Nazik olup, kirildiginizi dusundugum icin gayet yapici mesajlar yazsam da siz baya baya tartismaya calisiyorsunuz bence. O zaman sizin kirilip uzulmeniz de benim pek umurumda olmayacak haliyle. Az once siz diye hitap etmedigi icin azarladiginiz arkadastan beklediginiz sayginin 1/10'unu insanlara gostermezseniz, goreceginiz tepki pek hosunuza gitmeyecektir.
2 yasinda cocugun "ben" karakteri oturmaya baslar ve gelisimi normal olan cocuk her seyi kendisi yapmak, kontrol etmek ister. Dolayisiyla artik secimler yapmaya baslar ve arkadaslarini kendi secer. Benim espri olsun diye manyak dedigim cocugum, kendisine yakin gordugu ve secimler yapabilen arkadaslariyla oynamayi tercih ederken digerleriyle oynamak hosuna gitmez. Kimseyi sevmiyorum da demez ama oynamaz, oyuncagini paylasmaz vs. Bunlari kimseden ogrenmedi, ogretemezsiniz de; bireysel olarak karakteri oturmaya baslayan cocuk seciciligi bu.
Konunuz da bize tabi ki sacma gelir; herhangi bir cocuk gelisim kitabi okuyan herkes bu yazdiklarimi bilir