Çocuğumla ilgili şikayetlerden yoruldum

Ya çocuğunuzun kendine özel bir durumu var (üstün zeka vs. gibi) kontrol edemiyor ya da siz herşeyi doğru yaptığınızı düşünseniz de biryerlerde yanlış yapıyorsunuz.
Bunun neden kaynaklandığını yardım alarak çözersiniz inş.

Benim de öğrencilerimden yapanlar oldu ama ben küçük bir uyarıyla geçiştirdim bir daha da olmadı büyütecek bir şey yok ki bunda veliler de şikayet edecek yer aramış.
Sürekli evde okuldan ve arkadaşlarından uzaklar bu tarz minik bir şakanın ne zararı olabilir. Çocuk bunlar.
Kızınızın davranışları tekrar etmiş bu da sizi endişelendiriyor haklısınız
Kitapları yere atmak kalemini düşürmek silgi fırlatmak
Arkadaşlarına lakap takmak vs
Çok gözlemlediğim için rahatsız olmadım ben bu tarz problemleri sınıf içinde çözümlerim velilere yansıtmam.
Şimdiki çocuklar çok farklı şımarıklık ve özgüven eksikliği dengesi pamuk ipliğine bağlı
Bu davranış problemleri geçici psikolog desteği size iyi pusula olur
Elden gelen her zaman çocuğumuzu iyiye, güzele yönlendirmeli doğru yolu göstermeliyiz en etkili yöntem model olmaktır

Dersi dinlemiyor, sürekli konuşuyor, arkadaşlarıı yönlendiriyor vs diye şikayetler aldık. Dersleri çok iyi ancak beni çok zorluyor diyor öğretmenleri.
küçükken ben. 45 kişilik sınıflı bi devlet okulundaydım bir de, her gün hoca sınıftan atardı derslerin yarısını kapının öteki tarafında dinledim ilkokulda. dikkat dağınıklığım baki kaldı ama zamanla enerjimi hocalarımın da keyif aldığı bir türden enerjiye çevirebildim, hep bulunduğum sınıflarda dersler çok keyifli geçti -geçiyor- :)

Bir de şunu eklemeden edemeyeceğim. Her zaman işin kolayina kaçıyoruz, çocuklarımız akran zorbaligina maruz kaldiginda yaptığımız tek şey zorbalığı yapanı suçlamak oluyor. Peki çocuklarımıza zorbalıkla başedebilme becerisini kazanadirabiliyor muyuz. Pamuklara sarıp sarmadiligimiz çocuklarımız (ben de çocuğuma böyleyim) zorbalıkla karşılaştığında nasıl davranacağını biliyor mu. Yoksa bilmesine gerek yok biz zaten onların yerine harekete geçeriz. Zorba çocuğu suçlarız, gerekirse şikayet ederiz, etiketleriz ve sindiririz. Peki zorbalık sadece okulda mi var. Yetişkin olduğunda banka sırasında, askere gittiğinde koğuşta, işe başladığında mesai arkadaşında, patronunda, mudurunde. Okulda zorbalıkla mucade edemeyen çocuk yetişkinlikte mobbinge uğrarsa nasıl mücadele edecek. Bizler mi harekete geçeceğiz yine. Suçlamadan önce sorgulamamiz lazım. Kendimizi, çocuğumuzu... Uygun yollarla kendini zorbaliktan izole edemeyen çocukta en az akran zorbalığı kadar üstüne düşülmesi gereken bir konu. Belki o zorba çocuk sizin çocuğunuza bu beceriyi kazandıracak..!
Elbette çocuğumun bu durumunu kabul ediyorum ve eşimden ne geliyorsa yapmaya hazırım ama tam anlamıyla düzelmiyor. Tam rahatladık derken tekrar başa sarıyoruz.

Daha önce çok kze psikoloğa gittik tam teşhis konmadı.sadece zeka testi yapıldı yüksek çıktı ve hiperaktif dendi ancak banada sizin yazdığınız mantıklı geliyor. Araştırdığım kadarıyla dürtü bozukluğu olabilir mi diye düşündüm.

