Otizimli çocuklarda detox ise yarıyor mu

Doğru diyorsunuz peki oğlunuz şuan nasıl tamamıyla geçti mi otizim
Benim oğlumun teşhisi tam olarak otizm değil, beyin emarında sıkıntı var, ufakta olsa anne karnında oksijensiz kaldığını söylüyorlar + saydığım testler dışında genetik testler vs mevcut. Bizim genetikte de sıkıntımız var. O yüzden bizim durumumuz farklı olmakla birlikte tek yapılacak olan eğitim. Ama silik otizmli bir çocukla benim oğlumun eğitime vereceği pozitif dönüş aynı değil malesef. Çocukların her birinin düzeyleri ve teşhisleri farklı olabilir, siz şanslı taraftasınız şuan, eğitimle çok güzel ve hızlı yol alabilirsiniz. Ayrıca rapordan korkmayın, evladınız iyi olsunda, iyi olunca raporu kalkıyor zaten.

Ayrıca GAPS gibi diyetlerin iyileşmeye yardımcı oldukları yönünde çok somut bulgular yok. Özel eğitim öğretmenimiz bazı çocuklarda ters tepiyor, daha agresif yapıyor demişti. Çünkü otizmli çocuk takıntılı olur, rutini sever yemek seçer.
Anaokuluna başlatma konusuna gelince, önce özel eğitim öğretmeni ve doktor değerlendirsin karar versin. Çocuk hazır olmadığını halde herkese anaokulu tavsiye ediliyor ve cocuklar daha çok yalnizlasabiliyor. Eğitime başladıktan 1 yıl sonra anaokuluna gidebilir denildi bize.

Sizin yapmaniz gereken RAM raporu çıkartıp çocuğunuzu en acilinden özel eğitime başlatmak. Haftalık 2 saat birebir eğitimi devlet karşılıyor zaten, kalan zamanda da siz destek verirsiniz.
Beyin filminden kastınız EEG sanırım. Otizmli çocuklarda epilepsi nöbeti oranı fazla olduğu için kontrol amaçlı yapılıyor. Çocuk otizmli yada değil diye sonuç vermez. Ek olarak BERA (işitme testi) istenebilir, bizden istenmişi
Ben beyin filmlerinde falan çıkar sanıyordum eşimi ikna etmek için nöroloji ye gitmeyi düşündüm ama filmlerde eeg de çıkmıyorsa boşuna oraya gidip vakit kaybetmiyim şimdi bakicam çocuk psikiyatrisine bayramdan önce veya sonra ne zaman randevu bulursam alıcam tvyi kapatigimdan ve sürekli konuştuğumdan çocuklarla bahçeye ciksrdigimdan beri çok değişiklik olmuştu göz teması yerine gelmişti komut almaya baslamisti bana babasına ve kuzenlerine ismiyle seslenmeye başladı su icicem demeye başladı biri kapıyı çaldığında geldim diyordu bay bay yapmaya başladı ben evde temizlik yaparken beni taklit ediyordu oda bez eline alıp etrafı temizliyordu ablası ve abisinin hareketlerini taklit ediyordu bu kadar fark görünce telvizyondan kaynaklandığını tamamıyla düzeleceğini sandım ama bazı takıntıları ve cümle kurması olmayınca sürekli eşime söyledim ama dinlemedi beni sizlerin demesiyle daha da eğitimin önemini anladım goturucem mutlaka baslayacam özel eğitime

