• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum kreşte düşmüş

ilk yorumunuzda “e okul daha ne yapsın” diye düşünenlerdendim ama devamında yazdıklarınızla işin rengi değişti. yedikleri haltın farkında oldukları için işbirliği yapıyorlar belli ki. ya ben parkta önümde çocuk düşse annesi yetişemez diye hemen kaldırıp bakıyorum. bez değiştiren kadın madem çocuk sevmiyor, yapmasın o zaman bu işi. ayrıca patronlar işçi lehine bir şey yapmazlar. bi arkadaş daha demiş, sigortasız çalıştırıyorlarsa o yüzden tutuşmuşlardır da kendilerini öne atmışlardır.

çok geçmiş olsun.

Sene başında ögretmen ile haber göndermiştim kadına. Güya bez değişiyor ama yarı temiz yarı pis geliyor. Biraz dikkat edelim cocuklar enfeksiyon kaparlar öyle pis olursa diye rica etmiştim. Ama anladım ki ricadan anlayacak bir tip değil. Çok zalim ve merhametsiz, videodaki izlediğim kadın...Videoyu izleseniz sasirirsiniz tavrına. Elimden gelen bir şey yok şu an ama Allah onu kendi gibilerle karşılaştırsın diye dua ediyorum.
Dümdüz söyleyin o zaman sebebi bu kadın ya işten çıkartın ya dava etcem vs diye

İçinden gelmeyen de çocuk işinde çalışmasın mecburiyetten çalışıyor ok ama evlere temizliğe gitsin o zaman Napalım çocuklar zarar göreceğine

Hiç bilmiyorum. Yani görünmez kazaya sesim çıkmaz. Çok defa ısırılmış geldi. Ama çocuktur yaparlar. Ongöremeyi,. Buna bir şey diyemeyiz. Ama merdiven konusunda is değişir.

Neden tamamlamiyorrlar eleman eksigini bilmiyorum. Muhtemelen maddi sebeplerdir. Yani aslında baya öğrenci var kurumda yani 1 sinifta 17_20 bandında çocuk ve 2 ögretmen oluyor genelde.
Çok defa ısırılması da normal değil bence
Benimki 1 kere ısırıldı baya da iz vardı öğretmenle papaz olduk çok özürler diledi sorunlu çocuk vardı yolladılar

Sizi çok seviyorum ve çok üzüldüm yaşadığınız şeye. Çok çok geçmiş olsun, umarım yavrunuz bir an önce sağlığına kavuşur, bu süreci de en sorunsuz şekilde atlatırsını, 🙏🏻😞
Allah razı olsun sevginize nail olmak sevindirdi beni❤️

Hep söylüyorum,koca eğitim kurumlarının kreş anaokullarından uzak durun,çok reklam yapan,ticari kaygı güden pahalı kurumlardan uzak durun
3 yaş gurubu çocuğunu verebileceğiniz en iyi yer,mevcut sayısı az,butik,vicdan merhamet sahibi bir kurımdur.
Büyük ihmal var hem de.
Siz çok haklı olduğunuz için ılımlı yaklaşmışlar..dava süeci gözünüzü korkutmasın hemen başlayın vakit kaybetmeyin..Kızınız bi süre ara verain daha sonra dediğim tarzda bi kurum arayışına girin yeniden verin.
Geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun, gerçekten insanın içini acıtan bir durum.Ben bir anaokulu öğretmeni olarak ve meslek içinden biri olarak şunu söyleyebilirim: Böyle bir olayda eminim ki çocuğun öğretmeni de en az sizin kadar üzülmüştür. Bizlere emanet edilen canlara gözümüz gibi bakmaya, onları kendi evladımız gibi korumaya çalışıyoruz. Ne kadar dikkat edilse de bazen maalesef kazalar yaşanabiliyor ve bu durum öğretmenleri de derinden etkiliyor.
Olay okul saatleri ve okul ortamında gerçekleştiği için, durumun okul tarafından tutanak altına alınmış olması ve sizin elinizdeki doktor raporlarıyla birlikte okul yönetimiyle yazılı şekilde görüşülmesi en sağlıklı yol olur. Eğer bu görüşmeden sonra içiniz rahat etmez ya da süreç size yeterince net gelmezse, İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden süreçle ilgili bilgi alma hakkınız da bulunur.
Şikâyet edip etmemek tamamen sizin kararınız; önemli olan her şeyin resmi, sakin ve belgeli şekilde ilerlemesi. İnşallah minik en kısa sürede toparlanır 🌸

