Çocuğum söz konusu

Malesef ki çoğu rehber öğretmeninin yaptığını yapmış o öğretmen.Benim abimde rehber öğretmeni oradan biliyorum.Bu sebepten yatıp maaş alanlar olarak söyleniyor.Abim gittiği okullarda hep daha fazla öğrenciyle ilgilenmek zorunda kaldı malesef.Sebebiyse hep geçen sene o öğrenciyle ilgilenmiş olmasıydı diğer öğretmenler hep abime yönlendirirdi ilgilenmek yerine ilgilenmesi gereken onlarken...Ne dertler dinledik ne çocuklar ne yapabiliriz diye ailecek düşündüğümüz çocuklar oldu.Birini hiç unutamıyorum ayrılmış bir anne babaya sahip bir kız çocuğu vardı.Dede ve ninesi ona tam anlamıyla bakamadığı için sorun yaşıyordu üstü o kadar temiz değildi saçı taranmış değildi öğretmeni disiplinli biri olduğu için bu durumu hep sorun ediyordu şimdi o kız ne durumda merak ediyorum liseye geçmiş olabilir muhtemelen...
Hanımefendi sınıf öğretmeni hangi ara ne kadar ilgilenebilir bir öğrenciyle, teneffüste mi? Yoksa sıbıfı bırakıp derste mi ilgilensin? Oşmadı çoluğunu çocuğunu bırakıp çıkışta mı? Elbette ki görevlerinden biri peoblem yaşayan öğrencilerle bireysel veya grup görüşmesi yapmak.

O kadar farhklı bir boyuta getirdiniz ki,,gerçekten konuyu açtığıma bin pişman oldum
Çocuğum ne caniliği bıraktınız ne seri katilliğini
Zehirlenme olayını arkadaşına gidip ben seni zehirlicem deyip ağlamadı, bilmiyorum belki izlediği bir programdan gördü ancak birdaha tekrarlanmadı
Çocuk okul dışında çok merhametli, birine birşey olsa kaç kere sorar nasıl oldu diye, sokakta hayvan görse sakat yada aç hemen üzülür yani çocuk sizin dediğiniz gibi hayvana zarar verme, insanlara zarar verme gibi bir durumda değil olsa zaten buraya konu açmaya tenezzül bile etmem durumun ciddiyetinin arkına varıp, ama siz geçen sene 1 kere yaşanan belki videodan belli bir programdan gördüğü bir olayı yaptığı için ne sari katilliğini bıraktınız ne caniliğini
Hayır ben anlamıyorum arkadaş heminizin mi çocuğu uslu, hiç mi çocukların sınıfında öğretmenim şu kişi beni ağlattı diye şikayet edilmiyor, hepiniz mi dört dörtlüksünüz de anneliğime bu kadar laf söylüyorsunuz
Evet çocuğum çok uslu değil çok kez şikayet aldım ama öğretmen bile çocuğum için üzülürken, ağır cümleler kullanmazken ve çocuğum için elinden geleni yaparken siz tanımadığınız halde ne haddinize bu kadar laf söylemek
1 senedir devamlı gidemedim psikoloğa evet ve 2. Kez değiştirdik ne buda olmazsa başka psikolog psikiyatr ne gerekiyorsa yapıcam ama çocuğum cani değil bunu asla kabul etmiyorum, şu an üzgün olan ve çocuğu için başka ne yapıcam neden böyle oldu diye uyku uyuyamayan bir anneye bu kadar şey söylenmez herkesin çocuğu kendine kıymetli

Buyuk konusuyorsunuz bunun terbiyeyle alakasi ne? Kadini uzmekten baska birsey degil bu yorumunuz.Cocugun bu davranislari gostermesinde sinif ve ogretmenin tavirlarinin olmadigini ne biliyorsunuz ki?Sinanmadiginiz durumlara yorum yapmayin bence bu kadar olmasa da biz de sorun yasiyoruz ve yasadigim sikintiyi bir ben bilirim.
Ben bir öğretmen olarak olaya baktım bir anne olarak değil,konu sahibi çok öfkeli ve rehber öğretmenin tavırları için yazdığı şeylere inanmadım doğrusu,çünkü hiç bir rehber öğretmen konu sahibinin dediği gibi veliyle konuşmaz ve cocugu suçlayıcı iki sayfa yazı yazmaz.
Neden kabul etmek bu kadar zor evet terbiye güzel ahlak ailede kazandırılır,okulda rehber öğretmen teşhis koyucudur iyileştirici olan yine ailedir, ben on yillik öğretmenlik hayatımda şunu gördüm biz istediğimiz kadar cirpinalim ahlak olarak çocuk anne babasinda gördüğünü yapıyor ve malesef o ahlak terbiye bebeklikten itibaren başlıyor.

