• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar tanıştığım kişi ile yardımınıza ihtiyacım var. Lütfen bana fikir verir misiniz?

Ben de Almanya da bir yıl kaldım kesinlikle hayat kalitem daha yüksekti. Evet ücretsiz izin alma hakkım var. Zaman ayırıp yorum yaptığınız için çok teşekkür ediyorum🙏
Rica ederim..
Bence içinizin ısındığı birini bulmuşsunuz. Ücretsiz izin alıp bir deneyin. Eğer denemezseniz ileride keşke denese miydim diye pişmanlık duyabilirsiniz. Bence keşke demek en yıpratıcı şey.. deneyin belki her şey iyi olacak. Hayatta bazen risk almadan olmaz. En çok risk alınan yerler de ikili ilişkiler.. inşallah her şey gönlünüze göre olsun.

Ama hayatin ile barismissin kotu oldugun zamanlara hepimiz sahidiz
Bence aslinda olmasi gereken onun gelmesi.
Hayatımla barıştım ama biraz daha böyle giderse çok yıpranacağım. Param olduğu halde tek başına bir yere gitmekten sıkıldığım için gidemiyorum. Yalnızlık hiç kolay değil. Üstelik sırf biri yanımda olsun diye herkesi kabul edebilen biri de değilim. O gelirse İstanbul a gelir. İstanbul da evleri var. Ama şu an istemiyor gelmek. Doğrusu ben de Almanya yı daha çok sevdim. Sadece işle ilgili risk kafamı kurcalıyor.

Ben, herkes ille mutlaka kesinlikle çocuk yapmalı anne olmalı demeyenlerdenim. Ablam tercih etmedi yapmadı, benimkileri kendi çocuğu gibi görür. Teyzemin kızı da, bende anaçlık yok kendime güvenmiyorum dedi yapmadı. Çocuksuz yarım kalırsınız diye bir şey yok. Ama şu var, bir sene içinde evlenseniz hamile kalsanız, çocuk doğduğunda eşinizin yaşı 50'ye dayanacak. Ben siz olsam düşüneceğim iki şey olur, bu yaş farkı ve kariyerim. Ücretsiz izin fikri fena değil. En azından denersiniz ve geride bıraktıklarınıza değer mi değmez mi görürsünüz.

Almanca öğrenilmesi çok zor bir dil. Grameri İngilizceye benzemez; zamana göre yüklem değişikliği, çoğul kelimeleri hele hele artikel kuralları vs farklı, çok yoğun çalışmanız gerek. Çocuğu bırak diğerlerinin yanına, 6 ayda şakır şakır aksansız konuşur ama yetişkinlerin öğrenmesi öyle olmuyor. B1 sertifikası için yoğun çalışmanız ve buna ek olarak pratik yapmanız gerek. Ben eğitim hayatım boyunca hep Almanca gördüğüm halde oraya gidince uzun süre emekli bir öğretmenle pratik çalıştım. Haftada 3 gün 1 saat kadınla oturup sohbet ettik.

