Çocuğumu bilgisayardan ayıramıyorum.

maviduvar1

Ben beni bıraktığımda, sen beni bırakma ya' Rab...
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
14.377
24.218
398
7 yaşında 1. sınıfa giden bir çocuğum var. yaklaşık 1 sene öncesine kadar bilgisayarı görmemişti bile. o doğmadan masaüstünü kaldırdık evden. 5,5 6 yaşlarına kadar da laptopları çekmecelerde sakladık. gelin görün ki şu anda bilgisayardan ayıramıyorum. benim bile adını duymadığım oyunlar biliyor. bunları netten indiriyor. büyük ihtimalle arkadaşlarından öğreniyor ki eşim de ben de bilgisayarda oyun oynamayız. ben bilmem bile... hiç iletişim kuramıyoruz. bizimle konuşmuyor bile. akşamları erken yatmıyor. ödev falan da yapmıyor. ne yapmalıyım. lütfen yardım edin. çocuğum ben den uzaklaşıyor...

çocuğunuz daha çok küçük, bilgisayar bozuldu deyin, sattık deyin Allah aşkına ne işi var küçücük çocuğun bilgisayarla? onun şimdi tam okuma zamanı değişik değişik okuma kitapları alın,boş vakitlerinde parka götürün enerjisini orada atsın.siz anne babasınız şimdiden böyle bir konuda sözünüzü geçiremezsiniz ilerle bunun sıkıntısını çok çekersiniz.biraz ağırlığınızı koyun ve sözünüzü dinletin.

Bilgisayarı ortadan kaldırın tabiki sen derslerini yapmadın bizde attık sattık falan deyinn.
Sorumluluğunu alsın üstüne bağımlı olmuş sizinkidee galiba

dedim ya hiç bilmezdi 6 ayda nasıl bu hale geldi anlamadım. hele 1-2 haftadır daha da kötü. okulda ne yaptın bugün diyorum. hatırlamıyorum diyor. oyuna devam. e ben de çalışıyorum. çok özlüyorum onu. ayrıca laptop işyerimin bana aldığı laptop. bugün işe getirdim. sabah evi başıma yıktı götürme diye.

2.5 yaşından beri bilgisayar oyunu oynuyo şuan 4.5 yaşında resimdeki fıstıktan bahsediyorum. ama artık bak gözlerin bozuldu diyorum anne geldim kapattım dyo daha fazla gözlerim bozulmasn diye diyo. eskiye oranla biraz daha ii. be direk şarteri attırıyodum. pc bozuldu dinlensin derdim

canım, benim de 11 yaşında bir oğlum var ve evet çocukların bilgisayarla arası çok iyi oluyor

1.sınıfa gidiyorsa konuşup anlatmak için yaşı yeterince büyük diye düşünüyorum,

biz bilgisayarla ilgili sorunumuzu şöyle hallettik;
haftaiçi bilgisayar oynaması açması kesinlikle yasak, cuma akşamı ödevleri bittikten sonra bilgisayar açmasına izin veriyorum, cumartesi tüm gün ve pazar akşama kadar serbest ama serbest dediysem de saatlerce bilgisayar başında kalamaz.
onun dışında eğer bilgisayar kullanması gereken bir ödevi, araştırma konusu falan varsa haftaiçi benim gözetimimde açmasına izin veriyorum.
bu düzeni oturtmak başlarda çok zor oldu ama kararlı olmak ilk ve en önemli şart.

oturumu açmak için uzun ve karmaşık bir şifre koymak yeterli.

ayrıca çocukların bilgisayardan teknolojiden tamamen ayrı bırakılmaması gerektiğini düşünüyorum,
tabiki kullanmayı öğrenecekler, oyun oynayacaklar ama bu sosyal hayatlarına okul hayatlarına zarar verecek derecede olmamalı.

