Çocuğumu, Çocuğuyla Kıyaslamasından çok SIKILDIM!!!

Ahuzarim

Isvicreden
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
2.291
497
398
Selam

Gurbet ellerde ailece yalnızız. Türk komşum hiç yoktu. Eşimin çalıştığı dükkana yeni bir eleman girdi kendisi evli 1 çocukları var. Hanımı ile tanıştık. Benim en küçük oğlum ile kendi oğlu aynı yaşıt.. 5 yaşındalar. Benim oğlum yapılı, iştahı açık,herşeyi yiyen bir çocuk.. Benim ailemdeki erkeklere(dedesi-dayısı da öyle yemek yerler seçmezler, iri yapılı boylular) genetik olarak çekmiş oğlum. Bu hanım arkadaşın oğlu çok zayıf,yemek yemiyormuş,seçiyormuş,mızmız normaldir çocuk bu! Benim diğer çocuklarımda öyleydi bende çok çektim iştahsızlıklarından kaç kere tansiyonum düştü üzüntüden diyorum hanım arkadaşa kaç kez..Ama küçük oğlum maşallah iyi o beni yormuyor Allah'a şükür senin oğlunda düzelir çocuktur yaş aldıkça iştahı iyi olur dediğim halde kadın takmış durumda oğluma. Daha tanışalı 1 hafta oldu inanın beni bunalttı. Ben 36 yaşımdayım kendisi 26 yaşında..benden yaşça küçük deyip sabır ediyorum habire ama dayanamıyorum..İkide bir kıyaslama yapıyor eşine ve bize "şuna bak nasıl yiyor! Şuna bak birde bizimkine bak! Bide aynı yaşıtlar seninki nasıl tosun gibi,bizimki sıska! Of of deli oluyorum! Deyip duruyor her fırsatta. Çocuğuma yemek vermeye korkar oldum nazarı değecek diye..
Bugün bizi yemeğe davet etti hay gitmez olaydım!! Oğlum tavuk ve pilav çok sever ay kadın çıldırdı resmen ikide bir oğlumun yediğini görünce eşine "şuna bak nasıl yiyor, ay nasıl bitirdi hemen, oğlum hadiiii oğlum sende yesenee! Oğlum bak o nasıl yiyor sen anca ağır ağır ay bu çocuk beni deli etti! " diye diye beni sinir Harbi'ne soktu masada inanın.
Gerçekten kendime zor hakim oldum. Ben açıklama yapmak zorunda mıyım bu bayana habire benim diğer çocuklarım da böyleydi bende çok çektim sabır et, düzelir benim diğerleri bak düzeldi yaş ilerleyince kendini toparlar, benim oğlum Irsi demek ki dedesine çekmiş öyle cüsseli demeye? Bıktım sıkıldım! Ayıp denen birşey var.. Ben asla kimsenin çocuğunun yediği lokmalara göz dikmedim ömrümce. Tam tersi aferin sana yavrum ne güzel anneni üzmüyorsun MAŞALLAH dedim. Kadın maşallah bile demedi hiç.
Olan oldu tabi eve geldik ve oğlum yatakta kıvranıyor resmen şuanda sızlanıyor uyuyamıyor hiç böyle olmazdı. Herzaman normalde yediği yemeği ki; az da yediği halde kustu .. Bu resmen nazar.. Gözü kaldı çocuğumda ve ben gecenin bu vakti oldu yatamıyorum çünkü oğlum inanılmaz huzursuz yatağında..

Gerçekten insan komşu arkadaş yok diye üzülüyor ama olmaması da daha iyi sanırım. Böyle başkasının çoluk çocuğuna göz koyan, kendi çocuğu ile kıyaslama yapan annelere tahammül edemiyorum!! Her çocuğun bünyesi aynı olamaz ki?

Yarın bu bayan arkadaşa söylemeyi düşünüyorum dün çocuğun lokmalarını saydın saydın gözün kaldı sanırım kusura bakma ama çocuğum hem kustu hemde gece boyunca kıvrandı demek istiyorum?

Haksız mıyım ben? Bunu desem yanlış mı olur? Siz olsanız nasıl bir yol izlersiniz? Ben oğluma bir parça lokma yedirmeye korkar olmak zorunda değilim hiç gelemem buna şahsen..

Bana bir akıl verin lütfen

Gorusmezsen anlar zaten arsizlik yaparda gorusmeye kalkarsa gorusmek istemedigini soylersin oglumu nazarinla mafettin bir haftada iyi Niyetine inanmiyorum bu sebeplede seninle gorusmek istemiyorum dersin ...

merhaba.senden yaşça çok küçüğüm.akıl vermek gibi olmasın ama
bencede söyleyin yüzüne.taktin çocuğu kafaya de.

sinir oluyorum böyle tiplere.

benimde başımda 2 tane var.

Gorusmezsen anlar zaten arsizlik yaparda gorusmeye kalkarsa gorusmek istemedigini soylersin oglumu nazarinla mafettin bir haftada iyi Niyetine inanmiyorum bu sebeplede seninle gorusmek istemiyorum dersin ...

