Yarın icin randevu aldım profosor doktor buldum cok aradıktan sonra..daha once devlet hastanesine goturdum tutarlı bilgi vermemedigi icin bidaha goturmedim..iste bakalım..yarın nolacak ne diyecek...bir kac gundur badımıza uyku proplemi cıktı. Netdeyse hic uyumuyor diyebilir 1haftadır...haliylede cok agresivlesdi.: (Doktora gorundunuz mu?
Buradaki yorunlar yabiltici olur onun icin doktora goturmelisiniz. Benim oglum 17 aylik olmak uzere komutlari yerine getiriyor ama 2 3 kelime konusuyor sadece. Bende dr goturcem en yakin zamanda. Allah evlatlarimiza hastalik yuzu gostermesinYarın icin randevu aldım profosor doktor buldum cok aradıktan sonra..daha once devlet hastanesine goturdum tutarlı bilgi vermemedigi icin bidaha goturmedim..iste bakalım..yarın nolacak ne diyecek...bir kac gundur badımıza uyku proplemi cıktı. Netdeyse hic uyumuyor diyebilir 1haftadır...haliylede cok agresivlesdi.: (
Benim oğlum da 2 yaşında böyleydi. Sonra spora başladım ve spor salonunun oyun odası na bıraktım çocuklarla oynadıkça açılmaya başladı ama iki buçuk yaşa göre yine yetrtsizdi. Sora arkadaşımla çocuklarımızı alıp tatile gittik orda yine burdan tanıdık başka arkadaşlar vardı çoluk çocuk kalabalık çocuğun dili 2 hafta tatilde açıldı ama tam anlamıyla konuşma değildi sadece iki kelimelik cümleler di. Bigün oğlum düştü bende koşarak yara bandı almaya gittim sahilden çıktım. Ertesi gün ayağım denizde kesilmiş çıktım oğlum da bir panik. Duyuuun buyda ben bant alıp gelcem diye koşmaya başladı . Ay hem şaşırdım hemde gülmekten yarıldım resmen. Sonra eve geldik çocuk yine konuşmada geriledi. Ve ben hatamı anladım ben çocukla sohbet ediyorum ama onu konuşturmak için yaptığımı belli ediyorum ve sıkılıyor. Sonra güzel resimli masal kitapları aldım her akşam benden kendisi masal kitabı okumamamı istedi ve bir süre sonra masalı ben okuycam diyip resimlere göre yarım yamalak bazen kendi yorumunu katarak anlattı. Sonra bu yetmedi ona sayıları bu ne bu ne diye sormaya başladı daha sonra harfleri resimlerde ki nesneleri tren hoparlör vs. Bende cevapladım. Şu an 16 harfi biliyor yani benim sorduğumda söylüyor 1 den 10 a kadar görsel olarak sayıları biliyor söylüyor. 10 dan sonrasına başlamadım ama Ağar gelmesin diye. Bu sene Anaokulunda gönderecektim vazgeçtim seneye inşallah evdede gayet başarılıyız. Şu an oğlum 3 yaşında yani çocuğunuzu başka çocuklarla başbaşa bırakın sizden ne isterse adını söyleyin sumu istiyorsun.al bakalım sana su gibi. Her akşam yarım saat eğlenceli bir masal okuyun mesela benim oğlumun beğendiği bir kitap var her akşam hangisini okursam okuyayım en son onu okumamı ister. Üzmeyin kendinizi benim oğlum 2 yaşındayken eşim bir düğüne gidiyor ve oğlum dan küçük çocuk yaşını adını adresini söylüyor Muş. Ama şu an bizimki daha fazlasını yapıyor tüm oyu larını sayı ve harfler üzerine oynamak istiyorMeraba anneler...kızım 20 aylık...massallah dunyalar tatlısı..cokta aktif bebek...bi muzik duydumu oynar...herseye meraklıdır..ilginc aktiviteler arar durur..ne desem yasına uygun sekilde anlar..sunu al getir gotur..hic problem gormuyorum.. sadece bi sorun var..konusması...hic konusmuyor diil ama cok az kelime soyleye biliyor asagı yuka 5-6-7kelime anca konusuyor..ona anne baba gel git al ver...bukar baska konusması yok..ama bizim anlamadıgımız srkilde biseyle anlatıp durur uzun uzun muhabbet bile ediyor bizls ama kendi dilinde anlasılmıyor ne dedigi...etrafa bakınca o yasta cocuklar daha cok konustugunu goruyorum..biraz fikir verin bana ne yapmalıyım az konusması canımı asırı sıkıyor
Bende pekistirmek için kitap okumanızı tavsiye etmişim zaten.Ama bizimki daha konusmuyorki..sorunda o zaten
benim kızımda işitme kaybı var ve doktorumuz kesinlikle canlı sesleri duyması gerektiğini söyledi gelişiminin diğer sağlıklı çocuklar gibi olabilmesi için. demek her çocuk iççin geçerli bir şey bu..Erkek çocukla kız çocuk çok farklı biliyorum ama benim oğlumda aynı. Ben korkup doktora bile gittim. Ben tv açıyordum eskiden yanında tv açmamamı söyledi. Çocukla çok konuşmamız lazımmış. Bir aydır çok daha fazla kelime söylüyor . Kendini boşuna üzme öp cimcimeyi:)
Bugun doktora gittik kontrol etti hic bir sorun yok dedi...fakat kesinlikle krese gitmeli dedi...bakalım bu yılbasına dogru krese yazdırıcaz...sosyallesmesi gerekiyormus...cocuk en iyi cocuktan ogrenirmis herseyi...konusma dahilEltimin kızıda böyleydi doktora gittiklerinde işitme kaybı olduğu için anlamadığı doğal olarakta konuşmada bozukluk olduğunu öğrendiler.Tedavi oldu şimdi çok iyi maşallah.