Sosyal hayat açısından değil, tarzanca ve İngilizceyle karışık da olsa iş görür ama iş hayatı açısından hatta B2-C1 lazım. Ben çalışmadan yaşayamam düşüncesinde değilseniz işi geri planda tutun. Madem durumu siz çalışmasanız da geçineceğiniz kadar iyi ve kira gelirleri var, zamana yayın. Gerçi Türkiye'den gelen kira geliri devede kulaktır. Maalesef ben bu kişinin Türkiye'ye yerleşeceğine pek inanmıyorum, %99'u da gelmez zaten. Devlet okulu dediğin liseye kadar 3 dil öğretiyor, kurslar hobiler neredeyse parasız üç kuruş bir şey. Müziğe sanata neye yeteneği varsa devlet full destek veriyor. Enflasyon yok, her şeyin fiyatı neredeyse yıllardır aynı, istikrar var 3 ay sonra 6 ay sonra gideceği tatili bugünden ayarlar. Gittiği yerde başına bir iş gelse ambulans helikopterle özel uçakla geri getirilir. Üzülerek yazıyorum, bu standartlarda yaşayan biri bizim ülkemize sadece tatile geliyor. Özlediği yemekleri yiyip sevdiği mekanlarda kalıyor, varsa ailesini arkadaşlarını akrabalarını görüp geri gidiyor.
Konu
Yazmak karışmak istemiyorum ama elim durmuyor kusura bakmayın. Siz sorduğunuz için cevapladım. 10 sene sonra gideriz, o zamana kadar kim öle kim kala. Böyle uzun zamanlı planı kimse yapamaz. Siz orada kalacaksınız şeklinde hareket edin. Dikkat ederseniz, bu kişiden her şeye sizin istediğiniz cevapları alıyorsunuz. Beyefendi bugün için konuşmuyor, hep 2-3 sene veya 10 sene sonrası için konuşuyor. Kendisi garantici ama sizin garantiniz de ona bağlı olacak.

Bu kadar enseyi karartmayı da doğru bulmuyorum bafelis. KOnu sahibesi dönüp ne yapacak, yıllardır aynı yerde yaşıyor, aşk işlerinde bir değişiklik olmamış, dönüp ne yapacak yani 10 yıl kimse olmadıktan sonra sihirli şekilde yeni adaylar belirmeyecek. Konu sahibesi zaten çok doğru bir şey yapmış, yer değiştirmiş, yeni bir şeyler denemiş ve karşılığında hayatı değişmiş işte. Aynı şeyleri yapıp fakrlı sonuç bekleyemezsin dönerse de eski yalnız mutsuz hayatına devam edecek orası net.

Adam da döner neden dönmesin, tanıdığım tonla Almancı adam var emekliliği geliri işi gücü garantiliyorlar sonra hooppp Türkiye :sampiyon: Antalya tarafı Almancı dolu, yazlıkların çoğu zaten Avrupadan gelenlere satılıyor lirayla alınamıyor malum. Gelmezse de adam gelmez, dünyanın sonu değil ya, zamanı geldiğinde oturur konuşurlar.

Hayatta her şeyin bir dengesi var, mutluluğu arıyorsan , çok da aklına yatan biriyse hayatın diğer yanlarından ödün vermen gerekiyor. Hem adam bizim köyden olsun, hem tipi böyle olsun, ailesi öyle olsun diye bir şey yok, hayat bu ideal veya 4/4lük diye bir şey asla yok, sadece kotarılacak veya kotarılamayacak durumlar var. Konu sahibesi de aşk istiyor, aile istiyor, adam da ciddi düşünürüm demiş, konu sahibesinini de gönlü var. Konu sahibesinin zaten kariyeri var, daha fazlasına ihtiyacı yok ücretsiz izin alır, uluslararası şirkette iş bakar bir şekilde halleder iş meselesini.
Kaldı ki konu sahibesi Yeni Zelandaya taşınmıyor, yer Almanya, adam da Türk 2saatlik uçuş mesafesinde. Konu sahibesi Türkiyeyi özlerse gelir hasret giderir. Konu sahibesi Almanyadan nefret ettim demiyor, en önemli yer burası , burda yaşamak istemiyorum deseydi o zaman yorumum bambaşka olurdu. Dili de halleder konu sahibesi, halledemezse de sorun değil yabancılarla arkadaşlık eder, Türklerle eder ...Zaten çoluk çocuk işleri zaman alıyor 10 yıl dediğin akar gider.

Hayatımla barıştım ama biraz daha böyle giderse çok yıpranacağım. Param olduğu halde tek başına bir yere gitmekten sıkıldığım için gidemiyorum. Yalnızlık hiç kolay değil. Üstelik sırf biri yanımda olsun diye herkesi kabul edebilen biri de değilim. O gelirse İstanbul a gelir. İstanbul da evleri var. Ama şu an istemiyor gelmek. Doğrusu ben de Almanya yı daha çok sevdim. Sadece işle ilgili risk kafamı kurcalıyor.

