Çocuk Hastalıkları cocugumda behcet

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

grateful2425

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2019
754
2.258
43
34
Merhaba arkadaslar,

bugün dünyam basima yikildi. oglum daha kücücük iki bucuk yasinda.

hla b 51 positiv. diger gen sonuclari kesinlesmedi iki hafta daha beklemek zorundayiz.

bu konuda tecrübesi olan var mi? tedavi sayesinde gercekten varligini hissetmezmiyiz. ilerde hayatinda nasil bi etken olur?

yurt disindayiz burda doktorlar bu konu hakkinda pek bilgi sahibi degil, türkiyede önere bilceginiz cok cok iyi bir doktor varmi?

tesekürler...

Ben de Behçet hastasıyım. Tedavisini aksatmadığınız sürece hastalık çok çok hafif seyreder. Başka bulgu var mı? Yalnızca hla ile teşhis koyulmuyor.

Ben gaziantepteyim
Bugun kızımı özel bir hastanede kontrole götürdüm
Doktoru cok övdüler,dedikleri gibide vardı
Bize behcet hastası bi çocuktan bahsetti(konu konuyu actı o sekilde konu oralara geldi)
Cocugu hacettepeye yönlendirdim dedi

Ben de Behçet hastasıyım. Tedavisini aksatmadığınız sürece hastalık çok çok hafif seyreder. Başka bulgu var mı? Yalnızca hla ile teşhis koyulmuyor.

yaklasik bir senedir savasiyoruz. ayda bir agzinda yara cikiyor birden ates 40i buluyor düsüremiyoruz. bir hafta agizdaki yaralardan yemek yiyemiyor. istahsiz. 2 bucuk yasinda soranlar aaa gercekten mi cok kücük diyor ( bu kismi önemsemiyordum cünki esim 172 cm ben 165 cm iz diye kücük diyordum) bazen geceleri ciglikla uyanip sag dizini gösteriyor agri kesici vermeden dindiremiyoruz. en son mayis da oldu ilk defa bu zamana kadar asiri birsey olmadi. yaklasik bir senedir ayda bir hastanedeyiz.

en sonunda doktor ailede agiz yarasi olan varmi dedi orda bende jeton düstü kardesim behcet. ondan hla testi yaptilar positiv cikti.

Benim de ağzımda çok yara çıkıyordu konuşamıyordum yemek yiyemiyordum 10 sene önce test yapıldı behcet için ancak sanırsam test temiz çıktı o zamanlar lisedeydim hastalığı pek takmıyordum. Dermatolog behçet hastalarının kullandığı bir hap vermişti düşük dozda kullanmak üzere ondan sonra yaralarım bayağ azaldı hala ara sıra çıkıyor ama eskisi kadar sık sancılı ve ağrılı değil. Konuşturmayacak kadar değil. Belki ben de behçet hastasıyım bu hastalık hakkında beni bilgilendiren olursa sevinirim.

yaklasik bir senedir savasiyoruz. ayda bir agzinda yara cikiyor birden ates 40i buluyor düsüremiyoruz. bir hafta agizdaki yaralardan yemek yiyemiyor. istahsiz. 2 bucuk yasinda soranlar aaa gercekten mi cok kücük diyor ( bu kismi önemsemiyordum cünki esim 172 cm ben 165 cm iz diye kücük diyordum) bazen geceleri ciglikla uyanip sag dizini gösteriyor agri kesici vermeden dindiremiyoruz. en son mayis da oldu ilk defa bu zamana kadar asiri birsey olmadi. yaklasik bir senedir ayda bir hastanedeyiz.