Benim oğlumun teşhisi tam olarak otizm değil, beyin emarında sıkıntı var, ufakta olsa anne karnında oksijensiz kaldığını söylüyorlar + saydığım testler dışında genetik testler vs mevcut. Bizim genetikte de sıkıntımız var. O yüzden bizim durumumuz farklı olmakla birlikte tek yapılacak olan eğitim. Ama silik otizmli bir çocukla benim oğlumun eğitime vereceği pozitif dönüş aynı değil malesef. Çocukların her birinin düzeyleri ve teşhisleri farklı olabilir, siz şanslı taraftasınız şuan, eğitimle çok güzel ve hızlı yol alabilirsiniz. Ayrıca rapordan korkmayın, evladınız iyi olsunda, iyi olunca raporu kalkıyor zaten.
Bilgi için çok teşekkür ederim mutlaka dediğiniz gibi yapicam artk sizin oglunuza da şifalar diliyorum

Ayrıca GAPS gibi diyetlerin iyileşmeye yardımcı oldukları yönünde çok somut bulgular yok. Özel eğitim öğretmenimiz bazı çocuklarda ters tepiyor, daha agresif yapıyor demişti. Çünkü otizmli çocuk takıntılı olur, rutini sever yemek seçer.
Anaokuluna başlatma konusuna gelince, önce özel eğitim öğretmeni ve doktor değerlendirsin karar versin. Çocuk hazır olmadığını halde herkese anaokulu tavsiye ediliyor ve cocuklar daha çok yalnizlasabiliyor. Eğitime başladıktan 1 yıl sonra anaokuluna gidebilir denildi bize.
Teşekkür ederim birde benim oğlumda hiç yemek seçme yok uyku proglemi de yok hafif otizimli herhalde değil mi

Ben beyin filmlerinde falan çıkar sanıyordum eşimi ikna etmek için nöroloji ye gitmeyi düşündüm ama filmlerde eeg de çıkmıyorsa boşuna oraya gidip vakit kaybetmiyim şimdi bakicam çocuk psikiyatrisine bayramdan önce veya sonra ne zaman randevu bulursam alıcam tvyi kapatigimdan ve sürekli konuştuğumdan çocuklarla bahçeye ciksrdigimdan beri çok değişiklik olmuştu göz teması yerine gelmişti komut almaya baslamisti bana babasına ve kuzenlerine ismiyle seslenmeye başladı su icicem demeye başladı biri kapıyı çaldığında geldim diyordu bay bay yapmaya başladı ben evde temizlik yaparken beni taklit ediyordu oda bez eline alıp etrafı temizliyordu ablası ve abisinin hareketlerini taklit ediyordu bu kadar fark görünce telvizyondan kaynaklandığını tamamıyla düzeleceğini sandım ama bazı takıntıları ve cümle kurması olmayınca sürekli eşime söyledim ama dinlemedi beni sizlerin demesiyle daha da eğitimin önemini anladım goturucem mutlaka baslayacam özel eğitime
Önce tekrar psikiyatriye gidin, nörolojiyi de ihmal etmeyin. Epilepsi veya farklı bir sıkıntı olma ihtimalini elemis olursunuz.
Anaokuluna gitmesinde sıkıntı yoksa 3 yaşından itibaren alan devlet anaokulları var. Yarım gün gonderirsiniz.
İnşallah otizm değildir evladiniz

Önce tekrar psikiyatriye gidin, nörolojiyi de ihmal etmeyin. Epilepsi veya farklı bir sıkıntı olma ihtimalini elemis olursunuz.
Anaokuluna gitmesinde sıkıntı yoksa 3 yaşından itibaren alan devlet anaokulları var. Yarım gün gonderirsiniz.
İnşallah otizm değildir evladiniz
İnşallah öyle yapicam saolun