Valla konu sahibesi bence ilk etapta 1 yıllık ücretsiz izin alırsın. Taşındıktan sonra da kafayı işletirsin. İstanbulda özel ünvler var, belki onlara bakarsın? Belki Almanyada postdoc bakarsın...bakarsın yani. Bu arada adamla da işi ilerlet, iş meselem riskli, vizeye de ihityacım var dersin o da anlar durumu nikahı uzatmazsınız 6 ay içinde yapın bence. Yoksa vize işleri zor olur.

Is en son dusunmen gereken sey bence munevver para kariyer rizik onemli evet guvence. Manevi anlamda da emegin demek
Ama yas faktoru ayri hamilelik belki dogum ilk gunler yine ayri olman Almanyada dil bilmemen ( gecirdigin 1yil buyuk arti kendine manevi anlamda iyi seyler katmissin ) bunlarin yukunu ne kdr paylasacak o hayatina devam edecek seni bir dag bekliyor farkindamisin? Bu esitsizligi gidermeden evlenme sakin

Is en son dusunmen gereken sey bence munevver para kariyer rizik onemli evet guvence. Manevi anlamda da emegin demek
Ama yas faktoru ayri hamilelik belki dogum ilk gunler yine ayri olman Almanyada dil bilmemen ( gecirdigin 1yil buyuk arti kendine manevi anlamda iyi seyler katmissin ) bunlarin yukunu ne kdr paylasacak o hayatina devam edecek seni bir dag bekliyor farkindamisin? Bu esitsizligi gidermeden evlenme sakin
Açıkçası onun beni destekleyici olacağını düşünüyorum. Çünkü başka insanlar da çıktı karşıma yaşıtım hatta gözüm tutmadı. Sağlıklı yanımda olduğu sürece beni yalnız bırakacağını düşünmüyorum. İşle ilgili konularda da benden daha duyarlı diyebilirim. Hatta ben demeden benim Türkiye deki emeğimi o dile getirdi hep. Almanyayı sevdim dediğim gibi. Kişidede çok kurcaladım kusur bulamıyorum. Alman kafasında bir Türk. Atatürkçü iler görüşlü ve aynı zamanda aile değerleri olan bir insan. Bu kadar uygun olan biri de bugüne kadar karşıma çıkmadı doğrusu. Şimdi Türkiye de başka bir yere gitmeye çalışsam yaşım olacak 40. Bu sefer Türkiye de tek başıma bir şehirde ne yapacağım. Yani kendi bekar gerçekliğim de çok iç açıcı değil. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama Türk erkeğinde de iyi bir insana denk gelmek çok zor gibi. Belki kendime çok odaklandığım için saçma bulabilirsiniz. Ama görüşleriniz benim için önemli bir dış bakışa ihtiyacım var.

Valla konu sahibesi bence ilk etapta 1 yıllık ücretsiz izin alırsın. Taşındıktan sonra da kafayı işletirsin. İstanbulda özel ünvler var, belki onlara bakarsın? Belki Almanyada postdoc bakarsın...bakarsın yani. Bu arada adamla da işi ilerlet, iş meselem riskli, vizeye de ihityacım var dersin o da anlar durumu nikahı uzatmazsınız 6 ay içinde yapın bence. Yoksa vize işleri zor olur.
Teşekkür ederim zaman ayırıp görüşlerini yazdığın için🌸 Evet ben de öyle düşündüm. Almanya da post doc olarak birkaç yıl daha çalışıp duruma göre yol izlemeyi. Yoksa burada birkaç sene daha kalırsam kafayı yiyeceğim😔

Bu kadar enseyi karartmayı da doğru bulmuyorum bafelis. KOnu sahibesi dönüp ne yapacak, yıllardır aynı yerde yaşıyor, aşk işlerinde bir değişiklik olmamış, dönüp ne yapacak yani 10 yıl kimse olmadıktan sonra sihirli şekilde yeni adaylar belirmeyecek. Konu sahibesi zaten çok doğru bir şey yapmış, yer değiştirmiş, yeni bir şeyler denemiş ve karşılığında hayatı değişmiş işte. Aynı şeyleri yapıp fakrlı sonuç bekleyemezsin dönerse de eski yalnız mutsuz hayatına devam edecek orası net.

