merhaba öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Evlenme konusunda yalan söylediğini düşünmüyorum. Babası 12 yıl hasta bakıma muhtaçmış onunla ilgilenmiş. Ayrıca Türk ve eğitimli birini istedim ama karşılaşamadım dedi. Kendisi aile değerleri olan ve modern biri. Ben şu an Türkiye ye döndüm. İşime devam ediyorum. Onun söylemek istediği birkaç sene uzaktan ben idare etmeye razıyım o sürede sen belli bir seviyede Almanca öğrenirsin ve buradaki fırsatları araştırırız şeklinde. Benim yeşil pasaportum var belli bi süre gidip gelebilirim. Ben anne olmak istiyorum o da baba olmak istiyor. O Almanya da kamuda çalışıyor. Ben çalışmasam da geçinebiliriz. Türkiye den kira geliri de var. Maalesef ki ben bugüne kadar düzgün biriyle tanışamadım. Tutucu bir Anadolu şehrindeyim bundan da bunaldım. Tek başıma kalmaktan da yoruldum.

Tek başıma yoruldum diye bu kişiyi düşünmüyorum çünkü başkaları da çıktı işe yaramaz insanlardı. Şimdi tek düşündüğüm işi bırakmak ama burada da mutlu değilim. Nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum
Bu yazdıklarınızı okuduktan sonra ben bir tık daha olumlu düşündüm beyefendi hakkında. Tabii ki sizin düşünceniz önemli ama siz de fikrimizi sorduğunuz için bizde iyi niyetle nacizane hissettiklerimizi ve fikrimizi söylemeye çalışıyoruz.
Ama yine de hala gerçekten takıldığım konu şu; bir kere sizin kadar eğitimli bir insan ve zaten yabancı bir dili iyi konuşan bir insan bence herhangi başka bir dili hele ki bu dil Almanca ise öğrenmekte çok zorlanmaz.
Benim kızım Almanya'da doğdu büyüdü sonra Türkiye'ye geldi. 9 yaşındayken neredeyse hic İngilizceyi bilmezken, şu an sınıfında en iyi konuşanlarından cok sukur çünkü Almanca ile Ingilizce dili birbirine çok benziyor.
Sizin yaşınız daha büyük olabilir ama zaten yıllardır İngilizceyi çok güzel konuşuyorsanız Almanca yida kısa bir zamanda öğrenirsiniz diye düşünüyorum. Yani bir yerde calismaya yeter bence En azindan ilk etapta. Zaten zamanla kursa devam eder daha iyi konusursunuz. Goethe Institut bunyesinde iyi kurslar var. Saniyorum hala en iyisi onlardir.
Ama takildigim şu... niye birkaç sene Turkiye de kariyerine devam edersin diye belirliyor. Bu cok uzun degilmi? 150 sene yasamiyoruzki...
Babasıyla gerçekten 12 sene boyunca ilgilenen bir insan bence de çok iyi bir insandır, vicdanlı bir insandır ama calisirken nasil ilgilenebildi. Almanya'da bakicilar var butun gun ilgilenen. Evlense tabii aksam kendi evine gidecek her gun ugrayamayacak, bunuda dusunmus olabilir.
Korkularınızın esiri olmayın, bende bosanali uzun yillar oldu. Sizi cok iyi anliyorum, yalnizlik cocugunuz dahi olsa hayat arkadaşı eksikligi cok zor. Ama evlilik ciddi bir adim, daha kotu olmasin akabinde hayatimiz. Allah'tan hayırlısını dileyin, gözlemleyin kendinize bir B planını da yapin. İnşallah hakkınızda, hakkimizda hayırlısı olur.