• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğuma öfkeliyim

Dün yine çocuk psikiyatristine gittik öğretmen formu ile beraber.
1 saatlik seans sonunda otizmden şüphelendiğini anladım ama açık açık söylemedi sanırım halime acıdı.
Oğlum 6 yaşında ve istediği ortamlarda çocuk büyük farketmez iletişim kurar konuşur ama istemesse kendi başına takılır ne ismine tepki verir ne söz dinler. Ben bıktım artık çok çaresizim. Otizmli olduğundan emin olsam kabullenip yoluna bakacağım ama emin olamıyoruz ne doktor ne biz. Oğluma o kadar öfkeliyim ki ondan nefret etmekten korkuyorum. O kadar doluyum ki başıma bir şey gelmesinden korkuyorum. sobece diye bir eğitim önerdi doktor bir psikoloji kliniğinden yarın için randevu aldım. Neden uğraşıyorum ki bunlarla neden ben
Neden normal insanlar gibi haftasonlarını güzel etkinliklerle geçirmek yerine bu işlerle geçiriyorum allahım
Kuzenimin otizimli oğlu var. Çocuk 2-3 yaşlarında şarkılar söylerdi kendi dilinde ve gayet normaldi. Sonra konuşması kesildi birde tuhaf sesler çıkarmaya başladı. Şimdi 8 yaşında ve hiç iletişim kurmuyor ve çok hareketli bir çocuk. Kuzenim ve eşi bu süreçte doğal olarak çok yıprandılar. Sizin oğullunuzun durumu düzelmeyecek gibi gelmedi bana. Lütfen oğlunuzla ilgilenin ve ona kızmayın o bunu bilerek yapmıyor.

Kudursunlar umrumda değil.
Bir çocuğu en iyi annesi tanır evet bana garezi var ve eve çoğu davranışı bilerek yapıyor bunlara ayrıca öfkeliyim
İyi de 6 yaşında demişsiniz. Yani bu pek olası değil o daha bir çocuk.

Kuzenimin otizimli oğlu var. Çocuk 2-3 yaşlarında şarkılar söylerdi kendi dilinde ve gayet normaldi. Sonra konuşması kesildi birde tuhaf sesler çıkarmaya başladı. Şimdi 8 yaşında ve hiç iletişim kurmuyor ve çok hareketli bir çocuk. Kuzenim ve eşi bu süreçte doğal olarak çok yıprandılar. Sizin oğullunuzun durumu düzelmeyecek gibi gelmedi bana. Lütfen oğlunuzla ilgilenin ve ona kızmayın o bunu bilerek yapmıyor. Umarım büyüdükçe durumu çok daha iyi olur.
Çok yakından ilgileniyoruz zaten içimiz bu konuda rahat

Çocuğunuzun da bu durumdan memnun olmadığına emin olabilirsiniz. Muhtemelen kendi anlaşılmamış ve yalnız hissediyordur. Bir an önce toparlanıp kabullenirseniz hepinizçin en iyisi olur

Bir çocuğu en iyi annesi tanır evet bana garezi var ve eve çoğu davranışı bilerek yapıyor bunlara ayrıca öfkeliyim
Gerçekten sana inat yaptığını düşünüyorsan sorunun kaynagini yanlış yerde arıyor olabilirsin. İyi bı destek al. Bana hiç bilge birisi gibi görünmedin. Yorulmani anlarım ama bunu çocuğuna da öfkeyle gösteriyorsan çocuğunun inat yaptığına inanırım.

Kimse benim canıma okuyamaz boş boş konuşanlar umrumda bile değil. Buraya yazınca sizin gibi beni gerçekten anlayan bi kaç yorum gördüğümde kendimi yalnız hissetmiyorum o kadar. Yoptun tobu bokocoksun lsjdjrjdmdkdıdjbs gibi saçma sapan tepkiler gösterenleri sallamıyorum bile he ben bilmiyorum yaptım bakacağımı doğurup yurda verdik sanki
Çocuk doğurdunuz oyuncak bebek değil.. Susup, uslu uslu haftasonu etkinliği yapmasını bekleyemezsiniz.

Size,kimse bak veya bakma demiyor.
Nefret gibi bir duyguyu evladınıza karşı beslemeyin.

Gerekirse öncelikle, bu sabırsızlığınız ve öfkeniz için siz tedavi olun.

