Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çocuğum süper zeki olsun diyenler...

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

ozelders

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
8
1
36
Ankara
$einstein_baby.webp Merhabalar 28 yaşındayım evliyim ve bir kızım var. Eşim ODTÜ mezunu 9 yıldır ilköğretim ve lise düzeyindeki öğrencilere özel ders veriyor. Zekanın %80'i 0-6 yaş aralığında gelişiyor ve malesef biz bu dönemi pek de umursamıyor geri dönüşü olmayan bu dönemde çocuklarımızın beynine yeterli yatırım yapmıyoruz. sonrada okula başlayında iyi notlar almasını, iyi puanlar alıp iyi okullar kazanmasını bekliyoruz. Eşim ve ben 2-7 yaş araliğindaki küçük dahilere hak ettikleri eğitimi vermek ve her türlü zeka geliştirici eğitimle , çocuğunuzu geleceğin de dahisi yapmak istiyoruz.
Zeka geliştirici yüzlerce resimli İngilizce Türkçe kartlar,

Onlarca zeka geliştirici oyun,
Zeka geliştirici birçok derginin son iki yıla ait sayıları,
Masal ve hikaye boyama kitapları,
Çocuğun yaş ve seviyesine göre alınacak oyun ve etkinlikler,
Çocuğun yanında asla televizyon açılmayacak,
İsteğe göre çocuğun yanında ingilizce de konuşulacak,
İsteğe göre elif-ba, sureler ve dini eğitimler verilecek.

Kardeşimin eğitiminde belirttiğim teknik ve hassasiyet gözetildi ve şu an 6.sınıf öğrencisi olan kardeşim Türkiye geneli yapılan beş sınavda Türkiye birincisi olmuştur.Ayrıca 3 yıldır üstün zekalı çocuklar okulu (Bilsem) e gitmektedir.

Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek,
On yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik,
Yüzyıl sonrasını düşünüyorsan çocuğunu yetiştir. Konfüçyüs

Özelders nickli biri bunu 3.mesajında yazarsa reklam amaçlı üye olduğu düşünülür
Ben derece alan kişilere zeki gözüyle değil çalışkan gözüyle bakmışımdır herzaman

Eki Görüntüle 314108 Merhabalar 28 yaşındayım evliyim ve bir kızım var. Eşim ODTÜ mezunu 9 yıldır ilköğretim ve lise düzeyindeki öğrencilere özel ders veriyor. Zekanın %80'i 0-6 yaş aralığında gelişiyor ve malesef biz bu dönemi pek de umursamıyor geri dönüşü olmayan bu dönemde çocuklarımızın beynine yeterli yatırım yapmıyoruz. sonrada okula başlayında iyi notlar almasını, iyi puanlar alıp iyi okullar kazanmasını bekliyoruz. Eşim ve ben 2-7 yaş araliğindaki küçük dahilere hak ettikleri eğitimi vermek ve her türlü zeka geliştirici eğitimle , çocuğunuzu geleceğin de dahisi yapmak istiyoruz.
Zeka geliştirici yüzlerce resimli İngilizce Türkçe kartlar,

Onlarca zeka geliştirici oyun,
Zeka geliştirici birçok derginin son iki yıla ait sayıları,
Masal ve hikaye boyama kitapları,
Çocuğun yaş ve seviyesine göre alınacak oyun ve etkinlikler,
Çocuğun yanında asla televizyon açılmayacak,
İsteğe göre çocuğun yanında ingilizce de konuşulacak,
İsteğe göre elif-ba, sureler ve dini eğitimler verilecek.

Kardeşimin eğitiminde belirttiğim teknik ve hassasiyet gözetildi ve şu an 6.sınıf öğrencisi olan kardeşim Türkiye geneli yapılan beş sınavda Türkiye birincisi olmuştur.Ayrıca 3 yıldır üstün zekalı çocuklar okulu (Bilsem) e gitmektedir.

Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek,
On yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik,
Yüzyıl sonrasını düşünüyorsan çocuğunu yetiştir. Konfüçyüs

Merhaba dikkat edilmesi gereken yaş aralığı hakkındaki görüşlerinize katılıyorum. Ben de bu işin 4 yıl eğitimini aldım. Eğitimi nerede, ne şekilde verdiğinizi belirtmemişsiniz bunları da belirtirseniz veliler için daha aydınlatıcı olur. Müfredatınız çok cazip görünüyor.

