Eki Görüntüle 314108 Merhabalar 28 yaşındayım evliyim ve bir kızım var. Eşim ODTÜ mezunu 9 yıldır ilköğretim ve lise düzeyindeki öğrencilere özel ders veriyor. Zekanın %80'i 0-6 yaş aralığında gelişiyor ve malesef biz bu dönemi pek de umursamıyor geri dönüşü olmayan bu dönemde çocuklarımızın beynine yeterli yatırım yapmıyoruz. sonrada okula başlayında iyi notlar almasını, iyi puanlar alıp iyi okullar kazanmasını bekliyoruz. Eşim ve ben 2-7 yaş araliğindaki küçük dahilere hak ettikleri eğitimi vermek ve her türlü zeka geliştirici eğitimle , çocuğunuzu geleceğin de dahisi yapmak istiyoruz.
Zeka geliştirici yüzlerce resimli İngilizce Türkçe kartlar,
Onlarca zeka geliştirici oyun,
Zeka geliştirici birçok derginin son iki yıla ait sayıları,
Masal ve hikaye boyama kitapları,
Çocuğun yaş ve seviyesine göre alınacak oyun ve etkinlikler,
Çocuğun yanında asla televizyon açılmayacak,
İsteğe göre çocuğun yanında ingilizce de konuşulacak,
İsteğe göre elif-ba, sureler ve dini eğitimler verilecek.
Kardeşimin eğitiminde belirttiğim teknik ve hassasiyet gözetildi ve şu an 6.sınıf öğrencisi olan kardeşim Türkiye geneli yapılan beş sınavda Türkiye birincisi olmuştur.Ayrıca 3 yıldır üstün zekalı çocuklar okulu (Bilsem) e gitmektedir.
Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek,
On yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik,
Yüzyıl sonrasını düşünüyorsan çocuğunu yetiştir. Konfüçyüs
Zekilik
genlerden gelen birşeydir.Verdiğiniz eğitim ile bir çocuğu zeki yapamazsınız,arkadaşın dediği gibi zeki değil çalışkan olur.Binlerce çocuklar en iyi desrhanelere gidiyorlar fakat o dershaneden sadece 1 kaçı dereceye girebiliyor,çalıştırmakla olsaydı şayet tüm öğrenciler derece yaparlardı.Eğitiminiz güzel olabilir ama lütfen insanları yanlış yönlendirmeyelim..
Saygılarımla
Merhaba dikkat edilmesi gereken yaş aralığı hakkındaki görüşlerinize katılıyorum. Ben de bu işin 4 yıl eğitimini aldım. Eğitimi nerede, ne şekilde verdiğinizi belirtmemişsiniz bunları da belirtirseniz veliler için daha aydınlatıcı olur. Müfredatınız çok cazip görünüyor.
bence çocuklar bize bizim istediğimiz bilgileri yüklenilmesi için bize verilmedi-ve onları yarış atı gibi yetiştirmeninde bir mantığı yok..zeka bence Allah vergisi bir olaydır.sen çocuga nekadar yükleme yaparsan yap kafası almayınca hiç birşey yapamazsın..tabi geliştirmek bizim elimizde ama bu kadarda yüklemenin bir anlamı yok.bende üniversite mezunyum-eşimde üniversite mezunu- 19 aylık bir oğlum var--ama ona çok yüklenmeye hiç niyetim yok-herşey yaşında güzeldir bence..
evet çocuğum dahi olursa belki mutlu olurum...ama belki de mutlu olmam....belki de dahi olmak istemeyecek...önce çocuk olduğunu unutmasın, sonra etrafına faydalı bir birey olsun, insan olsun kimsede olmayan güzel, tertemiz bir yüreği olsun, dünyaya değer katsın, dürüst olsun...haa bir de dahi olursa ne güzel olur ama bu saydığım niteliklere sahip olur herkesi herşeyi sevmeyi başatabilirse ortalama bir zekaya sahip olabilir sakıncası yok...
pırpıl pırıl yüreği olan yüzü daima gülen herkesi sevgiyle kucaklayan down sendromlu (ortalama altı zeka) bir çocuğa sahip olmayı tercih edebilirim...tercih meselesi tabi benim için önce "insan" olmayı öğrenmesi önemli...
bence çocuklar bize bizim istediğimiz bilgileri yüklenilmesi için bize verilmedi-ve onları yarış atı gibi yetiştirmeninde bir mantığı yok..zeka bence Allah vergisi bir olaydır.sen çocuga nekadar yükleme yaparsan yap kafası almayınca hiç birşey yapamazsın..tabi geliştirmek bizim elimizde ama bu kadarda yüklemenin bir anlamı yok.bende üniversite mezunyum-eşimde üniversite mezunu- 19 aylık bir oğlum var--ama ona çok yüklenmeye hiç niyetim yok-herşey yaşında güzeldir bence..
Eşinizin branşını sormuştum mümkünse ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?