Merhaba,
Öfkenizin asıl sebebinin belirsizlik olduğunu düşünüyorum. Henüz bir teşhis konmamış, dolayısıyla tedavi noktasında da bir yol haritası çizilmemiş. Bu da zaten bocuk olan sinirlerinizi iyice bozuyor. Teşhis netleşince tabii yine çok kolay bir hayatınız olmayacak ama en azından bir şeyler yapmanın vicdani rahatlığı yükünüzü hafifletecek. Umarım her gününüz bir öncekinden kolay olur.
Maddi olanaklarınız yeterliyse siz de terapi düşünebilirsiniz. Çok iyi gelecektir.

Ona ne kadar iyi bakıldığını davranıldığını bilmeden boş yapan arkadaşlara cevap vermiyorum
Sadece içimde baş edemediğim duyguları paylaşıyorum
Cocugu önce otizm sonra uyaran eksikliği tanısı almis, 5 yıldır özel egitimlere çocuk götüren birisi olarak sizin adınıza utandım...
Kizacaksiniz kendinize kızın, acaba neden daha önce farketmedim neden daha önce doktora götürmedim tedaviye başlatmadim??? Diye!

Ben anlıyorum sizi zor bir durum. Yorum yapanlara da takılmayın. Neticede sokağa mı attınız bu çocuğu? Ama bazen insan isyan etmek ister, küfür etmek ister, keşke der... Bunlar olabilir ve herkes çocuğunun çok akıllı zeki güzel üstün olması bekliyor. Bazı hayal kırıklıklarınız var belli ki... Zamanla durumu daha net anlayıp kabulleneceksiniz emin olun, insan her şeye zamanla alışır. Siz yine de süreci aksatmayın eşinizden yakınlarınızdan da bireysel zaman geçirmek için yardım alın. Umarım her şey daha iyi olur.

Kuzenimin otizimli oğlu var. Çocuk 2-3 yaşlarında şarkılar söylerdi kendi dilinde ve gayet normaldi. Sonra konuşması kesildi birde tuhaf sesler çıkarmaya başladı. Şimdi 8 yaşında ve hiç iletişim kurmuyor ve çok hareketli bir çocuk. Kuzenim ve eşi bu süreçte doğal olarak çok yıprandılar. Sizin oğullunuzun durumu düzelmeyecek gibi gelmedi bana. Lütfen oğlunuzla ilgilenin ve ona kızmayın o bunu bilerek yapmıyor.
Peki 2-3 yaşında konuşup anne babasıyla iletişime giriyormuydu aceba

Çok yakından ilgileniyoruz zaten içimiz bu konuda rahat
Çocuğunuzun tam olarak nesi var? Otizim yada değil diye ikilemde kaldıklarına göre ağır bir durumda değil, belkide iyi bir tedavi eğitim süreciyle rayına girecek. Bu süreçte sizde destek almalısınız, yorgunluk ve stresten iyi düşünemediğinizi düşünüyorum.
Bi mesajda size kasıtlı yaptığını düşündüğünüzü yazmışsınız mesela şöyle düşünün sizi dinlemiyor yada size vuruyorsa özel çocuk olsun olmasın zaten bi sıkıntının dışa vurumu bu.
Yani kasıtlı gelen her neyse çocukta bir şey olmasada yardım alarak çözebilirsiniz

1 saatlik seans sonunda otizmden şüphelendiğini anladım ama açık açık söylemedi sanırım halime acıdı.
Oğlum 6 yaşında ve istediği ortamlarda çocuk büyük farketmez iletişim kurar konuşur ama istemesse kendi başına takılır ne ismine tepki verir ne söz dinler. Ben bıktım artık çok çaresizim. Otizmli olduğundan emin olsam kabullenip yoluna bakacağım ama emin olamıyoruz ne doktor ne biz. Oğluma o kadar öfkeliyim ki ondan nefret etmekten korkuyorum. O kadar doluyum ki başıma bir şey gelmesinden korkuyorum. sobece diye bir eğitim önerdi doktor bir psikoloji kliniğinden yarın için randevu aldım. Neden uğraşıyorum ki bunlarla neden ben
Neden normal insanlar gibi haftasonlarını güzel etkinliklerle geçirmek yerine bu işlerle geçiriyorum allahım
Otizmli bile olsa çocuğuna yardım et, onun hayatını kolaylaştırmaya çalış, istediği zaman iletişim kuruyor demişsiniz, demek ki iletişime açık bir çocuk. Zayıf yönlerini destekleyin, çocuğa yardımcı olun, istemsiz hareketleri dürtüsellikten olabilir, bilinçli yapmıyor, ilgisiz ve yalnız bırakmayın, ekrandan uzak tutun, paketli gıdalar yedirmeyin, bol bol açık havada parkta bahçede vakit geçirin, onu anlamaya çalışın, onun annesi sizsiniz, siz yardım etmezseniz kimse etmez, sevdiginizi söyleyin, kalbini kırmayın, Keskin kurallar koymayın, koyarsanız da sebebini anlatın. Onu önemseyin, sevin sarilin. Sevginin iyileştirici gücünu kucumsemeyin. Onun dünyasina girmeye calisin hatta fırın. Dünyayi onun göz7nden algılamaya çalışın ve asla sinirlenmeyin Ona bagirmayin azarlamayin, çocuklar her şeyi anliyorlar

