Çocuğuma bakmata zorlaniyorum eşimle problemlerim yardım

handeac123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2018
169
93
103
31
Merhabalar çocugum 1 yasında eşim işi hep evdeydi bu yuzden 9ay hamilelimgde ve şu zamana kadar hep yanimda destekciydi bana annemler cok uzak oturuyor bana o yuzden gelemiyor. Şimdi artik haftanin 4 5 gunu yok eşim ve ben hic bir işe yetişemiyorum 3 ogun mama yemek temizlik bulasik camasir utu zaten cocugumda cok hareketli hic durmuyor elini kafasini carpiyor heryere bende ona dedim annemlere yakin biryere tasinallim veya anneme gideyim dedim oda tabiki kabul etmedi kendi evimizi duzenimizi birakip kirayami cikicaz diyor. Bir anda düzenim bozuldu kafayi yemek uzereyim. 1dk telefona bile bakcak zamanim olmuyor. Siz nasil idare ediyorsunuz fikirleriniz nedir ne yapmam lazim sizce yorumlariniz icin tesekurler

Evet haklisiniz esimde yorgun oluyor yapmak istemiyor tartisiyoruz surekli.

Her şeyi aynı anda yetiştirmeye çalışma hiç. Olmuyor çünkü boş yere kendini yıpratma. Ev düzenim temizliğin yaşayacak kadar olsun. Önceliğin kendin çocuğun ve Eşin olsun. Bu zamanlar geçecek merak etme. Bir kaç senelik sıkıntı için bence de düzen bozma

Maddi durumunuz nasil bilemem ama robot süpürge ve kurutucu makine düşünün derim geriye derdiniz yemek bulasik kalir ütü haftasonu yaparsanız ogle uykusunda ya dinlenin yada uyuyun az oyuncak alırsanız eviniz az dagilir cunku cok oyuncak sizide yorar cocugada önerilmiyor cok oyuncak. 1yasinda artik ona ozel yemek degil sizin yemeklerinizden yedirrisiniz 2 ayri yemek derdiniz olmaz .aklima gelenler bunlar mutfakta ona en alt cekmeceyi biraz plastik kasik tabak vs biraz ona zarar vemryecek esyalarla doldurun siz mutfakta ugrasirken o cekmeceyi karistirsin .internette ccocuklar icin cekmece yapan aileler var sadece o cekmeceyi dağıtıyor.

Herkes 3 yasnda rahatsin 4 yasinda kimisi rahatsin kimisi okula giderken diyor ama her yasin zorlugu var geciyor hepsi inanin kendinizi yormakla kaliyorsuniz ev isini dusunmeyin cok

Bebeginiz biraz büyüyene kadar ev işi vb konularda mükemmeli hedeflemeyin. Olmuyor zira yardım almıyorsanız.
Gün icindeki hedefiniz bebekle ilgilenmek olsun. Hava güzelse dısarı cıkarın temiz hava alsın,yorulsun eve gelince bebeğiniz uyuyunca öğlen ,uykusuzsanız sizde uyuyun onula. Uyumazsanız o uyurken yemek yaparsınız.
Baska bir gün ütü başka bir gün ev toparlama gibi haftaya yayıp olduğu kadar yaparsınız. Bu bir süreç her anne geçiyor bu yollardan. 2 cocugumu tek büyüttüm,bakacak bırakacak kimsem yoktu. Eşimde epey yoğun çalışıyor. Bende size yazdıklarımı yaptım. Yapacak birşey yok. Ev taşımak çozüm degil ki. Herkes bu şekilde büyütüyor çocuğunu. Ayrıca çocuğunuz hep böyle kalmayacak,büyüdükçe işiniz kolaylaşacak,sizde alışacaksınız.

Insalah dediginiz gibidie gecer bu zamanlar

Paniklemeyi bırakıp sakince işleri sıraya koyman lazım. Çoğu ev hanımı çocuklaeına tek başına bakıyor ve başarıyor bunu. Bir gün temizlikse bir gün çamaşır bir gün ütü olacak. Yemeklerinizi de daha pratik şeylerden seçeceksiniz. Her akşam dört dörtlük sofra kurmayacaksınız. Çocuk çok hareketliyse çocuk kilitleri, köşe korumaları alıp evi çocuğun konforuna göre sadeleştireceksiniz. Ben de kendi evim varken kiraya çıkmazdım, eşiniz gayet haklı

Tesekurler yorumunuz icin

Abartmayın isterseniz. Bir gün çamaşır yıkamazsınız bir gün bulaşığı toplamazsınız. Hepimiz nasıl yapıyoruz evi düzeni bozacağınıza haftada bir kadın yardımcı alın.

