Çocuğum söz konusu

prospektüsünde böyle bir yan etki var mı? ilaç yapsaydı bugüne kadar yapardı sanki.hasta olacak olmasın? ciğer üşütmesi , gaz sancısı vs gibi.
Evet yan etki olarak yazıyor, hatta doktora sordum herhangi bir yan etki olursa ne yapalım diye, genelde kalp ile ilgili oluyor eğer olursa bana haber verin demişti, daha önce de 1 kez olmuştu ama şimdi korkuyorum
Doktor bırakmamızı isterse tedavi yarım kalıcak nasıl düzelir bilemiyorum

Butun yorumlarınızı tek tek okudum. Bu son yazdığınızla artık sizin de bir psikiyatriste ihtiyacınız olduğunu düşünmeye başladım. Nereden emin oldunuz ilacin kalp ağrısı yaptığına? Çocuğun başına gelen herşeyi şu anki durumuna bağlıyorsunuz. Çok aceleci davranıyorsunuz. Bir anda bir mucize olsun ve herşey normale dönsün istiyor gibisiniz. Ama psikiyatrik ilaçlar öyle ateş düşürücü gibi bir anda etki etmezler bazen aylar alabilir. Sizinle ilgili sorular sormaları ve önce sizden başlamaları en doğrusu olmuş. Çünkü çocuk sizin aynanız siz düzelirseniz o da düzelecektir emin olun. Biraz sabredin emek edin ve dua edin. Umarim herşey sizin ve çocuğunuz için iyi olur.
Eminim demedim,doktor genelde kalp ile ilgili yan etki olur dedi, eğer bir ağrısı olursa bana mutlaka haber verin dedi
Siz benim yerimde olsaydınız endişe etmez miydiniz merak ettim doğrusu, kalp ile ilgili yan etki olması muhtemelken, çocuğun kalbim ağrıyor diye uykusundan uyanması durumunda

Umarım çocuğumda bizde bu zor günleri atlarız dediğiniz gibi

Evet yan etki olarak yazıyor, hatta doktora sordum herhangi bir yan etki olursa ne yapalım diye, genelde kalp ile ilgili oluyor eğer olursa bana haber verin demişti, daha önce de 1 kez olmuştu ama şimdi korkuyorum
Doktor bırakmamızı isterse tedavi yarım kalıcak nasıl düzelir bilemiyorum
ilacın muadilini verir hemen paniklemeyin tek bir tane ilaç yok ki piyasada.ama araya zaman girmesin , hemen yarın arayın/ofisine gidin.

Eminim demedim,doktor genelde kalp ile ilgili yan etki olur dedi, eğer bir ağrısı olursa bana mutlaka haber verin dedi
Siz benim yerimde olsaydınız endişe etmez miydiniz merak ettim doğrusu, kalp ile ilgili yan etki olması muhtemelken, çocuğun kalbim ağrıyor diye uykusundan uyanması durumunda

Umarım çocuğumda bizde bu zor günleri atlarız dediğiniz gibi
Çocugunuzun yaninda bu kalp ile ilgili yan etkiden bahsetmis olabilir misiniz ?
Malum çocuklar bu tür şeyleri çok iyi kullanırlar

Gözlemliyorum ancak birazda olsa etki yapması gerekmez mi
Antibiyotik bile 1 hafta içinde kendini belli ediyor, tamamen değişmese de Hareketlerinde biraz değişiklik olması gerekir diye düşünüyorum. Psikiyatr da teşhis koymadı zaten. Israrla ikinci kez sordum teşhis ne diye dehb için verilen bu ilaç dedim, hayır değil sadece çok fazla olmayan hiperaktiflik var dedi
İyide çocuğumun bütün bu yaptığı davranışlar sadece hiperaktiflikten mi
Ne paradan kaçıyoruz ne zamandan, ne doktoru duysak randevu alıp gidiyoruz belki iyi gelir diye ama ortada ne tam konmuş bir teşhis var nede hafifte olsa bir düzelme
Dehb dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozuklugu
Demek az da olsa hiperaktiflik gördüğü için vermiş ilaçla hareketliliklerinde bi farklılık olacak mı diye teşhisi hemen koymazlar en az 2 3 kere gitmeniz gerekir bu durumda çünkü hemen teşhis koyulabilecek bisey değildir 5 yıldır psikiyatriste gidiyorum bende oğlum için özele de gittim fakülte hastanesine de 1 saatin 45 50 dakikasi beni dinler 10 15 dakika çocukla konuşur sonuçta onun davranışlarını en iyi anlatacak kişi sizsiniz ve size nasıl davranmanızı söyler çocukla da havadan sudan konuşur okulu sorar evi sorar canını biseylerin sıkıp sikmadigini sorar malesef ki bu ilaçların yan etkisi çoktur ama deneye yanıla çocuğunuz için işe yarayani bulacaksınız yan etki yaptıysa ilacı kesmenizi direk doktorunuzu aramanizi oneririm

