- 16 Eylül 2009
- 14.377
- 24.218
- 398
- Konu Sahibi maviduvar1
-
dedim ya hiç bilmezdi 6 ayda nasıl bu hale geldi anlamadım. hele 1-2 haftadır daha da kötü. okulda ne yaptın bugün diyorum. hatırlamıyorum diyor. oyuna devam. e ben de çalışıyorum. çok özlüyorum onu. ayrıca laptop işyerimin bana aldığı laptop. bugün işe getirdim. sabah evi başıma yıktı götürme diye.
7 yaşında 1. sınıfa giden bir çocuğum var. yaklaşık 1 sene öncesine kadar bilgisayarı görmemişti bile. o doğmadan masaüstünü kaldırdık evden. 5,5 6 yaşlarına kadar da laptopları çekmecelerde sakladık. gelin görün ki şu anda bilgisayardan ayıramıyorum. benim bile adını duymadığım oyunlar biliyor. bunları netten indiriyor. büyük ihtimalle arkadaşlarından öğreniyor ki eşim de ben de bilgisayarda oyun oynamayız. ben bilmem bile... hiç iletişim kuramıyoruz. bizimle konuşmuyor bile. akşamları erken yatmıyor. ödev falan da yapmıyor. ne yapmalıyım. lütfen yardım edin. çocuğum ben den uzaklaşıyor...
çocugunuzun hayatından bilgisayarı tamamen çıkarmayın en azından bu kadar bağımlılık durumundayken...saatli ve şartlı kullandırmak mantıklı gelebilir ödevini yaparsan yemeğini yersen vs vs birden bilgisayarı yasaklarsan hiç iyi olmaz diye düşünüyorum çünkü o zamanda cafelere gidicek ...
7 yaşında 1. sınıfa giden bir çocuğum var. yaklaşık 1 sene öncesine kadar bilgisayarı görmemişti bile. o doğmadan masaüstünü kaldırdık evden. 5,5 6 yaşlarına kadar da laptopları çekmecelerde sakladık. gelin görün ki şu anda bilgisayardan ayıramıyorum. benim bile adını duymadığım oyunlar biliyor. bunları netten indiriyor. büyük ihtimalle arkadaşlarından öğreniyor ki eşim de ben de bilgisayarda oyun oynamayız. ben bilmem bile... hiç iletişim kuramıyoruz. bizimle konuşmuyor bile. akşamları erken yatmıyor. ödev falan da yapmıyor. ne yapmalıyım. lütfen yardım edin. çocuğum ben den uzaklaşıyor...
değerli önerileriniz için çok teşekkür ederim. çocuğumla konuştuk. şimdilik anlaştık gibi. bakalım anlaşmaya uyacak mı...eğer uymazsa bilgisayarı götüreceğimi söyledim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?