• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocugum :(

Doktora gorundunuz mu?
Yarın icin randevu aldım profosor doktor buldum cok aradıktan sonra..daha once devlet hastanesine goturdum tutarlı bilgi vermemedigi icin bidaha goturmedim..iste bakalım..yarın nolacak ne diyecek...bir kac gundur badımıza uyku proplemi cıktı. Netdeyse hic uyumuyor diyebilir 1haftadır...haliylede cok agresivlesdi.: (

Yarın icin randevu aldım profosor doktor buldum cok aradıktan sonra..daha once devlet hastanesine goturdum tutarlı bilgi vermemedigi icin bidaha goturmedim..iste bakalım..yarın nolacak ne diyecek...bir kac gundur badımıza uyku proplemi cıktı. Netdeyse hic uyumuyor diyebilir 1haftadır...haliylede cok agresivlesdi.: (
Buradaki yorunlar yabiltici olur onun icin doktora goturmelisiniz. Benim oglum 17 aylik olmak uzere komutlari yerine getiriyor ama 2 3 kelime konusuyor sadece. Bende dr goturcem en yakin zamanda. Allah evlatlarimiza hastalik yuzu gostermesin

Meraba anneler...kızım 20 aylık...massallah dunyalar tatlısı..cokta aktif bebek...bi muzik duydumu oynar...herseye meraklıdır..ilginc aktiviteler arar durur..ne desem yasına uygun sekilde anlar..sunu al getir gotur..hic problem gormuyorum.. sadece bi sorun var..konusması...hic konusmuyor diil ama cok az kelime soyleye biliyor asagı yuka 5-6-7kelime anca konusuyor..ona anne baba gel git al ver...bukar baska konusması yok..ama bizim anlamadıgımız srkilde biseyle anlatıp durur uzun uzun muhabbet bile ediyor bizls ama kendi dilinde anlasılmıyor ne dedigi...etrafa bakınca o yasta cocuklar daha cok konustugunu goruyorum..biraz fikir verin bana ne yapmalıyım az konusması canımı asırı sıkıyor:110::KK46:
Benim oğlum da 2 yaşında böyleydi. Sonra spora başladım ve spor salonunun oyun odası na bıraktım çocuklarla oynadıkça açılmaya başladı ama iki buçuk yaşa göre yine yetrtsizdi. Sora arkadaşımla çocuklarımızı alıp tatile gittik orda yine burdan tanıdık başka arkadaşlar vardı çoluk çocuk kalabalık çocuğun dili 2 hafta tatilde açıldı ama tam anlamıyla konuşma değildi sadece iki kelimelik cümleler di. Bigün oğlum düştü bende koşarak yara bandı almaya gittim sahilden çıktım. Ertesi gün ayağım denizde kesilmiş çıktım oğlum da bir panik. Duyuuun buyda ben bant alıp gelcem diye koşmaya başladı . Ay hem şaşırdım hemde gülmekten yarıldım resmen. Sonra eve geldik çocuk yine konuşmada geriledi. Ve ben hatamı anladım ben çocukla sohbet ediyorum ama onu konuşturmak için yaptığımı belli ediyorum ve sıkılıyor. Sonra güzel resimli masal kitapları aldım her akşam benden kendisi masal kitabı okumamamı istedi ve bir süre sonra masalı ben okuycam diyip resimlere göre yarım yamalak bazen kendi yorumunu katarak anlattı. Sonra bu yetmedi ona sayıları bu ne bu ne diye sormaya başladı daha sonra harfleri resimlerde ki nesneleri tren hoparlör vs. Bende cevapladım. Şu an 16 harfi biliyor yani benim sorduğumda söylüyor 1 den 10 a kadar görsel olarak sayıları biliyor söylüyor. 10 dan sonrasına başlamadım ama Ağar gelmesin diye. Bu sene Anaokulunda gönderecektim vazgeçtim seneye inşallah evdede gayet başarılıyız. Şu an oğlum 3 yaşında yani çocuğunuzu başka çocuklarla başbaşa bırakın sizden ne isterse adını söyleyin sumu istiyorsun.al bakalım sana su gibi. Her akşam yarım saat eğlenceli bir masal okuyun mesela benim oğlumun beğendiği bir kitap var her akşam hangisini okursam okuyayım en son onu okumamı ister. Üzmeyin kendinizi benim oğlum 2 yaşındayken eşim bir düğüne gidiyor ve oğlum dan küçük çocuk yaşını adını adresini söylüyor Muş. Ama şu an bizimki daha fazlasını yapıyor tüm oyu larını sayı ve harfler üzerine oynamak istiyor

