Merhabalar, birincisi Otizm genetik olarak aileden gecen bir hastalik. Ya vardir ya yoktur. Varsa da tedavisi olmaz. Disleksi olma ihtimali olabilir mi otizimden ziyade?
Ikincisi, bence cocugunuzun konusma pratigine ihtiyaci var. TVyi sifirlamissiniz bu guzel ama surekli yeni kelimeler ogretmeniz lazim cocugunuza. Uzerine basa basa elli kere tekrarlamaniz lazim.
Banyoya tuvalete cok girmesi nasil takinti oluyor anlamadim. Benim de cocuklar su an 2 yasindalar. Banyoyu acik bulduklari ilk an gidip elleri yikama bahanesi ile suyla oynuyorlar. Disarida baya serbestler, tirmaniyorlar, kosuyorlar cok mudahele etmemeye calisiyorum. Camurun icine giriyorlar, her turlu aktivite mevcut. Eve gidince ustlerindeki herseyi kirliye atip, kendilerini de yikiyorum. Cocuklar dusmeden, yaptiklarin seyin tehlikeli oldugunu anlamazlar. icgudusel olarak da tirmanma, kosma ve aptalca seyler yapma egilimleri var. Bu noktaya cok takilmayin bence.
Ama bir sekilde konusmasi lazim. Eninde sonunda konusacak ama bence uzerine dusebilirsiniz. Her gun bir kelime ogretmeye odaklanin bence.