cocugum yuruyemiyor

emirvesafaninannesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2012
704
102
123
Mrb kk üyeleri sorum su ki oğlum 21 aylık ve yuruyemiyor doktora sordum 2 yaşına kadar normal dedi ama içim hiç rahat değil bi problem olduğundan korkuyorum ayakta dengede duruyor tutunarak yan gidiyor ama karşısına geçip gel yaptığımda ooturuyor emekleyerek kaçıyor sipa tekrar gotursemni acaba doktora

Yürür yahu. Anne olarak endişeni anlıyorum ama çevrenden duymuyor musun "ben 4 yaşında konuşmuşum" "geç yürümüşüm" vs. herkes tek tip robot gibi aynı yaşta yapacak değil bunları. doktor normal dediyse daha da takma kafana.

bebeklerden hiç anlamam ama çok çok endişeleniyorsan ikinci bi doktora gitmekte fayda var. en azından için rahatlar.

Doktora goturup norolojik muayene yaptirabilirsiniz isterseniz iciniz rahat etsin en azindan.
Bu sitede anneler birinin cocugu da 2 yasindan sonra yurudu hic bir sorunu yoktu. Ismini hatirlayamadim suan. Olabiliyo yani

Ha bi de aklıma gelmişken söyleyeyim benim bebisde sadece koltuklardan siralayabiliyordu ayakta bile duramıyordu bi arkadasımin kızı var 3 yasında o bize her geldiğinde benim kız geliştirdi yürüme ısını belki tesadüf bilmiyorum ama bi geldiğinde ayakta durmaya başladı bi geldiğinde adim atmaya bebeğinizin yasına yakın bi bebek varsa cevrede onunla vakit geçirmesini sağlayın belki ise yarar

Bir arkadasimin cocugu da 2 yasini gecince yurudu ama epey kiloluydu dr biraz zayiflatin yurur. cocuk kendini kaldiramiyor nasil yurusun demisti.acaba kilo sebebiyle olabilir mi?

Biraz geç kalmış, 18 aydan sonra yürümesi beklenir. Sebep büyük ihtimal psikolojiktir. Ama siz yine de hem ortopediye hem de nörolojiye gidin.

:110:
Bir arkadasimin cocugu da 2 yasini gecince yurudu ama epey kiloluydu dr biraz zayiflatin yurur. cocuk kendini kaldiramiyor nasil yurusun demisti.acaba kilo sebebiyle olabilir mi?
yok canım kilolu değil normal kilosu 3 teker li bisiklete binip kendini ittiriyo at var sallanan ona binip sallanıyor bi yürümeye gelince yapmiyo sipa

Korkuyo olabilir canim bizde adim coregi derler bi ekmek pisir bi kac kişiyle kuran okuyun ekmegi ayaginda bolum sonra az yedirin yurur insallh komsunun torunu dusmus korkmus yurumek istemiyodu yaptik pesine yurudu cok sukur

Back
X