• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizimli çocuklarda detox ise yarıyor mu

Kızım 3,5 yaşına kadar bir kelime bile söylemedi. 2,5 yaşında kreşe başladı. Götürmedigim uzman kalmadı. Gelisim testleri, EEG ler, gen taraması bile yaptırdım. En son biz bunlarla uğraşırken 3,5 yaşında kurduguuzun bir cümle ile konuşmaya başladık. Biz hâlâ merak ediyoruz. Sorun neydi? Bu çocuk neyi bekledi diye?
Tavsiyem benim kadar abartmayın psikiyatriye gösterdim dediniz farkli bir doktora daha danışın. Ve kesinlikle bahsettiğiniz ürünlere güvenmeyin. Oraya vereceğiniz parayla çocuğunuzu kreşe gönderin yarı zamanlı bile olsa.

Ben bir ara özel eğitimde çalıştım, o zaman da dikkatimi çekmişti, otizm görülme sıklığı erkek çocuklarında daha fazla neden hiçbir fikrim yok :( aileler hep çözüm arıyor böyle yana yakıla. Gerçekten üzülüyorum
Tvyi kapatigimdan beri baya kendine gelmişti ama bir hafta önce bir tane annenin otizimli oğluyla ilgili videosunu gördüm bay bay yaparken otizimli çocuklar asla düz bir şekilde ellerini sallayamiyorlarmis hafifçe ellerini donduruyorlarmis benim oğlumda aynısını yapıyor ve bir şey isterken işaret parmağıyla asla yapmıyor bzn bakıyorum bu çocukta bişey yok bana öyle geliyor diyorum ama bazende var birşey diyorum sizin otizimli çocuklarda gördüğünüz belirtiler tam olarak nelerdi acaba

Mrb arkadaşlar otizimli olduğunu düşündüğüm bir çocuğum var nerdeyse 3 yaşına giricek konuşmuyor cümle kurmuyor sadece su icicem tek cümlesi bu onun dışında bana anne diyor babasını görünce baba diyor bay bay yapıyor bzn o da biz soyleyince bu kadar konuşması göz teması var çağırınca bakıyor eskiden bakmıyordu doktora götürdük TVyi sıfırlayın dedi öyle yaptığımızdan beri biraz kendine geldi ama bazı şeylere çok takıntılı oluyor banyoya tuvalete çok giriyor ne kadar söylesem de çocuklarla dışarda pek oynamıyor yanlız takılıyor çocuklarda dışarda bırakamıyorum bir bakiyorum duvara tirmaniyor tehlikeli olduğunu anlamıyor bulduğu her şeyi ağzına koyma peşinde babasını diyorum bu çocuk farklı birşeyler var özel eğitime verelim ama beni dinlemiyor abartiyorsun bizim sulalede bütün çocuklar geç konuşuyor falan diyor sadece konuşma değil takıntıları var diyorum ama anlatamıyorum zor ikna ettim bayramdan sonra çocuk nöroloji ye goturucem ama son zamanlarda intgramda detox videoları çok karşıma çıkıyor özel kil varmış ve bir takım bitkisel ilaç otizime iyi geldiği çocukların iyileştiğini söylüyorlar bir sürü de olumlu yorum var ama bu devirde insan yorumlara da guvenemiyor sizin aranızda kullanan olumlu ya da olumsuz sonuç alan var mı durumum iyi olsa hiç sormadan direk alır kullanırdım ama durumum iyi değil kenarda zor günler için iki üç altın vardı bu kıl dedikleri ilaçlarda baya pahalı ama ise yarıyor da altınları bozdurup alırdım cvblarsaniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Otizmli çocuklarda bağırsak sağlığı ve temizliği önemli. Bu sebeple dengeli, sağlıklı ve düzenli beslenmeleri gerekiyor ancak otizmin tek tedavisi bu değil. Otizmin tek tedavisi eğitimdir. Sizin çocuğunuzun belirtilerine bakildigi zaman bir eğitim süreci ile tedaviye yanıt vereceğini düşünüyorum. Vakit kaybetmeden doktora götürün.

