• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asırı yalnız hissediyorum?

ailem dısında kimsem yok , kpss icin gittigim kurs var orada arkadaslar var tabi ama hicbiriyle sinavdan sonra gorusmeyecegim yani hepsi samimiyetsiz geliyor , hayatimda bir tek sevgilim var onlada cok tartısıyoruz, hayatimda ondan baska kimsem olmadigi icin (aslinda onun arkadaslari var onlarla baya samimiyim ama sevgilimle ayrilsak muhtemelen hicbiriyle gorusmem) kisacasi benim cevrem herseyim bu sevgilim uzerine kurulu , tartıssak ben haklı olsam bile ayrilmamak icin ben ozur diliyorum , sinav yuzumden cikip sosyallesemiyorum da , zaten para da sıkıntı ,aile evinden de bunaldim ailem cok baskici (dindarlar , hem anne hem baba tarafi akrabalari dahil , sülalede bi bası acık ben varim siz dusunun) yani aile evinden memlekete kafa dağitmaya gideyim desem akrabalarin yanina gidince ruhum daraliyor kendimi asiri kotu hissediyorum cunku sadece din konusuyorlar (kapan baskilari vs) kisaca cok yalnizm , isin en sıkıldıgım kısmı , sevgilimin ailesi icen biri , kısaca rahat bi aileye sahip guzel bi arkadas ortamina sahip bizden bi tık gelirleri daha iyi , yani ayrilsam ben uzulucem ona bise olmaz ayrica cokda seviyorum yani , oyle pat diye ayrilamam bide sey psikolojisindeyim ailem baskici oldugu icin kimse beni kabul etmez ama bu cocuk etti bundan ayrilirsam kimseyi bulamam psikolojisinden cikamiyorum. (Sevgilim ailemin baskici oldugunu da biliyor)evlenmek istesek babam asla icen bir aileye vermez beni (bende iciyorum ama gizli) , kisaca napicam artik ?
Şunu düşün sınavı kazanıp atanınca kimse sana müdehale edemeyecek. Annem de zamanında okumayacaksın, kapanıp evleneceksin denildiğinde 10 yaşında dedesinin peşinden şehre kaçarak okumuş sınavlara girmiş üst düzey kamu görevlisi olmuş ve babamla da severek evlenmişler.

Sebebi bu olabilir mi? Elin sümüklü oğlu istemiyor diye arkadaşlıklarını bitiren birine kim niye selam versin?
Ya sürekli ailesi sorunlu arkadaşları sorunlu sevgilisi sorunlu

Adama sorarlar bı sen mi iyisun diye

Bence sorunlu kendisi zaten

Canım sen mesleğini bir eline al gayet çevre de yaparsın özgüvenin de yerine gelir ailenin baskılarına da boyun eğme sakın kimse çocuk doğurdu diye çocuğa her istediğini yaptırma hakkına sahip değildir .

ailem dısında kimsem yok , kpss icin gittigim kurs var orada arkadaslar var tabi ama hicbiriyle sinavdan sonra gorusmeyecegim yani hepsi samimiyetsiz geliyor , hayatimda bir tek sevgilim var onlada cok tartısıyoruz, hayatimda ondan baska kimsem olmadigi icin (aslinda onun arkadaslari var onlarla baya samimiyim ama sevgilimle ayrilsak muhtemelen hicbiriyle gorusmem) kisacasi benim cevrem herseyim bu sevgilim uzerine kurulu , tartıssak ben haklı olsam bile ayrilmamak icin ben ozur diliyorum , sinav yuzumden cikip sosyallesemiyorum da , zaten para da sıkıntı ,aile evinden de bunaldim ailem cok baskici (dindarlar , hem anne hem baba tarafi akrabalari dahil , sülalede bi bası acık ben varim siz dusunun) yani aile evinden memlekete kafa dağitmaya gideyim desem akrabalarin yanina gidince ruhum daraliyor kendimi asiri kotu hissediyorum cunku sadece din konusuyorlar (kapan baskilari vs) kisaca cok yalnizm , isin en sıkıldıgım kısmı , sevgilimin ailesi icen biri , kısaca rahat bi aileye sahip guzel bi arkadas ortamina sahip bizden bi tık gelirleri daha iyi , yani ayrilsam ben uzulucem ona bise olmaz ayrica cokda seviyorum yani , oyle pat diye ayrilamam bide sey psikolojisindeyim ailem baskici oldugu icin kimse beni kabul etmez ama bu cocuk etti bundan ayrilirsam kimseyi bulamam psikolojisinden cikamiyorum. (Sevgilim ailemin baskici oldugunu da biliyor)evlenmek istesek babam asla icen bir aileye vermez beni (bende iciyorum ama gizli) , kisaca napicam artik ?
Ah bu gençlik nereye gidiyor diyorum bazen. Ergenlik döneminiz ağır geçiyor onu anlıyorum da sevgilinizle sırf yalnız kalmamak adına ayrılmama düşünceniz çok yanlış. Yani hayatınızı kurtarmak için ders çalışmaktan ve iş bulmaktan başka bir çareniz olmadığınızı biliyor olmanıza rağmen hala kaçısı sevgilide arıyorsunuz. Ne diyelim ki biz şimdi size. Kpss için gittiğiniz kursta arkadaşlarla anlaşamıyorsunuzdur ama siz sınava hazırlanmaya gidiyorsunuz olmuyorsa bırakın arkadaşı. Anlayın artık şunu okumadan hayat kurtulmaz. Gerçek anlamda bir çalışmadan bahsediyorum. Öyle 1 2 saatlik çalışmayla düşük puan alarak değil. Ha bi yeteneğiniz hayaliniz vardır onun için çabalarsınız. Ama sizin hiçbir istek, hedef, çabanız yok. Tek derdiniz arkadaş ortamı, sevgili. O yüzden verilecek tavsiyelerin bi önemi de yok. Benim akrabalarımda cahil, cehalet içinde yaşayan tiplerdir. Birini bile ciddiye almam onlar yüzünden de hayatımı zehir etmem. Onlarla zaten görüşmem. Aktif bir hayatım, arkadaş ortamım var ama bu benim iyi iletişimim ve çabamla oldu. Aile çoğu zaman bahanedir.

