Yanlız şikayet eden rehber öğretmen, ne dinlemiş geçen seneden beri de çocuğuma acımasız merhametsiz diyor, rehber öğretmene geçen sene durumu anlattık, çocuğum arkadaşına zehirleme planı yapıyor gerçek değil ama kalemtraşının içine silgi kırıntılarını atıp bu zehir vs diyor ve biz bunu rehber öğretmene anlattık hiç oralı olmadı, geçen sene aklı neredeydi işin ciddiyetini şimdi li anladı, bize çocuğumın yaptıklarını anlatıyor biz zaten onları biliyoruz, adam resmen şikayet etmeye çağırmışbence objektif değilsiniz .
çocugunuzau kimse düşünmek sevmek zorunda değil . ögretmen şikayet ediyor çünkü bir duygu bağı oluşmamıs arada.
çocuga nasıl davrandığı ile ilgilenin bence sadece , önemli olan bu .
Ne biliyor çocuğumu, geçen sene de gittik oralı olmadı, sanki çok ilgilenmiş gibi şikayet ediyor sinirlendik bizde, müdür bile anladı ki ben çoğunlukla müdürle konuştum, çayını iç odada otur sonra öğrenciyi şikayet et ne güzel işO yaştaki bir çocuğa kötü, acımasız, merhametsiz vs demek çok büyük şeyler... Bunları neye dayanarak söylüyor?
Nasıl benim oğlum o değil mi anlayamadımçocuğun bu hâli sizinle ilgili
benim oğlum o değil mi
bence beklentileriniz cok fazla .Yanlız şikayet eden rehber öğretmen, ne dinlemiş geçen seneden beri de çocuğuma acımasız merhametsiz diyor, rehber öğretmene geçen sene durumu anlattık, çocuğum arkadaşına zehirleme planı yapıyor gerçek değil ama kalemtraşının içine silgi kırıntılarını atıp bu zehir vs diyor ve biz bunu rehber öğretmene anlattık hiç oralı olmadı, geçen sene aklı neredeydi işin ciddiyetini şimdi li anladı, bize çocuğumın yaptıklarını anlatıyor biz zaten onları biliyoruz, adam resmen şikayet etmeye çağırmış
Rehber öğretmen çocukla konuşup sorunu çözmeli, müdür bile haftada bir konuş çocukla seni yakın gördükçe daha çok şey anlatır dedi
Şikayet etmeye gelince herkes şikayetçi, ama icraatta birşey yok
Okulumuzda gayet az öğrenci var, sorumluluk yıkıcak olsam psikoloğa gitmeyip rehber öğretmenin başına giderdik. Adam bizi acil çağırıyor biz de farklı bir konuşma olucak sanıyoruz, yazmış kağıda iyi de biz onu zaten biliyoruz, ne yapıcaz diyoruz bilmiyorum diyor suçluyor da suçluyor ne diye çağırdı o zaman çözüm üretmiceksepsikolojik olarak ne gibi bir problemi var?
