduğunda, özellikle düşme durumlarında gerçekten kaşla göz arasında olabiliyor.

Dedigim gibi ihmal var ancak süreç bence de doğru yürütülmeye çalışılmış. Suçlu saklanmamis, muhattapsız kalmamışsınız. Kayitlar hemen verilmiş. Üzerlerine düşeni yapacaklarını da söylemişler.
Bizim ülkede, yargı sürecinde en fazla ne kadar canları yanar bu konuda cok ümitli değilim açıkçası. Sonuç alamadıkça yıpranma ihtimaliniz yüksek. O yüzden maddi manevi tazminatınızı karşılattırın ve sorumlular hakkında yaptırım talep edin derim ben
Allah razı olsun akıl verdiğiniz için. Çok teşekkür ederim

Hanımlar hep çocuktur anlık olabilir diyoruz ama konu sahibini çok iyi anlıyorum. Bu ülkede bir anaokulu çocuğu tek başına tuvalete gittiğinde ayna üstüne düştüğü için hayatını kaybetti. Okulun hassas olması gerekiyor ve öğrencinin tek başına bırakılmaması gerekiyor.
daha bu yaz bi kreş cocugu da havuzda boğuldu diyorum ya okulun ihmali varsa okul bile kapansın ama çok iyi irdelenmeli.Kadın bezi değişti elimi yıkıyayım diyene kadar coxuk koştu çıktı mı ya da aynı anda başka cocuk vardı onun bezini değiştirmek için mi cocugu saldı vs vs

Anlık bir kaza herkes için zor bir durum açıkçası..

Tam çıkış saatine geldiyse götürmemeleri normal siz yoldaymışsınız. Maddi manevi sorumluluğu üstlenmişler. İyi ki siz hemen götürmüşsünüz.

Açıkçası ben dava açmanızı değil, kurumun, o an çocuğunuzdan sorumlu sınıf Öğretmeni ve sınıfta ki abla ile ilgili bir yaptırım uygulamasını isterim.

3 yaş çocuğu ve gözden kaçırılıyor. Merdivenden yuvarlanıyor bu basit bir şey değil fakat dava açılacak bir süreç göremedim. Sonuç ne olacak? Dediğim gibi Öğretmen için kuruma baskı yapabilirsiniz.

Merdiven başında koruma kapısı yok mu? Bu tarz ihmaller varsa bunlara dikkat çekin.. Çok geçmiş olsun,tekrarı olmasın inşallah..
Yok hastaneye neden götürmediniz diye sormadım bile çünkü biz zaten kisa sure sonra almaya gitmişiz. O konuda bir ihmalleri yok, görünürde ciddi bi şey olsa gotururlerdi o konuda da endisem yok. Bosvermekten değil de olayın ciddiyetinden haberi olmadiklari icin böyle davrandilar. Sadece ögretmeni daha dürüst olabilirdi. "Düştüğünü görmedim, durumun ne olduğundan haberim yok siz isterseniz bi doktora götürün" demesi gerekirdi. Ufak bi kızarıklık demesi beni üzdü. Kızmadım da çok kırıldım. Çok güveniyordum çünkü

daha bu yaz bi kreş cocugu da havuzda boğuldu diyorum ya okulun ihmali varsa okul bile kapansın ama çok iyi irdelenmeli.Kadın bezi değişti elimi yıkıyayım diyene kadar coxuk koştu çıktı mı ya da aynı anda başka cocuk vardı onun bezini değiştirmek için mi cocugu saldı vs vs
İşte hep ihtimal kuzum ya. Okul kadını arkaplana atmış biziz suçlu dedikçe bilemeyecek konu sahibi aslında ne oldu ne bitti🤷🏼‍♀️

Evet bu da bir yol. Mahkeme süreci uzun. Biz sıradan bir aileyiz. O yüzden davanın seyrine etki edemeyiz. Ama bilmiyorum. Kafam o kadar karışık ki. Bilmediğim için sizlerden akıl almaya geldim
Doğru yönetmek istiyorum sureci
Mahkemede yalnızca tazminat hakkınız olacağını düşünüyorum, ona da hükmedilmesi tazmin edilmesi derken para zaten pul olacaktır, dava sürecinin stresini yaşamaya değer mi bilemedim. Zira işin içine karşı vekalet ücreti, avukat vs de girecek. Ayrıca mahkemelik bir durum görünmüyor, anlattığınız kadarıyla okul işbirlikçi davranıyor, üzerlerine düşeni de yapmaya hazırlar. Miniğin terkik ve tedavisi özel hastanede yapıldıysa hastane masraflarını, kreşten alacaksanız cayma bedelsiz kalan günü kadarının ücretini talep edebilirsiniz sanıyorum.