Kurum süreci şeffaf ve samimi yönetmiş,ilk etapta telefonda korkmamanız adına yumuşatarak söylemişler,video kayıtları verilmiş,maddi manevi sorumluluğu almışlar;burada okulun ihmali var mı buna bakalır.
Ben de böyle düşünüyorum sevgili @Boleyn Kizi.
Elbette dikkat edecekler, gözlerini dört açacaklar ama ihmal yoksa ve her sorumluluğu alıyoruz diyorlarsa, dava işlerine girmeye gerek var mı, bilemedim.
Video varmış, ihmal kasıt vs söz konusu ise burunlarından getirin tabii, o ayrı.
Bununla geçmiş olsun, Allah beterinden korusun, yavruya şifa ve iyilik versin 🌸

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun, gerçekten insanın içini acıtan bir durum.Ben bir anaokulu öğretmeni olarak ve meslek içinden biri olarak şunu söyleyebilirim: Böyle bir olayda eminim ki çocuğun öğretmeni de en az sizin kadar üzülmüştür. Bizlere emanet edilen canlara gözümüz gibi bakmaya, onları kendi evladımız gibi korumaya çalışıyoruz. Ne kadar dikkat edilse de bazen maalesef kazalar yaşanabiliyor ve bu durum öğretmenleri de derinden etkiliyor.
Olay okul saatleri ve okul ortamında gerçekleştiği için, durumun okul tarafından tutanak altına alınmış olması ve sizin elinizdeki doktor raporlarıyla birlikte okul yönetimiyle yazılı şekilde görüşülmesi en sağlıklı yol olur. Eğer bu görüşmeden sonra içiniz rahat etmez ya da süreç size yeterince net gelmezse, İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden süreçle ilgili bilgi alma hakkınız da bulunur.
Şikâyet edip etmemek tamamen sizin kararınız; önemli olan her şeyin resmi, sakin ve belgeli şekilde ilerlemesi. İnşallah minik en kısa sürede toparlanır 🌸
En az sizin kadar üzülmüştür mu

Bi insanın anası kadar üzülebilir mı Bir Ogretmen
En az sizin kadar demek sizden de çok'u vurgular

Cok utopik.
Öğretmensiniz dıye güzelleme yapmışsınız, ama yok canım!

Ben de böyle düşünüyorum sevgili @Boleyn Kizi.
Elbette dikkat edecekler, gözlerini dört açacaklar ama ihmal yoksa ve her sorumluluğu alıyoruz diyorlarsa, dava işlerine girmeye gerek var mı, bilemedim.
Video varmış, ihmal kasıt vs söz konusu ise burunlarından getirin tabii, o ayrı.
Bununla geçmiş olsun, Allah beterinden korusun, yavruya şifa ve iyilik versin 🌸
Dava bence hem. İnsanın. İçini soğutacak şey
Hem de o kuruma sonrası için iyi ders olur

Ayrıca ben insanın böyle böyle dislendigini düşünüyorum
Sımdı aman davaya ne gerek var diye harekete geçmeyen insan yarın daha daha sönük kalıyor 😔sonra yenilen haklar ustu ortulen mevzular yanına kar kalan düzen, içi soğumamış anne 😔

Nasıl yani ama özel bir kurum sonuçta ve çok para veriyorlar
Parayla veya özelle ilgisi yok, kimliği nerede bu çocuğun neye göre işlem yaptıracak hastane? Ebeveyni belki diyecek ki biz oraya güvenmiyorduk falanca hastaneye götürüyorduk... Okul sadece ambulans çağırabilir

Parayla veya özelle ilgisi yok, kimliği nerede bu çocuğun neye göre işlem yaptıracak hastane? Ebeveyni belki diyecek ki biz oraya güvenmiyorduk falanca hastaneye götürüyorduk... Okul sadece ambulans çağırabilir
Hımmm bunu bilmiyordum
Geçen gün oğlumun arkadaşının okulda bacağı kırılmış beden eğitimi dersinde acil bi şekilde hastaneye götürmüşler kimliği vs yokmuş hemen müdahale edilmiş hastanede kötü yerden kırılma olduğu için o zaman şimdi bu okulda suçlu mu oluyor yani sadece ambulans mı çağırın demeliyim herhangi bir şey söz konusu olduğunda 🙄 kurumla alakalı değilmiş ya özel devlet fark etmiyor dediğiniz için

