Cocugum olmayacak cok gencim ve evli degilim?

okulu bırakmadan da evlenebilirsin dediğin gibi belli olmuyo bende aylarca denedim tutmadı tam tuttu derken dış gebelik çıtı kötü günler atlattım bazen keşke evlendiğim gibi deneseydim diyorum yaş 29 neye bekledin ki diyorum kendime

öyle düsünme ya.. ben de kiziyorum kendime neden doktora 5 sene önce görunmedin diyorum ama öyle de yasanilmiyor. Sende sorun ne tam olarak?

öyle düsünme ya.. ben de kiziyorum kendime neden doktora 5 sene önce görunmedin diyorum ama öyle de yasanilmiyor. Sende sorun ne tam olarak?
hiç bir sıkıntı yoktu taki üşütme ve stres canım stres herşeyin başı Rabbim nasip ederse sen hiç düşünmediğin anda bakmışsın hamilesin inşallah canım hiç belli olmuyo yani

Valla arkadaşım bizde yumurtada var spermde olmayacaksa böylede olmuyor, bir sürü negatiflerim var. Öncelikle böyle şartlandırma kendini, bizler biliyoruz ki hamile kalmak için tek yumurta ve tek sperm yeterli. Zar zor aylarca tek yumurta elde edip anne olan çok kadın var, yeterki Rabbimden umudunu kesme.
Sana tavisyelerim şunlar, öncelikle vücudundaki d vitamini oranına baktır, mutlaka düzenli devit3 kullan, bunun yanında e vitamini, coenz Qh...bunlar hücreyi yeniliyor, yumurta kalitesini arttırıyor. Bunların yanında bal tarçın çörek otu, incir kürü, arı sütü bal polen deneyebilirsin..
Evlenmek için acele etme, ama evlendiğin kişiyle durumunu mutlaka paylaş, birde çok özel olmazsa opun nasıl oldu, yani bekar gen kız isen,malum aşağıdan yapılıyor işlem, çok özel olmazsa ...

kullandim hem de en yüksek dozu verdiler ama yine de olmadi yumurta rezervim en düsük seviyelerde. Senin amh degerin kacti?
O degeri bilmiyorum canim benim fsh 11-12 idi dustu suan 8 civari ama yine de yuksek.bide pregesteron hormonuna baktilar 18.56 doktorum iyi demisti ama 9 tane yumurtam vardi iste ikisi gelismisti ilk asilamamda bunda da 10 yumurtam vardi dozu yukseltti bide inc ir yedim 15 taneydi yumurtam ve 8 tanesi gelisti.Asilamam olmadi iste benimde..

Valla arkadaşım bizde yumurtada var spermde olmayacaksa böylede olmuyor, bir sürü negatiflerim var. Öncelikle böyle şartlandırma kendini, bizler biliyoruz ki hamile kalmak için tek yumurta ve tek sperm yeterli. Zar zor aylarca tek yumurta elde edip anne olan çok kadın var, yeterki Rabbimden umudunu kesme.
Sana tavisyelerim şunlar, öncelikle vücudundaki d vitamini oranına baktır, mutlaka düzenli devit3 kullan, bunun yanında e vitamini, coenz Qh...bunlar hücreyi yeniliyor, yumurta kalitesini arttırıyor. Bunların yanında bal tarçın çörek otu, incir kürü, arı sütü bal polen deneyebilirsin..
Evlenmek için acele etme, ama evlendiğin kişiyle durumunu mutlaka paylaş, birde çok özel olmazsa opun nasıl oldu, yani bekar gen kız isen,malum aşağıdan yapılıyor işlem, çok özel olmazsa ...

Sagol canim. Umudumu kesmemeye calisiyorum. Dedigin gibi tek yumurta yeterli... ama bunun icin evlenmem gerekiyor. En buyuk sorunum bu su anda. Kaybedecek zamanim yok :(
Asagidan yapildi bana da. Söz konusu cocuk oldugu icin pisman degilim. Ailem de beni destekledi.

Sagol canim. Umudumu kesmemeye calisiyorum. Dedigin gibi tek yumurta yeterli... ama bunun icin evlenmem gerekiyor. En buyuk sorunum bu su anda. Kaybedecek zamanim yok :KK43:
Asagidan yapildi bana da. Söz konusu cocuk oldugu icin pisman degilim. Ailem de beni destekledi.
Sevdiğin biri varsa olabilir tabi evlilik neden olmasın ama yoksa karşına cıkan ilk kişiylede evlenme, ölç tart, kalbinin sevdiğiyle evlen. Evlenincede bitmiyor sorunlar, eşin bu konuda sana yardımcı olmalı, bu süreç çok yıpratıcı oluyor maalesef, o yüzden evleneceğin kişiye mutlaka söyle. Söylediğim gibi tıp ilerledi artık, menopozu engelliyorlar, inşallah herşey gönlünce olur..