Bunların hiçbirini bilmiyorum. Ama hepsinin cevabı evet olsa bile yine de hata var. Bu şekilde olmamalı. Demek ki daha dikkatli daha hassas olunmalı.

Yani sınıfta koşarken düşebilir, bunu öngremeyiz. Arkadaşı itikler düşer bileğini kırar. Bunu da öngoremeyiz. Ve haliyle engel de olamayız. Ama merdivenden tek başına inmeye çalışırsa düşer. Bunu öngörebiliriz. Kırıldığım nokta bu aslında.

Çok inanarak ve güvenerek gönderiyordum gözüm hic arkada degildi. Kendilerine de söyledim. Hiç kızgın değilim . Kızamayacak kadar söndüm, kızacak kadar kuvvetim yok. Sadede çok Kırıldım.

Ogretmen yumusatarak anlatmis. Bu sizin doktora gitmenizi geciktirdi mi?

Bence mesele para pul degil, baska bir cocugun ayni seyi yasamamasi adina onlem. Benim kizimda masanin altindan cikarken kafasini carpmis elma gibi sismisti. Kim bu masayi buraya koydu diye ortaligi ayaga kaldirmam sacma olur degil mi? Bu gayet olagan bi durum. Cocuk bu deyip geçebilirim.
Ancak tek basina merdivenlere gitse, ziplasa, dusse o zaman orada bir eksiklik vardir. Bu cocuk 6 7 yasinda olsa amenna, yine cocuktur der gecersin, cocugunuz 3 yasinda. Agir ihmal var. Demekki eleman eksikleri var, neden tamamlamiyorlar mesela?

Merhaba herkese,

3 yaşında kızım var. Özel bir kreşe gidiyor. Konuşma geriliği olduğu için doktoru gitmesini önerdi. Aylık ücreti yüksek, yabancı dil ögretmeni olan, drama eğitimi veren ve çok şubesi olan bir kurum. Güya en iyisi diye burayı tercih ettik.

Çok uzatmak istemiyorum ama kızım, kurumun ağır ihmal ve kusuru nedeniyle merdivenlerden yuvarlanmış. Köprücük kemiginde catlak var. Kolu sargiya alındi. (Tek başına koridora çıkmış, merdivenlerde zıplamaya çalışmış. Yuvarlanmış. 5 ya da 6 basamak kadar. Ilk koşan kişinin müdahalesi de saniyeler sonra olmuş)

Bize ilk etapta ögretmeni olayı yumuşatarak anlattı. Merdivenden düştü sadece alnında hafif bir kızarıklık var ama yine de bilginiz olsun diye mesaj atmıştı. Merdivenlerden yuvarlandı , büyükçe bi kaza oldu demedi.

Şimdi geldiğimiz noktada kurum, bütün maddi ve manevi sorumluluk ile külfetleri kabul ediyoruz ve karşılamaya hazırız diyorlar. Düşme anının videosu da var elimizde. Gönderdiler hemen isteyince ikiletmediler. Özür diliyorlar. Her ne gerekiyorsa yapmaya hazırız diyorlar

Şimdi sevgili arkadaşlar özellikle avukat arkadaşlar, ben ne yapacağım? Düşünüp duruyorum.
Uyuyamıyorum. Ara ara ağlıyorum. Çocuk aşırı korkmuş sindi bir köşede oturuyor. Kolu sargıda. Sesi çıkmıyor. Ben çok üzgünüm. Ne yapacağımı şaşırmış bir haldeyim. Lütfen bana biri bir şeyler söylesin. Dava edersem bu süreç ne kadar sürer, bizi ne kadar yıpratır? Süreç nasıl işler bana yol yordam gösterir misiniz
Çok geçmiş olsun.Acil şifalar diliyorum.

