Cocuguma kayinvalidemin bakmasini istemiyorum

Bence boyle dusunmek icin cocugun dogmasini bekleseydiniz. O zaman gorurdunuz hicbir bakicinin babaanne-anneanneden daha iyi bakamayacagini. Torun neticede kendi cani. Ayrica kayinpederinizi istemiyorsaniz kayinvalidenizle konusur kendi evinizde baktirirsiniz. Hem bakici hem anne-kayinvalide denemis biri olarak soyleyebilirkm ki kayinvalideniz bakicam dediyse opun basiniza koyun. Bir cocuga bakmak ne kadar zor haberiniz var mi?

Ben buna katilmiyorum açikçasi. Sirf cani kani diye harika ebevyn olunmuyor. Sirf 30 yil önce bir çocugun yetişkin yaşa getirilmesi o çocuga baktigini hatta iyi baktiginin anlamina gelmiyor.

Çocuk bu neticede büyür işte. Önemli olan nasil büyümesi. Abur cubur yiyerek büyüyen var, et yeşilik yiyerek büyüyen var.

Tüm gün tv'nin önünde geçirerek büyüyende var, eğitici oyunlar oynayarak büyüyenlerde.

Evet iyi niyetli olunabilir fakat bu çocugun iyi bir şekilde büyütecegini, hatta emin ellerde olacagini bile anlamina gelmiyor maalesef.

Ozaman bir süre daha düşünme bence şahsen bende kv bakmasını istemem aynı durumdayım seninle daha dogmadan sana vermem git kendine yenisini yap diyor :))) şaka gibi zaten sinir oluyorum

Ben buna katilmiyorum açikçasi. Sirf cani kani diye harika ebevyn olunmuyor. Sirf 30 yil önce bir çocugun yetişkin yaşa getirilmesi o çocuga baktigini hatta iyi baktiginin anlamina gelmiyor.

Çocuk bu neticede büyür işte. Önemli olan nasil büyümesi. Abur cubur yiyerek büyüyen var, et yeşilik yiyerek büyüyen var.

Tüm gün tv'nin önünde geçirerek büyüyende var, eğitici oyunlar oynayarak büyüyenlerde.

Evet iyi niyetli olunabilir fakat bu çocugun iyi bir şekilde büyütecegini, hatta emin ellerde olacagini bile anlamina gelmiyor maalesef.

Bakicinin bunlari yapmayacagi ne malum ki? Ayrica anne eger cocugunun duzgun beslenmesini istiyorsa yiyecegi her seyi hazirlayip birakmali. Mssela ben oyle yapiyorum. Bakmak istiyorsa anne isteklerini belirtmeli zaten. Tv istemiyorsa ya da kisitliysa ona gore soylemeli. Biz de boyle oldugu icin bu kadar rahat yazdim. Yani hem mukemmel bakilsin hem hicbir sey yapmayayim diye bir sey yok malesef.Ayrica bakici da denedim. Inanin 1000 tl verince cok iyi bakmiyorlar cocuga. Hatta cocuk bakmayi is olarak bile gormuyorlar. En azindan bizim bakici oyleydi.

Bence şükretmelisiniz

Çocuk bir olsun da o zaman birileri baksın diye dua edeceksiniz

Dogmadan boyle seyleri kafaya takip dert etmeye ne gerek var.ayrica istemiyosaniz kesinlikle yapmayin.cocuk sahibi olmak aman sunun hatri kalmasin esim istiyo diye yapilacak kadar basit degil ne siz mutlu olurusunuz nede bebeginiz

1 yaşından 2 yaşına kadar kv bakar o zaman. 2 yaşında da güzel bir kreş bulur yazdırırsın.

Bunları tabi ki çocuk olmadan önce planlayıp eşinle oturup konuşacaksın. Yumurta kapıya dayandıktan sonra düşünmek çok mantıksız.

Babaanne en iyi bakıcıdan iyi bakar diye bir şey asla yok. Bizim bakıcı tv olan odaya sokmaz babaannesi tv karşısına koyar, uyandığı an bakıcısı yatağının sıcaklığıyla üstünü değiştirir babaannesi terlediğini anlamaz vs gibi. Buradaki arkadaşların demek istediği gaddarlık yapmaz sanırım. O da çok belli olmuyor günümüzde. Ben de babaanne baksın istemedim ve baktırmadım. Şu an anlıyorum ki sinir hastası olurmuşum iyi ki de böyle bir karar vermişim. İstemiyorsan asla baktırma.

Kimseye güvenerek ve muhtaç olarak çocuk yapmamakta iyi ediyorsun. Geleceğini, işini, iznini, maddi durumunu iyi planla öyle yap. Ya işten ayrılcaksın ya da ücretsiz izne çıkıp 1 senenin sonunda bakıcı bulacaksın. Allah iyilerle karşılaştırsın.

Doğmamış çocuğa don biçmek demişler ama bence bunları netleştirmeden çocuk düşünme. Artık işten mi çıkarsın, bakıcı mı bulursun sen düşün.. Eşinle kesinleştir.. Sonradan lohusa halinle basın ağrımasın derim ben.

herkes kendi cocuguna kendi baksin... kres yasina kadar evde oturup kendiniz bakin. Babaannesi büyütsün diye cocuk dünyaya getirmem ben ne anladim o annelikten?

