çocuğumu yabanci insanlardan nasıl koruyabilirim???

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.936
119.194
798
36
merhaba arkadaşlar.
4 yıllık evliyim 20 aylık Dünyalar tatlısı kızım var. çok sicakkanlı. arkadasş canlisi sosyal bir cocuk... Benim kızım gel dedikleri herkese gidiyor kendini sevdiriyor. kolay kaniyor herşeye...
ben gel diyorum bana gelmiyor...
sevmediğim insanlarada gidiyor...
offf ben bu durumdan gerçekten rahatsizim.. gitmesini istemiyorum yabanci bilsin istiyorum bunu nasıl yapmalıyım...
valla haberlerde okudukça çocuk kaçirma olayı duydukça içim içimi kemiriyor.. sizin çocuklariniz öle mi???
çocuğumu nasıl koruyabilirim??:(

22aylik kizim da ayyynen sizinki gibi. Baska cocuklarla da oynatmak istemez hale geldim ben. Cunku cocuklara hep bebek diyip sarilmak istiyor yada cicik yapmak istiyor. Ama bize sarilmaz kucakta hic durmaz. Huyu da degildir sarilmak opmek ama cocuklara karsi oyle degil. Cok da hassas hemen aglamakli olur biri itelese mesela.. Ben de kahroluyorum. Kendini korumayi savunmayi bilmiyor :(

Yani nasil anlatabiljriz acaba bilmiyorum. Benimki beni hiiic dinlemez duruyor ama bilincaltina isler de belki bilir bi sekilde diye anlatiyoruz iste soyle olur boyle olur el tutulmadan yurunmez kucaktan inilmez baskalariyla konusulmaz anne cagirinca hemen bakilir vs vs.. ama hic etki etmiyor sanki anlamiyor gibi duruyor. Normalde o duymasin diye yarim agiz sessizce soyledgim seyi bile duyar..bunlari duymuyor.

22aylik kizim da ayyynen sizinki gibi. Baska cocuklarla da oynatmak istemez hale geldim ben. Cunku cocuklara hep bebek diyip sarilmak istiyor yada cicik yapmak istiyor. Ama bize sarilmaz kucakta hic durmaz. Huyu da degildir sarilmak opmek ama cocuklara karsi oyle degil. Cok da hassas hemen aglamakli olur biri itelese mesela.. Ben de kahroluyorum. Kendini korumayi savunmayi bilmiyor :KK43:
gerçekten korkuyorum bence ya off nasıl koruyacam kızıma defalarda sölüyorum yabancilara gitme diye.. babaannesi bakiyor oda öğretiyo gitmesin diye yook.. bizi hiç dinlemiyor... çözüm bulmak istiyorum

Yani nasil anlatabiljriz acaba bilmiyorum. Benimki beni hiiic dinlemez duruyor ama bilincaltina isler de belki bilir bi sekilde diye anlatiyoruz iste soyle olur boyle olur el tutulmadan yurunmez kucaktan inilmez baskalariyla konusulmaz anne cagirinca hemen bakilir vs vs.. ama hic etki etmiyor sanki anlamiyor gibi duruyor. Normalde o duymasin diye yarim agiz sessizce soyledgim seyi bile duyar..bunlari duymuyor.
ben öğretip duruyorum Bana misin demiyor ya:kızgın:

Benim de yeğenim aynı durumda 23-24 aylık, herkese sarılsın herkesi öpsün istiyor.. kuaföre gittik çalışan kız gel seni kedilere götüreyim dedi direkt elini tutup gitti. defalarca anlattık yabancılarla gitme, kimseyi öpme sarılma, biri seni öpmek isterse hemen annene söyle diye.. o an tamam diyor sonra bildiğini yapmaya devam ediyor