Benim kızım 21 aylık bazen konuşmasından başım dönüyor.Lakin kızım kreşe gidiyor ve kendi yaş grubuyla oyunla çok şey öğreniyor.
Yarımgün haftada 2-3 gün oyun grubuna gönderme imkanınız var mı?
Hiç birşey olmamasına sevindim canım.Sosyalleşmek gerçekten çok işe yarayacak inşallah.1. ayda göreceksin etkisini.Bugun doktora gittik kontrol etti hic bir sorun yok dedi...fakat kesinlikle krese gitmeli dedi...bakalım bu yılbasına dogru krese yazdırıcaz...sosyallesmesi gerekiyormus...cocuk en iyi cocuktan ogrenirmis herseyi...konusma dahil
Benim kafamı komsum karıstırıyor aslında onun bebegi menimkinde 2ay buyuk...ve surekli bi kıyaslamayla beni deli ediyor..hem onun bebegi siir soylemeye basladı..hergun vassaptan ses kaydı bilmem videolar gonderip .beni dellendiriyor ..busefer benimki niye konusmadı diye dert ediyorum
benim oglumda 20 aylık böceehh baaaa babaa baaaa( baaaa demek gitti diyor yani )abisine ardaaa diyor nene hala aaah dia al yani havvv hav miyav yani bu kadar bi sorun oldugunu sanmam.halbuki diger yavrum 19 aylıktı bu bebegim dogdugunda sütüm kesilmişti biberon veriodum o 19 aylıkken ben vercem diyor ve asagıı yukarıı diyordu yani masallah net konusuyordu bu da bu kadarını söyluyor cocuktan cocuga degişiyor demem oki.birde emziriyormusun halaMeraba anneler...kızım 20 aylık...massallah dunyalar tatlısı..cokta aktif bebek...bi muzik duydumu oynar...herseye meraklıdır..ilginc aktiviteler arar durur..ne desem yasına uygun sekilde anlar..sunu al getir gotur..hic problem gormuyorum.. sadece bi sorun var..konusması...hic konusmuyor diil ama cok az kelime soyleye biliyor asagı yuka 5-6-7kelime anca konusuyor..ona anne baba gel git al ver...bukar baska konusması yok..ama bizim anlamadıgımız srkilde biseyle anlatıp durur uzun uzun muhabbet bile ediyor bizls ama kendi dilinde anlasılmıyor ne dedigi...etrafa bakınca o yasta cocuklar daha cok konustugunu goruyorum..biraz fikir verin bana ne yapmalıyım az konusması canımı asırı sıkıyor
Allah basarılarının devamını getirsin..bende masal kitapları aldım okuyamıyorum ne dinlemiyor aklı fikri yırtmaktaBenim oğlum da 2 yaşında böyleydi. Sonra spora başladım ve spor salonunun oyun odası na bıraktım çocuklarla oynadıkça açılmaya başladı ama iki buçuk yaşa göre yine yetrtsizdi. Sora arkadaşımla çocuklarımızı alıp tatile gittik orda yine burdan tanıdık başka arkadaşlar vardı çoluk çocuk kalabalık çocuğun dili 2 hafta tatilde açıldı ama tam anlamıyla konuşma değildi sadece iki kelimelik cümleler di. Bigün oğlum düştü bende koşarak yara bandı almaya gittim sahilden çıktım. Ertesi gün ayağım denizde kesilmiş çıktım oğlum da bir panik. Duyuuun buyda ben bant alıp gelcem diye koşmaya başladı . Ay hem şaşırdım hemde gülmekten yarıldım resmen. Sonra eve geldik çocuk yine konuşmada geriledi. Ve ben hatamı anladım ben çocukla sohbet ediyorum ama onu konuşturmak için yaptığımı belli ediyorum ve sıkılıyor. Sonra güzel resimli masal kitapları aldım her akşam benden kendisi masal kitabı okumamamı istedi ve bir süre sonra masalı ben okuycam diyip resimlere göre yarım yamalak bazen kendi yorumunu katarak anlattı. Sonra bu yetmedi ona sayıları bu ne bu ne diye sormaya başladı daha sonra harfleri resimlerde ki nesneleri tren hoparlör vs. Bende cevapladım. Şu an 16 harfi biliyor yani benim sorduğumda söylüyor 1 den 10 a kadar görsel olarak sayıları biliyor söylüyor. 