Benim hamile kalma sürecim de aynı sayılır sizinle. Bilenler bu sitede biliyor daha önce de konular açtım. Hamileliğimi hatırlamak dahi istemiyorum.
Hamileyken sürekli yatmak zorunda olmam, bebeklerin ikiz olması, birinin sol tarafımda sıkışıp gelişim geriliği yaşaması, bundan sebep hamile halimle plasentamdan ameliyat geçirmek zorunda olmam, ameliyattan sonra hiçbir hastada görülmeyen komplikasyonun bende görülmesi ve ardından yoğunbakıma alınmam, her saat başı ultrasonla bebekler yaşıyor mu diye kontrol edilmesi, 29. Haftaya geldiğimde aniden kendimi doğumda bulmam üstelik gurbette olduğumdan tek başına sadece eşimle doğuma girmem hiçbir hazırlık vs olmadan terlik bile yoktu.. Gelişim geriliği 500gr doğan bebeğim 8 gün sonunda vefat etti.
Hergün mücadelem bitti sanıyordum. Ne kadar ağladığımı inan bana bilmiyordum günlerce. Tıpkı senin gibi artık bitsin diye yalvarıyordum. Kimseyle konuşmak görüşmek istemiyordum.
Bir buçuk ayın sonunda diğer bebeğim sağlıklı bi şekilde taburcu oldu evimize geldik.
Aynı düşünceleri 6 7 ay boyunca hissettim.
O sırt çantasını alıp eşine hadi gidiyoruz diyen hayat dolu kadına veda etmenin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. O kadın 2 yıl evden hiçbir yere çıkamadı..
Seni asla yargılamıyorum. Çok iyi anlıyorum çünkü. Anlattıklarım seninle ay bak ben daha zorunu yaşadım neler atlattım demek için de değil yanlış anlama.
Annelik sadece bizim ülkemizde kadınların yaşadığı bişeymiş gibi kutsallaştırılıyor. Yaşadığım süreçten dolayı öyle doğurunca sevgi seline falan kapılamadım. İçim heyecanla dolmadı. Ben ne yaşıyorum diyebildim sadece.
Doğum yapalı bir yıl oldu kaynanamın sürekli biz tarlada doğurduk çalışmaya devam ettik tarlada, annelik şöyle güzel böyle iyi kimse anne gibi olamaz vov über üstün bir mertebe hayattaki en kutsal en ulaşılmaz şey gibi konuşmaları itiraf etmek gerekirse artık darlanmama öf yeter artık dememe sebep olmaktan başka bişeye yaramıyor.
Bebeğime deli divaneyim. Evet bahsettiğin gibi çok zorlandım ama sadece bana muhtaç olduğunun farkındaydım başka kimse ona benim gibi bakamazdı. Sadece onun bana ihtiyacı vardı bütün dünyası bendim
Aynı şey şuan senin için de geçerli.
Şuan eski hayatına duyduğun özlem yüzünden çocuktan pişmansın belki
Ama biraz zaman geçtikten sonra emin ol pişmanlık yerini kocaman şükürlere bırakıyor. Kendine zaman tanı. İçin dolup taşmak zorunda değil korkuların ve endişelerin var bu çok normal. Bana özelden de yazabilirsin. Konuşmak iyi gelirse belki..
Kocaman sarıldım. Geçecek hiç merak etme