Merhaba herkese. Ben konuyu yeni gordugum için ve yıllardır bu sorunlar mücadele ettiğim için kendi yasadiklarimdan bahsetmek istedim. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar ben yıllardır oğlum için ne mücadeleler verdim.
2 yaşına kadar herşeyi normal olan sadece konuşmayan ama kelimeleri olan çocuğum. LEGO yapan etkinlik yapan kalem tutan kalemle defter boyadigimiz, ince motor kaba motor her türlü aktivite yaptığımız, göz teması olan,hayvan sesleri bilen renkleri bilen bizi anlayan oğlum. 2 yaşından sonra kendi içine kapanmaya,bizi duymamaya,etrafa ilgi sıfır, oyuncak ilgisi olmayan sadece koşan ve kendi etrafindadonmeye başlayan bı çocuk oldu. Ve bunlar tabiki bir anda olmuyor, yavaş yavaş gerileme yaşadık bildiklerini unuttu ve hepten konuşma bitti. 3 yaşına doğru doktora gittik. Çocuğa seslendi tabi oda dönüp bakmayinca otizm olabilir dedi.bir kaç soruluk ankatlerle tanı aldık. Tek çaresi eğitim dedi. Eğitime başladık ilk öğretmeni talihsizlik oldu. Başka bir ogretmen bulduk floortime yapan etkilesime harekete dayalı eğitim yapan bir hocaydi.
Bu arada tabi klasik kreşe ver düzelir diyenlere inanıp kreşe başlattık. Kesinliklikle bir hataydı çünkü çocuk anlamıyor algı kapalı orda ne yapabilir? Gitmek istemedi ağladı bıraktık.
Bu sırada altı bezli ve hala biberonla süt içiyor gün içinde 1 litreye çıkıyor süt. Bağımlı olmustu sürekli süt istiyor icmeyince ağlıyor. Bütün gün ağlamalar başladı,bizi dinlemiyor derdini anlatamiyor sadece agliyor süt verince morfin almış gibi dalıp uyuyor kalkınca ağlıyor.
Derken özel eğitime başladık ve ben artık biberini bırakmak için uğraştım biberonu kırıldı ve yenisini almadım yavaş yavaş unuttrmak istedim
Sütü kesince çocuğa çok iyi geldi daha sakin olmaya başladı.
Bu arada abur cubur çok seviyor dışarda görünce çok istediği için alıyorduk.
3 buçuk yaşına dogru yaklaşık 6 aylık bı özel eğitim aliyorduk faydası yok diyemem ama öyle bir ahım şahım bı fark olmadı. Tabi ben çocuğu uyutup sürekli internetten otizm mi arastiriyorum bunun başka çaresi yokmu diye her yere bakıyorum.derken bir gece gülistan hanımın sayfasina denk geldim. Kendisi hakkında kötü yorum yapanlar varmış, kendisini bizzat tanımıyorum hiç konusmadim hiç danışmanlık almadim.
Sadece otizmbitti diye sayfasıni görünce girdim okudum.
Kendim kimya mezunuyum.
Okudum bir gecede öne çıkanlarıni yorumlarını neler anlattgini bir gece hiç uyumadan okudum
Ozaman Nisan 2024 yılıydı ve bu kadar takipçisi yoktu msj attım sadece oğlum otizmli ve konuşmuyor ne yapmam lazım dedim detoks dedi bu kadr.
Detoks ama detoks ne??
Önerdiği kitapları sipariş ettim
Ahmet Aydın otizme çare var
Alın okuyun. Gerçekten okudukça ufkum genişledi. Benim oğlum kendi etrafında dönen amaçsızca koşan ismine asla tepki vermeyen bı cocuktu daha birçok otizm belirtisi vardı bariz zaten çocuğu gören otizmli diyordu.
HEmen diyete başladım gluteni kestim şekeri kestim abur cubur kestim.doğal ne varsa onunla besledim, bir haftada kosmalari bitti ve yürümeye başladı :) sakinlik geldi.ogretmeni ne oldu diye sordu.bende söyledim tabi çok iyi yapmışsınız dedi.
Bakın sadece diyet olmaz tabiki özel eğitim öğretmeniniz çok önemli biz o konuda sansliydik öğretmeni çok ilgiliydi.
Otizm ve parazit ilişkini okudum ve tüm belirtiler bizde vardı. Gece uyanmalari ağlamaları kendi kendine gülmesi popoda kaşıntı uyandığında ağzına salya ve ağız kokusu.
Başladım parazit için doğal yağlar vermeye kabak çekirdeği yağı vb bitkisel yağlar var. Bunlarla başladım,okudukça öğrendikçe bir çok takviye verdim. Bir sene oldu diyet ve takviye devam ediyoruz. Bu süre zarfında klozette upuuzun parazitler solucanlar kurtlar döktü,çamur gibi mukuslu iltihaplı şeyler. Bakın sağlam.kafa sağlam vücutta bulunur
Bu çocukların bağırsağı iyi değil.
Kendini geliştiren okuyan anne kazanır bu savaşı.
Çocuğu kurtaracak yanlizca annesidir. Gün içinde saat saat ne yedi hangi takviye içti hangisni içecek diye saat kovaladım..her öğün saglikli yemeğini yaptım.agzina giren her lokmaya dikkat ettim
Bir sene sonunda tüm otizm belirtilerimiz bitti. Allah'a şükürler olsun.
Şu an sadece konuşma yok ama kelimeler geliyor inşallah en kısa sürede konuşma oda gelir.
Göz teması geldi ismini biliyor seslenince bakıyor gözlerimizin içine bakıyor.
İlk tanı aldığımız zamanlar göz rengini bilmezdim çünkü asla gözlerime bakmazdi göz göze gelemezdik.simdi sabah uyanıp yanıma gelip yanagimi öpüyor gözlerime bakıyor.
Bunlar için binlerce kez şükürler olsun
Yabancı yayınlara bakın Rus anneler var çocuklarını kurtaran.bunlari paylaşan hep gülistan zaten. Her gün her dk bakıyorum heycanla ne paylaştı diye.
Danışmanlık almadım çünkü maddi durumum yok ama ben elimden geleni çok güzel yaptigmi düşünüyorum.3 defter bitirdim ben içinde her gününü yazdım her derdine çözüm bulmaya çalıştım.
Keşke 1 yaşında 2 yaşında daha erken demeyip keşke ozaman baslasaydim tek pişmanlığım bu oldu.
Konu sahibinin bahsettiği bentonit kilidir.
Bu işin sırası var her şey hemen verilmez.
Önce vücudu toksinlerden ve parazitler den arındırmak gerek sonra eksiklerini yerine koymak
İsteyen olursa özelden her türlü notlarımı yaptıklarımı gosteririm
Dünyaya dar gozluklerle bakmayın bu işin tek çaresi eğitim değil egitimle tek başına kurtulan çocuk yok