Sagol canim. Umudumu kesmemeye calisiyorum. Dedigin gibi tek yumurta yeterli... ama bunun icin evlenmem gerekiyor. En buyuk sorunum bu su anda. Kaybedecek zamanim yok :(
Benek ugruna bazi fedakarliklari goze almissin canim.benim.insallah Rabbim.karsina en yakin zamanda evlenecegin birini cikrir da anne olursun.hayirlisiyla canim uzulme artik bende 7 senelik evliyim bi tane bebegimi kaybettim 8.5 aylikti olu dogum yaptim inan evlat hasreti ekmek zor ama acisinin tarifi yok hayirlisini dile Allahtan..Rabbim buyuk canim merak etme hersey iatedigin gibi olur insallahh

Allahtan umudunu kesme canım, eşimde de bende de bi sorun çıkmadığı halde hamile kalamıyorum bende, benimde 1 tane negatif aşılamam var tüp bebekde yaptıramadık daha, Allahım isteyen herkese hayırlı sağlıklı bebişler nasip eder inşallah ;)

Kizlar sizinle hikayemi paylasmak istiyorum.
Henüz 23 yasindayim ve bekarim.
Benim yumurta rezervim cok düsük ve bunu ögrenince cok üzüldüm. Hala depresyondayim. Son umut olarak tüp bebek denedik yumurtalari donduracaktik ancak o da olmadi ultrasonda bir sey cikmadi:KK43:
Doktorlar cok umutsuz ancak imkansiz degil diyorlar cünkü tek bir yumurta yeterli ama daha fazla tüp bebek denemenin anlamsiz oldugunu söylüyorlar. Yani olursa dogal yoldan olacak. Menopoza girmem de yaklasiyor. Aniden kesilebilirsin adetten diyorlar. Kendimi cok üzgün hissediyorum. Sizce ben bu durumda bir an önce evlenmeli miyim iyi bir aday cikarsa ki var bir kac tane, ya da önüme bakip okuluma kariyerime mi vermeliyim kendimi? Ileride baska yollardan anne olabilirim ama simdilik bu beni teselli etmiyor.
canm allah yardımcın olsun öncelikle, tıp okadar ilerlediki yeterki maddi gücün olsun artık herşey mümkün yurt dısından yumurta transferı yapılıyor tbı allah o duruma getirmesin inşallah dılerm o duruma asla düşmezsin bence öyle bir mecburıyette kalsanda annesı sen olacaksın bebegın onu 9ay karnında sen tasıyacaksın yumurta cok onemlı degıl bana gore onemlı olan onu 9ay karnında tasıyıp hıssetmek ve asla yumurta sahıbını ararmı dıye dusunme annesı sen olacaksın ve bunu bı sen bı esın bılecek kımseye soylemeyeceksınız tai bu son aşama allah etmesın tamamen caresız kaldıgında son aşama ama allah o duruma getırmesın allah karsına iyi bir eş çıkarsın durumunu bılen sana destek olacak bır eş

canm allah yardımcın olsun öncelikle, tıp okadar ilerlediki yeterki maddi gücün olsun artık herşey mümkün yurt dısından yumurta transferı yapılıyor tbı allah o duruma getirmesin inşallah dılerm o duruma asla düşmezsin bence öyle bir mecburıyette kalsanda annesı sen olacaksın bebegın onu 9ay karnında sen tasıyacaksın yumurta cok onemlı degıl bana gore onemlı olan onu 9ay karnında tasıyıp hıssetmek ve asla yumurta sahıbını ararmı dıye dusunme annesı sen olacaksın ve bunu bı sen bı esın bılecek kımseye soylemeyeceksınız tai bu son aşama allah etmesın tamamen caresız kaldıgında son aşama ama allah o duruma getırmesın allah karsına iyi bir eş çıkarsın durumunu bılen sana destek olacak bır eş

Canim cok sevindim mesajima. Bu durumu anlayan birisin. Ben de karnimda tasidigim cocugu kendi cocugum gibi görecegimi düsünüyorum. Ama yine de icimde bir korku. Dedigin gibi yumurta sahibini merak edip arar mi diye endiseleniyor insan. Bir de üzülüyorsun baskalari bu kadar kolay hamile kalirken ve cocuk ile annede benzerlik olunca. Doktorun son görusmemizdeki dedikleri söyleydi; cocugun simdi evlensen de büyük ihtimal olmaz ama elbette kücük bir ihtimal var 1-2 sene icinde deneyebilirsin ama önermiyorum cunku ihtimal cok dusuk dedi. Ben yumurta bagisi ile cocuk getirirsem dünyaya bunu ailem biliyor ve bir kac aile bireyi. Bunu saklamak cocugun psikolojisi acisindan dogru degil diyorlar. Sence saklanmali mi? Esimin ailesi bilmemeli mi sence?

sana bişey söylimmi canım o kadar çok şahit oldumki senin çocuğun olmaz deyipte binlerce insanın hamile kaldığına.Tıp çok ilerledi hiç korkma sen sadece çok iyi bir doktora git ve hep takipte kal.alanında uzman bir doktora git başarılarıyla ün yapmış bir doktor olsun.gerisini yüce rabbime bırak.

