Çocuğum söz konusu

Tüm yorumları ve sizin yorumlarınızı kasten okumadım. Ilk yoruma dayanarak yorum yapıyorum. Rehber öğretmen ise, benim beklediğim çocuğumun sorunu çözmek için bana yol göstermesidir. Şikayet asla değil. Pedagog, psikolog herneyse çocuğunuz böyle böyle, tavsiyem şudur demesidir. Bir de lütfen çocukları tuhaf kelimelerle sıfatlandırmayın. Şekil verilmemiş hamur gibi hepsi.
İnternetten {rehber öğretmenin görevleri} diye yazınca çıkıyor zaten ne yapması gerektiği
Hiçte çözüm bulmadı daha çok bizi gerdi, almış eline kağıdı sanki ifade veriyor gibiyiz, kendimi kötü hissettim, daha sakin ve yumuşak konuşmak varken suçlayıcı konuşması çok garip
Kendimize bile sen şöylesin sen böylesin deyince direk savunmaya geçiyoruz değil mi? Çocuğum içinde öyle merhametsiz, acımasız, kötü deyince direk savunmaya geçtim
Zaten bir yardım beklemiyorum o rehber öğretmenden geçen sene gittiğimizde bir faydasının olmuyacağını anlamıştım
Psikolog değişimi yapmamız gerekecek sanırım

Yanlız şikayet eden rehber öğretmen, ne dinlemiş geçen seneden beri de çocuğuma acımasız merhametsiz diyor, rehber öğretmene geçen sene durumu anlattık, çocuğum arkadaşına zehirleme planı yapıyor gerçek değil ama kalemtraşının içine silgi kırıntılarını atıp bu zehir vs diyor ve biz bunu rehber öğretmene anlattık hiç oralı olmadı, geçen sene aklı neredeydi işin ciddiyetini şimdi li anladı, bize çocuğumın yaptıklarını anlatıyor biz zaten onları biliyoruz, adam resmen şikayet etmeye çağırmış
Rehber öğretmen çocukla konuşup sorunu çözmeli, müdür bile haftada bir konuş çocukla seni yakın gördükçe daha çok şey anlatır dedi
Şikayet etmeye gelince herkes şikayetçi, ama icraatta birşey yok
😂😂 Tabi ya rehber öğretmen suçlu zaten. Çocuk zehirleme plani yapiyormus simdiden kalem copuyle ilerde belki gerçeğini yapar. Bence siz durumun aciliyetinin farkina varinda özel egitim aldirin ve psikologa bunları anlatin tek tek. O çocukların sucu günahı ne onlarında psikolojisini bozuyor

Ogretmen napsin bakmış olmuyor günah benden gitsin diye size anlatmış. Objektif olun ve diğer çocukları düşünüp çocuğunuzu uygun yere verin.

Yanlız şikayet eden rehber öğretmen, ne dinlemiş geçen seneden beri de çocuğuma acımasız merhametsiz diyor, rehber öğretmene geçen sene durumu anlattık, çocuğum arkadaşına zehirleme planı yapıyor gerçek değil ama kalemtraşının içine silgi kırıntılarını atıp bu zehir vs diyor ve biz bunu rehber öğretmene anlattık hiç oralı olmadı, geçen sene aklı neredeydi işin ciddiyetini şimdi li anladı, bize çocuğumın yaptıklarını anlatıyor biz zaten onları biliyoruz, adam resmen şikayet etmeye çağırmış
Rehber öğretmen çocukla konuşup sorunu çözmeli, müdür bile haftada bir konuş çocukla seni yakın gördükçe daha çok şey anlatır dedi
Şikayet etmeye gelince herkes şikayetçi, ama icraatta birşey yok

Çocuğunuz normal değil farkında mısınız, arkadaşını zehirlemek istiyor???
Merhametsiz ve acımasız demiş öğretmen ama haklı. Şöyle bir şeyi asla bir çocuk için yazmam ama çocuğunuz gerçekten problemli.
Acilen doktora götürün yaşı küçükken önünü kesin bu durumun. Çocuğunuzunki yaramazlık vb bir durum değil, rehber öğretmenin veya okulun çözeceği bir sorun da değil uzman bir tıp doktoruna götürmeniz gerek.