size tavsiyem eşinizle beraber çocuğunuzu bir birey olarak görüp karşınıza alıp tatlı tatlı anlatın, onun bilgisayar başında çok vakit geçirdiğini bunun ona zarar verdiğini ve artık bilgisayarla ilgili kurallar koymanız gerektiğini anlatın. küçücük çocuk konuşmaktan ne anlar demeyin, çok güzel de anlar ve doğru olanı da budur.

yıkarsa yıksın evin reisimi o :) verme kız eline ağlar ağlar susar

Sizi çok iyi anlıyorum ona hayır diyemiyorsunuz çünkü çalışıyorsunuz ve kıyamıyorsunuz dimi? Bende sizin gibiyim ama gene de onunla daha kaliteli vakit geçirmeye çalışın bu akşam gidince konuşun bilgisayar artık yok eğer ödevlerini yapıp güzel bir karne getirirsen yaz tatilinde sana bir bilgisayar alıp yaz boyunca oynamana izin vericem diyin. Sizi anlayacak yaşta ve değiştirrsiniz inanın. Ona farklı dikkatini çekecek kitap belgeseller falan alın

çocugunuzun hayatından bilgisayarı tamamen çıkarmayın en azından bu kadar bağımlılık durumundayken...saatli ve şartlı kullandırmak mantıklı gelebilir ödevini yaparsan yemeğini yersen vs vs birden bilgisayarı yasaklarsan hiç iyi olmaz diye düşünüyorum çünkü o zamanda cafelere gidicek ...

evet bilsin pc kullanmayı sonra kurslara para vermeyin.

küçücük çocuğun elinde bilgisayar neden var arkadaşım.
sadece günün belirli saatlerinde oynaması için izin ver. bilgisayarda oynarkende hangi sitelere girdiğine dikkat et.
birde çocuk filtresi var,onu yükleyebilirsin..

benim anaokuluna giden kızım da pc bağımlısı oldu çıktı saatlerce oynasa bıkmıyorne yapacağımı bilemez oldum ancak bağırıp çağırınca biraz ayrılıyor pc den yoksa yokablaları böyle değil ama bu çok cadı inatçı ve sinirli
fikri olan varsa yazsın bende faydalanayım

öncelikle bilgisayardan veya tv çocuğu uzaklaştırmak doğru değilmiş. pedegog dedi ki; diğer arkadaşları ile aynı kulvarda koşmalı, geri kalmamalı.
ama ne yapmalı diye sordum.

önce konuştuk. programı anlattık. anlamamazlıktan geldi. bizde uygulamaya geçtik.haftaiçi okul yüzünden asla bilgisayar ve tv açmıyoruz.

haftasonu dersler düzgün şekilde yapılıyor. öyle baştan savma olursa düzgün yapana kadar bilgisayar yüzünü göremiyor.

sonra saati kuruyoruz (sabah-akşam olmak üzere) 45 dakikaya ayarlayıp oyunu başlatıyoruz. saat çalınca oynadığı oyunu bitirmesini bekleyip bilgisayarı kapatıyoruz.

önceleri ağlıyor, bağırıyor, yalvarıyor, enson siz beni sevmiyorsunuz diye isyan ediyordu.

bu aşamada dikkat dağıtmak gerekiyor. mesela bilgisayarı kapatınca hava güzelse bisiklete bindirin, parka götürün... hava kötü ise haydi arabacılık oynayalım, saklanbaç oynayalım, müziği açıp dans edelim diyebilirsiniz. yada bir arkadaşınıza, akrabanıza (oyun oynayabileceği bir yere) götürebilirsiniz.

önemli olan sizin KARARLI OLMANIZ. çok ağladı diye kararınızdan dönerseniz tamamen kaybetmiş olursunuz.

çocukların kesintisiz olarak 5 saat ağlama kapasiteleri var. dilerim yardımcı olabilmişimdir.