Zekilik
genlerden gelen birşeydir.Verdiğiniz eğitim ile bir çocuğu zeki yapamazsınız,arkadaşın dediği gibi zeki değil çalışkan olur.Binlerce çocuklar en iyi desrhanelere gidiyorlar fakat o dershaneden sadece 1 kaçı dereceye girebiliyor,çalıştırmakla olsaydı şayet tüm öğrenciler derece yaparlardı.Eğitiminiz güzel olabilir ama lütfen insanları yanlış yönlendirmeyelim..

Saygılarımla

Zekilik
genlerden gelen birşeydir.Verdiğiniz eğitim ile bir çocuğu zeki yapamazsınız,arkadaşın dediği gibi zeki değil çalışkan olur.Binlerce çocuklar en iyi desrhanelere gidiyorlar fakat o dershaneden sadece 1 kaçı dereceye girebiliyor,çalıştırmakla olsaydı şayet tüm öğrenciler derece yaparlardı.Eğitiminiz güzel olabilir ama lütfen insanları yanlış yönlendirmeyelim..

Saygılarımla

Zekanın bir Allah vergisi olduğu konusundaki görüşlerinize katılıyorum ancak herhangi bir lise biyoloji kitabını açarsanız zeka=çerve*kalıtım formulünü görürsünüz. "Beyin bir kastır" kullandıkça daha da güçlenecektir.Anaokulu öğretmenlerinin bildiği bir deney vardır;

Herhangi bir nedenle büyütülmek üzere farklı ailelerin yanına verilen ikiz çocukların(tek yumurta), başlangıçta zekaları ölçülmekte, birkaç yıl sonra yeni ailelerin yanında ölçme işlemi yinelenmektedir.
SONUÇ: İkizlerden biri toplumsal, ekonomik, kültürel düzeyi daha iyi, diğeri daha kötü bir ailenin yanında kalmış, iyi çevre koşulları içinde olan çocuğun zeka puanının diğerinden daha yüksek olduğu görülmüştür. Oysa farklı ailelerin yanına verilmeden önce yapılan testte eşit puan almışlardır.

Bizim amacımız çocuğa bilgiye kolay ulaşabileceği bir çevre hazırlamak,eğitim ve etkinliklerle beynini en iyi şekilde kullanıp geliştirmek ve kitap okumanın, bir zeka sorusuna uğraşmanın boş zamanlarda değil de hayatın rutininde yapılan etkinlikle olduğunu göstermek istiyoruz. Kayu açıp çocuğun tv başında oturmasında biz çocuğun uslu uslu oturduğunu değil 40 dakikadan sonra tv izlerken tıpkı hipnozdaki salgılanan hormanların salgılandığını biliyoruz ve çocuğun beyin hücrelerinin teker teker zarar gördüğünü görüyoruz.

"Alıştırma ve egzersizle hafıza güçlendirilebilir" Ziya Baran - İleri Hafıza Teknikleri-Bilgivizyon Yayınları
"Zeka oluşumunda genler çok önemli ama genlerimiz kaderimiz değil" Erdinç Güllü-Dahi Çocuk Yetiştirmek - Hayat Yayınları
"Beyin dostu doğru beslenmeyle hafıza kuvvetlendirilebilir." İnanç Yaşayan - Dünya Hafıza Şampiyonu - Akis Kitap
"Kitap okumak en iyi zeka geliştirici yoldur." Murat Takma - Süper Hafıza - Akis Kitap
"Doğru uygulama ve teknikle çocuğumuzu daha zeki yapabiliriz" Süleyman Karacelil - Çocuğum Nasıl Daha Zeki Olur? Nesil Yayınları

Merhaba dikkat edilmesi gereken yaş aralığı hakkındaki görüşlerinize katılıyorum. Ben de bu işin 4 yıl eğitimini aldım. Eğitimi nerede, ne şekilde verdiğinizi belirtmemişsiniz bunları da belirtirseniz veliler için daha aydınlatıcı olur. Müfredatınız çok cazip görünüyor.

Teşekkür ederim.Ankara, Çankayada oturuyoruz dediğim gibi eşim özel ders verdiği için bütün kitap ve dokümanlarımız evimizde o yüzden evimizde veriyoruz eğitimi.
Saygılar

Bu dediklerinizin çoğu zaten özel kreşlerde de sağlanan imkanlar....Eşinizin branşı nedir ?

bence çocuklar bize bizim istediğimiz bilgileri yüklenilmesi için bize verilmedi-ve onları yarış atı gibi yetiştirmeninde bir mantığı yok..zeka bence Allah vergisi bir olaydır.sen çocuga nekadar yükleme yaparsan yap kafası almayınca hiç birşey yapamazsın..tabi geliştirmek bizim elimizde ama bu kadarda yüklemenin bir anlamı yok.bende üniversite mezunyum-eşimde üniversite mezunu- 19 aylık bir oğlum var--ama ona çok yüklenmeye hiç niyetim yok-herşey yaşında güzeldir bence..

