Bu kadar enseyi karartmayı da doğru bulmuyorum bafelis. KOnu sahibesi dönüp ne yapacak, yıllardır aynı yerde yaşıyor, aşk işlerinde bir değişiklik olmamış, dönüp ne yapacak yani 10 yıl kimse olmadıktan sonra sihirli şekilde yeni adaylar belirmeyecek. Konu sahibesi zaten çok doğru bir şey yapmış, yer değiştirmiş, yeni bir şeyler denemiş ve karşılığında hayatı değişmiş işte. Aynı şeyleri yapıp fakrlı sonuç bekleyemezsin dönerse de eski yalnız mutsuz hayatına devam edecek orası net.
Adam da döner neden dönmesin, tanıdığım tonla Almancı adam var emekliliği geliri işi gücü garantiliyorlar sonra hooppp Türkiye

Antalya tarafı Almancı dolu, yazlıkların çoğu zaten Avrupadan gelenlere satılıyor lirayla alınamıyor malum. Gelmezse de adam gelmez, dünyanın sonu değil ya, zamanı geldiğinde oturur konuşurlar.
Hayatta her şeyin bir dengesi var, mutluluğu arıyorsan , çok da aklına yatan biriyse hayatın diğer yanlarından ödün vermen gerekiyor. Hem adam bizim köyden olsun, hem tipi böyle olsun, ailesi öyle olsun diye bir şey yok, hayat bu ideal veya 4/4lük diye bir şey asla yok, sadece kotarılacak veya kotarılamayacak durumlar var. Konu sahibesi de aşk istiyor, aile istiyor, adam da ciddi düşünürüm demiş, konu sahibesinini de gönlü var. Konu sahibesinin zaten kariyeri var, daha fazlasına ihtiyacı yok ücretsiz izin alır, uluslararası şirkette iş bakar bir şekilde halleder iş meselesini.
Kaldı ki konu sahibesi Yeni Zelandaya taşınmıyor, yer Almanya, adam da Türk 2saatlik uçuş mesafesinde. Konu sahibesi Türkiyeyi özlerse gelir hasret giderir. Konu sahibesi Almanyadan nefret ettim demiyor, en önemli yer burası , burda yaşamak istemiyorum deseydi o zaman yorumum bambaşka olurdu. Dili de halleder konu sahibesi, halledemezse de sorun değil yabancılarla arkadaşlık eder, Türklerle eder ...Zaten çoluk çocuk işleri zaman alıyor 10 yıl dediğin akar gider.