Adam da döner neden dönmesin, tanıdığım tonla Almancı adam var emekliliği geliri işi gücü garantiliyorlar sonra hooppp Türkiye :sampiyon: Antalya tarafı Almancı dolu, yazlıkların çoğu zaten Avrupadan gelenlere satılıyor lirayla alınamıyor malum. Gelmezse de adam gelmez, dünyanın sonu değil ya, zamanı geldiğinde oturur konuşurlar.

Hayatta her şeyin bir dengesi var, mutluluğu arıyorsan , çok da aklına yatan biriyse hayatın diğer yanlarından ödün vermen gerekiyor. Hem adam bizim köyden olsun, hem tipi böyle olsun, ailesi öyle olsun diye bir şey yok, hayat bu ideal veya 4/4lük diye bir şey asla yok, sadece kotarılacak veya kotarılamayacak durumlar var. Konu sahibesi de aşk istiyor, aile istiyor, adam da ciddi düşünürüm demiş, konu sahibesinini de gönlü var. Konu sahibesinin zaten kariyeri var, daha fazlasına ihtiyacı yok ücretsiz izin alır, uluslararası şirkette iş bakar bir şekilde halleder iş meselesini.
Kaldı ki konu sahibesi Yeni Zelandaya taşınmıyor, yer Almanya, adam da Türk 2saatlik uçuş mesafesinde. Konu sahibesi Türkiyeyi özlerse gelir hasret giderir. Konu sahibesi Almanyadan nefret ettim demiyor, en önemli yer burası , burda yaşamak istemiyorum deseydi o zaman yorumum bambaşka olurdu. Dili de halleder konu sahibesi, halledemezse de sorun değil yabancılarla arkadaşlık eder, Türklerle eder ...Zaten çoluk çocuk işleri zaman alıyor 10 yıl dediğin akar gider.
Orada arkadaşlar edindim. Hatta ne zaman geleceksin diyorlar arkadaşlarım. O konuda sıkıntı yaşayacağımı pek sanmıyorum. Tek isteğim evde oturup kalmamak. Evet maalesef hele Türkiye de çok zor. Üstelik yurtdışında yaşamış yabancı dil bilen ve belli bir eğitim düzeyinde kadınsan düzgün birine rastlamak daha da zorlaşıyor. Yanlış anlamayın lütfen kendimi üstün görmüyorum ya da kimseyi hakir görmüyorum ama belli bir yerde bir şeyler konuşabileceğim, hem fiziksel hem de kafa yapısı olarak beğeneceğim biri olmalı. Bu da Türkiye de kolay değil bence. Zaten de yıllar geçti karşılaşmadım.

Teşekkür ederim zaman ayırıp görüşlerini yazdığın için🌸 Evet ben de öyle düşündüm. Almanya da post doc olarak birkaç yıl daha çalışıp duruma göre yol izlemeyi. Yoksa burada birkaç sene daha kalırsam kafayı yiyeceğim😔

Bu adami kacirma kesinlikle sonra cok pisman olursun. Bulmussun iste begendigin birini, sartlari uygun hale getirmeye bak. Ne yapacaksin donup kukumav gibi oturacaksin tek basina. KOnus bence adamla kalicam de, ona gore postdoc kontrati simdiden aramaya basla:halay:

Bu arada evet Turkiye-Almanya SGK anlasmasi var, 2 ulkeden de birbirine primleri aktarabilirsin.

