Merhaba burayı dışardan takip eden bir egitimciyim size yorum yapmak için üye oldum
Merhametsiz acımasız demek hakaret değil kısılık özelliği. Size geçen yıllardaki bir öğrencim den örnek vereyim asker cocugu babasi afrin de. Sınıfın en yaramaz haylaz koşarak ağlayarak yanına gidiyir baban şehit olmuş! !! tabiki böyle bişey yok.sizce bu çocuğu ailesine anlatırken nasıl bir kelime kullanmam lazım. Evet kirildiniz üzüldünüz ama siz ne kadar rehber öğretmenin yanına gittiniz durumunu sordunuz ?size tavsiyem öncelikle lütfen sabirli ve objektif olun.sorunlar ilk okula başlayınca oldu demişsiniz bu imkansız ya kreş ogretmeni gerken sorumluluğu almamıştır yada özel bir kurumdur veliyi üzmek istememiştir. Burda sizin soracağıniz şey rehber öğretmen haklı mı haksız mı olmamalı ayni durumda olan ailelerden destek olmalı. Bir de herkes zehir olayına takilmis 9 yaşında ki bir çocuk zehir zehirlenme olaylarını bilmese tuhaflık. Burdan sakın yanlış anlaşılmasın davranışı doğru demiyorum. Lütfen cocugunuzun yanında sakın olun çocuklar ailelerinin aynalaridir bol ilgi şefkat oyun ile cozebileceginize inanıyorum
Yorum yazmak için üye olduğunuz için teşekkür ederim
Evet kreşe giderken böyle sıkıntılar yoktu ve özle kreşti, belki dediğiniz gibi özel olduğu için çok yansıtmamış olabilirler ama evde de bu kadaf tuhaf davranış içinde değildi
Yaşı büyüdükçe daha farklı hareketler içine girmeye başladı özellikle bu sene çok zorlanıyoruz, Allah tan öğretmenimizden çok memnunuz bu yüzden okulunu değiştirmedim
Rehber öğretmen meselesine gelince, geçen sene gittiğimizde ilgisiz olduğunu anladık ve gidip konuşma gereği duymadık, bunun yerine özel bir psikoloğa gitmek daha mantıklı geldi ama çok yol katedemedik. Tam düzelir gibi olurken tekrar başlıyor ve başka boyuta ulaşıyor
Mesela, öğretmenine yaptığı bir yaramazlıktam dolayı söz veriyor, bu kez başka bir yaramazlık yapıyor öğretmen de bana söz verdin deyince ben onunla ilgili yapmadım ki diyor
Yani yaptığı bütün yaramazlıklar birbirinden farklı. Neden bu kadar detaylı düşünüyor anlayamıyorum, öğretmen beni bile kandırıyor bazen diyor
Keşke biraz içine kapanık daha uysal bir çocuk olsaydı, ama kimseden korkmayan dediğim dedik bir çocuk
İnternetinde etkilediğini düşünüyorum, çok fazla girmesine izin vermesem de artık tamamen kesmeyi düşünüyorum,
Sevginizi, ilgimizi artırmamız gerekiyor diye düşünüyorum dediğiniz gibi