Ben bir öğretmen olarak olaya baktım bir anne olarak değil,konu sahibi çok öfkeli ve rehber öğretmenin tavırları için yazdığı şeylere inanmadım doğrusu,çünkü hiç bir rehber öğretmen konu sahibinin dediği gibi veliyle konuşmaz ve cocugu suçlayıcı iki sayfa yazı yazmaz.
Neden kabul etmek bu kadar zor evet terbiye güzel ahlak ailede kazandırılır,okulda rehber öğretmen teşhis koyucudur iyileştirici olan yine ailedir, ben on yillik öğretmenlik hayatımda şunu gördüm biz istediğimiz kadar cirpinalim ahlak olarak çocuk anne babasinda gördüğünü yapıyor ve malesef o ahlak terbiye bebeklikten itibaren başlıyor.
Ne biliyorsunuz gerçekten anlamıyorum, sizi inandırmak gibi bir derdim de yok, Türkiye deki bütün rehber öğretmenleri mi tanıyorsunuz da böyle davranmamıştır diyorsunuz, evet davrandı adam gözümüzün içine baka baka suçladı üstelik geçen sene de aynı sebepten gidip bizimle iliglendmediği halde keşke sadece yapabilecek olanlar öğretmen olsa
Size katıldığım tek konu terbiyenin ailede başladığı

Ne biliyorsunuz gerçekten anlamıyorum, sizi inandırmak gibi bir derdim de yok, Türkiye deki bütün rehber öğretmenleri mi tanıyorsunuz da böyle davranmamıştır diyorsunuz, evet davrandı adam gözümüzün içine baka baka suçladı üstelik geçen sene de aynı sebepten gidip bizimle iliglendmediği halde keşke sadece yapabilecek olanlar öğretmen olsa
Size katıldığım tek konu terbiyenin ailede başladığı
Bakın gerçekten ofkelisiniz,bu ofkenizin altında yatan, içten içe nerde hata yaptım düşüncesi mi geçiyor,bunu sizi suçlamak icin sormuyorum gerçekten.
Rehber öğretmenden ziyade sınıf öğretmeniyle iletişim halinde olup bir şeyleri beraber düzeltme yoluna gitmelisiniz,çocuğun bu davranışının altında yatan bir sebep vardır mutlaka

Evet bazı arkadaşların da dediği gibi öğretmenler her öğrenciye istediği şekilde yetisemeyebilir. Ama iki sayfa şikâyet listesi yazan bir öğretmen bu davranışın kaynağını da sorgulayabilir. Bir çözüm önerisi sunabilir. Onu aşan bir durum olup olmadığını anlayacak kadar bir görüşme bile sağlamamışken bu kadar yargılayıcı bir konuşma zaten iletişim eksikliğini ortaya koyuyor. Gittiğiniz psikologla da pek bir yol alamadıysanız farklı bir uzman araştırın bence. Oynadığı oyunlara , izlediği şeylere dikkat edin. Aile hayatınızı bilemem tabi ama kendi davranışlarınızı da sorgulayın.
Ben de bundan bahsediyorum
Bize yaptıklarını anlatıyor tamam ama çözüm önerisi sunmuyor, neden çağırdın peki
Üstelik geçen sene de aynı şikayetle gitmişken neden bu kadar üzerinde durmadı
Bizim rehber öğretmenden birşey beklediğimiz yok, psikoloğu değiştirmeyi düşünüyoruz
Ve dediğiniz doğru, kendimizi de sorguluyoruz

