Çocuğuma bakmata zorlaniyorum eşimle problemlerim yardım

Peki o cekmeceleri kac kez elini sıkıstirdi oglum onu ne yapacagiz

Evde bir tek siz yasamiyorsunuz o da temizlige yardim etsin
Kocanizin gomlegini yikamak icin bebeginizin zamanindan calmayin

Peki o cekmeceleri kac kez elini sıkıstirdi oglum onu ne yapacagiz
Çok müdahaleci davranıp kafasını karıştırmazsanız çocuklar aynı kazayı en fazla 3 defa yaparlar. Karşınıza alın ve çekmeceyi nasıl kapatması gerektiğini, parmaklarını nereye koyarsa acımayacağını uygulamalı olarak anlatın. Önce göstererek siz kapatın sonra onun elini kullanatak kapattırın, sonra da hadi şimdi sen yap deyin. Anlamayacağını da düşünmeyin, basit cümlelerle anlatılan her şeyi anlıyorlar emin olun.

Çok sade bi düzen kuracaksınız, genelde düzen olmayınca oluyor bu zorluklar. Herşeyiniz az öz yerli yerinde olacak, hergününüz de planlı olacak tabi ki çocukla dk dk sına uyulacak diye bi beklentiye girmeyin ama gerçekten planlı hareket etmek bir çok şeyi kolaylaştırıyr.

Esinizle iş bölümü yapin. Hangi gün izinliyse ütüyü o yapsın, evi supursun. Sonra o cocuga bakarken siz haftalik yemeklerinizi pisirip dolaba atin

Arkadaşların yazdıklarına ek olarak oyun çiti alabilirsiniz. Yemek, temizlik vs yaparken çocuğunuzu içine birakip kendi kendine oynamasını sağlar, hem de aklınız kalmamış olur. Dolap, kitaplık , TV ünitesi, şifonyer vb şeyleri duvara sabitleyin, sivri köşelere koruyucu takın. Yere yakın prizler için koruyucular oluyor. Camlar ve dolaplar içinde kesinlikle çocuk kilidi diyorum. Ayrıca herşeye yetişmek zorunda değilsiniz, önceliğiniz çocuğunuzun güvenliği, gelişimi ve beslenmesi olmalı.

hergün temizlik ypmak zorunda değilsiniz. ille dökülen saçılan oluyordur. imkanınız varsa şarjlı süpürge öneririm ben. onunla rahat etmiştim. dökülen saçılanı 5 dk da alıyor. hafta sonu genel temizliğe ayırın eşiniz varken.
bir de ben 3 tencere sebze yemeği yapıp atıyorum buzdolabına. etli olmayanlar dayanıyor. etlileri ilk tüketmeyi tercih ediyorum. en fazla eşin gelince yanına bi makarna pilav yapmak 10-15 dk.
ütü vs haftasonuna bırakın. yada çocuk illa ki uyuyordur yaşı ufak. o zamanlar halledin.
ben çalışıyorum bir de üstüne. mükemmel düzen ve temizlik olmuyor ama herşey bi şekilde yetişiyor. olması kadar mantığını aklınızda bulundurun. canınızı sıkmayın.
çocuğu oyalayacak aktiviteler bulursanız da rahat edersiniz. şişme havuzlardan alıp ortasına onu koyun. ilgisi çekebilecek şeyler verin eline. benimki tencere tava severdi mesela. mutfak alt rafı ona ayırmıştım. zarar vermeyecek şeyleri koydum tahta kaşık kap kacak vs. ben yemek yaparken o çekmeceyi boşaltırdı. kafadan 15 dk sürüyo. benim de işim kolaylaşıyordu. yaratıcılık tamamen sizde.

bir de mama sandalyesine oturtun mutfakta. siz yemek yaparken eline makarna poşeti verin açılmamış. saatlerce oynardı benimki. bu da bir öneri tabi =)

Öncelik her zaman çocuğunuz ve siz olmalısınız. İş yapmak zorunda olduğunuz zaman da çocuğunuzu dahil edin,beraber hem vakit geçirmiş oluyorsunuz hem de çocukla baş etmesi daha kolay hale geliyor. Eşinizin de maşallahı var bu arada,sanırsın bir yorulan kendisi,bir tek işe giden kendisi gibi davranıyormuş.