Çocugunuzun yaninda bu kalp ile ilgili yan etkiden bahsetmis olabilir misiniz ?
Malum çocuklar bu tür şeyleri çok iyi kullanırlar
Yanında konuştuğumuzu hiç hatırlamıyorum, ama bu 2.kez oluyor. Normalde olsa belki bu kadar etkilenmezdim ancak hap kullandığı için şu an Haptan olduğunu düşünüyorum hemen. En iyisi doktora söylemek

Merhaba,konunun son gelişmeleri yazıyorum.
Psikoloğa gittik ve test yapıldı üstün zeka çıktı, psikolog okulda üstün zekalı olan çocukların sınıfta uyum sorunu yaşıyacağını söyledi. Bunun için özel okula göndermeyi düşünüyoruz ancak başka neler yapılır onu merak ediyoruz. Terapilere devam ediyoruz okuldaki sorunları için. Rehber öğretmenin çocuk hakkındaki söylediği acımasız merhametsiz gibi sözleri söylediğimde, çocuğa merhametsiz deyebilmek için 10-11 yaşlarına gelmesi gerekir,bu yaştaki çocuğa merhametsiz demesi öğretmene yakışmamış dedi. Okulda yaramazlıklarımız azaldı çok şükür.

Psikoloğa gittik ve test yapıldı üstün zeka çıktı, psikolog okulda üstün zekalı olan çocukların sınıfta uyum sorunu yaşıyacağını söyledi. Bunun için özel okula göndermeyi düşünüyoruz ancak başka neler yapılır onu merak ediyoruz. Terapilere devam ediyoruz okuldaki sorunları için. Rehber öğretmenin çocuk hakkındaki söylediği acımasız merhametsiz gibi sözleri söylediğimde, çocuğa merhametsiz deyebilmek için 10-11 yaşlarına gelmesi gerekir,bu yaştaki çocuğa merhametsiz demesi öğretmene yakışmamış dedi. Okulda yaramazlıklarımız azaldı çok şükür.
Rehber ögretmeni orda da haksiz cikarttınız ne diyelim hayırlısı 😒

Hangi test yapildi acaba?

Özel okul uyum sorununa çare olmuyor. Uyumsuz çocuk sayısı daha fazla özel okullarda. Özel okulda pek ses edilmiyor uyumsuz çocuklara.

Ne biliyor çocuğumu, geçen sene de gittik oralı olmadı, sanki çok ilgilenmiş gibi şikayet ediyor sinirlendik bizde, müdür bile anladı ki ben çoğunlukla müdürle konuştum, çayını iç odada otur sonra öğrenciyi şikayet et ne güzel iş
Beni taslayacaklar ama işini gercekten yapan Bi rehber öğretmeni yok ki bizim okullarda da öyleydi çayını içsin lak lak yapsın zengin olan ögrencilere kıyak gecsin canım balım peteğim bize gelince kimdin sen git basımdan

göndereceğiniz özel okulu iyi araştırın.gerçi bu herkes için geçerli.biz kardeşimi (yoğun ergenlik sorunları vardı) çok meşhur bir özele geçirdik.bin pişman olduk çocuk o ortamda daha beter oldu.her önüne geleni parasıyla sonuçta diye alıyorlar.ticarethane mantığı.

Her hata yapana özel biri, her yaramaz çocuğa özel çocuk diye diye bu hale getirdiler her şeyi.
Üçüz kardeşlerim var 4 yasindalar. Ve o kadar yaramazlar ki. Annem de özel çocuk olduklarını iddia ediyor. Ama yok yani dümdüz yaramazlar. Bir de kendine destekçi psikolog bulmuş annem o çalıyor annem söylüyor özel çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz. Kendilerine Güvenleri sarsilmasın diye kapı pencere kıran çocuklarla göz hizasına inip sakin bir sesle konuşma yapmaliyiz :KK70:
Annemin yaramazliklarina ve arsizliklarina özel çocuk kılıfıyla yaklaştığı kardeşlerim gerçek dünyada ne yapacak o kadar merak ediyorum ki.
Şundan 10 sene sonra bakalım bizi ne maceralar bekliyor ^^
🤣🤣🤣🤣

Wısc-r yanlış yazmadıysam
Çok ilginç gerçekten birdenbire çocuk üstün zekalı mi çıktı anlayamadim ben genel üz olan çocukları ta ailesi ya da öğretmenleri mutlaka fark edip ram a yönlendiriyor.
Sizin çocuğunuza siz böyle bir şey fark ettiniz mi ya da öğretmen dedi mi yine rehber öğretmeni suçlayıp.aslinda çocuğum üstün zekalı demek bundan yapıyor bütün yaptıklarını gibi bir sonuç çıkıyor.
Benim size diyeceğim bütün yorumlarınızda şunu gördüm çocuğun yaptıklarını mutlaka bir yere bağlama çabası içindesiniz muhakkak destek alin üstün zekalı bile olsa ozel okumada verseniz uyum sağlamayı sorumluluk almayı zarar vermemeyi öğrenmesi şart yoksa her durumda zorda kalicaksiniz.