O kadar farhklı bir boyuta getirdiniz ki,,gerçekten konuyu açtığıma bin pişman oldum
Zehirlenme olayını arkadaşına gidip ben seni zehirlicem deyip ağlamadı, bilmiyorum belki izlediği bir programdan gördü ancak birdaha tekrarlanmadı
Çocuk okul dışında çok merhametli, birine birşey olsa kaç kere sorar nasıl oldu diye, sokakta hayvan görse sakat yada aç hemen üzülür yani çocuk sizin dediğiniz gibi hayvana zarar verme, insanlara zarar verme gibi bir durumda değil olsa zaten buraya konu açmaya tenezzül bile etmem durumun ciddiyetinin arkına varıp, ama siz geçen sene 1 kere yaşanan belki videodan belli bir programdan gördüğü bir olayı yaptığı için ne sari katilliğini bıraktınız ne caniliğini
Hayır ben anlamıyorum arkadaş heminizin mi çocuğu uslu, hiç mi çocukların sınıfında öğretmenim şu kişi beni ağlattı diye şikayet edilmiyor, hepiniz mi dört dörtlüksünüz de anneliğime bu kadar laf söylüyorsunuz
Evet çocuğum çok uslu değil çok kez şikayet aldım ama öğretmen bile çocuğum için üzülürken, ağır cümleler kullanmazken ve çocuğum için elinden geleni yaparken siz tanımadığınız halde ne haddinize bu kadar laf söylemek
1 senedir devamlı gidemedim psikoloğa evet ve 2. Kez değiştirdik ne buda olmazsa başka psikolog psikiyatr ne gerekiyorsa yapıcam ama çocuğum cani değil bunu asla kabul etmiyorum, şu an üzgün olan ve çocuğu için başka ne yapıcam neden böyle oldu diye uyku uyuyamayan bir anneye bu kadar şey söylenmez herkesin çocuğu kendine kıymetli
Kimse sizin anlattığınız dışında yorum yapmadı.. acı ama bu tür davranış sonucu çıkabilecek sonuçlar üzerine çoğu üye kaygısını dile getirdi
Eğer hadsizlikse bu haddi siz verdiniz (ki hadsizlik yapıldığını hiç sanmıuorum)

Evet çocuğunuz hayvanlara karşı öerhametli olabilir
Arkadaşı için üzülebilir bunlar çok güzel
Ama korkutmak! Siz çocuğunuzun rehber öğretmen tarafından sertçe eleştirdiğine tahammül edemiyorsunuz ama korkan veya zehirle ilgili konuda etkilenen çocuk??

Çocuğunuzu sadece bir olay üzerinden değerlendiremeyiz elbette ama bu anlattıklarınız size göre olmayabilir ama başka çocuklar ve velileri için sorun!

ben yazılan herşeyi tek tek okumadım. çocuğum çok yaramaz ve bir kere gördüğü belki reklam belki filmden etkilendi, tekrar etmedi diyorsunuz.
rencide etmek için yazmıyorum ancak her yaramaz çocuk da kalkıp zehirleme düşüncesiyle birşeyler yapmıyor.
sanırım arkadaşlar çocuğunuzda olabilecek bir potansiyelden bahsetmek istediler. terbiye sınırını aşanlar olduysa kızmakta haklısınız. ancak tek bir kere zehirleme düşüncesiyle böyle bir hareketi oldu bir daha olmadı diyerek bu konuyu kapatmamanız gerektiğini düşünüyorum.
çünkü ne yazık ki büyüdüğünde pek çok kötü tanımlama ile anılan insanlar - incitmemek adına açıkça o tanımları yazmak istemem - çocukken bu tip şeyleri birer ikişer denemiş kişiler oluyor.
tamamen iyi niyetimle bu hareketi tek seferlik gibi algılamayın diyorum. gerçekten çocuğunuzdaki yaramaz olmaktan öte durum.

Ben psikologa 1 senede 3-4 seferden fazla gittiginizi dusunmuyorum. Duzenli terapi gormeyen cocugunuz tabii ki duzelmez. Maddi durumu bahane edecekseniz 1 sene once devlete basvursaydiniz birkac ay icinde sira gelir ve terapiniz baslardi. Ilk isiniz cocuk psikiyatristine gitmek olsun, o uygun gorurse mutlaka beraber calistigi bir cocuk psikologu vardir ona yonlendirir. Duzenli psikolojik destek sorununuzun tek cozumu

en az olsun 200 çocuk. rehber öğretmeni nasıl tek tek detaylı incelesin bu kadar çocuğu? siz başarabilir miydiniz? mesleği çok kolay geliyorsa siz de bir rehber öğretmeni olun o zaman. psikolog değil pedagogdur o ayrıca. gördüğü terapi doğrultusunda belli başlı sonuçlara varmış olması gerekiyor doktorunuzun bunu öğretmenle paylaşabilirsiniz. ayrıca bir sizin evladınız değerli değil okuldaki diğer çocuklar da bir ananın evladı unutmayın.