Kızım 2,5 yaşında. 3 ay oldu kreşe başlayalı.
Aynısı değil ama bir benzer ihmali yaşadık.Gecen hafta havanın -2 derece olduğu gün ,kızımı servisten çok üşümüş olarak teslim aldık. Eve girdiğimizde çocuğun atletinin ,badisinin çıkarıldığını ,ince bluz üzerine kazağı giydirildigini gördük . O günün akşamı ve sonraki 2 gün ateşi düşmedi. Hâlâ da iyileşmedi ve bugün muayenesinde yeniden antibiyotik verildi.
Kurum , öğretmenler hatasını kabul etti. Kızım öğretmenini ve arkadaşlarını çok sevdiği için hiçbir özürlerini kabul ettik .

Son düzenleme:
Geçmiş olsun öğretmenlerin diplomasınıda sormalısınız Ben anaokulu öğretmeniyim normalde çocuk gelişimi okudum şuan mesleğimi yapmıyorum fakat özel kurumlarda çalıştım özel kurumlarda çalışan öğretmenler bazen alan mezunu olmayabiliyorlar yani mesela benim çalıştığım dönem benimle birlikte yardımcı öğretmen olarak kamu yönetimi mezunu biri vardı ben bunu doğru bulmuyorum tanıdık akraba diye öğretmen olarak işe alıyorlar çocuk nasıl gözetilir ne yapılır bilmiyor vs… kamera kaydını göstermek zorunfalar elbet ne yapmak istediğimiz size kalmış bu öyle birşey ki olur böyle kazalar denebilecek birşey değil o kadar dikkat edilmeli ki gözünle kulağınla her zaman çocukları kontrol etmeliydi öğretmen… profesyonell hayat başka birşey bu çocuk sokakta düşse olur öyle denir belki ama bir öğretmen bir çocuğun merdivenden düşlemesini sağlamalı bunun için her önlemi almalı.. muhtemelen ekmeklerinden olmasınlar yada ugrasmayayım diyorsunuz naçizane tavsiyem ödediğiniz masrafı alıp çocuğunuzu iyi eğitimcilerin olduğu güvenli bir devlet okuluna verin emin olun devletin anaokulları öyle güzelki… özel kurumlar dıştan guzel ama tek amaçları ticaret.. o parayla çocuğunuza gölge öğretmen tutarsınız yani çocuğunuz devlette okur gölge öğretmeni de çocuğun her zaman yanında bulunur benim naçizane tavsiyem size bu olur bir eğitimci olarak

Yok hastaneye neden götürmediniz diye sormadım bile çünkü biz zaten kisa sure sonra almaya gitmişiz. O konuda bir ihmalleri yok, görünürde ciddi bi şey olsa gotururlerdi o konuda da endisem yok. Bosvermekten değil de olayın ciddiyetinden haberi olmadiklari icin böyle davrandilar. Sadece ögretmeni daha dürüst olabilirdi. "Düştüğünü görmedim, durumun ne olduğundan haberim yok siz isterseniz bi doktora götürün" demesi gerekirdi. Ufak bi kızarıklık demesi beni üzdü. Kızmadım da çok kırıldım. Çok güveniyordum çünkü
Geçmiş olsun. Bir anne olarak haklı buldum. Ama kurumada insan çok yüklenemiyor kabul ettikleri için müdür yardımcısı da üzerine alarak aslında güzel yönetiyor süreci. Çalışanına gereken yaptırımı uygulayacaklarsa ve o küçük çocukların bez değiştirme odasını aynı kata taşırlarsa ben davayla uğraşmazdım. Yani ihmal vwr mı evet var bana kalırsa neden aynı katta değil neden bakılmıyor arkasından illa eliyle çıkartmasa bile.. benim geçen sene gönderdiğim kreş devlet okulu ve alt katta yemekhanesi vardı baya da dönen bir merdivendi bir kez bile düşme vs olayı olmadı çünkü iyi gözlem yapıldı. Onun için kurumla konuşup bu ihmalleri düzeltmelerini üstlendikleri şeyleri de yapmalarını isteyin derim

Ama kadın olayın ortasında. Madem okul her türlü sorumluluğu kabul ediyor. Eğer kadınla ilgili detay vermezlerse dava yoluna gideceğinizi iletin. Çünkü olay kadınla başlamış.