Çocuğunuz normal değil farkında mısınız, arkadaşını zehirlemek istiyor???
Merhametsiz ve acımasız demiş öğretmen ama haklı. Şöyle bir şeyi asla bir çocuk için yazmam ama çocuğunuz gerçekten problemli.
Acilen doktora götürün yaşı küçükken önünü kesin bu durumun.
Allah korusun ama şimdiden böyle ise ilerde seri katil-katil bile olabilir. Genelde çocuklukları değişik tuhaf oluyor onlarinda böyle.

Arkadaşlar boşuna uğraşıyoruz. Konu sahibi çok sabit fikirli ve eleştiriye kapalı. Burada rehber öğretmene verip veriştirmek için harcadığınız zamanı keşke çocuğumun problemini nasıl çözebilirim diye harcasanız. Konunun ana fikrinin çocuğum böyle bir durumu var rehber öğretmen ve psikolog yetersiz kaldı ne yapabilirim değil de rehber öğretmen şikayet etti, kendimi kötü hissettim olması gerçekten garip. Başkalarını suçlamadan önce kendinize dönüp bakın. Çocuğunuz bir anda böyle olmadı ya. Siz rehber öğretmene gelinceye kadar kendiniz haricinde kim bilir kimleri suçladınız. Savunmaya geçmeniz normal değil, kim bilir kaç kez kaç kişiye karşı çocuğunuzu savunmaya geçtiniz ve gerçeklere kapattınız gözlerinizi. 1 senedir durumunda değişiklik yoksa psikolog yardımı yeterli gelmiyor. Vakit kaybetmeden ne yapabilirsiniz onu araştırın. Burda düşünmeniz, dert etmeniz gereken son şey rehber öğretmenin size kendinizi kötü hissettirmesi olmalı

Allah korusun ama şimdiden böyle ise ilerde seri katil-katil bile olabilir. Genelde çocuklukları değişik tuhaf oluyor onlarinda böyle.
Ne kadar abartı, seri kaitlde yaptınız ya çocuğumu pes
Çocuklar internetten herşeyi görüyor, zehirleme gibi konuları bilmeyen çocuk mu var
Tabi ki normal bir davranış değil savunmuyorum ama yok seri katillerin de çocukları böyle, yok tuhaf
Kendi çocuğunuz yada torununuzun başına gelse böyle yazabilir miydiniz acaba

Rehber öğretmenin işi ne diye sormuşsunuz ben de size bir öğretmen olarak sorayım sizin anne olarak işiniz ne?
Siz çocuğunuzu geçen seneden beri biliyorsanız bu davranışlarını bitirmek için gereken özeni göstermemişsiniz demektir. Psikologa götürmekle olmaz o iş arkadaşını zehirleme düşüncesinden bahsediyoruz burda boru değil.
Rehber öğretmen psikiyatrik vakalara el atamaz yalnızca çocuklara arkadaşlık ilişkilerinde mesleki rehberlikte yardımcı olur.
Sizin gibi velileri çok gördük hanımefendi çocuğunuzun suçu olmadığı yazdığınız mesajlardan belli. Önce aile çünkü önce aile!

Çocuklar internetten herşeyi görüyor, zehirleme gibi konuları bilmeyen çocuk mu var
Tabi ki normal bir davranış değil savunmuyorum ama yok seri katillerin de çocukları böyle, yok tuhaf
Çocukları demedim çocuklukları dedim.
Okb hastası yakınım var ona da bu şekilde keskin yorumlar yapabiliyorum.
Siz sorunu gormezden gelince ya da hafifletince sorun hafiflemiyor çünkü.
Sizin oglunuz eve aglayarak gelse anne arkdasim beni bugün zehirlemek istedi zehir yaptı bana dese sizde bu kadar naif tepki vermezsiniz heralde.
Çocuğu seri katil yapmadım siz böyle kabahati başkasına attiikca hoca halletsin isn ciddiyetini şimdi anladı dedikce olabilir dedim.

