- Konu Sahibi bilgebirisi
Kuzenimin otizimli oğlu var. Çocuk 2-3 yaşlarında şarkılar söylerdi kendi dilinde ve gayet normaldi. Sonra konuşması kesildi birde tuhaf sesler çıkarmaya başladı. Şimdi 8 yaşında ve hiç iletişim kurmuyor ve çok hareketli bir çocuk. Kuzenim ve eşi bu süreçte doğal olarak çok yıprandılar. Sizin oğullunuzun durumu düzelmeyecek gibi gelmedi bana. Lütfen oğlunuzla ilgilenin ve ona kızmayın o bunu bilerek yapmıyor.Dün yine çocuk psikiyatristine gittik öğretmen formu ile beraber.
1 saatlik seans sonunda otizmden şüphelendiğini anladım ama açık açık söylemedi sanırım halime acıdı.
Oğlum 6 yaşında ve istediği ortamlarda çocuk büyük farketmez iletişim kurar konuşur ama istemesse kendi başına takılır ne ismine tepki verir ne söz dinler. Ben bıktım artık çok çaresizim. Otizmli olduğundan emin olsam kabullenip yoluna bakacağım ama emin olamıyoruz ne doktor ne biz. Oğluma o kadar öfkeliyim ki ondan nefret etmekten korkuyorum. O kadar doluyum ki başıma bir şey gelmesinden korkuyorum. sobece diye bir eğitim önerdi doktor bir psikoloji kliniğinden yarın için randevu aldım. Neden uğraşıyorum ki bunlarla neden ben
Neden normal insanlar gibi haftasonlarını güzel etkinliklerle geçirmek yerine bu işlerle geçiriyorum allahım