okullarda kac rehber ogretmen var suan bilmiyorum ama bizim zamanimizda tum okula bir rehber ogretmen duserdi kadin haliyle herkesle tek tek ilgilenemezdi
sizin okulda bu durumdaysa tum sorumlulugu rehber ogretmene yikmak bana biraz taraflica geldi
çözümü siz üretin diye ? çünkü orada okul düzeni için bulunuyor çocugunuza çözüm bulmak sizin göreviniz.Okulumuzda gayet az öğrenci var, sorumluluk yıkıcak olsam psikoloğa gitmeyip rehber öğretmenin başına giderdik. Adam bizi acil çağırıyor biz de farklı bir konuşma olucak sanıyoruz, yazmış kağıda iyi de biz onu zaten biliyoruz, ne yapıcaz diyoruz bilmiyorum diyor suçluyor da suçluyor ne diye çağırdı o zaman çözüm üretmicekse
Yanlız şikayet eden rehber öğretmen, ne dinlemiş geçen seneden beri de çocuğuma acımasız merhametsiz diyor, rehber öğretmene geçen sene durumu anlattık, çocuğum arkadaşına zehirleme planı yapıyor gerçek değil ama kalemtraşının içine silgi kırıntılarını atıp bu zehir vs diyor ve biz bunu rehber öğretmene anlattık hiç oralı olmadı, geçen sene aklı neredeydi işin ciddiyetini şimdi li anladı, bize çocuğumın yaptıklarını anlatıyor biz zaten onları biliyoruz, adam resmen şikayet etmeye çağırmış
Rehber öğretmen çocukla konuşup sorunu çözmeli, müdür bile haftada bir konuş çocukla seni yakın gördükçe daha çok şey anlatır dedi
Şikayet etmeye gelince herkes şikayetçi, ama icraatta birşey yok
Alıyorum zaten, şimdiye kadar da rehber öğretmen halletsin modunda değildikEğer benzer sorunlarla destek almaya başladıysanız ve hala devam ediyorsa doktorunuzu değiştirin derim. Siz sinirinizi rehber öğretmene yönlendiriyorsunuz ve bunu biraz gerçekten kaçmak için yapıyorsunuz. Bir çocuk gelip çocuğumun defterlerini yere atsa ve deprem oldu ondan düştü dese ben o çocuk için rehber öğretmenden daha kötü düşünürüm. Veliler arasında büyük bir soruna dönüşmeden başka bir yerden destek alın bence.
Tamam hanfendi ama sorun burada rehber öğretmen değil. Bir senedir çocuk psikolojik destek alıyorsa bu davranışların bitmiş olması lazım. Psikologla konuşun, tedavisi işe yaramıyor. Başka bir psikolog veya başka bir tedavi yöntemi deneyin. Rehber öğretmeni dediğiniz öğretmen, psikolog kadar bilmesi mümkün değil. İlkokul 2de arkadaşını zehirleme oyunu yapmış diyorsunuz. Bu rehber öğretmenlik birşey değil artık.Alıyorum zaten, şimdiye kadar da rehber öğretmen halletsin modunda değildik
Öğretmen geçen sene yönlendirdi gittik o zaman durum ciddiydim dinledi o kadar, bugün de acil çağırdı yazmış kağıda yaptıklarını okuyor, ne yapalım diyoruz bilmiyorum diyor, çocuğunuz acımasız, merhametsiz diyor, bu mu rehber öğretmenlik
Ben çocuğumun yaptığını asla doğru bulmuyorum ama geçen seneden beri ilgilenmeyip sadece şikayat edene kızıyorum, müdür bile daha anlayışlı, öğretmen de öyle, adam resmen şikayet etmeye çağırmış
Yani ben şunu soruyorum; çocuğunuzla ilgili farklı olaylar mı oldu ki rehber öğretmen bu kadar büyük şeyler söylüyor. Kitapları yere saçma doğru değil tamam ama ‘acımasız, merhametsiz’ denilebilecek birşey değil. Farklı olaylar oldu mu?Ne biliyor çocuğumu, geçen sene de gittik oralı olmadı, sanki çok ilgilenmiş gibi şikayet ediyor sinirlendik bizde, müdür bile anladı ki ben çoğunlukla müdürle konuştum, çayını iç odada otur sonra öğrenciyi şikayet et ne güzel iş
Sorduk bilmiyorum diyor bilmiyorsa ne diye çağırıyor, yazdıklarını zaten biliyoruz çocuğumun geçen seneden beri neler yaptığınıPsikologa gitme nedeni ne?
Ben de öğretmenim. Çocuğunuzun yaptıklarını yazması bence iyi olmuş.Bunların altında yatan nedenleri araştırmış olmalısınız yada psikolog bir şey demiştir.
Psikolog ve rehber öğretmeni arasında köprü olmalısınız. Rehber öğretmeninin çocuğunuzun durumunu diğer öğretmenlerle paylaşmasını sağlayın.
V somut adımlar isteyin. Şikayet kısmını anladık neler yapabiliriz?
okulda düzenini bozmaması için nasıl tedbirler alabiliriz sorun rehber öğretmene.. çözümü sunmalı diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?