Arkadaşlar boşuna uğraşıyoruz. Konu sahibi çok sabit fikirli ve eleştiriye kapalı. Burada rehber öğretmene verip veriştirmek için harcadığınız zamanı keşke çocuğumun problemini nasıl çözebilirim diye harcasanız. Konunun ana fikrinin çocuğum böyle bir durumu var rehber öğretmen ve psikolog yetersiz kaldı ne yapabilirim değil de rehber öğretmen şikayet etti, kendimi kötü hissettim olması gerçekten garip. Başkalarını suçlamadan önce kendinize dönüp bakın. Çocuğunuz bir anda böyle olmadı ya. Siz rehber öğretmene gelinceye kadar kendiniz haricinde kim bilir kimleri suçladınız.
Hiç kimseyi suçlamadım merak etmeyin, hatta en çok kendimi suçladımda psikolog bile bu çok güzel birşey genelde kimse kendine suç aramaz dedi
Ben gereken herşeyi yapıyorum yapmaya çalışıyorum, gerekirse psikoloğu da değiştirin, her ğgn tembihliyorum öğretmenini üzme diye, sürekli anlatıyoruz ne duyduysak uygulamaya çalışıyoruz
Benim rehber öğretmenden de bir beklentim yok, düzelirse psikolog ve bizim yardımlarımızla düzelicek farkındayım yani merak etmeyin

Hiç kimseyi suçlamadım merak etmeyin, hatta en çok kendimi suçladımda psikolog bile bu çok güzel birşey genelde kimse kendine suç aramaz dedi
Ben gereken herşeyi yapıyorum yapmaya çalışıyorum, gerekirse psikoloğu da değiştirin, her ğgn tembihliyorum öğretmenini üzme diye, sürekli anlatıyoruz ne duyduysak uygulamaya çalışıyoruz
Benim rehber öğretmenden de bir beklentim yok, düzelirse psikolog ve bizim yardımlarımızla düzelicek farkındayım yani merak etmeyin
Baştan böyle yazsaniz kimse size bir sey demezdi resmen kart degistirdiniz. İlk msjlarinizla ilgisi yok suan yazdiginizin

Şimdi söylediklerinizle ne konu içeriği ne yazdıklarınız uyuşuyor. Konu açma sebebinizi gerçekten merak ettim

Okuldaki rehber öğretmenin hazırladığı o iki sayfa olan notu alıp, biran önce çocuk psikiyatrisi ile görüşün bence.Danışın gerekirse kendi psikoloğunuzu bırakıp doktorun tavsiye edeceği bir çocuk psikologuyla devam edin.Sosyal imkan yok demişsiniz ama çocuğun kendini geliştirebileceği aktiviteler bulmaya çalışın.Zor bir durum inşallah çözülür sorun.

Zehirlemeyi bilen çocuk varmı demek istediniz sanırım.

İyi de birçok rehber öğretmenler var çocuğun sorununu anlayıp çözüm üreten, çocuk bu hale gelene kadar neredeydi, ben eksik olan tarafımızı görüyorum, çocuğumuda biliyorum ama durum bu kadar ciddi iken ilgilenmeyip karşımıza geçip çocuğunuz acımasız merhametsiz diye suçlayan rehber öğretmene de kızıyorum, onun görevi bu mu bunun için mi maaş alıyor, üstelik okulda çok az öğrenci varken, müdür bile rehber öğretmene dik dik baktı geçen sene size geldik deyince
Ben kimseyi suçlamıyorum sadece suçlamak için bixi çağırmasına gerek yok anlattıklarını kendi öğretmenimşzle konuşuyoruz zaten
Sizin 1yıldır nerdeydi dediginiz rehber ögretmen sizin icinde aynısını düsünüyordur sanırımki oyüzden cocugunuzun yaptıklarını birbir okumustur size.
Bir ebeveyn degilim ama cocugun psikolojisinden hic anlamayan bir ebeveyn oldugunuzu gözlemleyebiliyorum.
Fazla sabırsızsınız. Psikologun düzeltemedigini rehber ögretmenden düzeltmesini bekliyorsunuz.
Rehber ögretmene hak veriyorumda demiyorum yanlıs anlasılmasın.