İlk tanıştığımızda böyle direk oğluma laf edince zaten anladım niyetini uzak durdum aramadım hiç. Ama dediğiniz gibi kendisi beni aradı durdu hep. Israrlada görüşmek istiyor. Hatta bana yemek esnasında bu oğlum sana gelsinde bu çocuklarının yanında dura dura iştahı açılır belki diyor? Şaşırdım kaldım ne alakası var bununla şimdi? Sen bak oğluma yedir valla belki kilo alır diyor. Sen sabırsız bir anne isen kendinde bul çözümü başkasına yaslanmak ne demek? Sahiden cahilliğin böylesi!!

Gurbetteyiz diyorsun bir arkadaş komşu olur diyorsun ama yok arkadaş göz dikildi mi hiç hazetmem ben!
Olmaz olsun.. Kesinlikle konuşacağım çünkü dayanılır gibi değil!....

merhaba.senden yaşça çok küçüğüm.akıl vermek gibi olmasın ama
bencede söyleyin yüzüne.taktin çocuğu kafaya de.

sinir oluyorum böyle tiplere.

benimde başımda 2 tane var.

Sağol canım sabır dilerim sana da.
Benimde en sinir olduğum tiplerdir! Sinirden uykum kaçtı ya. Sanane küçücük çocuğun lokmasından be kadın? Kesinlikle deme taraftarıyım kırılacak kesin ama kusura bakmasın.
Ben Anneyim ve çocuğum benim için daha önemli sonuçta!
Gerçekten taktı kafayı yeter! Benimde sabrım bir yere kadar..

siz de laftan anlar sanıp sakin sakin anlatmışınız ya, takdır ettim valla.

her çocuk farklıdır, hiç hoş değil çocuğunuzu kıyaslamanız deyip geçseydiniz, iyi sabretmişiniz

benimkiler el değil ki atasin.eltilerim.

iki eltiminde aynı yaşta (6 yaşındalar) çocukları var.
yemin ediyorum her yedirdikleri şeyin miligramina kadar ölçüyorlardi
yok senin ki yedi benim ki kustu
yok senin ki anne sütü emiyor benim ki emmiyor
yok yok senin ki anne sütü emmiyor ama şu kadar yogurt
bu kadar bilmem ne yedi vıdı vıdı vıdı....

benim kızım 3 yaşında
bazen yemek yedirmek çileye dönüşüyor.(sürekli hasta oluyor.)
daha bir kez bile acıktım dediğini duymadım.

6 yaşındaki koca çocuklar bebe bisküvisi ve danoneyi yeni biraktilar ki arada bebe bisküvisi yine veriyorlar.
benim kızım da meyveyi çok sever kendi dolaptan alıp yer...

ben hazırlarsam çorba yada pilav tavuk-makarna yer.
haa birde salatayi çok seviyor

sorunsuz tek yedikleri bunlar.aaa bak nasıl yiyor benim ki o salatayi hayatta yemez..
bak bak bak kendi başına yiyor.benin ki daha kasık tutmayı bilmiyo.(ee salak kadın kocaman çocuğun corbasina ekmek içini koyup çamur haline getirip yedirirsen.tabi ki kaşık tutamaz elma yiyemez.çocuk 6 yaşında daha çiğnemeyi bilmiyor )
.
neyse yaa benim çocuğumada böyle diye diye artık bu saydıklarımıda yemiyor.bakalım akişına biraktim.

Son düzenleme:
Bana biraz abartmissiniz gibi geldi bayan kötü niyetli degil kendi cocugundan dertleniyor sizinkinin istahini begenmis bu lokma saymak mi oluyor cocuktur birsey dokunmus olabilir hemen kadini suclamaya gerek yok.. Gorusmezseniz gorusmeyin ama fazla alingansiniz

meraklı melahatim ;alınganlık değil.gerçekten insan bunaliyor bu tip kıyaslamalarda.
bu tip insanlar her yerde var.çok can sıkıcı.

İstemiyorsanız görüşmeyebilirsiniz tabiki ,
ama bu şekilde düşünmeniz çok abartılı gibi geldi bana.Kimse kimsenin çocuğunun lokmalarını saymaz..Sadece iştahlı yediği için hoşuna gitmiştir , özenmiştir o da...
Ayy ne güzel , aman ne iştahlı bir çocuk demesinde kötü bir niyet göremedim ben.

Son düzenleme:
Ben bi kotuluk goremedim.. Aksine sevinirdim cocugum istahli ne guzel diye burda karsidaki bayan kiskanc fesat art niyetli anlatilmis bence oyle degil..bana oyle gelmedi belliki kendi cocugu istahsiz karsidaki istahli olunca kendi cocugu yemiyor diye dert etmis kimsenin lokmasini saydigini dusunmuyorum
meraklı melahatim ;alınganlık değil.gerçekten insan bunaliyor bu tip kıyaslamalarda.
bu tip insanlar her yerde var.çok can sıkıcı.

