Cocugum yok kendimi yalnız hissediyorum

Duru000

Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2019
687
434
23
32
3yıl olucak pko nedeniyle cocugumuz olmuyor. Gurbete gelin geldim. Cevrem cok ama akrabalar kafa dengim degil. Bikac arkadas edindim onlarda evlendi uzaklastı, binada komşuluk yok herkes kendi halinde, birazda insanlara güvenemiyorum tanıstıgım insanlar bana zarar vericek gibi hissediyorum. Ve evde akşama kadar tek başımayım, kursa ve spora yazılmıstım gitmiyorum. Sadece evimi seviyorum tek başıma gezmeyi sevmiyorum markete bile cıkmıyorum. Evde temizlik yapasım bile gelmiyor keşke çocugum olsaydı daha farklı olurdu belki. Birlikte parka cıkardık gezerdik evde daha mutlu temizlik yapardım. Bu memlekette tek başıma oldugumu bilmek beni cok yalnızlastırıyor. Hadi markete gidelim diyebilecgm kimse yok, var ama güveneceğim kafa dengi yok. Eşimde kızıyor cık gez hava al istiyorum ama tek başıma hayat gercekten cok sıkıcı.

3yıl olucak pko nedeniyle cocugumuz olmuyor. Gurbete gelin geldim. Cevrem cok ama akrabalar kafa dengim degil. Bikac arkadas edindim onlarda evlendi uzaklastı, binada komşuluk yok herkes kendi halinde, birazda insanlara güvenemiyorum tanıstıgım insanlar bana zarar vericek gibi hissediyorum. Ve evde akşama kadar tek başımayım, kursa ve spora yazılmıstım gitmiyorum. Sadece evimi seviyorum tek başıma gezmeyi sevmiyorum markete bile cıkmıyorum. Evde temizlik yapasım bile gelmiyor keşke çocugum olsaydı daha farklı olurdu belki. Birlikte parka cıkardık gezerdik evde daha mutlu temizlik yapardım. Bu memlekette tek başıma oldugumu bilmek beni cok yalnızlastırıyor. Hadi markete gidelim diyebilecgm kimse yok, var ama güveneceğim kafa dengi yok. Eşimde kızıyor cık gez hava al istiyorum ama tek başıma hayat gercekten cok sıkıcı.
Pko varsa zaten günlük rutin yürüyüş yapman gerekir buda bi bahanesi olur çık yürüyüş yap gez evde oturursan pko yu yenemezsin dahada çok yanlız kalırsın

Çocuk bu durumun kurtarıcısı olmaz daha beter olurdu, dışarı çıkıp hava almayıp bütün gün evde insanın pskolojisi bozulur spora ve kursa gidin neden gtmiyorsunuz, komşulara özelinizi anlatıp yüz göz olmazsanız size zarar veremezler konuşun onlarla

Cocuk hasretinizi özleminizi anlarım ama cocugum yok kendimi yalnız hissediyorumu anlamam kusura bakmayın bana cok tuhaf geldi
Cocuk bi eglence aracı olmamalı veya ne bileyim sizin can sıkıntınızı giderici bişey olmamalı
Cocugum olmadığı için kendime stres yapıp içime kapanıyorum. Suan huzursuz oldugum konularda belki cocugum olsa severek yaparım daha mutlu olurum

ben psikolog değilim ama benzer süreçlerden geçtiğim için söylüyorum; depresyonda olabilir misiniz? psikologa gittiniz mi?
bence bir görünmenizde fayda var.
şuan şikayet ettiğiniz yalnızlığı ve boşluk hissini çocuk oldugu zaman daha derin yaşıyor insan.
çocuk sahibi olmak güzel ama zor olabilir çoğu zaman. sıkıntılar artıyor, yorgunluk artıyor. üstüne bir de size muhtaç bir can var yanınızda. çocuk yalnızlıktan kurtaran bir şey değil- en azindan 3 4 sene bence.. daha çok yalnızlığa iten bir şey.

sizi anlıyorum ben. muhtemelen sürekli etrafınızdaki insanlarin sorulariyla karşılaşıyorsunuz çocukla ilgili ve o yuzden o insanlardan uzaklasmayi tercih ediyorsunuz. ama boyle olmamalı, mutlaka psikologa görünün derim.

Cocugum olmadığı için kendime stres yapıp içime kapanıyorum. Suan huzursuz oldugum konularda belki cocugum olsa severek yaparım daha mutlu olurum
Bak arkadaslar yazıyor huzursuz oldugun konular daha fazla huzursuz edicek diye
Kendinize arkadaslar edinin en kötü bi hayvan sahiplenin

Tup bebek denedin mi hangi avrupadasin ?

Çocuk sizin Can sıkıntınızı geçirecek, sizi evde oyalayacak bir araç değil ki. Bakış açınız yanlış.
Evet haklisiniz ama konu sahibini anliyorum.. insani cocuk konusundz morali bozuk iken canii bisey yapmak istemiyor.. psikologluk oluyorsun fakat gel gorki psikolog dahada moral bozuyor.. sahsen bende oyle oldu 😞

Cok doktora gittim dogru dürüst ilac vermediler, sürekli rapor cıkardım sonuc yok bende akışına bıraktım doktora falan gitmiyorum
Tamamda.. oyle olmazki.. cocuk istiyorsan ve canin bunun icin sıkınsa doktora gorunmen gerek.. herseyin bir caresi vardir insaallah.. cocuk ozlemini anlayabiliyorum...

doktora gitmeyi ihmal etmeyin ama bence bir hayvan sahiplenmek çok güzel olabilir sizin için :KK200:
yanlış anlamayın ama çocuk can sıkıntısını gidermek için yapılmaz, zira eğlenceden çok büyük bir emek gerektiriyor.

bende cocugum olmadan once dusunuyordum.olursa hic canim sıkılmaz mesgale olur diye.ama cocuk oldu yine ayni canim hic bisey yapmak istemiyor.simdi cocuklardan disari cikamiyorum.keske diyorum yarim saatliginede olsa markete filan gitsem.cocukla alakasi yok yani durumunuzun .genel su anda insanlarin durumu boyle.yedigimiz ictigimizdenmi anlamiyorum

bende cocugum olmadan once dusunuyordum.olursa hic canim sıkılmaz mesgale olur diye.ama cocuk oldu yine ayni canim hic bisey yapmak istemiyor.simdi cocuklardan disari cikamiyorum.keske diyorum yarim saatliginede olsa markete filan gitsem.cocukla alakasi yok yani durumunuzun genel su anda insanlarin durumu boyle.yedigimiz ictigimizdenmi anlamiyorum
Allaha sukurki cocugunuz var... olmamasi ayri bir dert

Back
X