cocugunuzun en güzel doktoru sizden baska kimse olamaz. Anne baba etkeni bu yaslarda cok önemlilütfen artık cocugunuza dogru ve güzel yönlendirmeler yapın. Yanlıs yönlendirme ve bilgilendirme yapan cevrenizlede cocugunuzu artık görüstürmeyin.
sizden özel ilgi bekleyen bir cocuk bu.
Tatlı dille dogruları ve yanlısları ona ögretecek olan sizsiniz cünkü siz onun annesisiniz bol sabırlar diliyorum...

Rehber öğretmenin işi ne diye sormuşsunuz ben de size bir öğretmen olarak sorayım sizin anne olarak işiniz ne?
Siz çocuğunuzu geçen seneden beri biliyorsanız bu davranışlarını bitirmek için gereken özeni göstermemişsiniz demektir. Psikologa götürmekle olmaz o iş arkadaşını zehirleme düşüncesinden bahsediyoruz burda boru değil.
Rehber öğretmen psikiyatrik vakalara el atamaz yalnızca çocuklara arkadaşlık ilişkilerinde mesleki rehberlikte yardımcı olur.
Sizin gibi velileri çok gördük hanımefendi çocuğunuzun suçu olmadığı yazdığınız mesajlardan belli. Önce aile çünkü önce aile!
Rehber öğretmen arkadaşlık ilişkilerinde yardımcı olmamış demekki
Siz bile burdan bizi tanımadığınız halde zehirleme olayının ciddi olduğunun farkında vardıysanız, geçen sene gittiğimizde ve anlattığımızda oda bir öğretmen olarak farkında varabilirdi, yoksa bizi ne diye çağırıyor yanına
Eğitimciye de polis çağırırım,çocuktan için merhametsiz, kötü, acımasız gibi sözler yakışmıyor malesef
Keşke her öğretmen ilgili olsa, Allah tan kendi öğretmenimiz anlayışlı ve bizim de ilgili bir aile olduğumuzun farkında, çok şanslıyız böyle bir öğretmenimiz olduğu için

Yanlış 1.

Çocuğa sürekli "Tembih-uyarı" çekerek onu döndüremez, inatlaştırır-duyarsızlaştırır-kanıksatırsınız.
Bunu psikoloğunuz söylemedi mi size?

Ne yap"maması" değil, ne yapması gerektiği kısmı ile izah edin.
Olumsuzluklara basmak yerine, olumlu olanın ne olduğu üzerinden gidip her doğru davranışını heveslendirin.

Son düzenleme:
Rehber öğretmen arkadaşlık ilişkilerinde yardımcı olmamış demekki
Siz bile burdan bizi tanımadığınız halde zehirleme olayının ciddi olduğunun farkında vardıysanız, geçen sene gittiğimizde ve anlattığımızda oda bir öğretmen olarak farkında varabilirdi, yoksa bizi ne diye çağırıyor yanına
Eğitimciye de polis çağırırım,çocuktan için merhametsiz, kötü, acımasız gibi sözler yakışmıyor malesef
Keşke her öğretmen ilgili olsa, Allah tan kendi öğretmenimiz anlayışlı ve bizim de ilgili bir aile olduğumuzun farkında, çok şanslıyız böyle bir öğretmenimiz olduğu için
Siz nasil yardimci oldunuz hanimefendi peki arkadaslik iliskilerinin gelismesi icin? Siz neler yaptiniz? Kac kere rehber ogretmeni cagirmadan kendisiyle gorusme talep ettiniz? Gorusme talep ettiniz de olumsuz mu karsilandi? Ayrica 1 yildir yardim aliyorsaniz ve duzelme yoksa baska bir yol dusunmelisiniz rehber ogretmene suc atmak yerine.
Ayrica tekrar ediyorum sizin bir cocugunuz tehlikede gibi endiselenmissiniz ama okuldaki yuzlerce cocuk tehlikede farkinda misiniz? Zehirlemeye calismak ne demek? Bence derhal bu konular uzerine daha cok yogunlasmalisiniz. Ogretmene suc atmak size fayda vermez