Kimse sizin anlattığınız dışında yorum yapmadı.. acı ama bu tür davranış sonucu çıkabilecek sonuçlar üzerine çoğu üye kaygısını dile getirdi
Eğer hadsizlikse bu haddi siz verdiniz (ki hadsizlik yapıldığını hiç sanmıuorum)

Evet çocuğunuz hayvanlara karşı öerhametli olabilir
Arkadaşı için üzülebilir bunlar çok güzel
Ama korkutmak! Siz çocuğunuzun rehber öğretmen tarafından sertçe eleştirdiğine tahammül edemiyorsunuz ama korkan veya zehirle ilgili konuda etkilenen çocuk??

Çocuğunuzu sadece bir olay üzerinden değerlendiremeyiz elbette ama bu anlattıklarınız size göre olmayabilir ama başka çocuklar ve velileri için sorun!
Evet bu haddi veren benim ne diye yazdıysam buraya zehirlenme durumunu, saklasaydım sadece son olan olayı yazsaydım
Çok kırıcı bazı insanlar ama onlarında çocukları okula giderken bu durumla karşılaşırlarsa o zamanda kendi çocuklarına cani diyebilecekler mi acaba
Dışarıda parkta bir çok arkadaşı var güzel bir şekilde oynuyor, İyi taraflarını yazmadım sadece olumsuz olanları yazdım diye mi, olan güzel şeyleri de tek tek yazayım mı
Tekrar söylüyorum çocuğumun yaptığı normal değil hatta bazen biz bile bezgin durumda oluyoruz evet, ama seri katil olur, acımasız merhametsiz gibi kelimeleri kabul etmiyorum
elimizden geleni yapıyoruz aklımda fikrimde

en az olsun 200 çocuk. rehber öğretmeni nasıl tek tek detaylı incelesin bu kadar çocuğu? siz başarabilir miydiniz? mesleği çok kolay geliyorsa siz de bir rehber öğretmeni olun o zaman. psikolog değil pedagogdur o ayrıca. gördüğü terapi doğrultusunda belli başlı sonuçlara varmış olması gerekiyor doktorunuzun bunu öğretmenle paylaşabilirsiniz. ayrıca bir sizin evladınız değerli değil okuldaki diğer çocuklar da bir ananın evladı unutmayın.
Birincisi psikolog pedagog değil, nereye gittiğimizi biliyoruz
İkincisi okulda 200 öğrenci yok ve bütün öğrenciler sorunlu değil herhalde hergün gitsinler, sınıf öğretmeni mi bu
Üstelik okulda bir sizin çocuğunuz böyle demesi işininin ne kadar az olduğunu gösteriyor
Herkesin evladı kendine değerli biliyorum merak etmeyin

Bu rehber ögretmenın gorevı degılkı hanı kavga fılan eder onunla konusur fılan ama o yastakı cocugun bence zehır planı deprem oldu kıtaplar dustu fılan kafasında bence degısık seyler var bu cocuk sızın bunlarla sız ılgılenmelısınız vede gıttınız pıskolok pedogog falan bence rehber ogretmenı suclamak yerıne cocugun kafasında kurdugu bu seylerı nerden ogrendının pesıne dus o yastakı cocuk ıcın ıyı dusunceler degıl oyun fılanmı oynuyor yada sacma sapan vıdeolarmı ızlıyor. Ilerde bu dusunceler sıkıntı yaratabılır

Çocuğum da çocuğum.. takıntı olmuş, sırf rehberlik öğretmeninize duyduğunuz öfkeyi kusmak için konunuzu açmışsınız. Çocuğum demekten öteye gidilmemiş,herhangi bir çözüm önerisi merak edilmemiş.
Çocuğunuzun aykırı davranışlarını düzeltebilmek için ne gibi yollar izliyorsunuz?

Son düzenleme:
Okul mevcudunun az olduğu nerede yazıyor görmedim ama bir aile içinde bir çocukla baş etmek bile ne kadar meşakkatli iken, 200 çocuk... Yani sayı olarak hiç az gelmesin. İllaki çocuğun, diğer arkadaşlarına rahatsızlık vermesi sivri olması gerekmiyor; çok duygusal-çekingen çocuklar da var ve aileleri onları açmak-insan içine karıştırmak için gelip-gidiyordur. Okula, salt bir çocuk olay çıkardığında gidilmez ki sadece. Yani "Hepsi sorunlu değildir di mi?" diye bir durum yok nitekim sorunlar-beklentiler-çocuklar çeşit çeşit.

