Çocuğum yok eltim hamile

Tebrik etmek isterdim mutluda oldum onun adına ama söylemedi işte eşimde sen ara o utansın diyor ama işt e bende çekiniyorum kız bana söylememiş üstelik eltimşn evinde mutfakta diğer eltime söylemiş nasıl arayabilirm
Tebrik etmek istiyorsanız tebrik edin. Bu kadar.
Her şeye bu kadar da anlam yüklemeyin.
İnsanları oldukları gibi kabul edin, hata da edebilir herkes, düşüncesiz de olabilir, ince düşünmüş de olabilir. O kısım onun tasarrufunda.
Kayınvalideye ne diye hitap ettiğinizi bilmiyorum, anne dediğinizi varsayarak örnek vereyim.
Arayın hamile olan eltinizi, annemden duydum, hanmileymişsin. Senin adına çok sevindim, çok tebrik ederim deyin.

Bu kadar basit bir konu.
Niyetinizin iyi yönde evrilesini sağlayın, kalanı yaradana bırakın.
Ben sizin de anne olacağınıza eminim.
Konu siz değilsiniz şu an, hamile bir kadın ve o da sizin gibi aileye sonradan katılmış bir anne evladı. Mutluluk paylaşılmalı.

Evet benim çocuğum yok diğer eltimin var hadi kayınvalideye söylüyorsun anladım ama eltiler arasında ayrım yapıyo
Öyle ama çocuk istegi olup da bekleyen birine hamile olduğunu söylemek de zor oluyor bilerek de diğer aile üyeleriyle haber vermiş olabilir

Teşekkür ederim bu forumda okumuştum çocuğu olmayan kişilere kıskanç muamelesi yapılıyor diye nazardan korkup çocuklarını sevdirmiyorlar vs sanırım başıma geldi millet hamile olduğunu saklıyor ama daha iki yıl oldu evleneli insanlar hemen niye negatif düşünüyor

Eğer o şekilde bir fikri varsa çok ayıp etmiş. ne nazar olacak ayrıca, sanırsın şehzade/prenses doğuyor, sokaktaki sümüklü bebelerden biri olacak işte altı üstü :emir_bebek:

Evet benim çocuğum yok diğer eltimin var hadi kayınvalideye söylüyorsun anladım ama eltiler arasında ayrım yapıyo
Boşver tebrik etme
Gördüğünde “ hayırlı olsun “ dersin.
Yeni ise herkesi tek tek aramak istememiştir.
Bir de sende olmadığını falan biliyorsa hassas bir konu diye nasıl davranacağını bilememiş olabilir.
Bence büyütecek bir şey yok.
Ona da tavır yapma bebeği veren elti değil ki

Teşekkür ederim bu forumda okumuştum çocuğu olmayan kişilere kıskanç muamelesi yapılıyor diye nazardan korkup çocuklarını sevdirmiyorlar vs sanırım başıma geldi millet hamile olduğunu saklıyor ama daha iki yıl oldu evleneli insanlar hemen niye negatif düşünüyor

Kiskanclik degil. Bazen de nasil söyleyecegini bilemiyorsun. Ben hamile kaldigimda görümcemin bir kac düsügü ve iyi sonuclanmayan tüp bebek sürecleri olmustu. Bende hamile oldugumu kendim söylememistim cünkü insan karsi tarafi incitmekten korkuyor. Bilmiyorum sizde öyle bir durum var mi.

Merhabalar eltim hamileymiş bana söylemedi ama diğer eltime ve kayınvalideme söylemiş sizce arayıp tebrik etmeli miyim
E heralde yani.
Benimde çocuğum olmuyor 5 senedir savaş veriyorum eltilerimin ikişer cocukları var üstelik biride kardeşim bunu bukadar dramatize hale getirmeyin.

Yakinsanız sizi üzmemek icin olabilir.Benim yakin bir arkadasimin da cocugu olmuyordu hamile kaldigimda oyle kolay kolay soyleyememistim fesat oldugunu dusundugumden degil onu uzmemek icin.Ayni arkadas grubunda 4 hamileydik digerleri bebeklerine aldigi cicilerden kolaylikla bahsederdi ben susardim onlari ayridan uyarirdim yaninda konusup uzmeyin diye eltiniz de ayni mantikla hareket ediyor olabilir

Merhabalar eltim hamileymiş bana söylemedi ama diğer eltime ve kayınvalideme söylemiş sizce arayıp tebrik etmeli miyim

Evet benim çocuğum olmuyor ama aileler henüz istemediğimizi düşünüyorlar o yüzden belirttim

Samimi değiliz eltimle ailece buluştuğumuzda konuşuruz

Sorun yok ama kv ve diğer eltime söyleyip bana söylememesi hoş değil bi eşim sen ara o utansın diyor

Eltinizle samimi değilmişsiniz , ailece buluştuğunuzda konuşuyormuşsunuz. Bu durumda sizi arayıp haber vermemesi normal.

Konu başlığınız , konu içeriğiniz ve mesajlarınıza bakarak; eltiniz ne yaparsa yapsın altında başka bir şey arayacaksınız gibi görünüyor.

Eşinizi de kendinizi de durduk yere doldurmayın ; arayıp hayırlı olsun demenin kimseye bir zararı olmaz. Aramak istemiyorsanız da, ailece görüştüğünüzde konuşma sırasında illa ki hamilelik haberinden bahsedilir; o zaman hayırlı olsun dersiniz.

Eltinizle samimi değilmişsiniz , ailece buluştuğunuzda konuşuyormuşsunuz. Bu durumda sizi arayıp haber vermemesi normal.

Konu başlığınız , konu içeriğiniz ve mesajlarınıza bakarak; eltiniz ne yaparsa yapsın altında başka bir şey arayacaksınız gibi görünüyor.

Eşinizi de kendinizi de durduk yere doldurmayın ; arayıp hayırlı olsun demenin kimseye bir zararı olmaz. Aramak istemiyorsanız da, ailece görüştüğünüzde konuşma sırasında illa ki hamilelik haberinden bahsedilir; o zaman hayırlı olsun dersiniz.
Evet görüştüğümüzde derim daha mantıklı çok teşekkürler

Back
X