Hanimefendi ne alka otizmli cocuklar simdi? Konu sahibi cocugum otizmli demedi ki? Otizmli olsaydi durum baska olabilirdi tabiki. Her sorunlu cocuk ozel cocuk mu oluyor orasini ben anlamadim. Cocuk yalandan da olsa kafasinda kurup arkadasini zehirleme plani yapmis. Tabiki de gercekte zehirleyecek hali yok ama onu alinmazsa bunlar tehlikeli sonuclar dogurabilir. Bu dusunceler bu haraketler hic ama hic saglikli degil. 1 senede ise yaramayan tedaviye coktan baska uzmanlara goturulmeliydi o cocuk. Ayrica cocuklar pekala da merhametsiz ve acimasiz olabilirler. Herkes mi cok naif dusunuyor anlamadim.
Otizmli çocuklarda da şiddet eğilimi olabiliyor. Ben konu sahibinin çocuğunun teşhisini söylemediğini düşünüyorum. Her ne olursa olsun bu çocukları toplumdan dışlayarak kimseye iyilik yapmış olmazsınız. Ki daha çok küçük. Öğretmenleri ve ailesi gözetimi altında yaşıtlarıyla büyümek zorunda bu çocuk. Annesini doğru kararlar veremediği için eleştirebilirsiniz ama 9 10 yaşlarında bi çocuğa seri katil olur ileride demek ne demek ismini koyamıyorum ben. Zalimlik diyelim, en kibar ifadeyle.

Otizmli çocuklarda da şiddet eğilimi olabiliyor. Ben konu sahibinin çocuğunun teşhisini söylemediğini düşünüyorum. Her ne olursa olsun bu çocukları toplumdan dışlayarak kimseye iyilik yapmış olmazsınız. Ki daha çok küçük. Öğretmenleri ve ailesi gözetimi altında yaşıtlarıyla büyümek zorunda bu çocuk. Annesini doğru kararlar veremediği için eleştirebilirsiniz ama 9 10 yaşlarında bi çocuğa seri katil olur ileride demek ne demek ismini koyamıyorum ben. Zalimlik diyelim, en kibar ifadeyle.
Teşhis konmadı, teşhis konsa niye yazmayayım, zehirleme düşüncesini bile yazım buraya.
Çocuğuma ileride seri katil olur diyenlerin başına gelirse o zaman anlarlar, ne kolay küçücük çocuğa seri katil olur demek
Bazen konu açtığıma pişman oluyorum. Asıl merhametsiz kendileri

Rehber öğretmenler hmm bu çocukta problem var hadi gelsin demez. Öğretmenin veya ailenin talep etmesi gerekir.
Muhtemelen öyle bir talep olmadı ama oğlunuzun bu hali birilerinin canına tak edip şikayet edildi, siz de çağırıldınız.
Önce siz hatalarınızı fark edip bunları düzeltmelisiniz. Birincisi bariz bir şekilde aşırı korumacısınız. Hemen savunmaya geçmişsiniz savunulacak bir yanı olmamasına rağmen. Siz çocuğunuzun evde ve sürekli tepessnde ebeveyn olan halini biliyosunuz. Teneffüste ne yapıyor, kotrolsüz halde nasıl onu okuldan öğrenebilirsiniz. Ciddi br durum olmasa rehber öğretmen böyle bir konuşma yapmaz. Bu notları da öğretmenle görüşerek almıştır kendi başına değil.

Back
X