Çocuğum söz konusu

Çocuğuma zeka testi yapılmasını istiyorum bunu şu an gittiğimiz psikiyatr yapar mı yada psikoloğa mı gitmem gerekiyor
Bilgisi olan varmı

1 seans daha gidin o zaman sorun doktora açıkça
Yani Whatsappten ilaç atma da bana saçma geldi doktor adam gibi teşhisi söyler öyle ilaç yazar .... bilemedim yani teşhisi bilerek mi söylemedi acaba? Doktora gittiğinizde psikolog işini de sorun derim.
Gittiğimizde pazar olduğu için ilacı yazmadı diye düşünüyorum. Pazartesi WhatsApp tan atarım reçeteyi dedi ancak ben tam teşhis konmadı ona takıldım. Bir de keşke zeka testi yaptırsaydık acaba söylesek yapar mı psikiyatr yoksa psikolog mu yapar acaba bilemedim

Gittiğimizde pazar olduğu için ilacı yazmadı diye düşünüyorum. Pazartesi WhatsApp tan atarım reçeteyi dedi ancak ben tam teşhis konmadı ona takıldım. Bir de keşke zeka testi yaptırsaydık acaba söylesek yapar mı psikiyatr yoksa psikolog mu yapar acaba bilemedim
Zeka testini Wics-r uygulama yetkisi-sertifikası olan bir psikolog yapar.

Gerek duysaydı söylemez miydi ki???

Yani biz psikiyatriste gittiğimiz zaman o gün başka bir psikoloğa gitsek aynı gün hemen test yapar mı, biz sadece test için geldik desek
Cocugunuzun ustun zekali oldugunu mu dusunuyorsunuz? Neden test istiyorsunuz?

Tekrar ne zaman gideceksiniz?
O zaman durum nedir net sorun derim kendisine

Cocugunuzun ustun zekali oldugunu mu dusunuyorsunuz? Neden test istiyorsunuz?
Daha önce pedagoga gittiğimizde çocuğuma test yaptı. Çok iyi dedi 12 yaşında çocuğa yapılan testi yaptım sonuç çok iyi dedi bu çocuğun özgüveni çok iyi dedi.
O yüzden tekrar bir test yapılmasını istiyorum. 3 soru daha yapsaydı bilsem sınavını kazanıcaktı oda soruları hızlı okuduğu için yanlışı çıktı
Yani bir test yaptırmakta yarar var

Gerek duysaydı söylemez miydi ki???
Daha önce pedagoga gitmiştik o test yapmıştı çok iyi demişti pedagog, 12 yaşındaki çocuğa yapılan testi yaptım sonucu çok iyi dedi
Onu bu psikiyatriste söyledim belki o yüzden söylemedi, ama bir psikoloğa tekrar yaptırmak istiyorum

Daha önce pedagoga gittiğimizde çocuğuma test yaptı. Çok iyi dedi 12 yaşında çocuğa yapılan testi yaptım sonuç çok iyi dedi bu çocuğun özgüveni çok iyi dedi.
O yüzden tekrar bir test yapılmasını istiyorum. 3 soru daha yapsaydı bilsem sınavını kazanıcaktı oda soruları hızlı okuduğu için yanlışı çıktı
Yani bir test yaptırmakta yarar var
Yorumlarınızı şaşkınlıkla okuyorum.neden zeka testi çocuğunuz 180 İQ olsa me olacak davranış problemleri olduktan sonra haa ortamlarda benim çocuğum com zekinustun zekalı o yüzden mi böyle diyeceksiniz? Psikolog 12 yasindaki çocuğa uyguladigini uygulamış ozguveni fazla demiş. Zeka ozguven ne alaka ozguven zekayla ölçülen bişey mi? Bide 3 soru yapsa bilsemi kazanacak demissiniz zaten toplamda 20 soru var yani 3 soru azimsanacak birşey değil .o 3 soruyu da yapsa bilsem mülakata girmeye hak kazanacaktır. Bilsem ı kazanmiyacakti. Uzattım farkındayım lütfen saçma sapan zeka testleriyle kendinizi cocugunuzu yormayın asıl soruna odaklanın

Yorumlarınızı şaşkınlıkla okuyorum.neden zeka testi çocuğunuz 180 İQ olsa me olacak davranış problemleri olduktan sonra haa ortamlarda benim çocuğum com zekinustun zekalı o yüzden mi böyle diyeceksiniz? Psikolog 12 yasindaki çocuğa uyguladigini uygulamış ozguveni fazla demiş. Zeka ozguven ne alaka ozguven zekayla ölçülen bişey mi? Bide 3 soru yapsa bilsemi kazanacak demissiniz zaten toplamda 20 soru var yani 3 soru azimsanacak birşey değil .o 3 soruyu da yapsa bilsem mülakata girmeye hak kazanacaktır. Bilsem ı kazanmiyacakti. Uzattım farkındayım lütfen saçma sapan zeka testleriyle kendinizi cocugunuzu yormayın asıl soruna odaklanın
Şaşkınlıkla okunacak ne var bunda
Sorunları için zaten psikiyatriste devam edicez o ayrı, birde zeka testi yaptırmak istiyorum yani ne gibi bir sıkıntı var bunda anlayamadım sizi
Daha önce ilk olarak pedagoga götürdük bunu pedagog söylemişti hem özgüveni fazla hem de önü çok açık önü tıp fakültesi, değişik enstrümanlar çalsın, yabancı dil öğrensin ve değişik yerler görsün dedi. öğretmeni de dikkat eksikliği olmasına rağmen çok iyi dedi ama ben çok öğrenci gördüm böyle zeki olup sonra körelen dedi
İnternetten çocukla ilgili psikolojik sorunlara bakarken üstün zekalı çocukların yaşadıklarına baktım. Bizimle aynı durumda olanlar da vardı. Sadece baktırmak istedim ve bunu burda paylaştım

Son düzenleme:
Ne biliyor çocuğumu, geçen sene de gittik oralı olmadı, sanki çok ilgilenmiş gibi şikayet ediyor sinirlendik bizde, müdür bile anladı ki ben çoğunlukla müdürle konuştum, çayını iç odada otur sonra öğrenciyi şikayet et ne güzel iş
İyi de rehber öğretmeninden nasıl bir ilgi bekliyorsunuz naapsın mesela ? Çay içmeyi bırakınca sorun Çözülecek mi?

