Çocuğum yok değersiz hissediyorum

Vallahi bende de pko var eşimde varikosel vardı ameliyattan 1.5 yıl sonra hamile kalabildim düşük oldu tabiki ama şuan 3 yıl geçmemize rağmen biz tüp bebek düşünmüyoruz sizin için de erken bence.Yumurtlama takibi yaptırdınız mı hiç?Yada eşiniz vitamin kullandı mı?Sigara içiyor mu Bu çok önemli.Benim eşim sigarayı bıraktı hemen hamile kaldım.Öncelikle bunları denemede yarar var
eşim hayatında hiç sigara kullanmadı cnm hzirandan beri de çinko selenyum l carnitin çakşır kökü suyu içiyor bi daha test yaptırmadı ama

Benimde olmuyor. Sinirimi bozsa da kendimi değersiz hissetmiyorum ama ne demek istediğini anlıyorum. Gel gitti haller bunlar. Taktım taktım takmaz oldum. Böyle daha güzel. Sende bir sıkıntı yoksa ve eşinde büyük bir sorun yoksa tedavi tutar ama aşılama şansı düşük bir tedavi. Tüp bebek daha büyük olasılık ve tüp bebekten korjükacak bir şey yok. Yıllardır sebepsiz infertilite yüzünden çocupu olmayan arkadaşımı tüp bebeğe ikna edemiyorum sanki son çare bir şeymiş gibi davranıyor. Öyle değil. Uzun yolları kısaltan bir tedavi. Ve çok zor değil. 43 yaşında bir ablamız, eşi de 55 yaşında. Yeni evliler. Tüp bebekle çocukları oldu çok şükür. Kadında bir sorun yoktu. Tuttu hemen, yaşına rağmen. Ben de tutmadı, bendeki sorun büyük çünkü, ama 30 yaşındayım, olana kadar dememeye devam ;)

çocuğum olmuyor çok değersiz hissediyorum 3 yıl ben istemedim niye istemedim bilmiyorum 1 yıldır da o bizi istemiyor 4 yıllık evliyim ve hala 2 kişiyiz.. ben anneme karşı aileme karşı değersiz hissediyorum bnm suçum değil ama torun sevgisi tatmamalarından dolayı kendimi çok kötü hissediyorum..diğer başka her yerde değersiz hissediyorum amirimin yanında olsun arkadaşlarımın yanında olsun çoluk çocuk hastalık muhabbeti yapıyorlar bnde öyle bakıyorum boş insan olduğumu düşünüyorladır eminim
Bizim de olmuyor 3 yıl bitti
Tüp bebek merkezine gidiyorum
Çocugum yoj diye hiç değersiz hissetmedim
Siz de kurtulun bu düşünceden

eşim hayatında hiç sigara kullanmadı cnm hzirandan beri de çinko selenyum l carnitin çakşır kökü suyu içiyor bi daha test yaptırmadı ama
Benim eşim Proxed plus kullandı çakşır suyu keçiboynuzu pekmezi fındık fıstık E vitamini D vitamini çinko kullandı sayısı 42 milyondu ona rağmen kaldım.Saglıklı gelişemedi kürtaj oldum mecbur.Denemye deger.Yumurtlama takibi var mı yumurtlama gününe dikkat ediyor musunuz önemli olan o.

çoluk çocuk hastalık muhabbeti çok bayık değil mi ya
benim içime fenalık basıyor yok yürümüş, yok çok akıllıymış da şunu demiş falan
bence bu muhabbetlerden en çok yaşıt çocukları olanlar hoşlanır. sonuçta ortak paydaları var.

ayrıca çocuğu olmayan biri olarak gayet değerli hissediyorum
çocuğum hiç olmayabilir de
ama bu benim değerimden eksiltmez ;)

Bir insanın değerini çocuğunun olup olmaması değil duruşu karakteri kendine olan saygısı belirler. Henüz olmuyor demek için çok erken benimki 3 yıl sonra oldu.siz bu 2 kişilik günlerin tadını çıkarın ve siz bir jinekoloğa,eşinizde ürolojiye görünsün.

çocuğum olmuyor çok değersiz hissediyorum 3 yıl ben istemedim niye istemedim bilmiyorum 1 yıldır da o bizi istemiyor 4 yıllık evliyim ve hala 2 kişiyiz.. ben anneme karşı aileme karşı değersiz hissediyorum bnm suçum değil ama torun sevgisi tatmamalarından dolayı kendimi çok kötü hissediyorum..diğer başka her yerde değersiz hissediyorum amirimin yanında olsun arkadaşlarımın yanında olsun çoluk çocuk hastalık muhabbeti yapıyorlar bnde öyle bakıyorum boş insan olduğumu düşünüyorladır eminim
Tabi ki de değersizlik değil bu rabbim belli ki sınıyor dua etmekten istemekten vazgeçme. Allah gönlüne göre hayırlı evlatlar nasip eder inşallah.
Doktora git mutlaka aksatma rabbim yardımcın olsun.

Kadınlığının ve insani değerinin annelikle bir ilgisi yok. Ömür boyu anne olmasam da değersiz hissetmem. Ne alaka ya?