Cocugu önce otizm sonra uyaran eksikliği tanısı almis, 5 yıldır özel egitimlere çocuk götüren birisi olarak sizin adınıza utandım...
Kizacaksiniz kendinize kızın, acaba neden daha önce farketmedim neden daha önce doktora görüşmedim tedaviye başlatmadim??? Diye!
Geçmiş olsun şifalar dilerim
3 yaşından beri götürüyoruz teşhis edilemiyor. 2 yaşından beni çok anlaşılır şekilde konuşuyor parmak ucu yürüme yok göz teması var öğretmeni işine gelmediği zaman beni duymazdan geliyor diyor bilerek yaptığını düşünüyorum diyor. 3 yaşında vurma huyu vardı kesildi 4 ten sonra içine kapandı yaşıtlarıyla oyun oynaması çok nadir sevdiği kişilerle oynuyor. Bu seneki sınıf arkadaşlarını sevmedi sınıfta yalnız takılıyor. Bu belirsizlik beni içten içe kemirdi. Bitirdi. Kimsenin beni anlamasını beklemiyorum anlayanlar anlıyor zaten bu yetiyor.ben duygularımdan utanmıyorum sİzin de benim yerime utanmanıza ihtiyacım yok inanın

Yazdığıma tepki vermeyin ama lütfen psikiyatriye gidin. Ablamın da özel çocuğu var ve 9 senedir bir gün bile huzurlu günü olmadı. Bazen bu durum aşırı yoruyor çocuğuna belli etmese de içten içe isyan ediyor o dönemlerde. Psikiyatriye gidiyor ilaç ve terapi ile rahatlayıp süreci biraz daha kolay yönetebiliyor. Bunu ertelemeyin.

Size acayip sinir oldum, o kadar dünyadan bir habersiniz ki...neyse işin içine girince çocuğun neyi neden yaptığını öğrenmiş olursunuz.

herkes çocuk yapmamalı.
maddi ve manevi olarak durumunuz yoksa neden çocuk yaparsınız?

Geçmiş olsun şifalar dilerim
3 yaşından beri götürüyoruz teşhis edilemiyor. 2 yaşından beni çok anlaşılır şekilde konuşuyor parmak ucu yürüme yok göz teması var öğretmeni işine gelmediği zaman beni duymazdan geliyor diyor bilerek yaptığını düşünüyorum diyor. 3 yaşında vurma huyu vardı kesildi 4 ten sonra içine kapandı yaşıtlarıyla oyun oynaması çok nadir sevdiği kişilerle oynuyor. Bu seneki sınıf arkadaşlarını sevmedi sınıfta yalnız takılıyor. Bu belirsizlik beni içten içe kemirdi. Bitirdi. Kimsenin beni anlamasını beklemiyorum anlayanlar anlıyor zaten bu yetiyor.ben duygularımdan utanmıyorum sİzin de benim yerime utanmanıza ihtiyacım yok inanın

Siz de psikolojik destek alsanız iyi olacak gibi

Ben anlıyorum sizi zor bir durum. Yorum yapanlara da takılmayın. Neticede sokağa mı attınız bu çocuğu? Ama bazen insan isyan etmek ister, küfür etmek ister, keşke der... Bunlar olabilir ve herkes çocuğunun çok akıllı zeki güzel üstün olması bekliyor. Bazı hayal kırıklıklarınız var belli ki... Zamanla durumu daha net anlayıp kabulleneceksiniz emin olun, insan her şeye zamanla alışır. Siz yine de süreci aksatmayın eşinizden yakınlarınızdan da bireysel zaman geçirmek için yardım alın. Umarım her şey daha iy
Teşekkür ederim

Çocuğunuzla helalleşin ya hu. 😙 na hamileliğinizfen bahsedin hayallerinizden bahsedin ama böyle hiddet dolu kafasına vurur gibi değil gece yatağa uzanın konuşun onunla ama sevgi dili ile. Eminim ki o da sizden nefret ediyordur. Yapmayın bunu birbirinize.

Back
X