Mrb arkadaşlar otizimli olduğunu düşündüğüm bir çocuğum var nerdeyse 3 yaşına giricek konuşmuyor cümle kurmuyor sadece su icicem tek cümlesi bu onun dışında bana anne diyor babasını görünce baba diyor bay bay yapıyor bzn o da biz soyleyince bu kadar konuşması göz teması var çağırınca bakıyor eskiden bakmıyordu doktora götürdük TVyi sıfırlayın dedi öyle yaptığımızdan beri biraz kendine geldi ama bazı şeylere çok takıntılı oluyor banyoya tuvalete çok giriyor ne kadar söylesem de çocuklarla dışarda pek oynamıyor yanlız takılıyor çocuklarda dışarda bırakamıyorum bir bakiyorum duvara tirmaniyor tehlikeli olduğunu anlamıyor bulduğu her şeyi ağzına koyma peşinde babasını diyorum bu çocuk farklı birşeyler var özel eğitime verelim ama beni dinlemiyor abartiyorsun bizim sulalede bütün çocuklar geç konuşuyor falan diyor sadece konuşma değil takıntıları var diyorum ama anlatamıyorum zor ikna ettim bayramdan sonra çocuk nöroloji ye goturucem ama son zamanlarda intgramda detox videoları çok karşıma çıkıyor özel kil varmış ve bir takım bitkisel ilaç otizime iyi geldiği çocukların iyileştiğini söylüyorlar bir sürü de olumlu yorum var ama bu devirde insan yorumlara da guvenemiyor sizin aranızda kullanan olumlu ya da olumsuz sonuç alan var mı durumum iyi olsa hiç sormadan direk alır kullanırdım ama durumum iyi değil kenarda zor günler için iki üç altın vardı bu kıl dedikleri ilaçlarda baya pahalı ama ise yarıyor da altınları bozdurup alırdım cvblarsaniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Merhabalar, birincisi Otizm genetik olarak aileden gecen bir hastalik. Ya vardir ya yoktur. Varsa da tedavisi olmaz. Disleksi olma ihtimali olabilir mi otizimden ziyade?
Ikincisi, bence cocugunuzun konusma pratigine ihtiyaci var. TVyi sifirlamissiniz bu guzel ama surekli yeni kelimeler ogretmeniz lazim cocugunuza. Uzerine basa basa elli kere tekrarlamaniz lazim.
Banyoya tuvalete cok girmesi nasil takinti oluyor anlamadim. Benim de cocuklar su an 2 yasindalar. Banyoyu acik bulduklari ilk an gidip elleri yikama bahanesi ile suyla oynuyorlar. Disarida baya serbestler, tirmaniyorlar, kosuyorlar cok mudahele etmemeye calisiyorum. Camurun icine giriyorlar, her turlu aktivite mevcut. Eve gidince ustlerindeki herseyi kirliye atip, kendilerini de yikiyorum. Cocuklar dusmeden, yaptiklarin seyin tehlikeli oldugunu anlamazlar. icgudusel olarak da tirmanma, kosma ve aptalca seyler yapma egilimleri var. Bu noktaya cok takilmayin bence.
Ama bir sekilde konusmasi lazim. Eninde sonunda konusacak ama bence uzerine dusebilirsiniz. Her gun bir kelime ogretmeye odaklanin bence.