Çok ilginç gerçekten birdenbire çocuk üstün zekalı mi çıktı anlayamadim ben genel üz olan çocukları ta ailesi ya da öğretmenleri mutlaka fark edip ram a yönlendiriyor.
Sizin çocuğunuza siz böyle bir şey fark ettiniz mi ya da öğretmen dedi mi yine rehber öğretmeni suçlayıp.aslinda çocuğum üstün zekalı demek bundan yapıyor bütün yaptıklarını gibi bir sonuç çıkıyor.
Benim size diyeceğim bütün yorumlarınızda şunu gördüm çocuğun yaptıklarını mutlaka bir yere bağlama çabası içindesiniz muhakkak destek alin üstün zekalı bile olsa ozel okumada verseniz uyum sağlamayı sorumluluk almayı zarar vermemeyi öğrenmesi şart yoksa her durumda zorda kalicaksiniz.
Küçüklüğünden beri farklı geliyordu evet ama hiç üstün zekalı olucağı aklımıza gelmemişti, okula yeni başladığı zaman pedagoga götürmüştük orda pedagog tesg yaptı ve o söyledi ama biz üzerine düşmedik. İnternetten araştırdım ve zekası üstün olan çocuklarında sınıfta sıkıntılı olabileceklerini okudum. Tekrar götürdük bu kez psikoloğa, oda test yaptı ve aynı şeyi söyledi
Hatta öğretmende rama yönlendirmek istedi ama ben internetten baktım, üstün zekalı olan bir çocuk bile heyecandan yapamazsa o raporuna işleniyormuş çokta iyi birşey olmadığını okudum o yüzden özelde yaptırmak istedik
Çok şükür o günden bu güne öyle sıkıntılarımız olmadı şükür, bizce çabalıyoruz, öğretmen mektup yazıcak psikoloğa, psikologta daha sonra öğretmene yazıcak. Süreç bu şekilde olucak. Tamamen üstün zekalı olduğundan değil belki ama buda bir etkenmiş.sınıfın öğrenme kapasitesi düşükse ve senin çocuğun hemen öğreniyorsa diğer çocuklarla o yüzden uyaşamıyor olabilir dedi
Rehber öğretmeni bilerek sordum, yaptığı doğru mu yanlış mı diye biz uzmandan öğrenmek benim için daha iyi oldu, yarın öbür gün tekrar aynı şeyleri söylemeye kalkarsa psikoloğun dediğini söylicem çünkü

göndereceğiniz özel okulu iyi araştırın.gerçi bu herkes için geçerli.biz kardeşimi (yoğun ergenlik sorunları vardı) çok meşhur bir özele geçirdik.bin pişman olduk çocuk o ortamda daha beter oldu.her önüne geleni parasıyla sonuçta diye alıyorlar.ticarethane mantığı.
Öyle ama şu şartlar altında başka seçenek kalmıyor ki, yani ne yapılabilir bilmiyorum
Kardeşin neden özel okulda daha beter oldu özel değilse

Öyle ama şu şartlar altında başka seçenek kalmıyor ki, yani ne yapılabilir bilmiyorum
Kardeşin neden özel okulda daha beter oldu özel değilse
etraftakilerden çok etkilendi, yani özel liseye gidiyor şu dershanelerden liseye dönenlerden en ünlülerinden birine.dershanesi çok iyi, çok kuvvetliydi.dershaneler kapatılıyor aman sınava daha iyi hazırlansın mantığıyla yolladık.bir de ağır bir ergenlik geçiriyordu, her anlamda sorunluydu, kendi dedi ben bu okula gitmiycem artık evet beni oraya geçirin diye.e burda noldu, ticarethane resmen, parası olan burda, sadece bursluluğu kazanmış gerçekten başarılılardan oluşan sınıfları yok.birinin babası özel berkecan üniversitesini kazan araban atında olucak der, biri her tatilde ailesiyle yurtdışına çıkar.e bunların arasında huyu suyu daha beter oldu "alıcaksınız ,yapıcaksınız, yapmak zorundasınız, öbür aileler neler yapıyo, yok kendimi keserim yok siz şöylesiniz böylesiniz".Bir de etrafı hep durumu iyi olanlarla çevrili tabi sınav falan umurları değil pek, o da saldı dersleri okulu.verdikleri eğitimin de öyle özel bir farkı yok.sürekli parayla etkinlik, gezi ve yayın satma peşindeler.
bir de şu an ortaokulda olan kuzenim var.hep kolejde okudu o.onunkinde de eğitim öyle çok iyi , yoo değil.tek farkı özel okulda sosyal etkinlik imkanı fazla ve sınıfları az kişilik, materyal eksiklikleri yok.öğretmen-öğrenci ilişkisinde de evet devlet okuluna göre daha ilgililer, hem hatalarında ya da şikayette kovulma tehlikeleri var hem de daha az öğrencileri var.Ama bir kolej öğretmeni olan kuzenim hep diyor ki veli ilgisizse bir yerden sonra öğretmenlerin yapacağı bir şey kalmıyor.bazı veliler varmış daha ilkokulda ben çalışıyorum evde ilgilenemem parasıyla nasılsa diye yatılı veriyorlarmış
gerçek amacı eğitim olan şöyle köklü , her önüne geleni kabul etmeyen , sınavla ve referansla öğrenci alan kolej bulmak gerekiyor.

Back
X