• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğuma atipik otizim dendi eğitimle tamamıyla düzelicek mi

hayat kadar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2025
42
11
3
29
Mrb bugün çocuğumu özel eğitim kurumuna götürdüm dil terapisti gözlem yaptı ve atipik otizim gibi dedi ama algısı açık denileni yapıyor eğitimle düzelicek dedi psikiyatriye randevu alıp rapor çıkartıcaz sonra da eğitime baslyacak ama hafta da bir gün dedi sanırım bir gün sadece faydası olur mu acaba atipik otizim olup çocuğu iyileşen var mı moralim çok bozuk buraya yazmak istedim ama kabullendim ne gerekiyorsa yapicam

Mrb bugün çocuğumu özel eğitim kurumuna götürdüm dil terapisti gözlem yaptı ve atipik otizim gibi dedi ama algısı açık denileni yapıyor eğitimle düzelicek dedi psikiyatriye randevu alıp rapor çıkartıcaz sonra da eğitime baslyacak ama hafta da bir gün dedi sanırım bir gün sadece faydası olur mu acaba atipik otizim olup çocuğu iyileşen var mı moralim çok bozuk buraya yazmak istedim ama kabullendim ne gerekiyorsa yapicam
Dil terapisti teşhis mi koydu😳 özel eğitim öğretmenleri bile teşhis koyamaz deli mi bu adam

Özel eğitimde calisiyordu hem o hemde ordaki fizyoterapist aynısını dedi
Ahahah fizyoterapist nasıl otizm teşhisi koyabilir? Bi de atipik diye belirtmişler.

O kurumdan uzak durun. Heyet otizm raporu verse de başka kurumlarla görüşün. Çok tingildek bir kurum belli ki.

Ahahah fizyoterapist nasıl otizm teşhisi koyabilir? Bi de atipik diye belirtmişler.

O kurumdan uzak durun. Heyet otizm raporu verse de başka kurumlarla görüşün. Çok tingildek bir kurum belli ki.
Öyle mi diyorsunuz abimin bir arkadaşı orda çalışıyordu da onun için oraya gitmiştik

Öyle mi diyorsunuz abimin bir arkadaşı orda çalışıyordu da onun için oraya gitmiştik
Kurumda çalışan hiç kimse, özel eğitim öğretmenleri dahil hiç kimse teşhis koyamaz.

En fazla otizm olabilir bir psikiyatrist görüşü almakta fayda var deriz. Öyle şu kadar saat eğitim alacak, şu kadar sürede düzelir vs gibi bilgiler veremeyiz. Dil terapisti ve fizyoterapist hiç diyemez bunları zaten.

Kurumda çalışan hiç kimse, özel eğitim öğretmenleri dahil hiç kimse teşhis koyamaz.

En fazla otizm olabilir bir psikiyatrist görüşü almakta fayda var deriz. Öyle şu kadar saat eğitim alacak, şu kadar sürede düzelir vs gibi bilgiler veremeyiz. Dil terapisti ve fizyoterapist hiç diyemez bunları zaten.
Anladım çok teşekkür ederim bilgiler için pazartesi psiyatriye de randevu almıştım

Dil terapisti tanı koyamaz. Otizm tanısını sadece psikiyatristler koyar ki yetişkin psikiyatristler bile bu tanıyı koyarken zorlanabilir. Onlar bu kadar zorlanıyorken dil terapisti nasıl tanı koyabilir sizce? Hangi eğitimle? Kendi bulduğunuz bir çocuk psikiyatristine gitmelisiniz. Eğer atipik otizm ise doktorunuz size gerekli bilgileri verecektir. Eğitim + sosyal hayat + sıfır ekran ve çeşitli eğitimler ile süreci hafifletebilirsiniz. Ailelere yönelik otizm eğitimi veren uzmanlar var. Onlardan yardım alırsınız.

Cocuk psikeatrisine gidin mutlaka cocugunuz kac yasinda 2-3 yaslarindaysa eger atipik otizimse egitimle duzelir allahin izniyle

Kafayı yemısler resmen Kurumda çalışan nasıl teşhis koyuyor . Abinizin arkadaşı çalışabilir ama diz bu yüzden güvenmeyin kuruma da .
Daha önce buraya yazdığımda da çoğunluk apitik otizim gibi dediler de bunlarda deyince inandım bende
Buradakiler de mi teşhis koydular tövbe ya 😒

Kafayı yemısler resmen Kurumda çalışan nasıl teşhis koyuyor . Abinizin arkadaşı çalışabilir ama diz bu yüzden güvenmeyin kuruma da .

Buradakiler de mi teşhis koydular tövbe ya 😒
Ztn bende çocuğumda bazı farklılıklar 2 yaşından beri farketmistim en son iki ay önce psikiyatriye gittiğimde o da silik otizim belirtileri var dedi bir hafta önce buraya yazdığımda da bir kaç özel egitimci atipik otizm olabilir dedi o yüzden bende ikna oldum artık pazartesi tekrar çocuk psikiyatrisine goturucem bakalım oda aynı şeyi derse rapor alıp eğitime baslaticam ama farklı bir kurumda baslatirim

Ztn bende çocuğumda bazı farklılıklar 2 yaşından beri farketmistim en son iki ay önce psikiyatriye gittiğimde o da silik otizim belirtileri var dedi bir hafta önce buraya yazdığımda da bir kaç özel egitimci atipik otizm olabilir dedi o yüzden bende ikna oldum artık pazartesi tekrar çocuk psikiyatrisine goturucem bakalım oda aynı şeyi derse rapor alıp eğitime baslaticam ama farklı bir kurumda baslatirim
Baktım konunuza öyle dememişim ben.

Çocuğu görmeden bir şey söyleyemeyiz, bir psikiyatrist görsün demişim bu konunuzda da dediğim gibi.

Baktım konunuza öyle dememişim ben.

Çocuğu görmeden bir şey söyleyemeyiz, bir psikiyatrist görsün demişim bu konunuzda da dediğim gibi.
Yok biliyorum siz denediniz tam hatırlamıyorum bir kaç tanesi de atipik otizim olabilir demişti o yüzden dedim pazartesi goturucem bakalım ne diyecek ona göre hareket edicem

çocuk ve ergen ruh sağlığı hastalıkları uzmanı yani çocuk psikiyatristine gideceksiniz. diğerleri yardımcı sağlık personeli. teşhis koyamazlar. hadsizlik etmişler.

çocuk ve ergen ruh sağlığı hastalıkları uzmanı yani çocuk psikiyatristine gideceksiniz. diğerleri yardımcı sağlık personeli. teşhis koyamazlar. hadsizlik etmişler.
Evet bende pszartesiye randevu almıştım yarın goturucem bakalim dil terapisti de ilk pskiyatriyr goturdunuz mu onlar ne dedi diye sordu doktor silik otizim belirtileri var deyince siz ne düşünüyorsunuz diye sorduk bende atipik otizim olduğunu düşünüyorum dedi bakalım yrn gidicem ne diyorsa ona göre hareket edicem

Back
X