Öncelikle çok geçmiş olsun. Miniğe acil şifalar diliyorum.
Sizin ihmal olarak gördüğünüz nokta çocuğun merdivenlerden yuvarlanması mı, yoksa sağlıklı bilgi vermeyip, erkenden sağlık müdahalesini geciktirmeleri mi?
Eğer ilki ise şunu söylemek istiyorum ki bir kurum tüm riskleri ne kadar minimilize etse bile risk sıfırlanamaz maalesef.
Ama sağlıklı bilgi verilmemesi tamamen iyi niyetten uzak. Bu konuda çok haklısınız., Oğlumda anaokuldayken arkadaşı tarafından kaydırağın tepesinden itildi vekaydıraktan düşerken ön dişleri diline geçti. Operasyonla dili dikildi. Ama süreç hakkında hemen bilgilendirildim ve çocuğumu zaman kaybetmeden yönlendirdiğim hastaneye götürdüler. Açıkçası ben şikayetçi olmadım. Çünkü oğlum daha küçükken dibimde kaza geçirip dudağı yarılmıştı. Bazı şeyler anlık oluyor. Öğretmenin kaydırağın üstüne müdahale edememesi çok olağan.

Hımmm bunu bilmiyordum
Geçen gün oğlumun arkadaşının okulda bacağı kırılmış beden eğitimi dersinde acil bi şekilde hastaneye götürmüşler kimliği vs yokmuş hemen müdahale edilmiş hastanede kötü yerden kırılma olduğu için o zaman şimdi bu okulda suçlu mu oluyor yani sadece ambulans mı çağırın demeliyim herhangi bir şey söz konusu olduğunda 🙄 kurumla alakalı değilmiş ya özel devlet fark etmiyor dediğiniz için
Evet suçlu oluyor aslında, ambulans çağırıp onunla gitmiş olabilirler ama, o zaman ambulans en yakın hastaneye götürüyor zaten. Ama çocuğu aracına atıp kafasına göre hastaneye götürmek olmaması gereken bir şey.

Acil aramamalarıma çok takılmadım çünkü acili aramalari gerekecek kadar ciddi bir düşme olduğunu onlar da bilmiyor. Bez değişen kadın muhtemelen yumusatarak anlatıyor. Onlar da bana alnında hafif bir kızarıklık var birazdan gecer ama yine de söyleyelim dedik diye mesaj atiyor.

Öğretmen çocuğun düşmesinde pek kusurlu değil ama bana sadece hafif kızarıklık var demesi hatali. Dürüstçe ben görmedim, nerden ne siddetle düştü bilmiyorum siz yine de bi doktora götürün diyebilirdi
Demedi. Ben de kırıldım haliyle. Güveniyordum çünkü.
Şimdi son okuduklarımdan sonra işim rengi biraz değişti. kadına karşı nedense istemsizce nefret ve sinir doluyum ne demek sonradan gelmek öğretmene atar gibi davranmak nasıl bakmaz bir yerinde birşey var mı iyi misin dememek veya o an korktuğu için sarılıp kucağına almamak kadın 3 kuruş alıyor işinden olacak diye o zaman fırlatsın çocuğu. Küçük çocukların olduğu kurumda çalışıyor ona göre tavrı ve merhameti olacak olmuyor mu o zaman başka işlerde çalışacak yazık kadıncağıza 3 kuruş alıyor diyemeyeceğim üzgünüm..

Ayrıca mesaj atmalarına takıldım neden aramadılar ? Ne demek aramamak ben devlet okuluna gönderiyorum ve öğretmenimiz sanki halsiz gibi diye arıyor veya başka bir zaman elim acıyor diyor ben baktım ama size bilgi vermek istedim diye bile arıyor ne demek mesaj atmak ben son okuduklarımdan sonra biraz yükseldim ama gerçekten çocuğunuza çok üzüldüm şuan.. kıyamam korkmuştur ve sarılmamışlar bile..

Evet suçlu oluyor aslında, ambulans çağırıp onunla gitmiş olabilirler ama, o zaman ambulans en yakın hastaneye götürüyor zaten. Ama çocuğu aracına atıp kafasına göre hastaneye götürmek olmaması gereken bir şey.
Hayır aslında kendi aracı falan değil derdim
Demek istediğim çocuğun bacağı kötü yerden kırılmış ya hani orda ambulansla beklemesi mi gerekiyor veli gelene kadar eğer böyle bişeyse saçma değil mi semptomlar gelişmez mi yani beklemek daha kötü değil mi yani illa veli gelip beraber mi gitmek zorunda mantık çerçevesinde oturtamıyorum bir türlü
Hemen hastaneye ambulansla götürülüp müdahale edilmesi gerekmez mi durumun aciliyeti önemli değil mi ya beklemesi durumunda daha çok ciddi şeyler olursa o zamn kim sorumlu olacak

Yani açıkçası o acil durum içinde kimse bu şekilde düşünmez diye düşünüyorum o anki rehavete kapılıpta bir an önce velinin. Bilgisi olsun hastaneye gitme çabası olur diyebilirim