Bazı günler dışardan yemek yiyin bazen de kocanız eve gelince yapsın, bazen kahvaltı gibi yiyin. Üç öğün mama dediğiniz, sabah bir yumurta haşlamak peynir domates zeytin koymak
Öğlen bir çorba yoğurt meyve öyle şeyler
Aslında yaptığınız tek yemek akşam yemeği yani

Yaşına kadar yardım alınca bi anda zorlanmanız normal benim kız 17 aylık oldu hep onunla birlikte süpürdüm sildim yemek yaptım. Çocuğunuzu da yaptığınız işe yardım ettirin hiç sesini çıkarmadan yardım ediyorlar

Ev sürekli derli toplu olmak zorunda değil. Canınızdan kıymetli de değil. Olduğu kadar yemek, olduğu kadar temizlik. Öteki türlü çabayı o yıpranırsınız hiç gereği yok.

Benim bugune kadar hickimse yardimima gelmedi. Ve gorene kadar ahkam kesip ne var biz de cocuk buyuttuk diyenlerin gorunce "allahim bu baska bisey" dedigi 11 aylik bir kizim var. Idare ettim bir sekilde. Delirmenin eşiğine geldigim gunler de oldu ama su siralar tekrwr kendi egitimlerime vs bile basladim. Bu cok imkansiz geliyordu gozume mesela. Birincisi ev islerini ikinci plana atacaksin. Hatta üçüncü. Ilk sirada kendin, ikinci sirada cocugun olmali. Şimdi cocuguma ölürümcü ultra fedakar anneler gelip linc eder ama evet ilk sirada sen olmalisin. Cunku akil sagligini korumak önemli. Kendine gunde bir ya da iki kere bi kahve molasi ayirmak , en azindan temel cilt bakmin kisisel bakimini yapacak vakti ayirmak keyifle yaptigin bir hobi vs gibi bir seye vakit ayirmak bunlari kastediyorum. Sonra cocugun oncelik olacak. Ihtiyaclari ve onunla oyun vakit gecirmek. Daha sonra da gunu kurtaracak kadar ev isi yapacaksn. Haftasonu esinle kalan diger ev islerini yapacaksin. Ev degistirme konusunda esin hakli. Cocuga bakamiyotum diyerek ev mi degsitirilir. Ayrica kimseye de guvenme oyle annenlere falan. Tırnağın varsa basini kaşı. Bu gercekten cok önemli

Degerli yorumunuz icin tesekur ederim bir nevi icimi rahatlatti dedikleriniz

Abartmayın isterseniz herşey 4*4 Luk olmak zorunda değil herkes bu şekilde bakıyor..

Aklımıza gelenler:

1) Çocuk devamlı kafasını vuracak mı diye korkmak yerine mobilya köşelerine kenar koruyucusu takın, rahat edin. Yutabileceği şeyleri kaldırın hatta çocuk kilidi takın.

2) Büyük işler için mutlaka kadın getirtin, oturup duvar silmekle halı yıkamakla uğraşmayın

3) Buzdolabında dondurulabilir şeyler atın, öğlen ısıtır yersiniz. Hazır çorba, köfte vb sizi epey götürür.

4) Akşam yemeği için sofrayı dört dörtlük kurmayın, oturup sabah kahvaltısında meydan sofrası kurmayın.

5) Çocuk evi dağınık olur, pırıl pırıl olsun diye uğraşmayın. Çamaşır iki günde bir yıkanıyor diye kimse bayılmıyor, oturup pijama ütülemek gibi ilginç şeylerle uğraşmayın.

6) Akşam eşiniz gelince çocuğu eşinize gönderip duşunuzu alın, kendinize bakın. Yok öyle ben işten geleyim hep yatayım demek.

Verimlilik çok önemli, inanın elinizde toz bezi dolaşmak yerine çocukla parka çıkmak daha çok mutluluk getiriyor, evin işi bitmez zaten.

Aynen o cekmece olayi cok mantikli. Ben yapmadim ama, hayatta hicbir seye 2 dk dan fazla odaklanip oynanayan kizim mutfakta plastik kaplari koydugum dolaba bir giriyor 1 saat oynar biraksam. Ben de plastik kaplari ta evlenirken hepsi ayni seklde olanin boylari ve renkleri seklinde almistim. Ic ice gecmeli zeka oyuncaklari gibi ayni. Cikarip ayirip dizip geri toplayip ic ice koyuyor Cok egleniyor

Ben yalnız olduğum zamanlarda çözümü uykudan feragat etmekte bulmuştum. Sabah cocuk henüz uyuyoken kalkıp onun bütün gün yiyeceği şeyleri hazırlayın. Aksamlari genel Bi ortalık toplayın. Durumunuz müsaitse haftada bir yardımcı alın. Degilse eşinizin evde olduğu gün işinizi yapın. Bu sıkıntılar en fazla 3 yaşına kadar sürecek tadını cikarin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…