Canim cok sevindim mesajima. Bu durumu anlayan birisin. Ben de karnimda tasidigim cocugu kendi cocugum gibi görecegimi düsünüyorum. Ama yine de icimde bir korku. Dedigin gibi yumurta sahibini merak edip arar mi diye endiseleniyor insan. Bir de üzülüyorsun baskalari bu kadar kolay hamile kalirken ve cocuk ile annede benzerlik olunca. Doktorun son görusmemizdeki dedikleri söyleydi; cocugun simdi evlensen de büyük ihtimal olmaz ama elbette kücük bir ihtimal var 1-2 sene icinde deneyebilirsin ama önermiyorum cunku ihtimal cok dusuk dedi. Ben yumurta bagisi ile cocuk getirirsem dünyaya bunu ailem biliyor ve bir kac aile bireyi. Bunu saklamak cocugun psikolojisi acisindan dogru degil diyorlar. Sence saklanmali mi? Esimin ailesi bilmemeli mi sence?
canm kimseye birsey söylemezsın annene babana bıle allahın takdirine onlar karsımı gelecek herkese normal oldu allahın mucızesı dersın Allah ısterse ımkanız dıye bırsey yoktur hem cocugunu 9ay karnında hıssetıgınde onu sen doğurdugunda nasıl baskasının cocugu dıyebılırsn hıc aklın alıyormu sen ıcını rahat tut eğerböyle bı durum olursada o senın cocugun olacak yumurta sahıbı cocugunu arayamaz yada cocuk yumurta sahıbını arayamaz zaten bu tur bılgıler asla paaylasılmıyor sence yumurta verenmı doğuran 9ay krnında tasıyanmı anne iyi düşün? annelik içgüdüsü yumurtayla olsaydı her ay adetle gıden yumurtamıza bırseyler hıssederdık:D gulmsemen ıcın verdım bu ornegı ıcın rahat etsın hatta bukadar cok ıstıyorsan evlenmeden dahı anne olabılırsn kıbrısta bu mumkun yanı ıcın rahat etsn uzme tatlı canını ınsallah karsına halınden anlayan helal sütü emmiş bir eş cıkar cokta bekleme elını cabuk tut sevebılıcegn senınle bu yolda mcadele edebılıcek bır kısmet varsa eliniabuk tut :)

sen neden bu kadar derin düşündün ki herşeye kadir olan Allah iken yapma kendine yazık edersin bana da doktorlar bekarken hiçbi sorun yok herşey gayet iyi diyordu ama 1 yıla yaklaştı henüz evlat sahibi olamadım onu biz bilemeyiz ki moralini bozma sen hiç anlamazsın o ol der bi an da oluverir daha yaşın çok küçük bak küçük diyorum en küçük kardeşimle yaşıtsın bi abla olarak tavsiyem şimdiden kendini bu kadar yıpratma.. dualarıma seni de eklicem belki mevla kabul eder kim bilir..

sen neden bu kadar derin düşündün ki herşeye kadir olan Allah iken yapma kendine yazık edersin bana da doktorlar bekarken hiçbi sorun yok herşey gayet iyi diyordu ama 1 yıla yaklaştı henüz evlat sahibi olamadım onu biz bilemeyiz ki moralini bozma sen hiç anlamazsın o ol der bi an da oluverir daha yaşın çok küçük bak küçük diyorum en küçük kardeşimle yaşıtsın bi abla olarak tavsiyem şimdiden kendini bu kadar yıpratma.. dualarıma seni de eklicem belki mevla kabul eder kim bilir..
Çok teşekkür ederim canım benim!!!

Kizlar sizinle hikayemi paylasmak istiyorum.
Henüz 23 yasindayim ve bekarim.
Benim yumurta rezervim cok düsük ve bunu ögrenince cok üzüldüm. Hala depresyondayim. Son umut olarak tüp bebek denedik yumurtalari donduracaktik ancak o da olmadi ultrasonda bir sey cikmadi:KK43:
Doktorlar cok umutsuz ancak imkansiz degil diyorlar cünkü tek bir yumurta yeterli ama daha fazla tüp bebek denemenin anlamsiz oldugunu söylüyorlar. Yani olursa dogal yoldan olacak. Menopoza girmem de yaklasiyor. Aniden kesilebilirsin adetten diyorlar. Kendimi cok üzgün hissediyorum. Sizce ben bu durumda bir an önce evlenmeli miyim iyi bir aday cikarsa ki var bir kac tane, ya da önüme bakip okuluma kariyerime mi vermeliyim kendimi? Ileride baska yollardan anne olabilirim ama simdilik bu beni teselli etmiyor.

merhaba... kendi deneyimimi yazıyorum... kariyer peşinde koştum bunca yıl... şükür istediğim yere geldim ama öte yandan hayatın en önemli şeyini kaçırdım... aile kuramadım... 39 yaşındayım... rahim boynu kanseri geçirdim... yumurtalarım sağlam değil... 2 yumurtamda kist var ve artık alınmaları gerekiyor fakat yumurtalamama ve yumurtalarıma zarar verecek ameliyat... tüp bebek denedim... tutmadı... eğer anne olmak senin için çok önemli ise... ve bunu sadece bir evlilikten yaparım diyorsan... evlen... ama bu benim şahsi görüşüm... herkesin fikrine saygı duymak lazım...

Back
X