Merhabalar, birincisi Otizm genetik olarak aileden gecen bir hastalik. Ya vardir ya yoktur. Varsa da tedavisi olmaz. Disleksi olma ihtimali olabilir mi otizimden ziyade?
Ikincisi, bence cocugunuzun konusma pratigine ihtiyaci var. TVyi sifirlamissiniz bu guzel ama surekli yeni kelimeler ogretmeniz lazim cocugunuza. Uzerine basa basa elli kere tekrarlamaniz lazim.
Banyoya tuvalete cok girmesi nasil takinti oluyor anlamadim. Benim de cocuklar su an 2 yasindalar. Banyoyu acik bulduklari ilk an gidip elleri yikama bahanesi ile suyla oynuyorlar. Disarida baya serbestler, tirmaniyorlar, kosuyorlar cok mudahele etmemeye calisiyorum. Camurun icine giriyorlar, her turlu aktivite mevcut. Eve gidince ustlerindeki herseyi kirliye atip, kendilerini de yikiyorum. Cocuklar dusmeden, yaptiklarin seyin tehlikeli oldugunu anlamazlar. icgudusel olarak da tirmanma, kosma ve aptalca seyler yapma egilimleri var. Bu noktaya cok takilmayin bence.
Ama bir sekilde konusmasi lazim. Eninde sonunda konusacak ama bence uzerine dusebilirsiniz. Her gun bir kelime ogretmeye odaklanin bence.
Çok haklısınız konuşma olmadı mı her türlü hareketi değişik geliyor insan kafasına takıyor komutları anlıyor ama sadece konuşamıyor geniz eti için araştırma Hastanesi'nde kbbye randevu aldım dün abim ve çocuk gelişimci arkadaşları da vardı iki ay öncesinde de abimle birlikte bakmislardi ve dün bakınca arada çok fark var çocuk baya kendine gelmiş dediler otizim değil sadece yaşıtlarına göre biraz geride dediler geniz eti de sebeb oluyormuş mutlaka doktora götürün dediler randevu bulamaya çalışıyorum bulunca hemen goturucem