Dürtü kontrol bozukluğu ve dikkat dağınıklığı vakalarında duruma göre ilaç tedavisi verilebiliyor.
Otizm konusunda çok bilgili ve yetkin değilim.
Özel eğitim alanında çalışmıyorum çünkü.
Otizm, Down Sendromu, Disleksi vb konular daha çok özel eğitimin konusu, ben o alana girmedim, girmiyorum.

Ayrıca ilaca karşı olan grupta da değilim.
Bazı vakalarda kullanılması çocuğun hayrına oluyor.
Bununla birlikte henüz muayene ve teşhis sürecine gelmeden ilaç konusunu düşünüp duygusal olarak yorulmayın.

Psikiyatristler teşhis-ilaç-takip konularını paikologlar aile rehberliği, çocuğa oyun terapisi-danışmanlık sürecini yürütürler.
Psikiyatrist her ay çağırmaz sizi.
Diyelim ilaç tedavisine başlattı, belli aralıklarla (3-6 ay) ilacın etkilerini görüşmek ve dozunu ayarlamak için çağırır.
Psikolojik destek sürecini ise psikolog takip eder.
size katılıyorum okulumuzun psikologu tarafından dürtü kontrol bozukluğu olabileceğini neticede kendinin bir psikolog oldugunu bu teshisi koyacak kişinin psikiyatr oldugunu söyledi randevumu aldım oglum için 30unda bu ayın.ilaca karsı degilim cunku psıkologumuz bu konuda vitamıden cokta farkı olmayan cocugu antideprasan gibi uyusturmayan besin takviyesi gibi birsey oldugunu bir süre kullanılıp bırakıldıgını bahsetti

Tekrar ne zaman gideceksiniz?
O zaman durum nedir net sorun derim kendisine
Hafta sonu gidicez inşallah, sorucam ancak o aile terapisi olarak devam edicek, yine de sorucam teşhis nedir diye. Ne olduğunu bilsek internetten de araştırma yaparım ancak bilmediğimiz için birşeye bakamıyorum

Şaşkınlıkla okunacak ne var bunda
Sorunları için zaten psikiyatriste devam edicez o ayrı, birde zeka testi yaptırmak istiyorum yani ne gibi bir sıkıntı var bunda anlayamadım sizi
Daha önce ilk olarak pedagoga götürdük bunu pedagog söylemişti hem özgüveni fazla hem de önü çok açık önü tıp fakültesi, değişik enstrümanlar çalsın, yabancı dil öğrensin ve değişik yerler görsün dedi. öğretmeni de dikkat eksikliği olmasına rağmen çok iyi dedi ama ben çok öğrenci gördüm böyle zeki olup sonra körelen dedi
İnternetten çocukla ilgili psikolojik sorunlara bakarken üstün zekalı çocukların yaşadıklarına baktım. Bizimle aynı durumda olanlar da vardı. Sadece baktırmak istedim ve bunu burda paylaştım
Bir bütün çocukların onu acuktir .hepsini öğrenmeli yeni yerler keşfetmedi bu lnu yapan çocukların ufku açılır. Psikolog 8 yaşındaki çocuk için onu acik tip fakültesi dedi ise mutlaka değiştirin ki kusura bakmayın ama az biraz psikoloji eğitimi almış biris asla böyle bir laf söylemez ya psikologunuz çok birikimli değil tada siz farklı anlatiyorsjnuz

Malesef ilaç kullanmayı hiç bir anne istemez ama kendini kontrol edemiyorsa çevresine zarar veriyorsa ilaç kullanmakta fayda var hemde dersleri iyiymiş ama çok daha iyi olacaktır emin olun.Bir de evdede mi aynı her yerde aynı mı oğlunuz belki okulun sınıfın bulunduğu çevre şartları öğrenci arkadaşları falan çocuğu etkiliyordur .

Zeka testinde üstün zekalı çıksa bile bunu çocuğunuzun sıkıntılı davranışlarının sebebi gibi sunamazsınız. Bahanesi olamaz yani.Davranışları bakımından yaşanan problemleri çözmek zorundasınız.

Malesef ilaç kullanmayı hiç bir anne istemez ama kendini kontrol edemiyorsa çevresine zarar veriyorsa ilaç kullanmakta fayda var hemde dersleri iyiymiş ama çok daha iyi olacaktır emin olun.Bir de evdede mi aynı her yerde aynı mı oğlunuz belki okulun sınıfın bulunduğu çevre şartları öğrenci arkadaşları falan çocuğu etkiliyordur .
Okulun etkilediğini düşündük. Arkadaş ortamının etkilediğini düşündük Evde okulda olduğu kadar değil tamam zor bir çocuk ancak bu tarz değişik planları evde yapmadı hiç. Huyları çok değişti ama bu kesin diye birşey yok o yüzden neden bu şekilde davrandığı ile ilgili terapiye devam edilicek
Hap kullanmayı hiç istemiyorum gerçekten ama mecbur kaldık şu an. Biraz durulması için dikkatini toplaması için vs iyi olucağı söyledi

Back
X