çocuğumda burun kanaması

egem07

Guru
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2010
926
152
303
Diğer
merhabalar...oğlum 2.5 yaşında geçen yazdan beri ara ara burnu kanıyo genelde ayda bir nadiren 15 günde bir...kanama çok yoğun olmuyo ve yaklaşık 5 dak. falan sürüyor..hemen geçiyor..küçükken benim burnumda da kanama oluyordu ve daha şiddetli şekilde uzun sürüyordu...burnumdaki kılcal damarların yüzeye yakın olmasından kaynaklanıyor demişti doktor ve o damarlar yakılmıştı..şimdi oğlumda da aynı şeyi yaşıyorum dediğim gibi onun daha az kanıyo burnu ve hemen duruyo ama yaşı küçük benim 8-9 yaşlarında oluyodu kanamam...acaba genetikmidir oğlumun bu durumu kötü bişey yoktur umarım..çocuğunda böyle bişeyler yaşayan varsa paylaşırsa sevinirim...şimdiden teşekkürler okuduğunuz için...

Geçen yazdan beri burnu kanıyor ve siz hiç doktora gitmediniz öyle mi :53:

Burun kanamasını hafife almanıza şaştım kaldım

Nedenleri;

Alerji - Kontrol altına alınamamış alerjik nezle burun mukozasını daha kolay kanayabilir hale getirir.

Üst solunum yolu enfeksiyonları- Bu enfeksiyonlar sırasında da, burun mukozasının tahrişi sonucu kanamalar görülebilir.

Burun mukozalarında kuruluk ve tahriş- Özellikle iç mekanlarda havanın kuru olduğu kış aylarında önem kazanır. Serum fizyolojik içeren damla ve spreylerle burun içini nemli tutmak, ortamda bir buhar kaynağı bulundurmak yararlı olacaktır.

Burun karıştırma- Çocuklarda en sık görülen nedenlerden biri de budur.

Kan hastalıkları, pıhtılaşma bozuklukları – Kanda trombosit denilen pıhtılaşma hücrelerini etkileyen tüm hastalıklar veya pıhtılaşma faktörlerindeki bozukluklar burun kanamasına yol açar.

Burun kanamasının altında böyle ciddi bir neden varsa, başka yerlerden de kanamalar olacaktır ( Dişeti kanaması, kolay morarma, kesilen yerin uzun süre kanaması gibi…). Böyle bir durumdan şüphelenirseniz, zaman geçirmeden çocuk doktorunuza başvurmalısınız.

Burunda yabancı cisim- Çocukta tek taraflı, kötü kokulu bir akıntıyla birlikte olan burun kanamalarına minik parmakların burna soktuğu küçük bir cisim neden olabilir ! Bu yüzden boncuk, kuru yemiş gibi küçük cisimlere ulaşmamalarını sağlamalıyız.

Canım yazları mı oluyor illa hastalık olduğu anlamına gelmez alerjisi vardır belki bir şeye olabilir enfeksiyonda kapmış olabilir ama geçen yazdan beri diyorsun bu ciddi olabilir kan pıhtılaşması bozukluğu diye birşey var onun en sık görünen belirtisiymiş burun kanaması

çocuklarda artık yaygın olarak görülen hipertansiyon hastalığının belirgin belirtilerinden biridir mesela burun kanaması. bunu burada sormak yerine en yakın hastaneye başvurmalısınız

Nedenleri;

Alerji - Kontrol altına alınamamış alerjik nezle burun mukozasını daha kolay kanayabilir hale getirir.

Üst solunum yolu enfeksiyonları- Bu enfeksiyonlar sırasında da, burun mukozasının tahrişi sonucu kanamalar görülebilir.

Burun mukozalarında kuruluk ve tahriş- Özellikle iç mekanlarda havanın kuru olduğu kış aylarında önem kazanır. Serum fizyolojik içeren damla ve spreylerle burun içini nemli tutmak, ortamda bir buhar kaynağı bulundurmak yararlı olacaktır.

Burun karıştırma- Çocuklarda en sık görülen nedenlerden biri de budur.

Kan hastalıkları, pıhtılaşma bozuklukları – Kanda trombosit denilen pıhtılaşma hücrelerini etkileyen tüm hastalıklar veya pıhtılaşma faktörlerindeki bozukluklar burun kanamasına yol açar.

Burun kanamasının altında böyle ciddi bir neden varsa, başka yerlerden de kanamalar olacaktır ( Dişeti kanaması, kolay morarma, kesilen yerin uzun süre kanaması gibi…). Böyle bir durumdan şüphelenirseniz, zaman geçirmeden çocuk doktorunuza başvurmalısınız.

Burunda yabancı cisim- Çocukta tek taraflı, kötü kokulu bir akıntıyla birlikte olan burun kanamalarına minik parmakların burna soktuğu küçük bir cisim neden olabilir ! Bu yüzden boncuk, kuru yemiş gibi küçük cisimlere ulaşmamalarını sağlamalıyız.

teşekkür ederim canım mesajın için.bende biraz baktım sebeblerine Allahtan öyle belirtiler yok..genel sağlık durumu iyi..klima kullanıyoruz o da havayı kurutuyo olabilir mi diye düşünüyorum.. doktora götürsek mi acaba..fazla mı evham yapıyorum.

teşekkür ederim canım mesajın için.bende biraz baktım sebeblerine Allahtan öyle belirtiler yok..genel sağlık durumu iyi..klima kullanıyoruz o da havayı kurutuyo olabilir mi diye düşünüyorum.. doktora götürsek mi acaba..fazla mı evham yapıyorum.

