Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası çocuğum sürekli korktum diyor!!!!

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

kumtanecikleri

Guru
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
144
151
323
Niğde
benim 20 aylık bir oğlum var. 2013 temmuzdan 214 ocak ayına kadar bir bakıcımız vardı onu bıraktık ocak'tan bu yana yeni bakıcımız var. sorun şu oğlum sürekli koktum bizde korktum alnıyoruz çünkü panikle söylüyor yüz şekli değişiyor ama herşeye söylüyor telefonda kendi fotoğrafını bile görse koktum diyor bunun sebebini anlayamıyorum. bakıcısına da alıştı benden ayrılırken hiç ağlamıyor gülerek gidiyor bakıcısıyla ama bu koktum lafı sinirlerimi bozuyor. tecrübeli annelerden yardım istiyorum. çocuğum neden sürekli bu cümleyi kullanıyor olabilir?

çocuklar çabuk tepki verir.bakıcı ile bir sorun varsa kucağına gitmez.ağlayarak anneye sarılır.acaba çocuğa "korkma korkma"gibi sözler mi söyleniyor.çocukta korktum olarak çeviriyor..

çocuklar çabuk tepki verir.bakıcı ile bir sorun varsa kucağına gitmez.ağlayarak anneye sarılır.acaba çocuğa "korkma korkma"gibi sözler mi söyleniyor.çocukta korktum olarak çeviriyor..

ilk bakıcımızdan kaçardı agresifleşirdi çok şükür bu bakıcımızda iyi gidiyor kadına sarılıyor onu öpüyor gülerek bana el sallayarak onunla gidiyor ben de bir anlam veremiyorum. neden herşeye korktum diyor? bakıcıyı gözlemliyorum ama bulamadım henüz bişi. sabah kahvaltıyı benimle yapar öğlen gider görürüm çocuğumu yemeni yediririm olabildiğince zaman geçirmeye çalışıyorum ama bulamadım nedenini somut bişiler yok.

Bebeklerin tecrübeleri arttıkça, çevreyi tanıdıkça, sebep-sonuç bağlantıları kurdukça korkular değişkenlik gösteriyor. Artık araba sesleri, süpürgeler, blender sesi daha tanıdık olmaya başlıyor. Hâlâ çok küçük ve korunmasız olmaları nedeniyle bilgi ve tecrübe eksikliğinin güçlüklerini yaşıyorlar. Bazen bu tecrübe hayat boyu korkulara, kaçınmalara sebep olur. Hayal güçleri zenginleştikçe; TV ve bilgisayardaki görüntüler, korkutucu hikâyeler, resimler hatta bize eğlenceli görünen bir tiyatro oyunu, sinema sahnesi çocuğumuzu panikletebilir. Tüm filmleri, haberlerde konuşulanları gerçek olarak algılar. 6 yaşına doğru olgunlaşsa da, gerçeği değerlendirme yetisi ancak 10-12 yaşlarından sonra oturmaya başlar!

Son düzenleme:
canım benim de 21 aylık bir oğlum var. korkma kelimesini yanında hiç anmıyoruz çünkü bebekler korkma kelimesinin anlamını hemen öğreniyorlar ve hemen korkulacak birşey var mı moduna geçip dikkat kesilmeye başlıyorlar. belli ki siz ya da farkında olmadan bakıcısı korktun mu, korma gibi konuşmuş. biz bu kelimeyi son derece iyi niyetle bebeği sakinleştirmek için ve korkmasına gerek olmadığıbı anlasın diye söylesek de onlar demek ki korkulacak birşey olabilir diye yorumluyorlar. o yüzden bu kelimeyi lugatınızdan çıkarın bakıcısına da kullanmamasını tembihleyin derim.

Benim kzimda 21 aylik, sadece korkunca kullaniyor. Ama biz oyle korkutacak bise yapmasak da abisi arada egleniyom ayagina korkutuyo. Bole bi durum olabilir mi.

korktum derken onun yüz ifadesine dikkatli bakın, muhtemelen anlamını bilmeden söylüyodur, bakıcısından ya da tv den duymuş da olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…