Nataşa diye bir doktor varmış araştırmıştım oğlu otizim tanısı almış gaps diyetiyle otizim belirtilerini yok etmiş bu kil olanlarda bağırsaklara etkili diye okudugum için oğlumda doğuştan kronik kabızlıkta var kaç defa doktora götürdüm çocuk gastroenteroloji bölümüne de götürdüm ama verdikleri ilaçlar tamamıyla fayda etmedi bnde ne bilim insan zor durumda olunca her şeyi denemek istiyor belki bağırsakları duzelirse otizim belirtileri de düzelir sandım
Evet hastalığın bağırsak florasindaki bir sorundan kaynaklandığı düşünülüyor hatta bunun için yurt dışında dışkı nakli yapılıyor sağlıklı bireylerden ama doktor tavsiyesi olmadan ve onaylanması ilaçlara birikiminizi harcamayin

Götürdüm bir kaç kez ilk önce uayaran eksikliği denildi TV telek sıfır 6 ay sonra yine getir dediler götürdüm göz teması falan var bol bol oyna parka götür dediler sonra bir ay daha verdiler yine goturdum tam otizim diyemem ama silik belirtiler var heyete gondericem özel egitime başlasın dedi ama eşim kabul etmedi sağlam çocuğa engelli diye söylenti çıkarma bizim sülale hep öyle falan bir türlü kabul etmiyor çocuk nöroloji de kesin çıkar mı acaba ancak öyle inanır
Eşiniz hangi tıp fakültesinden mezun da onu dinliyorsunuz? Çocuğunuza lütfen sahip çıkın çok kızdım size eşiniz hayır dedi diye oturuyor musunuz evde? Öyle dolandırıcılara inanmayın kille olacak iş olsa otizm biterdi, doktorunuzu dinleyin.

Şu an özel eğitim alıyor değil mi?

Almıyor demeyin lütfen.

Edit: Otizm sizin yorumunuzmuş.
Önce psikiyatriste gidin, varmı yok mu öğrenin, varsa özel eğitime başlayın, sonra alternatif yöntemleri denersiniz.

Tekrar edit: Doktora gitmişsiniz, otizm demiş.
Özel eğitim almayarak çocuğun hayatından çalmaya başlamışsınız.
Yazık.

Eşiniz hangi tıp fakültesinden mezun da onu dinliyorsunuz? Çocuğunuza lütfen sahip çıkın çok kızdım size eşiniz hayır dedi diye oturuyor musunuz evde? Öyle dolandırıcılara inanmayın kille olacak iş olsa otizm biterdi, doktorunuzu dinleyin.
Esim ailesi benim ailem hepsi birden yok böyle bişey erkek çocuklar böyledir geç konuşur falan dediler ben kaç kez o hayır demesine rağmen psikiyatriye götürdüm ama en son heyete vericem rapor deyince bırakmadı kreşleri aradım para vermedi gotureyim abimin özel egitimde çalışan arkadaşları vardı ona gösterdim o da özel eğitim bir iki saat eğitim veriyor evde sen sürekli uyarsan daha iyi dedi onun dediği gibi yaptım baya da bir degisti ama tamamıyla geçmedi şuan oğlumdan iki üç ay küçük kuzeni var eltimin çocuğu o da hala konusmuyor onu örnek gösteriyor ve bir akrabasının çocuğu 5 yaşında konuşmaya başlamış o yüzden bırakmıyor özel eğitime goturmeme orda rapor veriyorlar ya o yüzden

Şu an özel eğitim alıyor değil mi?

Almıyor demeyin lütfen.

Edit: Otizm sizin yorumunuzmuş.
Önce psikiyatriste gidin, varmı yok mu öğrenin, varsa özel eğitime başlayın, sonra alternatif yöntemleri denersiniz.