Kızıma neden yapıyorsun, neden kızacağımızı bildiğin halde yine devam ediyorsun dediğimde, ne yapayım anne elimde değil içimden birşey yap diyor dedi

Waaaww vallahi ben diğerlerinin girişini kısıtlamış, onlar adına hesap almış desiniz ya bundan çok hoşlandım, belli ki sıradan bir insan değil, o haşta herkesin aklına gelip uygulamaz.
Şuan tek öngöremediği şey yaptığının sonuçlarını tahmin etmek, onu da yıllar içinde halleder zaten.
Narsist biri olabilir ileride ama ona çok problemliymiş gibi davranmanız hata.Belliki çocukta bir ışık var, sadece doğru bir şekilde yönlendirilmesi gerekir. Sakın psikolojik hasta diye çocuğun hayatını heba etmeyin sadece bu zekasını nasıl daha üst şeylere yönşendieilebilir ona bakın.
Ben de üstün zekalı ya da dikkat eksikliği/ hiperaktivite diye düşündüm. Hiperaktivite ise tedavi olacak. Üstün zekalı ise yeni dönemde RAMa gidip test yaptıracaksiniz ve öğrenmesi ona göre düzenlenecek, enerjisini olumlu yönlere aktaracak @sadekahve1907

Elbette çocuğumun bu durumunu kabul ediyorum ve eşimden ne geliyorsa yapmaya hazırım ama tam anlamıyla düzelmiyor. Tam rahatladık derken tekrar başa sarıyoruz.

Daha önce çok kze psikoloğa gittik tam teşhis konmadı.sadece zeka testi yapıldı yüksek çıktı ve hiperaktif dendi ancak banada sizin yazdığınız mantıklı geliyor. Araştırdığım kadarıyla dürtü bozukluğu olabilir mi diye düşündüm.

Kızıma neden yapıyorsun, neden kızacağımızı bildiğin halde yine devam ediyorsun dediğimde, ne yapayım anne elimde değil içimden birşey yap diyor dedi
Malesef türkiyede üstün yetenekli çocuklar için yapılan somut bir çalışma pek yok. Instagramda tuzdevin sayfası var orada bazen tavsiyeler oluyor. Benzer şeyler yaşıyoruz. Burda bir okulu var çok pahalı öyle böyle değil bizim gönderdiğimiz özel okuldan bile pahalı. Yorumları da hiç iyi değil. O yüzden sürekli bişeylerle oyalamaya çalışıyoruz. Toprak ve farklı türde oyuncaklar biraz işe yarıyor. Haftada bir veya iki gün toprakla zaman geçirebileceği yakın bir yere götürüyorum. Pandemi bizim için ölümden beter. Çok zorlanıyorum gerçekten. Yaşından büyük çocuklar için olan minik parçalı oyuncak setleri aldım. Onlarla oyalanmaya bayılıyor. Bir de evde hayvan olması da biraz sakinleştirdi. Onunla zaman geçirince yaramazlıklar azalıyor.
Yardımcı olabileceğim başka konular olursa mesaj atabilirsiniz. Eşekten düşenin halinden eşekten düşen anlar...

9 yaşında kızım var. Tek çocuk ve ilkokula başladığından beri öğretmenlerden şikayet duymaktan bıktık. Çok zor bir çocuk. Kaç kez konuştuk anlattık, yeri geldi ceza verdik,kızdık, güzellikle anlattık ama yok olmuyor değişmiyor. Tam düzelir gibi olurken başa sarıyoruz.

Okulunu değiştirdik, özel okula verdik ama burdada aynı.online derste arkadaşının girişini kısıtlamış, onların adına bir çok hesap açmış vs. Diğer veli çok kızmış, şikayet etmeye kalkmış.
Çok yoruldum aynı şeyleri konuşmaktan. Nasıl davranıcağımı şaşırdım. Bana yol gösterin.var mı benim gibi çocuğu olan.
İyi bir anne olmadığımı düşünüyorum
Bir psikiyatriyemi gitseniz acaba bazen böyle durumlarda en etkili yöntem.

Evlat çok hassas bir konu. Bazen böylesi zor çocukların ergenliğe girdiği zaman durulduğuda görülebiliyor.
Sadece yedi yaşındaki bir çocuk için okula polis çağrılması beni düşündürdü. Öğretmenler genelde okulda yaşanan problemleri okul içinde rehber öğretmen ve veli yardımıyla çözme eğilimindedir. Çok ciddi bir durum yaşanmış olmalı.
Profesyonel yardım almak en doğru yol gibi görünüyor. Anne baba olarak zor bir süreç yaşıyorsunuz eminim. Bu durum sizin ebeveyn olarak eksikliğiniz değil. Zaten siz yapmanız gerekenleri yaparak ve araştırarak sorunun çözümü için çaba sarfediyorsunuz.
Zaman ve sevgi her şeyin ilacı. Belki bu süreçte yıpranacaksınız ama eminim üstesinden geleceksiniz. Size kolaylıklar diliyorum.

Back
X