çocuğumu koruyup sahip çıkamıyor muyum :(

hb_emir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
39
12
88
Bursa
merhaba hanımlar, hiç uzatmadan konuya direk gireyim. 3,5 yaşında bi oğlum var. bu yaşadığımız yerde çok çevremiz yok yazın park bişekilde kurtarıyor ama kış olunca biraz eve kapanıyoruz(dışarıda çıkıyoruz ama sadece oğlumla ikimiz başka çocuk falan herzaman denk gelmiyor) görüştüğümüz 2-3 aile var ve cok sık değil bunlardan bi taneside ev hanımı ara ara görüşürdük çocuklarımız yaşıt sayılır. ama bu arkadaşımın çocuğu baya agresif (evet 3 yaş civarı çocuk ama baya agresif) paylaşmaz vurur böyle. bizimkide baya bi sessiz açıkçası oğlum alışsın biraz gözünü açsın diye sık sık görüşürdük, bu arkadaşım pek çocuğa müdahale etmez uzun zaman çocuk için beklemişler birazda onlar böyle yapmış, ben biraz oğlumda görsün etrafında ne var ne tepki vermesi gerek diye görüştüm çünkü hep ben yanında olmayacağım. yaşıtlarıyla kaynaşsın gibi düşündüm. ama hata mı etmişim uzun zamandır görüşmüyorduk bu hafta 2 sefer görüştük ve ikisindede oğlum bana sarıldı ama sımsıkı nasıl ağlıyor anne gitsin korkuyorum ben ondan tabi gittilerde çocuğuma kötü bişey mi yaşattım ben şimdi korkuyorum diyor içime okadar oturdu ki ben acaba çocuğumu yeterince koruyup kollayamıyor muyum

Not: oğlum cok uysal oynar paylaşır ama biri saldırınca elindekini çekip alınca karşılık veremiyor siniyor hemen. bu konuda hakkını savunması gerektiğini gidip geri al yada vuruyorsa koru kendini diye söylüyorum ama hiç ilerleme olmadı

Öncelikle sakın sen de ona vur'culardan olmayın. Çocuk bu olur böyle şeyler arkadaşınızı uyarın çocuğuna ayar çeksin yeterli. Şakayla da söyleyebilirsiniz valla senin çocuk çok saldırgan benim oğlum efendi kaldı korkuyor deyin. Kimse onların zor çocuk sahibi olmaları sonucu şımartmalarının derdini çekmek zorunda değil. Efendi bi çocuk olsun daha iyi efendi yetişsin.

Sizin onun dışında yapabileceğiniz çok şey yok sonuçta akran çocuklar vurup öldürecek hali yok.

Kendini müdafaa içgüdüseldir, muhtemelen evde böyle durumla karşılaşmadığı için ne yapacağını bilemiyor.
Bence her korktuğunda size koşmasını önleyin önce, istemediği hal karşısında önce kendi tepki göstermesini bilsin
Derim ben

Benim büyük oğlum da böyleydi çok üzülüyordum. Ama kreş ana sınıfı derken açıldı şükür. Ama biz site içindeyiz ve hep sosyal ortamda genelde. Yarım gün krese verebilirsin ve ben olsam arkadaşının oğluyla aynı ortamda bulundurmazdim.

Ben de sana kimse bağıramaz kızamaz kendini üzdürme kimseye diyorum.. biri üstüne hamle yapınca elindekini verip geri çekiliyo veya kaçıyo.. hele saldırgan bi çocuk varsa ortamda omzuma çıkıyo oğlum..

Babası da pısırık yaptın çocuğu sen vurma diye diye diyo.. üf çıkamadım bu işin içinden.. yarın okula başlıycak ezerler mi diye sıkıntı yapıyorum kendime

Akran zorbalığı diye birşey var maalesef ve şimdi olmasa ilerde muhakkak karşılaşacak bu tip durumlarla.Kendinizi suçlamayın.Benim kızımda öyleydi,anaokulunda alıştı bu gibi durumlara. Vuran olursa öğretmeniyle paylaşıyor.
Yerinizde olsam görüşmezdim arkadaşımla,çocuğunuz istemiyor sonuçta görüşmeyi.Ben bu konularda çok netim,kızımın okuldan arkadaşları var,aileleri görüşmek istiyor haftasonu,bir kez çıkıyorum,bakıyorum duruma anlaşabiliyorlarsa görüşüyorum anlaşamıyorlarsa bir bahane üretiyorum genelde.Mesela elinden oyuncağını alan,vuran,iten vs bir çocuksa mesafe koyuyorum zira faydadan fazla zarar oluyor.
Yağmur çamur olmadığı sürece alın parka gidin,1 saatte olsa oynasın,enerjisini atsın.Evde yapılabilecek çok etkinlik var,meraklı minik,bilge minik vb dergiler var aylık olarak satılıyor,onlarda güzel faaliyetler oluyor evde birlikte yapabileceğiniz,boyama,eşleştirme,maket vb.gayet zevkli ve eğitici onlari alıp birlikte yapabilirsiniz.Hem öğrenir hem eğlenir.