Hayır aslında kendi aracı falan değil derdim
Demek istediğim çocuğun bacağı kötü yerden kırılmış ya hani orda ambulansla beklemesi mi gerekiyor veli gelene kadar eğer böyle bişeyse saçma değil mi semptomlar gelişmez mi yani beklemek daha kötü değil mi yani illa veli gelip beraber mi gitmek zorunda mantık çerçevesinde oturtamıyorum bir türlü
Hemen hastaneye ambulansla götürülüp müdahale edilmesi gerekmez mi durumun aciliyeti önemli değil mi ya beklemesi durumunda daha çok ciddi şeyler olursa o zamn kim sorumlu olacak

Yani açıkçası o acil durum içinde kimse bu şekilde düşünmez diye düşünüyorum o anki rehavete kapılıpta bir an önce velinin. Bilgisi olsun hastaneye gitme çabası olur diyebilirim
O kadar ciddi bir durumda ambulansla gidilir zaten ama bu olayda ambulans çağırılmamış neden hastaneye götürülmemiş deniyor. Öğretmen, idare kafasına göre çocuğu alıp hastaneye götüremez benim demek istediğim. Düştü hadi bi kontrol ettireyim diye bir şey yok. Veya ambulans gecikti ben daha çabuk götürürüm denemiyor.

Geçen ay benim öğrencimin kafası yarıldı. Ambulans çağırdık, ilk müdahale olana kadar veli geldi. Velinin bir de ufak çocuğu vardı, almadılar ambulansa, taksiyle gelin dediler. Çocuk tek başına gitti hastaneye orada veli buldu onu. Ambulansla illa veli beklenmiyor bazen refakatçi bile olmadan alıp gidebiliyor duruma göre.

Dava bence hem. İnsanın. İçini soğutacak şey
Hem de o kuruma sonrası için iyi ders olur

Ayrıca ben insanın böyle böyle dislendigini düşünüyorum
Sımdı aman davaya ne gerek var diye harekete geçmeyen insan yarın daha daha sönük kalıyor 😔sonra yenilen haklar ustu ortulen mevzular yanına kar kalan düzen, içi soğumamış anne 😔
Insan hakkını tabii ki aramalı, yanlışlık varsa tepki vermeli, gerekli durumlarda mahkemeye de taşımalı meseleyi ama burada kurum maddi-manevi sorumluluk alacağını söylemiş. Öğretmenin ihmali, sorumsuzluğu varsa ve onun hakkında gereken yapılacaksa kurumu dava etmek gerekli olmayabilir.
(Kurumun güvenli ve özenli bir yer olduğuna dayanarak söylüyorum bunları tabii. Aksi bir durum varsa, tedbirler alınmıyorsa zaten uzlaşacak bir şey yoktur, üstünü kapatmasına izin verilmemeli.)
Diyelim ki öğretmenin hatası tamamen; ilgisizlik, ihmal, sorumsuzluk var, o durumda kurum cezasını verse bile elbette üst mercilere şikayet edilmeli.
Yani özetle durum iyi analiz edilip ona göre hareket edilmeli.

En az sizin kadar üzülmüştür mu

Bi insanın anası kadar üzülebilir mı Bir Ogretmen
En az sizin kadar demek sizden de çok'u vurgular

Cok utopik.
Öğretmensiniz dıye güzelleme yapmışsınız, ama yok canım!
Ben de öğretmenim, öğrencilerimiz elbette çok kıymetli, insan ayaklarına taş değsin istemiyor ama en az annesi kadar üzülmüştür demek bana da çok abartılı ve dramatik geldi, o kadar da değil.

ilk yorumunuzda “e okul daha ne yapsın” diye düşünenlerdendim ama devamında yazdıklarınızla işin rengi değişti. yedikleri haltın farkında oldukları için işbirliği yapıyorlar belli ki. ya ben parkta önümde çocuk düşse annesi yetişemez diye hemen kaldırıp bakıyorum. bez değiştiren kadın madem çocuk sevmiyor, yapmasın o zaman bu işi. ayrıca patronlar işçi lehine bir şey yapmazlar. bi arkadaş daha demiş, sigortasız çalıştırıyorlarsa o yüzden tutuşmuşlardır da kendilerini öne atmışlardır.

çok geçmiş olsun.
Ben de yorumları okumadan direkt konuya yönelik yazmıştım. İşin rengi değişir tabii. Başları derde girmesin diye, üstünü kapatmak için atılmışlar demek, hiç şaşırmadım, çoğu kurumun g.tü her yerden açık olduğu için malum.

Back
X