Oradaki bir üniversiteye davetle gitme şansınız var mı? Postdoc belki.
Ya da ücretsiz izin şansınız var mı belki bir yıl. Bir şeyleri daha iyi anlamak, evliliğin yürüyüp yürümeyeceğine karar vermek ve o ülkedeki fırsatları araştırmak için bu süre kullanılabilir.
Adam içinize sinmiş belli ancak diğer tarafta da emek verilmiş bir kariyer var. İkisini bir arada tutmaya çalışırdım ben olsam. Biraz ondan biraz bundan.
En son hiç çözüm kalmadıysa elbette kariyerimi seçerdim.

Orada arkadaşlar edindim. Hatta ne zaman geleceksin diyorlar arkadaşlarım. O konuda sıkıntı yaşayacağımı pek sanmıyorum. Tek isteğim evde oturup kalmamak. Evet maalesef hele Türkiye de çok zor. Üstelik yurtdışında yaşamış yabancı dil bilen ve belli bir eğitim düzeyinde kadınsan düzgün birine rastlamak daha da zorlaşıyor. Yanlış anlamayın lütfen kendimi üstün görmüyorum ya da kimseyi hakir görmüyorum ama belli bir yerde bir şeyler konuşabileceğim, hem fiziksel hem de kafa yapısı olarak beğeneceğim biri olmalı. Bu da Türkiye de kolay değil bence. Zaten de yıllar geçti karşılaşmadım.

Yani goruyoruz burda iste, ana kuzusu, cimrisi, okuzu, yalancisi , aldatani ... memleket erkegi denen guruhun kalitesi yerlerde. kaldi ki diyorsun ki adam PhD kadinin emegine, isine saygi gosteriyor , var mi boyle erkek Turkiyede :KK51: Tanidigm bashekim bir kadin vardi, ilk bulusmadaadam buna demis ki doktor olmani kim ne yapsin erkek yaptigin pilava bakar. :ruh: Su lafa ne diyebilirsin olursun mu artik kalir misin........ :ruh:

Yani goruyoruz burda iste, ana kuzusu, cimrisi, okuzu, yalancisi , aldatani ... memleket erkegi denen guruhun kalitesi yerlerde. kaldi ki diyorsun ki adam PhD kadinin emegine, isine saygi gosteriyor , var mi boyle erkek Turkiyede :KK51: Tanidigm bashekim bir kadin vardi, ilk bulusmadaadam buna demis ki doktor olmani kim ne yapsin erkek yaptigin pilava bakar. :ruh: Su lafa ne diyebilirsin olursun mu artik kalir misin........ :ruh:
Evet maalesef Türkiye de böyle bi saçmalık var. Bunu Almanya da daha iyi anladım. Almanya da kadınlar ne kadar eğitimli ise o kadar da saygı duyuluyor. Türkiye dekiler de okumuş ta ne olmuş yani. Hele yurtdışında falan yaşamış eğitim falan görmüşsen hiç kafalarına oturmuyor. Ülkemizi seviyorum ama kadınlara olan bu saçma bakış açısı acayip sinir bozucu.

Gidip şansınızı deneyin, en ffazla geri dönersiniz. Sizin durumu bilmiyorum ama; Akademisyenlerde bir eli yağda bir eli balda değil. Cadı kazanı gibi… yayından çok dedikodu yuvası, birbirilerinin kuyusunu kazan çok.

Oradaki bir üniversiteye davetle gitme şansınız var mı? Postdoc belki.
Ya da ücretsiz izin şansınız var mı belki bir yıl. Bir şeyleri daha iyi anlamak, evliliğin yürüyüp yürümeyeceğine karar vermek ve o ülkedeki fırsatları araştırmak için bu süre kullanılabilir.
Adam içinize sinmiş belli ancak diğer tarafta da emek verilmiş bir kariyer var. İkisini bir arada tutmaya çalışırdım ben olsam. Biraz ondan biraz bundan.
En son hiç çözüm kalmadıysa elbette kariyerimi seçerdim.
Evet şansım var. Ama karar verdikten sonra evliliğimi oturtmaya çalışacağım. Kariyer de bi şekilde uydurmaya çalışacağım. Türkiye de yalnız başıma sadece bir kariyerle kalmak istemiyorum. Çünkü zaman akıp gidiyor. Bir yerden sonra doğal olarak arkadaş çevren de daralıyor.