Küçükken bende öyleydim patlama noktasına geliyor çocukta olsan .
Sonra o patlama noktasında bir şey yapardım .
Şimdi işler çok değişti . Savunmadan direk saldırıyorum .
Savunma değil saldırı öğretin bence .

İlk sene eziliyor . ikinci sene bütün anneler size telefon ediyor lütfen bizim çocuk sizinki ile arkadaş olsun diye . çünkü vurmuyor zarar vermiyor ama konuşuyor. açıklıyor anlatıyor bir yetişkin gibi benim kızım

direkt cıngar çıkarsın diyosun

Benim oğlum da aynı konuşarak çözmeye alıştırdım ama aileler genelde küçük çocuklarını adam yerine koymadıklarından oğlumun konuşmasını dinlemiyolar bile direkt pançak atıyolar.. öyle de olunca o çocuğun annesinin saçını yolasım geliyo.. nasıl insan yetiştiriyolar anlayamıyorum

arkadaş bu konuda sıkıntılı davranmıyor çocuğunuda uyarıyor fakat çocuk söze uyarıya gelmiyor. tamam başta bende ne güzel efendi olur diyordum ama bu olay o kadar ince bir sınırda ki belki anne olarak çok objektif bakamıyorum ama çocuğum korkuyorum diyor ben onun sinik bir tip olmasını istemiyorum.

En güzeli bir araya gelmemeye özen gösterin.. oğlunuz istemediğini söylüyo size güveni sarsılmasın..

yazdığınız doğru evede böyle ortam yok. fakat tıkandığım konu ben zaten kendini savunsun bir vurur iki vurur artık kendini korumayı öğrenir diye düşünmüştüm, ama öyle olmamış oğlum iyice korkmuş.
benim üzüldüğümde oğlu nasıl tepki vereceğini bilmiyor yada ben ondan çok şey mi istiyorum onun tepkiside bu mu

direkt cıngar çıkarsın diyosun

Yani ilk seferinde değil ama 2. de aynen öyle yapsın .
1. sınıftım sanırım 6. sınıftaki bir kız sürekli bana bulaşıyordu aynı mahalledeyiz filan .
Kız minyon ben iri yarı . Annem kızın ailesi ile tartıştı bile , kızın öğretmeniyle konuştu filan çare yok
Kız öğlen yemeğinden okula dönerken yine beni sıkıştırmaya kalktı . Elimde defter vardı kıza defterle bir güzel giriştim
Allah ne verdiyse artık . kafasına kafasına . Bir daha yanıma gelmedi . Tecrübedir benim için

birde pısırık olurlarsa lisede çok ezilirler .
Beni de çok ezmeye çalıştılar . Ezdirmedim kendimi . pişman değilim !

Pedagog bulup Google dan mail mi atsanız acaba?
Yüzeysel de olsa cevap verir, açıklar durumu diye düşünüyorum.
En azından 3 5 satır bile olsa uzmandan tavsiye olacak

ayyy aynı şeyleri yaşayan şükür birileri var yani şükür derken yalnız değilim diye yoksa çocuklarımız böyle olmasın ya çok içerledim eşimde benim için aynılarını söylüyor ama napayım bende sakin micazlıyım .
Allah yardımcınız olsun okul inşallah iyi gelir size

ben şuan hangi fikri savunacağımı şaşırdım, şimdiye kadar kaçmak çözüm değil hayatta böyle insanlar çok var sonuçta başa çıkmayı öğrensin istedim ama çokmu küçük çocuğum böyle düşünmek için bilemiyorum

Amin inşallah.. Allah evlatlarımızı hayırlı insanlarla karşılaştırsın.. çok sosyal bi çocuk girişken konuşkan sıcakkanlı fakat genelde yabani gibi davrandıkları için kimseye sokulası gelmiyo.. umarım bu durumları atlatırız..

Helal olsun kız sana dişli olmak iyidir.. benle de lise1 de dalga geçerlerdi.. 2.sınıfta cengaver gibiydim.. adaylık koymadan hem başkan hem de sınıf temsilcisi seçmişlerdi beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…