Çocuğum şımarık olucak diye korkuyormusunuz?

İki çocuğumda anneanne, dayı, dede, teyze elinde büyüdü. Şımartmak ne kelime, yaptıklarını ifade edecek bir kelime Türkçede yok. Bende çok korkardım ve her itiraz edişimde annem "öyleyse otur kendin bak, hem bakıcam hemde nasıl davranıcamı senden mi öğrenicem" derdi bende çalışmak zorunda olduğum için susardım. Ama inanın okul çağında çocuklar kişilikleri neyse o oluyorlar. Şimdi görseniz o şımarık her dediğini yaptıran çocuklardan zerre eser yok. Yani tamamen kişilikleri neyse o oldular.
Sizde kendinizi fazla üzmeyin. Sonuçta kişilikleri neyse o oluyorlar.

Eşinizin ailesi veya kendı aileniz çocugunuzu şımartıyorsa ne yaparsınz???

benim kayınpederim çok şımartıyor ne yapacağımı şaşırdım bişeyi eline atıp kırmasınada izin veriyor her istediğini ağlamasın diye yapıyor...daha 2 yaşına bıle girmedi ama ilerde anlamaya başlayacak bişeyleri..onun yuzunden çocugum şımarık oluck dıe korkuyorum...onun yanındayken çocugum kendını bıle sevdirtmiyo hiçbişekilde ...üstünü giydirip eve götürmeye kalktıgımda bıle ağlamaya başlıyo kayınpederim yıne ordan karışıyo giydirme ağlamasın dıyor...hep karışıyor...bende ınada giydiriorum tam evden çıkıcaz çocugun kendısınden kopmadıgını göstermek ıçın kucagına alıyor...yıne bağırış çağırış hemde bize vermıo abartıo kısacası kayınvalidemde bunun farkında ama oda karışamıo:((((çocugum ilerde şımarık olucak dıe korkuyorum...

Akrabalarimdan boyle davranilan bir cocuk vardi. Cocuk acayip simarik bunun yaninda da psikolojik sorunlari var. Doktor demis ki beyni dur komutunu anlamiyor. İlac vermis her gun kullanacak.

Ben de istemeden de olsa cok kinadim bu tur cocuklari basima gelmesinden cok korkuyorum. :43:

şuan çocuğum yok ama çocuk psikolojii kitaplarını okumayı çok severim sorunuza gelince çocuğumun şımarık olmasını asla istemem...
bir örnek;görümcem 2 yaşındaki çocuğuna inanamayacaksınız ama mutfak robotundan tutun aklına gelebilecek her türlü araç gereci verip oyalıyordu oyuncakları yokmu vaaaaaar bir sürü oyuncağı var ama sırf mama yesin diye elektirk süpürgesini çıkaran yada blendırdan sebzeleri geçiren ,ağlamasın diye tencereye su koyup eline cam bardak verip evin içinde orayı burayı sulayan bir çocuk gördükçe acayip sinirleniyordum kendisine çocuğu yanlış eğitiyorsun dediğimde anne olmadan bilemezsin diyerek üste çıkmaya çalıştı sonuç mu çocuk şuan şımarığın önde gideni yapma dersin yapar sus dersin çığlık atar ama bunlara rağmen mükemmel bir çocuk yetiştiriyorum edasında takınır kayınvalidemde aynı ne isterse onu veriyorlar çocuğun eline düşünüyorum ben mi yanlış düşünüyorum bunlar mı yanlış çocuk eğitiyorlar diye tek bildiğim çocuğum olursa onlara emanet etmeyeceğimdir....çocuğa höhhh dediğinizde çocuk durmalıdır değil mi aksine anneye vuran bir çocuk sizce ne kadar sağlıklıdır ki ?pedagaguda çocuğunuz çok hareketli demiş vay efendim neden çocuğuna öyle demişmiş dr...bence herşey ailelerin elinde çocuk yetiştirmek gerçekten kolay değil...

Eşimin ailesinin çocuğumu çok şımartacağını zannetmiyorum. Kayınpederim rahatsız olduğu için çocukla çok ilgilenemez, görümcemlerde kendi çocuklarına karşı bile gayet disiplinlidir. Benim annemde şımartamaz ama ablam yumuşak başlıdır ondan korkarım biraz. Ablam hayır demez çocuğa her konuda gönlünü yapmaya çalışır. Ama ben çok sabırlı değilim büyük ihtimalle eşim ve benim elimde büyüyen çocuk şımarık olamaz diye düşünüyorum. Hayırlısı bakalım...

Back
X