Siz eşim evden çıkmıyor, çalışmıyor diye dert yapıyordunuz bir sürü konunuz var hatta. İşte ne güzel evden çıkıp, çalışıyor. Onda da hemen annemlere yakın bir yere taşınalım diyorsunuz. Çok saçma düşünceniz,eşiniz haklı.
Zamanla alışırsın evde yalnız olmaya, bir düzen kurarsınız. Bazı şeyler eksik kalsa da olur, her şey mükemmel olmak zorunda değil.

Bunlar nasıl bebekler ya kimsenin çocuğu durmuyor. Ne yapıyorlar ki bu kadar. Bizim ailede hiç böyle bebekler görmedim yani mamasını suyunu ver altını değiştir habire uyuyor veya oyun oynuyorlar

Bunlar nasıl bebekler ya kimsenin çocuğu durmuyor. Ne yapıyorlar ki bu kadar. Bizim ailede hiç böyle bebekler görmedim yani mamasını suyunu ver altını değiştir habire uyuyor veya oyun oynuyorlar
Hakikatten evliliğin ayrı bir yuva kurmak olduğunu anlayamıyorlar
Kolay değil çocuk bakmak herkes bir şekilde o zorluk aşamalarından geçiyor ama annemin yanına ev taşıyalım demiyor Allah korusun hastalık vs olmazsa çocukta...
Sabır geçecek bu günler annelik pratik zekalı olmak çözüm üretmektir

Şu bebeği olup ay anneme yakın olayım yardıma ihtiyacım var diyenleri gerçekten anlamıyorum . Ben 23 yaşımda oğlumu kucağıma aldım . İstanbul’da tek yaşıyordum . He bu arada kocam da gemide çalışıyor . Annem 10 gün durdu gitti . Eşimi gemiden çağırdılar o da mecburen 20 günlükken gitti . Üstelik sezeryanlıydım . Sabah bebeğimle kalkardım onu emzirirdim . Beraber yatak keyfi yapardık onu uyutup evi şöylece toparlardım . Bu arada duble olarak bir de kolik bir bebekti . Hep tek başıma yaptım. Kimseye gitmedim ve gel de demedim . Bebeği yaparken çok zevkli ama bakarken ay ben napcam yok anneme yakın taşınayım yok bilmem ne . Bakacak kapasiteniz yoksa niye yaptınız anlamıyorum .

İdare edeceksin bunun başka bir yolu yok.Ev senin çocuk senin kimse sana sürekli destek olmayacak.Ayrica bir çocuk yaa yapma gözünü seveyim ikiz+1 çocuk büyüttüm benBiraz sabırlı dirençli ol yapabilirsin kimden ne eksiğin var???

ütü yapmıyorum çogu zaman,yapacaksam da kızım bebek iken ütüyü aksamlari esim geldikten sonraya birakiyordum.
temizlik vs cocuk varken oyle dip bucak olmuyor yaninizda cocuga bakacak biri yoksa, o yuzden napiyoruz salıyoruz yapabildigimiz kadar.
robot süpürge alacak durumunuz var ise işinizi kolaylastirir.
bir gun is yapiyorsaniz ertesi gun bırakin cocugunuz oglen uykusundayken keyfinize bakın.
temizlik yapacagim diye kendinizi harap ediyormussunuz gibi hissettim ben.

O yaşlarda ben eşimin yardımı olmasa hiçbirsey yapamazdim.
Eşinizin yardımı, desteği şart.
Yoksa zor.
Herşeyi de dört dörtlük yapmaya çalışmayın.
Yemek olsun, lazım çamaşır yıkansin.
Ev süpürülsun yeter.
Öyle toz alayım, cam sileyim, mutfak dolabı parlatayim gibi şeylere hiç girismeyin.
Bir de mama sandalyesine koysanız önüne oyuncaklar hic mi durmaz.
O arada yemek vs yaparsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…