4 yaşında kızım var.evde de 2 tane laptop.ama bizimkinin işi gücü kitap.bazen 2-3 günde bir canı caillou oyunu oyamak ister o da 10 dk.umarım büyüyünce değişmez.kitap aşkı hiç bitmez

canım bence çocuğunun geleceğini bilgisayar başında oyunlar peşinde koşturarak mahvetmesine izin verme .
oyun bağımlısı olup da hayatını karartan bir sürü örneklerimiz mevcut.
okulda kimileri internetcafelere gitmek için okuldan kaçıyor, yok böyle birşey dedirten cinsten yani. hayatta aklına bile gelmeyen şeyler insanın başına gelebiliyor sakın bu konuda taviz verme ve ne kadar kararlı olduğunu göster.

benim 8 yıldır evimde pc var ama çocukların hiçbirine bu konuda yüz vermedim baştan işi sıkı tuttum bir iki mırın kırın etseler de aldırmadım.
sadece odalarında internet bağlantısı olmayan ama oyun yüklü eski bir bilgisayar vardı. 1.5 -2 yaşlarından beri onun başına oturup onunla vakit geçirdiler.
şimdi iyice gına geldi yüzüne bile bakmıyorlar.

şimdi büyük 8 yaşında küçük 5 yaşında arada okula götürdüğümde sınıfımdaki pc de oyun oynamalarına müsade ediyorum bir de eşimin iş yerine gittiklerinde.
büyük oğlan sınıflarındaki pc ile öğretmenlerinin izni dahilinde meşgul oluyor.

daha çok ilgileri tv izleme, satranç oynama , logo tarzı oyuncak oynama ve değişik oyunlar kuruyorlar kendileri oyuncaklarıyla.....

büyük oğlanın vaktini zaten sistem gereği ödevleri, testleri yeterince alıyor küçüğe de şimdiden akıldan toplama çıkarma yapmayı bile öğretmiş o da hevesli.

benimde 1. sınıfa giden birde 4.5 yaşında kızım var onlar doğduğundan beri bilgisayarım açık ama hiç gelip başına oynamazlar ben hiç kısıtlama getirmedim arada bir arkadaşlarından duyar bir site açar bende kontrol ederim yarım saatten fazlada oynamaz bu da 2-3 hafta da bir olur ama sorunu çözmek kararlılıktan geçer onu çok iyi biliyorum önce ağlar siz ağlayınca açarsanız hep devam eder ağlamaya uzaklaşmadıkça da bağımlılık artar biz büyükler bile öyle değil mi bu siteye üye olduğumdan beri kalkamıyorum başından ama biraz uzaklaşsam soğuyorum biraz sabredip kararlı olacaksınız bence başta yanlış yapmışsınız ondan saklayarak bilgisayarın ulaşılmaz olduğunu düşündürüp merak uyandırmışsınız gibi geldi bana umarım en kısa zamanda çözümünü bulursunuz okuldaki başarısını da çok etkiler bıraktığında nasıl düzeldiğini göreceksiniz kolay gelsin size...

değerli önerileriniz için çok teşekkür ederim. çocuğumla konuştuk. şimdilik anlaştık gibi. bakalım anlaşmaya uyacak mı...eğer uymazsa bilgisayarı götüreceğimi söyledim.

benim kız daha 2 yaşında pc başından alamayorum 7 yaşına geldiğinde düşünemiyorum bile evet ben de en kısa zamanda kaldırcam bu masa üstünü

benimde esim oynuyoe isten gelir yemek yer saatlerce oynar konusmadan geciriris bazen vaktimizi simdi oglumunda oyle olmasindan korkuyorum bakalim ben ne yapicagim...

değerli önerileriniz için çok teşekkür ederim. çocuğumla konuştuk. şimdilik anlaştık gibi. bakalım anlaşmaya uyacak mı...eğer uymazsa bilgisayarı götüreceğimi söyledim.

canım koy biraz ağırlığını onun seni şimdiden yönetmesine müsade etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…