Bakicinin bunlari yapmayacagi ne malum ki? Ayrica anne eger cocugunun duzgun beslenmesini istiyorsa yiyecegi her seyi hazirlayip birakmali. Mssela ben oyle yapiyorum. Bakmak istiyorsa anne isteklerini belirtmeli zaten. Tv istemiyorsa ya da kisitliysa ona gore soylemeli. Biz de boyle oldugu icin bu kadar rahat yazdim. Yani hem mukemmel bakilsin hem hicbir sey yapmayayim diye bir sey yok malesef.Ayrica bakici da denedim. Inanin 1000 tl verince cok iyi bakmiyorlar cocuga. Hatta cocuk bakmayi is olarak bile gormuyorlar. En azindan bizim bakici oyleydi.

Elbette sen burda kendi yaşadiklarindan yola çikarak yorum yapiyorsun. Bakicin iyi bakmadiği için üzüldüm fakat bu her bakicinin kötü olduğu anlamina gelmiyor. Ayni şekilde her anneanne/babaanne iyi bakacak diye bir kaide yok.

Zaten en mükemmel anne baba bakar fakat en mükemmel her zaman hem gerekli değil, hem başkalardan beklenti bu değil.

Yani şöyle söyleyim, 7-8 aylik bebege bisküvi vermek isteyen var, yada bal vermek isteyen, yada evi israr ile fazla sicak tutmak gibi basit şeyler bile olabir. Bunun adi işte cehalettir. Ve istediğin kadar konuş, araştirmalari göster, anlamazlar. Güya onlar daha büyük ve daha iyi biliyorlarmiş. Ki yaptiklarida tamamen iyi niyetten çoğu zaman.

Ancak işte iyi niyet ve kan bağa her zaman iyi yetiştirmek anlamina gelmiyor.

Bu arada umarim çocugunuzu istediğiniz şekilde yetiştirip, sağlikla büyütürsunuz :)

Zorunlu olunca bakicidan iyidir ama o yasta cocugu birakabilecek bir kres olmuyor cogu sehirde. Benim icin cok acidi burdaki kresleri gorunce .
ben almanyada yasiyorum ve vermek zorunada da degildim. Yasitlariyla oynasin diye verdim. Malum enerjileri cok oluyor. Hicte pisman degilim cocugun gelisimi icin cok iyi. Almanyada kimse kimsenin cocuguna bakmiyor.. herkes krese veriyor

Bunları çocuk doğduktan sonra düşünmek gerek çocuk belki hemen olacak belki yıllar sonra bunu bilemeyiz o mucize herkese hemen nasip olmuyor olsun da kayınvalide baksın ne olacak kreş yaşı gelince alırsın kreşe verirsin eğitim almasını istiyorum der geçersin

ben almanyada yasiyorum ve vermek zorunada da degildim. Yasitlariyla oynasin diye verdim. Malum enerjileri cok oluyor. Hicte pisman degilim cocugun gelisimi icin cok iyi. Almanyada kimse kimsenin cocuguna bakmiyor.. herkes krese veriyor
. Burada kucuk sehirlerde in gibi kresleri gorunce insan pek istekli olmuyor.

Türkiyedede güzel kresler var. Cogu Kvde anneye para vermenek icin baktiriyor... ama nereye kadar.. ya oturup kendin bakacan. Caliscam
diyorsanda bakici veya kres tercih edecek konu sahibi.
Ben iyu bakici bulmak da iyi kres bulmak da cogu yerde sıkıntı. Bakiciya onu oyle yapma diyorsun yapiyor. Güzellikle iki laf soylesen cekip gidiyor. Evde kamera yoksa napacagini bilemiyorsun.Hemen hepsi mesaim bitsin gideyim drrdinde.Kv cahil ve eski kafaysa da zor. Ama ben hiçbir babaanne ya da anneannenin torununa eziyet edecegini sanmıyorum. Sonucta can onun cani. Anne olmak kolay degil. Fedakarlik istiyor.

Ben iyu bakici bulmak da iyi kres bulmak da cogu yerde sıkıntı. Bakiciya onu oyle yapma diyorsun yapiyor. Güzellikle iki laf soylesen cekip gidiyor. Evde kamera yoksa napacagini bilemiyorsun.Hemen hepsi mesaim bitsin gideyim drrdinde.Kv cahil ve eski kafaysa da zor. Ama ben hiçbir babaanne ya da anneannenin torununa eziyet edecegini sanmıyorum. Sonucta can onun cani. Anne olmak kolay degil. Fedakarlik istiyor.
tabiki öyle en dogrusu ama krese verene kadar yada düzgün bakici bulananksdar annenin kendisi bakmasi. Dogrup dogurmaz o cocugu babaanneye verdikten sonra ne anladim o annelikten? Elbet iyi bakarlar ama genelde „iyi egitmiyorlar“herzaman yani simartiyorlar ...
ara sirs verilirmama devamlo bence bakan icinde zor. Mesela yerinde durmiyan bir hareketli cocugu düsün nereye kadar bakar annen dahi olsa zor... en iyisi herkes kendi cocuguna kendi baksin

Bence kimseye güvenip çocuk yapmayın.. ne zamanki şartlar düzelir çocuğun kreş yaşına kadar çalışmadan çocuğuna bakacak duruma gelirsin o zmn düşün derim

Back
X