Tabi ki sorumlulugu okul, mudur alacak. Ne yapmak istiyorsunuz alti ustu bez degistiren bi kadinla ugrasip? Sanki bilerek atti. Koca okul sorumlulugu almis ne gerekiyorsa yapilacak demis okul dururken orda 3 kuruşa bez degistiren kadina sarinca ne olacak? Okul o kadini oyleyece ortaya atsa sizin cocugunuzun bezini degistirmeye insan kalir mi acaba ortalikta cok meraklilardi cocugunuzun bezine herkes ekmek derdinde cocuk bu annelerin gozunun onunde bile neler oluyor bi anlik. Cocuk sizinleyken de basina biseyler gelebilir.

Size tavsiyem hiçbir yere güvenmeyin. O çok cafcaflı, yüksek meblalar alan yerlerde bile alanın mezunu, çocuğa dokunarak eğitim almış Öğretmenler yok varsa da bir tane falandır yani..

Tabi bunların hepsi bir yana böyle işlerde Vicdan, merhamet çok önemli. Tekrar geçmiş olsun.

Geçmiş olsun öğretmenlerin diplomasınıda sormalısınız Ben anaokulu öğretmeniyim normalde çocuk gelişimi okudum şuan mesleğimi yapmıyorum fakat özel kurumlarda çalıştım özel kurumlarda çalışan öğretmenler bazen alan mezunu olmayabiliyorlar yani mesela benim çalıştığım dönem benimle birlikte yardımcı öğretmen olarak kamu yönetimi mezunu biri vardı ben bunu doğru bulmuyorum tanıdık akraba diye öğretmen olarak işe alıyorlar çocuk nasıl gözetilir ne yapılır bilmiyor vs… kamera kaydını göstermek zorunfalar elbet ne yapmak istediğimiz size kalmış bu öyle birşey ki olur böyle kazalar denebilecek birşey değil o kadar dikkat edilmeli ki gözünle kulağınla her zaman çocukları kontrol etmeliydi öğretmen… profesyonell hayat başka birşey bu çocuk sokakta düşse olur öyle denir belki ama bir öğretmen bir çocuğun merdivenden düşlemesini sağlamalı bunun için her önlemi almalı.. muhtemelen ekmeklerinden olmasınlar yada ugrasmayayım diyorsunuz naçizane tavsiyem ödediğiniz masrafı alıp çocuğunuzu iyi eğitimcilerin olduğu güvenli bir devlet okuluna verin emin olun devletin anaokulları öyle güzelki… özel kurumlar dıştan guzel ama tek amaçları ticaret.. o parayla çocuğunuza gölge öğretmen tutarsınız yani çocuğunuz devlette okur gölge öğretmeni de çocuğun her zaman yanında bulunur benim naçizane tavsiyem size bu olur bir eğitimci olarak
Gölge öğretmen ne ilk kez duyuyorum bunu 🧐

Yok merdivenler normal vernikli ahşap biraz kaygan ama kayganligi azaltmak için şerit çekilmiş. Merdiven başlarında kapi vs yok. Sınıf kapıları normal bildiğimiz kapi. Yani açabilirler ama bu olayda kapi zaten ardina kadar açık.
O nasıl iş? Böyle yerlere, o koruma kapısı şart. Sonuç olarak küçük çocuklar var.

Bu konuda kurumu biraz huzursuz edin.

Son düzenleme:

Gölge Öğretmene gerek yok. Devlet okulu konusunda haklısınız.

Konu sahibi seneye Devlet okuluna kaydını yapın hele de işin ehli bir Öğretmene denk gelirseniz aradaki farkı daha iyi görürsünüz.

Back
X