Ayrıca ben bu anlatımdan sizin dediklerinizi çıkaramadım:

Ve tek yönlü de konuşmadım; "İçinize sinmiyorsa, gayretin büyüğü sizde olacak" benzeri de yazdım.

merhabalar günaydın :)

evet türlü türlü çocuk var ama bu çocuk böyle diye ne yapması gerekiyor ailenin? okuldan mı alsın? psikologa götürüyor rehber öğretmenden yardım istiyor muhakkak evde kendileri de gerekeni yapıyordur zaten ilgili aile olmasalar aman zamanla düzelir der psikologa falan götürmezler.

işte konu sahibi geçen sene rehber öğretmen ile görüştüğünü 1 sene boyunca hiç bir şey yapmayıp şimdi şikayet ettiğini söylemiş. bir çocuk için merhametsiz demek ne kadar doğru? bakın siz de neler yapmışsınız ama öğretmeniniz sizi merhametsiz diye bir kenara atmamış uğraşmış, çabalamış. demek istediğimi anlatabiliyor muyum bilmiyorum ama herkes öğretmenlik mesleğini okuyabilir ama herkes öğretmen olamıyor..

Evet bu haddi veren benim ne diye yazdıysam buraya zehirlenme durumunu, saklasaydım sadece son olan olayı yazsaydım
Çok kırıcı bazı insanlar ama onlarında çocukları okula giderken bu durumla karşılaşırlarsa o zamanda kendi çocuklarına cani diyebilecekler mi acaba
Dışarıda parkta bir çok arkadaşı var güzel bir şekilde oynuyor, İyi taraflarını yazmadım sadece olumsuz olanları yazdım diye mi, olan güzel şeyleri de tek tek yazayım mı
Tekrar söylüyorum çocuğumun yaptığı normal değil hatta bazen biz bile bezgin durumda oluyoruz evet, ama seri katil olur, acımasız merhametsiz gibi kelimeleri kabul etmiyorum
elimizden geleni yapıyoruz aklımda fikrimde
Evet herkes kendi çocuğu açısından bakar o en doğal ama siz burada direkt öğretmeni suçlayıp ihaleyi ona yıktınız
Rehber öğretmen tesbitte bulunur kendi sınırları içinde yardımcı olur ama konu onu aşarsa ne yapabilir ki sadece psikolog gibi sizin yavrunuza vakit ayiramaz basit gibi görünebilir ama öğretmenlerin ders anlatmak dışında okulda uğraştığı bir tondorun var neyse konumuzdabu değil

Siz yinede zehir konusunu bir kenara itmeyinkendine bile zarar verebilir olmadık şey değil tonla örneği var toplumda

Ben psikologa 1 senede 3-4 seferden fazla gittiginizi dusunmuyorum. Duzenli terapi gormeyen cocugunuz tabii ki duzelmez. Maddi durumu bahane edecekseniz 1 sene once devlete basvursaydiniz birkac ay icinde sira gelir ve terapiniz baslardi. Ilk isiniz cocuk psikiyatristine gitmek olsun, o uygun gorurse mutlaka beraber calistigi bir cocuk psikologu vardir ona yonlendirir. Duzenli psikolojik destek sorununuzun tek cozumu
zaten 1 senedir devamlı gidemedim demiş. aynen dediğiniz gibi düzenli bir terapi almamış çocuk.

Evet herkes kendi çocuğu açısından bakar o en doğal ama siz burada direkt öğretmeni suçlayıp ihaleyi ona yıktınız
Rehber öğretmen tesbitte bulunur kendi sınırları içinde yardımcı olur ama konu onu aşarsa ne yapabilir ki sadece psikolog gibi sizin yavrunuza vakit ayiramaz basit gibi görünebilir ama öğretmenlerin ders anlatmak dışında okulda uğraştığı bir tondorun var neyse konumuzdabu değil

Siz yinede zehir konusunu bir kenara itmeyinkendine bile zarar verebilir olmadık şey değil tonla örneği var toplumda
Rehber öğretmen tespit konusunda geç kaldı, geçen sene dikkate alıcaktı bu konuyu, ve rehber öğretmene suç atmıyorum, rehber öğretmen benim umurumda değil.
Çocukla ilgilenmeyen, bir rehber öğretmen bir zahmet karşısına oturtup çocuğun şöyle böyle diye şikayet etmesin bir zahmet, zaten ben öğretmenle görüşüyorum kendi öğretmenimizle herşeyi biliyorum öğretmenimiz gayet ilgili şükür

Şu an tek düşündüğüm çocuğumun düzelmesi, neden dahada geriye gidiyor yaptıklarımız neden işe yaramıyor bunu sorguluyorum sadece

Back
X