Son düzenleme:

Ben alınganlık yaptığımı düşünmüyorum. O sizin fikriniz saygı duyarım ama ben hissettiklerimi ve gördüklerimi söylüyorum..kendi eşi bile rahatsız oldu kıyaslama yapmasından. Bir yaparsın iki yaparsın dedim Üstteki yazımda da, o kadar alıngan olsam ilk demesinde delirirdim o zaman bana alınganlık yapıyorsunuz dersiniz. Ama dakikada bir çocuğumun yediklerini hesaplıyor sayıyorsa siz olsanız ne düşünürdünüz? Asla alınganlık değil bu herşeyin bir sınırı vardır.
Kıyaslama yapmanında.. Bu sınırı fark edebilecek olgunluktayım..

Sabırsız bir Anne olduğunu söyledi eşi de onayladı bende onun oğluna sabırla oyunla yedirdim tabağını. Şok oldu.. Kendi hatası var demek ki bir yerlerde? Oğlu herkezin elinden yiyiyor Birtek annesinden yemiyor inatlaşma yapmış demek ki çocukla.
İnsan başkasının çocuğunu işaret parmağı ile gösterip oğlundan dert yanacağına acaba ben oğluma kendi çabalarımla ona yemeği sevdirerek inat etmeden nasıl bir yol izlemeyelim diye düşünmeli..

Ayrıca oğlumun yediği herşeyi saydı ve ikide bir art niyetli bir ses tonu ile o dediklerini de dedi..

Oğluma dokunmadı yediği yemek herzaman rutin yediği şeyler üstelik az bile yemişti o anda.. Siz nazara inanmıyorsunuz sanırım? Ben inanırım.

Hiç sevmediğim şey! Sizin tanıdığınız bayanı bilmem ama ben çok gördüm başka bir çocuk kendi çocuğundan daha iştahlı, daha başarılı, daha uzun v.s diye hasetlenen kadın.

Niyetinden şüpheliyseniz uzak durun. Yok 'Aslında niyeti kötü değil, çocuğumu da çok seviyor da kendi çocuğunu etkilemek için böyle söylüyor.' diyorsanız başka.

Esi belkide sizin bozuldugunuzu anlayinca uyarma geregi duydu..
Bence art niyetsiz sadece kendi cocugu yemedigi icin dertli dedigim gibi sizinkide istahli olunca dertlendi sanirim..
Ben hala buyuttugunuzu dusunuyorum..
Nazara inanirimda hemen bayana suc atmaniz bilemiyorum neyse deymistir belkide

valla tatlım konu sahibi abartıyormu onu bilemem ama
hakikatten küçücük çocuğun yediği lokmalari sayan insan var emin ol.

ben abartıli bulmuyorum bizzat yaşıyorum
hem emin ol o tip insanlar işlerine gelmeyince senin cocugunu hem pis boğaz diye adlandirir
hemde benim ki neden böyle yemiyor diye hayiftanır.

Arkadaşım siz neden beni tanımadan art niyetli yaklaştınız olaya? Siz benim o bayan için alalen kıskanç, fesat dediğimi hangi cümlemde okudunuz hayırdır?
Bunu siz öyle düşünüp yazdınız neden önyargı yapıp beni kırıyorsunuz?

Çocuklar kıyaslanmamalı, ben buna tahammül edemem. İki farklı çocuk. hem benim oğluma "ay ne güzel yemek yiyiyor ah benimki de yese keşke " demiyor .. Bizzat oğluna karşı öfke dolu ve benim oğlum yedikçede kadın deliye dönüyor. Hırsla konuşuyor bunun neresi iyi niyet? Ayrıca siz bizimle miydiniz 1hafta boyunca nerden biliyorsunuz nasıl eminsiniz o bayanın iyi niyetli olduğuna çok merak ettim ?

Kadının oğluma nasıl baktığını benim gözlerim görüyor sizin gözleriniz değil.

Vardir canim cocugum yok o yuzden bilemem aslinda..
Okuduguma yorum yaptim yoksa asla katiyen boylesi yoktur demiyorum

İlginçsiniz ya:)))
Eşinin ne düşündüğünü bile tahmin ettiniz valla helal.
Haklısınız ben paranoyaklık yapıyorum canım sıkıldı konu açtım (hiç yapıma uymaz asla hemde) gelip burda 1 haftadır daha tam olarak tanımadığım kadını şikayet ettim.. Kusuruma bakmayın

Siz nasıl düşünüyorsanız öyle düşünmeye devam edin o halde ben karışmayayım size..

Sevgiler

Arkadasim senide tanimam bayanida tanimam yazdigimdan koydugun unlemlerden oyle anladim ben yoksa nerden bileyim kim iyi niyetli kim kotu konu aciyorsunuz istediginiz yorumdan farklisi geldimi yok bizimlemiydin yok ben biliyorum..bana art niyetli gelmedi okuduguma yorum yapiyorum sana art niyetli geldiyse gorusme o zaman hayret...

Siz daha ilgincsiniz emin olun..hadi selametle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…