en sonunda doktor ailede agiz yarasi olan varmi dedi orda bende jeton düstü kardesim behcet. ondan hla testi yaptilar positiv cikti.
Kuzum kıyamam rabbim şifasını versin inş. Benim de babamda var yıllardır. Ağız yarası şikayetiyle gitiiğinde fakültede kondu teşhisi. İstanbula bir hastaneye gidiyor ama hangisi bilmiyorum. Eskiden ilaç içiyordu artık onu da bıraktı. Ama acı baharatlı şeyler yese ve en önemlisi patlıcanlı veya bulgurlu bişey yese hemen ağzında yara çıkar. Onlardan uzak durunca daha rahat. Behçet ırsi oluyor demişti dr. Ama herkesin vücudunda verdiği tepki farklı ki bildiğim en hafifi ağız yarası. Kimin gözüne kiminin damarlarına ve kiminin gözüne vuruyormuş. Dilerim mevladan sizin çocuğunuz da sadece babam gibi agız yarasıyla yemek diyetiyle geçirir bu hastalığı.

Kuzum kıyamam rabbim şifasını versin inş. Benim de babamda var yıllardır. Ağız yarası şikayetiyle gitiiğinde fakültede kondu teşhisi. İstanbula bir hastaneye gidiyor ama hangisi bilmiyorum. Eskiden ilaç içiyordu artık onu da bıraktı. Ama acı baharatlı şeyler yese ve en önemlisi patlıcanlı veya bulgurlu bişey yese hemen ağzında yara çıkar. Onlardan uzak durunca daha rahat. Behçet ırsi oluyor demişti dr. Ama herkesin vücudunda verdiği tepki farklı ki bildiğim en hafifi ağız yarası. Kimin gözüne kiminin damarlarına ve kiminin gözüne vuruyormuş. Dilerim mevladan sizin çocuğunuz da sadece babam gibi agız yarasıyla yemek diyetiyle geçirir bu hastalığı.

umarim tek istegim güzel sancisiz gelecegi olsun. kardesimin gözlerine hafif vuruyo. dogdugundan beri behcet olayi cikmadan önce doktor gözlüge ihtiaci ola bilir demisti gözlerde takipde. su an acaba onla mi baglantili acaba diye kendimi yiyorum. yada eklemleri zarar görürse diye dizi agridigi icin. kendime olsa aman derim ama daha kücücük o cok kücük

Çocuk romatologuna gideceksiniz. Zaten sayılı isim var.
Çok geçmiş olsun.
Yurtdışında vakit kaybetmemek en dogrusu, bu cografyanin hastaligi, tecrubeku doktoru da burada bulursunuz👍🏻

cok haklisiniz kardesimin agzinda yillardir aft cikior neler cekti 10 yasindan beri doktorlar hep cok su ic birsey olmaz dediler anca iki sene önce 17/18 yasinda hastalaninca doktor tesadüf kapsamli arastirinca cikti meydana bu konuda belki biraz sansliyiz kardesimde cikmasaydi bulunmazdi belki ana sorun

umarim tek istegim güzel sancisiz gelecegi olsun. kardesimin gözlerine hafif vuruyo. dogdugundan beri behcet olayi cikmadan önce doktor gözlüge ihtiaci ola bilir demisti gözlerde takipde. su an acaba onla mi baglantili acaba diye kendimi yiyorum. yada eklemleri zarar görürse diye dizi agridigi icin. kendime olsa aman derim ama daha kücücük o cok kücük
Evet çok küçük çok zor. Yavrularımızın eline diken batsa sanki bizim ciğerimize batıyor. Ama sen güçlü olur en iyisini düşünürsen herşey daha kolay ve güzel olur. Bu konuda belki takip ediyorsun müzisyenanne diye bi bayan var ben onu çok takdir ederim. Karamsarlığa bürünme beteein beteri var diye düşün hamdolsun de ve herşeyin düzeleceğine inan. Allah yardımcınız olsun.

hastalık hakkında detaylı bilgim yok ama ağız yarası ve af için karadut özü birebir. sadece onu yiyecek hastanede bir doktor tavsiye etmişti kızımda af çıkmıştı bir kere,ilaç kullandık o dönem ama karadut şif akaynağı bulabilirseniz deneyin derim.

Back
X