Tekrar edit: Doktora gitmişsiniz, otizm demiş.
Özel eğitim almayarak çocuğun hayatından çalmaya başlamışsınız.
Yazık.
Benim elimden bişey gelmiyor işte ne zamandır sürekli ağlıyorum çare arıyorum sağlam çocuğa engelli lakabı taktırma millet görecek niye bu çocuk özel eğitime gidiyor diyecek falan bırakmıyor sürekli akrabalarını örnek gösteriyor bizim sülale böyle ztn geç konuşur diyor her gün kavga ediyoruz bu yüzden bağırıp çağırıyor anlatamıyorum

Detox veya bitki çayı değil ama özel bir beslenme düzeni uygulandığını gördüm. Eski komşumuz sadece sakatat ve protein ağırlıklı bir beslenme planı uyguluyordu, karbonhidrat yok denecek kadar az . Çocuğun semptomları da annesinin dediklerine göre hafiflemişti. Lütfen ilaç ve bilişsel terapi lerden başka şeylere gözle görülür sonuç umudu bağlamayın .

Sizi üzmek istemem ama ilk 3 yaş altın dönemdir çocuk gelişiminde. Altın dönemi kaçırmışsınız, bari gümüş dönemi kaçırmayın. Mutlaka özel eğitim almalı. Benim kızım 22 aylıkken başladı özel eğitime

Özel eğitim öğretmeniyim, lütfen zaman kaybetmeden bir pedagogla görüşme sağlayın, evladınızı özel eğitim okullarından birine değerlendirme için götürün, dil konuşma için kritik dönem 0 3 yaştır o dönemi geçerseniz konuşma çok daha zor olur. Özel eğitim okullarının ücretsiz servis imkanı var, dil terapisti var mı odyolog mu dil terapisti bölüm mezunu mu öğretmenler hangi bölüm mezunu ve tecrübeleri ne kadar mutlaka sorun. Hareket eğitimi ergoterapi duyu bütünleme eğitimi olan fizyoterapistin olduğu kurumlar tercih sebebiniz olsun çünkü evladınızda hepsinin işe yarama ihtimali yüksek.. lütfen paketli gıdalar şekerli her türlü yiyecekler ve sağlıksız gluten kaynaklarından uzak durun, ekranı zaten çıkarmışsınız asla geri dönmeyin, gece uyku öncesi kısa ve anlaşılır cümleler ile masallar anlatın daha doğrusu uydurun, ismi Ali diyelim, Ali annesine seslendi aannneeee annneee gel dedi gibi kısa cümleleri içeren anlaşılır basit masallar uydurun sizi dinleyerek uyusun.. asla dışarıda bu şekilde satılan ürünlere itibar etmeyin..

Benim elimden bişey gelmiyor işte ne zamandır sürekli ağlıyorum çare arıyorum sağlam çocuğa engelli lakabı taktırma millet görecek niye bu çocuk özel eğitime gidiyor diyecek falan bırakmıyor sürekli akrabalarını örnek gösteriyor bizim sülale böyle ztn geç konuşur diyor her gün kavga ediyoruz bu yüzden bağırıp çağırıyor anlatamıyorum
Geç kalıyorsunuz ama. Çoktan teşhisi alıp eğitime başlamalıydı bu çocuk.

Bekliyorsunuz bekliyorsunuz belki düzelir diye sonra getiriyorsunuz çocukları 5-6 yaşına gelince bize, düzelsin, öğrensin istiyorsunuz. Olmuyor.

Mutlaka eğitim almalı arkadaşımın kızı atipik otizmli konuşma geriliği var deyip getiriyor özel eğitime. İnsanlara hesap vermek zorunda değilsiniz çocuğun geleceği önemli. Özel eğitim alsa hemen farkeder emin olun.

Geç kalıyorsunuz ama. Çoktan teşhisi alıp eğitime başlamalıydı bu çocuk.