Erkek çocukla kız çocuk çok farklı biliyorum ama benim oğlumda aynı. Ben korkup doktora bile gittim:KK53:. Ben tv açıyordum eskiden yanında tv açmamamı söyledi. Çocukla çok konuşmamız lazımmış. Bir aydır çok daha fazla kelime söylüyor:KK66:. Kendini boşuna üzme öp cimcimeyi:)
benim kızımda işitme kaybı var ve doktorumuz kesinlikle canlı sesleri duyması gerektiğini söyledi gelişiminin diğer sağlıklı çocuklar gibi olabilmesi için. demek her çocuk iççin geçerli bir şey bu..
arkadaşın dediği gibi bol bol konuşun çocuğunuzla, tv'dan duyduğu seslerle algılarının gelişmeyeceği söyleniyor bizim doktorumuz tarafından.. sıkmayın canınızı, bıcır bıcır konuşup o ne bu ne, anneeeeeeee deyip durduğu, susturamadığınız zamanlarda bu konunuzu haturlayıp gülümsemeniz dileğiyle.. :)

Eltimin kızıda böyleydi doktora gittiklerinde işitme kaybı olduğu için anlamadığı doğal olarakta konuşmada bozukluk olduğunu öğrendiler.Tedavi oldu şimdi çok iyi maşallah.
Benim kızım 21 aylık bazen konuşmasından başım dönüyor.Lakin kızım kreşe gidiyor ve kendi yaş grubuyla oyunla çok şey öğreniyor.
Yarımgün haftada 2-3 gün oyun grubuna gönderme imkanınız var mı?

Eltimin kızıda böyleydi doktora gittiklerinde işitme kaybı olduğu için anlamadığı doğal olarakta konuşmada bozukluk olduğunu öğrendiler.Tedavi oldu şimdi çok iyi maşallah.
Benim kızım 21 aylık bazen konuşmasından başım dönüyor.Lakin kızım kreşe gidiyor ve kendi yaş grubuyla oyunla çok şey öğreniyor.
Yarımgün haftada 2-3 gün oyun grubuna gönderme imkanınız var mı?
Bugun doktora gittik kontrol etti hic bir sorun yok dedi...fakat kesinlikle krese gitmeli dedi...bakalım bu yılbasına dogru krese yazdırıcaz...sosyallesmesi gerekiyormus...cocuk en iyi cocuktan ogrenirmis herseyi...konusma dahil

Arkadaslar yorumla yaptıgınız fikirler ve destekler icin cok tesekkur ederim..cozumu kreste bulduk doktor tavsiyesiyle..allah herkesin cocugunu saglıklı sahatli basarılı etsin :KK46::KK52::KK68:

Bugun doktora gittik kontrol etti hic bir sorun yok dedi...fakat kesinlikle krese gitmeli dedi...bakalım bu yılbasına dogru krese yazdırıcaz...sosyallesmesi gerekiyormus...cocuk en iyi cocuktan ogrenirmis herseyi...konusma dahil
Hiç birşey olmamasına sevindim canım.Sosyalleşmek gerçekten çok işe yarayacak inşallah.1. ayda göreceksin etkisini.
Benim kızım 14 aylıkken başladı kreşe(mecburiyetten).Ama iyiki de başladı diyorum yani.