Benim de yeğenim aynı durumda 23-24 aylık, herkese sarılsın herkesi öpsün istiyor.. kuaföre gittik çalışan kız gel seni kedilere götüreyim dedi direkt elini tutup gitti. defalarca anlattık yabancılarla gitme, kimseyi öpme sarılma, biri seni öpmek isterse hemen annene söyle diye.. o an tamam diyor sonra bildiğini yapmaya devam ediyor
nasıl aklına getircem aynen benim kızım gibi.. ama içimde korku kaplıyor :( koruyamiyorum bişey diyemiyorum insanlar kırılıyor hemen.. valla bak yabanciya gitme diye..
anneee diye ağlasin istiyorum yabanci gel dediğinde bana kaçsin istiyorum yooook..:(

Arkadaşlar sakin olun, henüz çocuklarınız akraba-tanıdık-yabancı kişileri tam olarak kavrayacağı yaş aralığında değil.
20 aylık veya 2-2,5 yaşındaki çocuklarınıza bu eğitimi vermeye çalışarak, vaktinden önce bir çaba içerisine girdiğinizi düşünüyorum.
2 yaş civarı, çoçuğun,henüz kendi benlik bilincinin ve kişiliğinin oluşmaya başladığı dönemken siz yabancı kavramını da oturtup buna göre davranmasını bekliyorsunuz.
Üzgünüm çabalarınız yüksek ihtimalle karşılığını bulmayacak.
Okuduğunuz,izlediğiniz haberlerden tedirgin olmanızı bir anne olarak anlayabiliyorum bununla birlikte her şeyin bir zamanı olduğunu da hatırlatmak isterim.
Not:Erken çocukluk uzmanıyım.

nasıl aklına getircem aynen benim kızım gibi.. ama içimde korku kaplıyor :KK43: koruyamiyorum bişey diyemiyorum insanlar kırılıyor hemen.. valla bak yabanciya gitme diye..
anneee diye ağlasin istiyorum yabanci gel dediğinde bana kaçsin istiyorum yooook..:KK43:

aynen aynen Allahtan bizim ki yurt dışında. gerçekten biz de bu konu da sıkıntı çekiyoruz nasıl öğretecez kendisini korumayı hiç bir fikrim yok. hayır bir de sıpa nasıl tatlı dilli :anne: Allahım korusun herkesin yavrusunu

1.5 yaşında ki çocuktan çok fazla şey istemiyor musunuz?O daha çok küçük ,onu koruyacak olan sizsiniz.Yabancilara gitmesini istemiyorsanız direk çocuğu yabancı olarak gördüğünüz kişinin etki alanında bırakmayın."hayır teşekkür ederim çocuğum benim kucağımda kalacak" i siz söyleyin.Birden fazla kişi tarafından büyütülen küçük bir çocuğun da başkaları ile iletişim kurmaya çok kapalı olmasını beklemeyin lütfen.Babannesi,halası ,dedesi...misafiri...osu busu.....akşama kadar çocuk zaten kaç kişiyi eve girer çıkarken görüyor.Yabancilik pek çekmiyor ilk kez gördüğü kişiye bile.

daha çok küçük değiller mi yabancı-yabancı olmayan farkındalığı için?

daha 22,23,24 aylık bebeklerden bahsediyoruz çocuk bile diyemeyiz.bence şu an ne kadar anlatırsanız anlatın anlamayacaklar

bu konuda korkutmadan,endişeye sürüklemeden,tedirgin etmeden ve zamanı gelince eğitim verilmesi taraftarıyım,bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum

Arkadaşlar sakin olun, henüz çocuklarınız akraba-tanıdık-yabancı kişileri tam olarak kavrayacağı yaş aralığında değil.
20 aylık veya 2-2,5 yaşındaki çocuklarınıza bu eğitimi vermeye çalışarak, vaktinden önce bir çaba içerisine girdiğinizi düşünüyorum.
2 yaş civarı, çoçuğun,henüz kendi benlik bilincinin ve kişiliğinin oluşmaya başladığı dönemken siz yabancı kavramını da oturtup buna göre davranmasını bekliyorsunuz.
Okuduğunuz,izlediğiniz haberlerden tedirgin olmanızı bir anne olarak anlayabiliyorum bununla birlikte her şeyin bir zamanı olduğunu da hatırlatmak isterim.