Bekliyorsunuz bekliyorsunuz belki düzelir diye sonra getiriyorsunuz çocukları 5-6 yaşına gelince bize, düzelsin, öğrensin istiyorsunuz. Olmuyor.
Çok haklısınız bana inanmıyor burdaki mesajları da gostericem kendisine hayır dese bile tekrar randevu alıp goturucem özel eğitime baslaticam

Mutlaka eğitim almalı arkadaşımın kızı atipik otizmli konuşma geriliği var deyip getiriyor özel eğitime. İnsanlara hesap vermek zorunda değilsiniz çocuğun geleceği önemli. Özel eğitim alsa hemen farkeder emin olun.
Teşekkür ederim doğru millet sorarsa konuşmuyor o yüzden götürürüz derim eşime fikriniz için teşekkür ederim

En son yapacağınızı ilk yapmaya çalışıyorsunuz. Evladınız zaman kaybetmeden özel eğitime başlamalı, kafanızda soru işareti varsa başka doktorlardan da fikir alın. Diyet vs hepsi yardımcı, tedavi edici değil. Bakın benim oğlum 1 yaşında başladı eğitime. Otizm emarda gözükmez, beyin yapısıyla ilgili , hücrelerle ilgili, zarında vs bir sıkıntı varsa çıkar. Bunlar normal de gelişimi geriden gelen sorun görülen çocuklarda yapılacak rutin testler zaten, emar, EEG, gelişim testleri.
Biraz ağır olacak ama kulaktan duyma okuduğunuz boş işlerle uğraşmayın, eğitim eğitim eğitim. Ve gerekli testleri yaptırıp doğru teşhis. Umarım eşinizin dediği gibidir ama garantisi mi var.

En son yapacağınızı ilk yapmaya çalışıyorsunuz. Evladınız zaman kaybetmeden özel eğitime başlamalı, kafanızda soru işareti varsa başka doktorlardan da fikir alın. Diyet vs hepsi yardımcı, tedavi edici değil. Bakın benim oğlum 1 yaşında başladı eğitime. Otizm emarda gözükmez, beyin yapısıyla ilgili , hücrelerle ilgili, zarında vs bir sıkıntı varsa çıkar. Bunlar normal de gelişimi geriden gelen sorun görülen çocuklarda yapılacak rutin testler zaten, emar, EEG, gelişim testleri.
Biraz ağır olacak ama kulaktan duyma okuduğunuz boş işlerle uğraşmayın, eğitim eğitim eğitim. Ve gerekli testleri yaptırıp doğru teşhis. Umarım eşinizin dediği gibidir ama garantisi mi var.
Doğru diyorsunuz peki oğlunuz şuan nasıl tamamıyla geçti mi otizim

Tabii ki yaramıyor. Evet belli gıdaların tüketimine sınırlama getirmek fark yaratabilir ama emin olun bunlar küçük farklılıklar. Otizmli çocuklar için en önemli şey bireyselleştirilmiş eğitim. Lütfen bunu. İçin dsha fazla geç kalmayın. Otizm spektrum olarak tanımlanır. Her bireyde semptomlar farklı seyreder. Kiminde çok hafif, kiminde çok ağır. Otizm teşhis ve tedavisinde nörolojinin yapacağı pek bir şey de yoktur. Bu noktada destek almanız gereken alan psikiyatri, klinik psikologlar ve özel eğitimdir. Eşinize de bir çift lafım olacak: belki de sülalenizdeki diğer çocuklar da hafif düzey otizmli? Bütün psikiyatri ve pedagojiyi bir kenara bırakıp sizin sülalenizi kriter olarak alalım isterseniz???

Sizin yapmaniz gereken RAM raporu çıkartıp çocuğunuzu en acilinden özel eğitime başlatmak. Haftalık 2 saat birebir eğitimi devlet karşılıyor zaten, kalan zamanda da siz destek verirsiniz.
Beyin filminden kastınız EEG sanırım. Otizmli çocuklarda epilepsi nöbeti oranı fazla olduğu için kontrol amaçlı yapılıyor. Çocuk otizmli yada değil diye sonuç vermez. Ek olarak BERA (işitme testi) istenebilir, bizden istenmişti.

Back
X