Tek tek kelime ogretmedim ama evde ne yapsam o yanımdayken sözlü olarak söylüyorum dediğiniz gibi de yapicam bundan sonra teşekkür ederim

Tek tek kelime ogretmedim ama evde ne yapsam o yanımdayken sözlü olarak söylüyorum dediğiniz gibi de yapicam bundan sonra teşekkür ederim
Ya benim cocuklar gun icerisinde 3 farkli dile maruz kaliyorlar. Kreste almanca ve ingilizce. 1 sene oldu krese baslayali daha yeni ingilizce ogretmeni geldi 2 ay oldu. Catir catir ingilizce kelimeler soyluyorlar. Baktim ogretmenine sordum nasil yapti diyr. Her gun bir kelime calisiyorlarmis. Ben de evde ayni sekilde yapiyorum

Ya benim cocuklar gun icerisinde 3 farkli dile maruz kaliyorlar. Kreste almanca ve ingilizce. 1 sene oldu krese baslayali daha yeni ingilizce ogretmeni geldi 2 ay oldu. Catir catir ingilizce kelimeler soyluyorlar. Baktim ogretmenine sordum nasil yapti diyr. Her gun bir kelime calisiyorlarmis. Ben de evde ayni sekilde yapiyorum
Çok etkili bir yontenmis belli bende bugün dedigniz gibi yapmaya başladım öneri için tekrar çok teşekkür ederim

Şu an özel eğitim alıyor değil mi?

Almıyor demeyin lütfen.

Edit: Otizm sizin yorumunuzmuş.
Önce psikiyatriste gidin, varmı yok mu öğrenin, varsa özel eğitime başlayın, sonra alternatif yöntemleri denersiniz.

Tekrar edit: Doktora gitmişsiniz, otizm demiş.
Özel eğitim almayarak çocuğun hayatından çalmaya başlamışsınız.
Yazık.
Sizde böyle sert aşağılayıcı cümle kurarak bir annenin yüreğinde ateş yakmışsınız. Neden böyle olduk biz insanlar hemen karalama aşağı çekme bir eleştiri kim neler yaşıyor kimse bilemez. Kadın sizden yardım istemiş ama genelde aklı selim olmayanlar yardım etmek istemiş aşağı çekerek bir anneyi. Çok kınadım sizi gerçekten. Üslubunuz çok kaba böyle insanlara selam dahi verilmez. Çok tuhaf oldum şu cevabınızı okurken. Diğer karşı taraftaki annenin yerine koydum kendimi. Kadın çare arıyor acısını kelimelere dökmüş yardımcı olmak yerine yerle bir edilen ana. Allah o annenin evladına şifa versin dilerim ki hiçbirşey yoktur yavrunun. Sizleride Allah ıslah etsin tez zamanda.

Sizde böyle sert aşağılayıcı cümle kurarak bir annenin yüreğinde ateş yakmışsınız. Neden böyle olduk biz insanlar hemen karalama aşağı çekme bir eleştiri kim neler yaşıyor kimse bilemez. Kadın sizden yardım istemiş ama genelde aklı selim olmayanlar yardım etmek istemiş aşağı çekerek bir anneyi. Çok kınadım sizi gerçekten. Üslubunuz çok kaba böyle insanlara selam dahi verilmez. Çok tuhaf oldum şu cevabınızı okurken. Diğer karşı taraftaki annenin yerine koydum kendimi. Kadın çare arıyor acısını kelimelere dökmüş yardımcı olmak yerine yerle bir edilen ana. Allah o annenin evladına şifa versin dilerim ki hiçbirşey yoktur yavrunun. Sizleride Allah ıslah etsin tez zamanda.
Düşünceli yorumunuz için çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz içinde Allah razı olsun

Back
X