bulamıyor da zaten :) anlatıyorum anlatıyorum tamam diyor sonra ben hiç anlatmamışım gibi kendi bildiğini yapıyor :)

gerçekten ben bunun için çok çaba harciyorum o kadar dile getiriyorum..
benim kızım sicakkanlı.. inanilmaz sosyal bir çocuk arkadaş buldu mu hiç bakmiyor:)
yabanci gel dedi mi gidiyor.. bebekliğinden beri öleydi hjiç yabancilik çekmeden büyüyor..
haberlerde okudukça leyla gibi olmasin istiyoruz.. bu beni tedirgin ediyor. korkuyorum kucagina vermek dahi istemiyorum hemen atliyo benim kızım ya:(

1.5 yaşında ki çocuktan çok fazla şey istemiyor musunuz?O daha çok küçük ,onu koruyacak olan sizsiniz.Yabancilara gitmesini istemiyorsanız direk çocuğu yabancı olarak gördüğünüz kişinin etki alanında bırakmayın."hayır teşekkür ederim çocuğum benim kucağımda kalacak" i siz söyleyin.Birden fazla kişi tarafından büyütülen küçük bir çocuğun da başkaları ile iletişim kurmaya çok kapalı olmasını beklemeyin lütfen.Babannesi,halası ,dedesi...misafiri...osu busu.....akşama kadar çocuk zaten kaç kişiyi eve girer çıkarken görüyor.Yabancilik pek çekmiyor ilk kez gördüğü kişiye bile.
benim kucagimda kalacak dediğimde zorla aliyor sinirim bozuyor o an... öle yapınca zorla aldim vermedim...ileriye doğru bana misin demiyor. bebekliğinde pek kimseye vermedim.. bu bana ders olsun artık ikinci olursa vermeyecegim ...sinirlerim tepeme çikiyor yabanciya gidince..

benim kucagimda kalacak dediğimde zorla aliyor sinirim bozuyor o an... öle yapınca zorla aldim vermedim...ileriye doğru bana misin demiyor. bebekliğinde pek kimseye vermedim.. bu bana ders olsun artık ikinci olursa vermeyecegim ...sinirlerim tepeme çikiyor yabanciya gidince..

Yabancıdan kasıt ne?

daha çok küçük değiller mi yabancı-yabancı olmayan farkındalığı için?

daha 22,23,24 aylık bebeklerden bahsediyoruz çocuk bile diyemeyiz.bence şu an ne kadar anlatırsanız anlatın anlamayacaklar

bu konuda korkutmadan,endişeye sürüklemeden,tedirgin etmeden ve zamanı gelince eğitim verilmesi taraftarıyım,bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum
Yüzde yüz doğru düşünüyorsunuz.
Aklın yolu bir,genç annelerimiz erken kalkıp yol alalım demişler ama vakit henüz çok çok erken.

20 aylık daha. Birşey yapamazsınız.
Bir terapist olarak diyebileceğim tek şey, maksimum 2 buçuk yaşına kadar sabretmeniz. 2 yaşından sonra çocuklar daha verimli olur daha iyi idrak ederler. Ve en büyük rol de babalarına düşer. Çocuklar babalarına annelerden farklı yaklaşırlar. 2 buçuk yaşına girdiğinde ona mahremiyet bölgesini öğretmekle başlayacaksınız, daha sonra onlara dokunduklarında avazlarının çıktığı kadar bağırmalarını öğreteceksiniz. Öpülmek, sarılmak istemediklerinde zorlamayacaksınız. Bu senin tanıdığın da olsa, daha sonra tanıdığın kişiye açıklama yaparsın çocuğunun neden böyle tepki verdiğini. Anlayışla karşılayacaktır. Ancak sabır işidir çocuk büyütmek.

Yüzde yüz doğru düşünüyorsunuz.
Aklın yolu bir,genç annelerimiz erken kalkıp yol alalım demişler ama vakit henüz çok çok erken.

ülkede yaşanılan şeyler,sosyal medya ve bence etrafta diploması falan olmadığı halde uzman,psikolog,gelişim uzmanı olarak dolaşan kişiler anneleri çok kötü etkiliyor hepimiz her durumu abartarak yaşıyoruz ve çocuklarımıza da öyle yansıtıyoruz

Back
X