Bi doktora başvur kesinlikle ihmal etme.

Çocuklar olunca konu daha hassas olmalıyız diye düşünmekteyim...

evet aslında doktora götürmek en doğrusu aklımızdaki soru işaretleri silinmiş olur..

Geçen yazdan beri burnu kanıyor ve siz hiç doktora gitmediniz öyle mi :53:

Burun kanamasını hafife almanıza şaştım kaldım

Hafife almamak değil...bende de oluyodu o yüzden genetik mi onun da diye düşündüğüm için...geçen yazdan beri yani 4ay falan oldu...aslında haklısın pazartesi ilk iş doktora gitmek..tekrar teşekkürler ilginize..

aynı durum benim oğlumda da mevcut. 3 yaşında. aynı şekilde benim de çocukken çok kanardı burnum. o yaktırma operasyonunu ben de geçirdim ve sonrasında kanama olmadı hiç. oğlumu geçen sene doktora götürdüm ve o işlemin oğluma yapılıp yapılmayacağını sordum. doktor hiç gerek yok muhtemelen genetik dedi. kılcal damarların hassas olmasından kaynaklanıyor dedi. karışım bir krem verdi. özel olarak eczanede hazırlattık. faydasını gördünüz mü diye sorarsanız düzenli kullanamadım çünkü burun delikleri küçük olduğu için haliyle sürmek çok zor bir de oğlum sürekli ağlıyordu sürdüğüm zaman. şu an ara ara kanıyor yine. ama çok az olduğu için üzerine düşmüyorum açıkçası.

Geçmiş olsun.
Kız kardeşim geldi aklıma.
Seneler önce sizin evladınız kadar küçükken çok yaşardık bunu onda
Anlattığımda abarttığımı düşünenler olur ancak bunu biz yaşadık
Bir gece, tek kişilik beyaz bir çarşafın tamamı kırmızıyla kaplanmış durduramamıştık kanamayı
Tabi apar topar hastaneye..
Canım ya başına gelmeyen kalmamıştı havaleler mi geçirmedi daha neler neler :(

Geçmiş olsun.
Bir gece, tek kişilik beyaz bir çarşafın tamamı kırmızıyla kaplanmış durduramamıştık kanamayı

"Tamamı" deyince tabii abarttığınızı düşündüm ben:1:
Çok geçmiş olsun. Benim kardeşimin de bebekken kanardı hep güneş gördü mü hele süzülürdü hemen kan burundan:25: Doktorumuz kılcal damarları ince demişti. Çok şükür büyüdükçe azaldı.

Tedbiri elden bırakmamak lazım doktora gidin de içiniz ferahlasın. Çok geçmiş olsun:31:

"Tamamı" deyince tabii abarttığınızı düşündüm ben:1:
Çok geçmiş olsun. Benim kardeşimin de bebekken kanardı hep güneş gördü mü hele süzülürdü hemen kan burundan:25: Doktorumuz kılcal damarları ince demişti. Çok şükür büyüdükçe azaldı.

Tedbiri elden bırakmamak lazım doktora gidin de içiniz ferahlasın. Çok geçmiş olsun:31:

Ama gerçekten abartmıyorum :S

cnm benimde ufakken çok burnum kanardı ama o kadar ufak değil 5 yaşımdan 8 yaşıma kadar çok sık kanardı 8 den 11 yaşıma kadarda ara ara sonra ne alakaysa genç kız olunca burun kanamam geçti :)).sen tabiki götür yinede doktora ne olur ne olmaz.

teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için bugün doktora gitcez..sonucu akşama bildiririm...herkese iyi günler..

Geçmiş olsun.

8 9 yaşımdayken bir gece terledim yüzümden akıyor sanıp çarşafa yüzümü sildim, karanlıktan korktuğum için yüzümü yıkamaya üşendim. Sabah annem nasıl korkmuş beni uyandırdı. Yüzüm kan içindeydi ve yastığım çarşafım kıpkırmızıydı. 1 2 ay ara ara kanamaya devam etti ve sonra kesildi. Bence bebeklerde ihmal edilmemesi gereken bir durum.

merhaba öncelikle geçmiş olsun
ben 25 yaşındayım bütün çocukluğum burun kanamalarıyla geçti abartmıyorum saatlerce burnum kanardı doktorun dediği şey ergenliğe girince geçer olmuştu hakikaten de 14 15 yaşımdan beri burnum hiç kanamadı.
sonucu paylaşırsanız sevinirim tekrar geçmiş olsun

Merhaba..öncelikle geçmiş olsun diyeyim.benim kızımında burnu 3 yaşından beri sıklıkla kanar.hatta bazen kanamayı durduramayız hastanenin yolunu tutarız.defalarca dr a götürdüm.tek sebebi alerji.özellikle kışın evi çok ısıttığımız için zaten alerjil burun yapısı olduğundan en uffak bir dokunuşta kanar.korkmayın ama genede önlem olarak mutlaka dr a gidin.tekrar geçmiş olsun

Back
X