Merhaba ben almanyada yasiyorum. Herkes olmazsa geri dönersin yazmisda, bu okadar kolay olmuyor malesef. Cocuk olursa babadan izinsiz dönemezsiniz. Yanliz böyle bi durumda var. Cocugunuz olursa esiniz olmasa bile oturum hakki aliyorsunuz, cünkü cocugun kanuna göre babaylada büyüme hakki var.
B1 sevyesi anca yolda yol sormaya, alışveriş yapmaya yeterli. En azindan B2 olmasi gerekiyorki sohbet ede bilesiniz. Akedemik yolda devam etmek isterseniz C1 gerekir.
En kötü ihtimali göz önünde bulunduralim. Cocuk oldu, anlasamadiniz ayrildiniz. Burda sosyal hakklariniz var. Kira, gecim devlet tarafından karsilaniyor. Avukat gerekirse oda devlet tarafından ödeniyor. Cocuk 3 yasina girene kadar hem siz hemde cocuk nafaka aliyor. Sonra sadece cocuk.
Yani eli bos duruma düsmezsiniz.
Gelmege karar verirseniz cok yogun bir sekilde almanca ögrenmeniz gerekir.
Cevablariniza bakinca aslinda zaten kararinizi vermis gibi görünüyorsunuz ☺️🍀

Hakkinizda hayirlisi

Türkiye de kötüye denk geldin mi eğitiminin paranın bir anlamı yok maalesef. Ben de uzman doktor bir kadın tanıyorum. Eşi aldattığı için boşanmak istedi, bir sürü tehdit aldı sıkıntı yaşadı adamın suçu olduğu halde😔

Merhaba ben almanyada yasiyorum. Herkes olmazsa geri dönersin yazmisda, bu okadar kolay olmuyor malesef. Cocuk olursa babadan izinsiz dönemezsiniz. Yanliz böyle bi durumda var. Cocugunuz olursa esiniz olmasa bile oturum hakki aliyorsunuz, cünkü cocugun kanuna göre babaylada büyüme hakki var.
B1 sevyesi anca yolda yol sormaya, alışveriş yapmaya yeterli. En azindan B2 olmasi gerekiyorki sohbet ede bilesiniz. Akedemik yolda devam etmek isterseniz C1 gerekir.
En kötü ihtimali göz önünde bulunduralim. Cocuk oldu, anlasamadiniz ayrildiniz. Burda sosyal hakklariniz var. Kira, gecim devlet tarafından karsilaniyor. Avukat gerekirse oda devlet tarafından ödeniyor. Cocuk 3 yasina girene kadar hem siz hemde cocuk nafaka aliyor. Sonra sadece cocuk.
Yani eli bos duruma düsmezsiniz.
Gelmege karar verirseniz cok yogun bir sekilde almanca ögrenmeniz gerekir.
Cevablariniza bakinca aslinda zaten kararinizi vermis gibi görünüyorsunuz ☺️🍀

Hakkinizda hayirlisi
Belki saçma gelebilir ama olmazsa gelirim diye bir düşüncem yok. Çünkü yine çok saçma gelebilir ama ona güveniyorum. Tabi elimizde olmayan sebeplerle ayrı kalırsak bir şey diyemem. Beni emeklilik konusu da çok düşündürüyordu onu saydırabileceğimi söyledi arkadaşlar. Duruma göre bakacağım. Yanıtınız için çok teşekkür ederim.

Back
X