Benim kafamı komsum karıstırıyor aslında onun bebegi menimkinde 2ay buyuk...ve surekli bi kıyaslamayla beni deli ediyor..hem onun bebegi siir soylemeye basladı..hergun vassaptan ses kaydı bilmem videolar gonderip .beni dellendiriyor ..busefer benimki niye konusmadı diye dert ediyorum

Komşunuz çok densiz bir kadınmış ama sizin bu durumda tepkiniz bence çok çok daha önemli. Umarım bak şunun şunun kızı ne güzel konuşuyor sen ne zaman konuşacaksın annecim gibi sözler söylemiyorsunuzdur kızınıza. Direkt ona böyle söylemeseniz bile onun yanında bu konuların konuşulması bile bence doğru değil. Anne karnındayken bile bebekleri etkilemek mümkünken 20 aylık bir bebeğin etkilenmeyeceğini düşünmeyin. Onu başkalarıyla kıyaslarsanız bu onun kötülüğüne olur, siz zaten dikkat ediyorsunuzdur belki ama ben yine de uyarmak istedim.

kızım 33 aylık. 2 yasına kadar fazla bir sey söylemiyordu. 2 oldu başladı konuşmaya. 2.5ta da coştu. şimdi uyuturken 'hadi kızım kapa gözlerini' dediğimde 'ninni söyle yoksa gözümü açarım' diyor:KK53: daha neler neler. o kadar cok konuşuyor ki bazen basıma ağrılar giriyor:KK55::nazar:

Meraba anneler...kızım 20 aylık...massallah dunyalar tatlısı..cokta aktif bebek...bi muzik duydumu oynar...herseye meraklıdır..ilginc aktiviteler arar durur..ne desem yasına uygun sekilde anlar..sunu al getir gotur..hic problem gormuyorum.. sadece bi sorun var..konusması...hic konusmuyor diil ama cok az kelime soyleye biliyor asagı yuka 5-6-7kelime anca konusuyor..ona anne baba gel git al ver...bukar baska konusması yok..ama bizim anlamadıgımız srkilde biseyle anlatıp durur uzun uzun muhabbet bile ediyor bizls ama kendi dilinde anlasılmıyor ne dedigi...etrafa bakınca o yasta cocuklar daha cok konustugunu goruyorum..biraz fikir verin bana ne yapmalıyım az konusması canımı asırı sıkıyor:110::KK46:
benim oglumda 20 aylık böceehh baaaa babaa baaaa( baaaa demek gitti diyor yani )abisine ardaaa diyor nene hala aaah dia al yani havvv hav miyav yani bu kadar bi sorun oldugunu sanmam.halbuki diger yavrum 19 aylıktı bu bebegim dogdugunda sütüm kesilmişti biberon veriodum o 19 aylıkken ben vercem diyor ve asagıı yukarıı diyordu yani masallah net konusuyordu bu da bu kadarını söyluyor cocuktan cocuga degişiyor demem oki.birde emziriyormusun hala

Kendinizi bu kadar uzmeyin her bebegin gelisimi farklıdır televizyon cocuklarin gec konusmasina neden oluyor malesef onunla oyunlar oynayin evcilik gibi yada mutfakta yemek yaparken herseyi anlatin iste bugün makarna yapcaz acaba hangisinden yapalim gibi secenek sunun vede onun sectigi makarnanin ismini soyleyin emin olun kisa sürede dili acilacak ve susmuyacak bizde cok konusmasindan rahatsiziz heryerde herkesle diyalogu var bazen zor durumda kaliyoruz :KK54:

Benim oğlum da 2 yaşında böyleydi. Sonra spora başladım ve spor salonunun oyun odası na bıraktım çocuklarla oynadıkça açılmaya başladı ama iki buçuk yaşa göre yine yetrtsizdi. Sora arkadaşımla çocuklarımızı alıp tatile gittik orda yine burdan tanıdık başka arkadaşlar vardı çoluk çocuk kalabalık çocuğun dili 2 hafta tatilde açıldı ama tam anlamıyla konuşma değildi sadece iki kelimelik cümleler di. Bigün oğlum düştü bende koşarak yara bandı almaya gittim sahilden çıktım. Ertesi gün ayağım denizde kesilmiş çıktım oğlum da bir panik. Duyuuun buyda ben bant alıp gelcem diye koşmaya başladı . Ay hem şaşırdım hemde gülmekten yarıldım resmen. Sonra eve geldik çocuk yine konuşmada geriledi. Ve ben hatamı anladım ben çocukla sohbet ediyorum ama onu konuşturmak için yaptığımı belli ediyorum ve sıkılıyor. Sonra güzel resimli masal kitapları aldım her akşam benden kendisi masal kitabı okumamamı istedi ve bir süre sonra masalı ben okuycam diyip resimlere göre yarım yamalak bazen kendi yorumunu katarak anlattı. Sonra bu yetmedi ona sayıları bu ne bu ne diye sormaya başladı daha sonra harfleri resimlerde ki nesneleri tren hoparlör vs. Bende cevapladım. Şu an 16 harfi biliyor yani benim sorduğumda söylüyor 1 den 10 a kadar görsel olarak sayıları biliyor söylüyor. 10 dan sonrasına başlamadım ama Ağar gelmesin diye. Bu sene Anaokulunda gönderecektim vazgeçtim seneye inşallah evdede gayet başarılıyız. Şu an oğlum 3 yaşında yani çocuğunuzu başka çocuklarla başbaşa bırakın sizden ne isterse adını söyleyin sumu istiyorsun.al bakalım sana su gibi. Her akşam yarım saat eğlenceli bir masal okuyun mesela benim oğlumun beğendiği bir kitap var her akşam hangisini okursam okuyayım en son onu okumamı ister. Üzmeyin kendinizi benim oğlum 2 yaşındayken eşim bir düğüne gidiyor ve oğlum dan küçük çocuk yaşını adını adresini söylüyor Muş. Ama şu an bizimki daha fazlasını yapıyor tüm oyu larını sayı ve harfler üzerine oynamak istiyor
Allah basarılarının devamını getirsin..bende masal kitapları aldım okuyamıyorum ne dinlemiyor aklı fikri yırtmakta

kızım 33 aylık. 2 yasına kadar fazla bir sey söylemiyordu. 2 oldu başladı konuşmaya. 2.5ta da coştu. şimdi uyuturken 'hadi kızım kapa gözlerini' dediğimde 'ninni söyle yoksa gözümü açarım' diyor:KK53: daha neler neler. o kadar cok konuşuyor ki bazen basıma ağrılar giriyor:KK55::nazar:
Masallah me mutlu size :nazar:

Hiç birşey olmamasına sevindim canım.Sosyalleşmek gerçekten çok işe yarayacak inşallah.1. ayda göreceksin etkisini.
Benim kızım 14 aylıkken başladı kreşe(mecburiyetten).Ama iyiki de başladı diyorum yani.
Biz baküdeyiz...burda 2yastan kucuk almıyorlar krese...yoksa olsa hemen goturucem...bizde kresde buyuduk...bilirim coga cok iyi gelicek

Sizin yaşlarınızdayken bizimkide dinlemiyor du kaç kere denedim yanında kitap okumaya başladım birsürü kitabını yırttı. Ama şimdi masalı okurken bir yırtık bir çizik görsün hemen hesap soruyor. Kim yaptı bunu kimmm diye. Acele etmeyin siz bilgiyi verin o alıyodur emin olun. Bak mesela benim oğlum 3 yaşında artık baya konuşuyor derdini anlatıyor kaplumbağa elektirik bile diyor ama babası ve benim iki heceklik ismimizi söylemiyor. :KK43:
Allah basarılarının devamını getirsin..bende masal kitapları aldım okuyamıyorum ne dinlemiyor aklı fikri yırtmakta

Son düzenleme:

benim kizim da oyleydi. Ama kaynimin kizlarini gormen lazim 24 aylikken sarkilar soyluyorlar, mantikli uzun cumleler kuruyolardi filan.
Kizim su an 3 bucuk yasinda herseyi konusuyor, bazi cocuklar bazi becerilerde iyi olmayabiliyor. Bu normal bir sey.

Benim kizimda 20 aylik ve konusmuyor kelime dagarcigi var ama konusmuyor soru sormasam sesini duymuyorum ilk cocugum bir yasi bittiginde cumle kuruyordu bu farkli algida problem olmayinca cok uzmemeye calisiyorum kendimi ama biri bulbul gibi olunca digeri konusmayinca etrafda konusamiyormu diye sorunca cok uzuluyorum:KK43:

kuzenim de 3 yaşına kadar ııııııı, hııııı deyip durdu ama 3 yaşından sonra konuşmaya bir başladı çenesine kuvvet 18 yaşına geldi hala susturamıyoruz:KK34:

Back
X