Sosyal cevrenin sevgilinin üzerine kurulu olması büyük bir sorun. Neden kendi arkadaş cevren yok? Ayrıca haklı oldugun konularda bile erkek arkadaşından özür diliyorsan kendini ona mecbur oldugunu ona da hissettirirsin ve bu da onun gözündeki saygını düşürür.

hiçbir arkadaşlığın sonsuza kadar süreceği kesin değil ki. okuldan edinirsiniz okul bittikten sonra arkadaşlığınız bitebilir, bitmeyedebilir. her arkadaşlık böyle kendinizi bunlarla sıkmayın. sevginizle de yalnız kalmamak için sevgiliymişsiniz gibi geldi bana. bence sınavınıza odaklanın.

Yukarıda bahsettiğiniz tüm problemlerin ana kaynagi başta kendinizi sonrasında aile ve yaşantınızı hiç sevmiyor olmanız. Kendinizi sevin, unutmayın mutluluk bir secimdir. Mutluluğu seçin, geleceğinizi başkalarının bakış acılarına veya hal ve hareketlerine göre belirlemeyin.

1. İnanın Türk aile yapısının yarısı sizin aileniz gibi
“ ben böyleyim , sizin gibi düşünmüyorum. “ diyeceksiniz.
Siz kararlı olursanız kimse bir şey diyemez.

2. Hayatta güçlü olmanın yollarından biri de ekonomik olarak güçlü olmak
O yüzden sınavı geçin ve işinizi bulun
Kimseye minnet etmeyin.

3. Sevgiliniz için de inanın onun gibisi de çok var.
Aile baskısı yüzünden size farklı geliyor olabilir muhtemelen ilk sevgilinizdir ama yeni insanlar tanıyınca ondan daha iyilerinin olduğunu da göreceksiniz.

6. Kursta da belki iyi insanlar var. İnsanlarla konuşmadan onlara şans vermeden yeniden görüşüp görüşmeyeceğinizi bilemezsiniz.

1. İnanın Türk aile yapısının yarısı sizin aileniz gibi
“ ben böyleyim , sizin gibi düşünmüyorum. “ diyeceksiniz.
Siz kararlı olursanız kimse bir şey diyemez.

2. Hayatta güçlü olmanın yollarından biri de ekonomik olarak güçlü olmak
O yüzden sınavı geçin ve işinizi bulun
Kimseye minnet etmeyin.

3. Sevgiliniz için de inanın onun gibisi de çok var.
Aile baskısı yüzünden size farklı geliyor olabilir muhtemelen ilk sevgilinizdir ama yeni insanlar tanıyınca ondan daha iyilerinin olduğunu da göreceksiniz.

6. Kursta da belki iyi insanlar var. İnsanlarla konuşmadan onlara şans vermeden yeniden görüşüp görüşmeyeceğinizi bilemezsiniz.
Çok gzuel seyler yazmışsınız çok çok doğru nokta atışı

Back
X