10 dan sonrasına başlamadım ama Ağar gelmesin diye. Bu sene Anaokulunda gönderecektim vazgeçtim seneye inşallah evdede gayet başarılıyız. Şu an oğlum 3 yaşında yani çocuğunuzu başka çocuklarla başbaşa bırakın sizden ne isterse adını söyleyin sumu istiyorsun.al bakalım sana su gibi. Her akşam yarım saat eğlenceli bir masal okuyun mesela benim oğlumun beğendiği bir kitap var her akşam hangisini okursam okuyayım en son onu okumamı ister. Üzmeyin kendinizi benim oğlum 2 yaşındayken eşim bir düğüne gidiyor ve oğlum dan küçük çocuk yaşını adını adresini söylüyor Muş. Ama şu an bizimki daha fazlasını yapıyor tüm oyu larını sayı ve harfler üzerine oynamak istiyor
Masallah me mutlu sizekızım 33 aylık. 2 yasına kadar fazla bir sey söylemiyordu. 2 oldu başladı konuşmaya. 2.5ta da coştu. şimdi uyuturken 'hadi kızım kapa gözlerini' dediğimde 'ninni söyle yoksa gözümü açarım' diyordaha neler neler. o kadar cok konuşuyor ki bazen basıma ağrılar giriyor
Biz baküdeyiz...burda 2yastan kucuk almıyorlar krese...yoksa olsa hemen goturucem...bizde kresde buyuduk...bilirim coga cok iyi gelicekHiç birşey olmamasına sevindim canım.Sosyalleşmek gerçekten çok işe yarayacak inşallah.1. ayda göreceksin etkisini.
Benim kızım 14 aylıkken başladı kreşe(mecburiyetten).Ama iyiki de başladı diyorum yani.
Allah basarılarının devamını getirsin..bende masal kitapları aldım okuyamıyorum ne dinlemiyor aklı fikri yırtmakta
Meraba anneler...kızım 20 aylık...massallah dunyalar tatlısı..cokta aktif bebek...bi muzik duydumu oynar...herseye meraklıdır..ilginc aktiviteler arar durur..ne desem yasına uygun sekilde anlar..sunu al getir gotur..hic problem gormuyorum.. sadece bi sorun var..konusması...hic konusmuyor diil ama cok az kelime soyleye biliyor asagı yuka 5-6-7kelime anca konusuyor..ona anne baba gel git al ver...bukar baska konusması yok..ama bizim anlamadıgımız srkilde biseyle anlatıp durur uzun uzun muhabbet bile ediyor bizls ama kendi dilinde anlasılmıyor ne dedigi...etrafa bakınca o yasta cocuklar daha cok konustugunu goruyorum..biraz fikir verin bana ne yapmalıyım az konusması canımı asırı sıkıyor
kuzenim de 3 yaşına kadar ııııııı, hııııı deyip durdu ama 3 yaşından sonra konuşmaya bir başladı çenesine kuvvet 18 yaşına geldi hala susturamıyoruzMeraba anneler...kızım 20 aylık...massallah dunyalar tatlısı..cokta aktif bebek...bi muzik duydumu oynar...herseye meraklıdır..ilginc aktiviteler arar durur..ne desem yasına uygun sekilde anlar..sunu al getir gotur..hic problem gormuyorum.. sadece bi sorun var..konusması...hic konusmuyor diil ama cok az kelime soyleye biliyor asagı yuka 5-6-7kelime anca konusuyor..ona anne baba gel git al ver...bukar baska konusması yok..ama bizim anlamadıgımız srkilde biseyle anlatıp durur uzun uzun muhabbet bile ediyor bizls ama kendi dilinde anlasılmıyor ne dedigi...etrafa bakınca o yasta cocuklar daha cok konustugunu goruyorum..biraz fikir verin bana ne yapmalıyım az konusması canımı asırı sıkıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?