evet çocuğum dahi olursa belki mutlu olurum...ama belki de mutlu olmam....belki de dahi olmak istemeyecek...önce çocuk olduğunu unutmasın, sonra etrafına faydalı bir birey olsun, insan olsun kimsede olmayan güzel, tertemiz bir yüreği olsun, dünyaya değer katsın, dürüst olsun...haa bir de dahi olursa ne güzel olur ama bu saydığım niteliklere sahip olur herkesi herşeyi sevmeyi başatabilirse ortalama bir zekaya sahip olabilir sakıncası yok...

pırpıl pırıl yüreği olan yüzü daima gülen herkesi sevgiyle kucaklayan down sendromlu (ortalama altı zeka) bir çocuğa sahip olmayı tercih edebilirim...tercih meselesi tabi benim için önce "insan" olmayı öğrenmesi önemli...

bence çocuklar bize bizim istediğimiz bilgileri yüklenilmesi için bize verilmedi-ve onları yarış atı gibi yetiştirmeninde bir mantığı yok..zeka bence Allah vergisi bir olaydır.sen çocuga nekadar yükleme yaparsan yap kafası almayınca hiç birşey yapamazsın..tabi geliştirmek bizim elimizde ama bu kadarda yüklemenin bir anlamı yok.bende üniversite mezunyum-eşimde üniversite mezunu- 19 aylık bir oğlum var--ama ona çok yüklenmeye hiç niyetim yok-herşey yaşında güzeldir bence..

ne güzel yazmışsınız...

evet çocuğum dahi olursa belki mutlu olurum...ama belki de mutlu olmam....belki de dahi olmak istemeyecek...önce çocuk olduğunu unutmasın, sonra etrafına faydalı bir birey olsun, insan olsun kimsede olmayan güzel, tertemiz bir yüreği olsun, dünyaya değer katsın, dürüst olsun...haa bir de dahi olursa ne güzel olur ama bu saydığım niteliklere sahip olur herkesi herşeyi sevmeyi başatabilirse ortalama bir zekaya sahip olabilir sakıncası yok...

pırpıl pırıl yüreği olan yüzü daima gülen herkesi sevgiyle kucaklayan down sendromlu (ortalama altı zeka) bir çocuğa sahip olmayı tercih edebilirim...tercih meselesi tabi benim için önce "insan" olmayı öğrenmesi önemli...

Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum tam da benim demek istediklerim bunlar ahlaksız bir zeka ancak kendisine ve topluma zarar verir. Bizim de büyük resimdeki hayalimiz bu, hem dürüst, hem yüreği temiz, hem de zeki bireyler olsun çocuklarımız o yüzden bu çabamız. Vurdulu kırdılı, uzaylı canavarlı cizgi filmlerden arka sokaklardan, sihirli annemlerden uzak dursun ki çocuk sağlıklı bir psikoloji ile büyüsün yanlış bir şey demiyoruz masal okuyacağız kitap okuyacağız diyoruz her masal sonunda bu masaldan çıkarılan ders yazmaz mı? O dersleri öğretmek istiyoruz.
Saygılar...

Tabi ki her şey yaşında güzel. Bizim isteğimiz çocuk günde 5 saat tv izlemesin bu yaşın güzelliği değil ki (konuşma zorluğu iletişim problemleri ve depresyon tek taraflı iletişim olan tv nin artmasıyla attı. Bkz. Çocuğumu fişte unuttum - Marie Winn - ufuk Yayınları.)

Çocuklara yüklenme gibi bir amacımız yok, yazdıklarımızın hepsini her çocuğa yapıyoruz diye de bir şey yok. Bu işin büyük kısmının genetik olduğunu da belirtmiştim sadece elimizdekini en iyi kullamayı amaçlıyoruz. Hepimiz bayanız bazımız genlerden doğuştan güzel, bazımız o kadar değil ama hepimiz güzelliğimize önem veriyoruz genetik deyip bırakmıyoruz potansiyelimizi ;sağlıklı beslenerek, saçımıza kaşımıza dikkat ederek, kendimizle ilgilenerek en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz.
Saygılar...

Arkadaşlar bu forumda ben bildiğim gıda takviyelerini sunuyorum faydalansılar diye. Hafıza ve beyin için önerdiğim nero balls var. mesela:

[

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X