Canım bende iki sene oldu evlendim sonunda hamile kaldım çok şükür bol bol dua et ben de forumdan baya uzak kaldım depresyondaydım neden çocuğum olmadı diye. Bir de ben doğuluyum çocuk olmazsa sıkıntı evlenince korunma olmaz biz de. Ben hep dua ettim sen de öyle yap Allah yardım eder

Kesinlikle böyle düşünmemelisin, herşeyin hayırlısını dile bence olmuyorsa vardır bir sebebi ben böyle düşünüyorum.

Ayrıca neden değersiz veya boş olasın ki? Vardır onunda bir zamanı...

vardır bir hayır.sana bir hayat anlatacagım.kızkardesım yani ikizim tam 7 yıl dua etti cocugum olsun die,agladı haykırdı,icine kapandı,özendi,bazen nefret etti hayattan vee 7 yıl sonra bir erkek cocuk dogum yaptı fakat 3 ay sonra daha evladına koynuna alamadan koklamadan beyin tümöründen hayatını kaybetti.ölmek istemedi hiç istemedi sözleri cıkmıyor aklımdan ben cocugumu büyütmek istiyorum ölmek istemıyorum dedi.sende dua et hayırlısı bu belkıde zamanı degil

vardır bir hayır.sana bir hayat anlatacagım.kızkardesım yani ikizim tam 7 yıl dua etti cocugum olsun die,agladı haykırdı,icine kapandı,özendi,bazen nefret etti hayattan vee 7 yıl sonra bir erkek cocuk dogum yaptı fakat 3 ay sonra daha evladına koynuna alamadan koklamadan beyin tümöründen hayatını kaybetti.ölmek istemedi hiç istemedi sözleri cıkmıyor aklımdan ben cocugumu büyütmek istiyorum ölmek istemıyorum dedi.sende dua et hayırlısı bu belkıde zamanı degil
allah rahmet eylesin cnm çok üzüldüm:(bnde bazen isyan ediyorum hayattan nefret ediyorum neden ben layık değilmiyim diyorum

Ben de 4 senelik evliyim, çocuğum yok.
İstemiyorum da şuan.
Bunu eksiklik olarak görmüyorum.
Belki benimde olmayabilir, bilemeyiz ki. Bunun için rahat konuşuyorum.

Herkes anne baba olamıyor malesef.
Ama kendinizi bu şekilde görmeniz çok yanlış bence.

Tedavi uyguladınız mı, ne aşamadasınız. Bu kadar net bir dille olmuyor dediğiniz için soruyorum.
kontrollerimiz yapıldı ama ne aşılama ne tüp henüz bir tedavi uygulamadık maddi açıdan hazırlanıyoruz

Çocuk mu insanı değerli kılar yoksa sadece insan olmak mı

Kendinizi ne kadar aşağılamışsınız böyle ne kötü bir psikolojiye girmişsiniz

Hem burada hem gerçek hayatta anne olan yani doğurma yetisi olan ama saygıyı hak etmeyen onlarca kadın var
anne olmayan insana değrsiz muamele yapılıyor sanki hele bnm gibi 4 yıllık evli olup hala 2 kişiysen yıllardır sorunlu diye kesin damga yiyorsun..annem bile söylüyor 3 sene beklemeyecektin diye onu çok seviyorum ama bazen moralimi çok bozuyor daha da çöküyorum belki en baştan isteseydim de olmayacaktı bilemeyiz ki

Allah gonlunuze gore versin iyi dusunun iyi olsun her seyin bir zamani vardir. Evli olmasayadiniz evli olmayi istiyecektiniz, cocugunuz olsaydi, farki seyler. bence olana sukredin, olmayan icin de dua edin.
çok doğru söylüyorsunuz insan hep içinde bulunduğu şeyleri görmüyor da eksikleri görüyor

Ne alaka? Ben evli bile değilim gayet de katılıyorum iş yerindeki çocuk muhabbetlerine. Çok zevkli oluyor. Siz şu an buna odaklanmissiniz ondan öyle geliyor. Daha 1 senedir olmuyormuş, umudunuzu kaybetmek için çok çook erken.
iş arkadaşların sana da nispet yapıyor mu ikide bir evlat sevgisi bambaşka tattığım en güzel sevgi diye emin ol içinde olsan çocuk çalışmaları içinde olup her ay adet olacakmıyım diye beklesen çok dokunurdu

Çocuk sahibi olamadin diye insanlarin seni değersiz gordugunu, boş gordugunu dusunuyorsan demekki cocugun olsaydi sende cocugu olmayanları öyle görecektin. Kendi fikirlerin, kendine dönmüş bir nevi.
Bence önce bu düsünceleri degistir, kafan rahatlasin, olacaksa olur.

kurtulamıyorum cnm psikoloğa mı gitsem diye düşünüyorum
imkanın varsa git
bak ben kardesımle aynı ortamda calısıyorum
onun ıkı ay snr bebeği olacak

onun bebek haberını ınsanlara soyleyınce
onu tebrık edeceklerı yerde

aaa biz senden beklıyorduk aranızda kac yas fark var, sen becerıp de bır cocuk yapamadın derler
düşün yani
yıne d ekendımı eksık hıssetmem

Back
X