Cocugumun her yeri boyamasi (yoruldum cok yoruldum)

new_yorker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
415
488
103
38
Arkadaslar merhaba,
Lutfen konumu tasimayin!
3,5 yasinda kizim var, boyama yapmayi cok seviyor Tamam ama her yeri boyuyor istisnasiz her yeriiiiii..... ellerini, yuzunu, kiyafetlerini, yatagi, yorgani, 11 aylik kardesinin yuzunu, kiyafetlerini, bebegin esyalarini, klimayi, masalari, sehpalari, oyuncaklarini, duvarlari, koltuklari.... evimize gelen misafirler guluyorlar evin halini gorunce ama ben cok cok cok cok yoruldum. Tamam boyama yapmayi cok seviyor ve surekli boyalarini istiyor, vermesem agliyor. Benim de ilkokulda resim birinciligim vardi. Ama hic evi ve esyalari boyamadim. 1 adet resim defterim olurdu, tum resimlerimi Ona yapardim. Arkadaslar hergun kizimin boyadigi yerleri temizliyorum hergunnnnn. Bu konuda binlerce kez uyari yaptim, 1 defa olsun dinlemiyor beni. Kocaman kagitlarla duvarlari kapladim, annecim bunu boya, duvarlari boyama dedim, kagit dururken yine duvari boyadi. Kocaman iki tarafli tahta aldik, bir tarafi tebesirle, bir tarafi keceli kalemle boyanan. Tahtanin boyanacak bolgesini hic boyamayip, cercevesini ve ayaklarini karalamis, boyamis. Dun boya istedi, uyararak verdim, ben bebegi emzirene kadar hemen aninda yorgani boyamis. Bu sabah boyalari almis, geldi, kac kere uyardim hatta yalvardim sadece bu kagitlari boya masayi boyama dedim, ben bebekle ilgilenirken ki yanindayim, hem masayi, masanin bacaklarini, bebek battaniyesini, klimayi boyamis. Birkac sn icinde. Gecen sene ortalikta hic boya yoktu, taaa cantamin derinlerinden rujumu bulmus, tum oyuncaklarini, her yeri rujumla boyamis. Hem yeni aldigim Victoria’s secret rujumu bitirmis, hem de kac Saat etrafi temizledim. Gecen gun tum boyalari topladim, bir tane oyuncaklarin icinde unutmusum, onu bulup hemen kardesinin Ve kendinin yuzunu boyamis, Birkac sn icinde. Yeni eve tasindik, esim ortalikta tukenmez kalem unutmus hemen Sabah uyanir uyanmaz o kalemi bulup tum odalarin duvarlarini boyamis. Yani sorun sadece boyalar degil, tukenmez kalem, ruj, tebesir (surekli okuldan cebinde tebesir getiriyor ve onunla da her yeri boyuyor) ne bulursa her yeri boyuyor, Ben cok yoruldum, yuzlerce kez konustum, kendimi kaybediyorum artik evde boyali bir yer gorunce, ne yapayim hic bilmiyorum

Ben oglumda sadece bir duvar secip , ona bu duvari diledigin gibi boyayabilirsin demistim , evden tasinirken de o duvari boyatmistim
Bizde cok etkili bir cozum olmustu , sadece o duvari boyuyordu bende hic karismiyordum
Sadece duvar degil sorun, duvara zaten alistim iki yildir duvar boyuyor zaten. Her yeri boyuyor, akliniza gelecek her yeriiiiii. Bebek bezlerini bile.

Size inat yapıyor,kardeşini kıskanıyor büyük ihtimalle.vakit ayırmıyor olabilir misiniz ona acaba.ilgi çekmeye çalışıyor gibi.kreşte de heryeri boyuyor mu
Kardesi yokken de her yeri boyuyordu. Gecen sene bebek yoktu ve rujumu cantamin derinlerinden bulup her yeri boyamis.

Banada ilgi çekme çabasinda olduğu gibi geliyor kardeşini kıskanıyor olabilir.kardesi doğduktan sonra mi böyle oldu ? Mutlaka ilgileniyosunuzdur elinizden geldiğince ama esinizle birlikte daha çok mu üstüne düşseniz belki iyi gelebilir yaptıklarını biraz görmezden gelseniz zor sizin için ama belki bu sekilde dikkat çekemeyeceğini anlayabilir

Benimkiler de boyuyor. Careyi kalamleri toplamakta buldum yani boya yapilacak herseyi. Biri 5 biri 2 yasinda sayilir. Kalorifer petegine kadar boyadilar, laminantlar, kapilar, masa, koltuk, televizyonu bile kalemle cizerken zor aldim elinden yeni televizyon keske boyansaymis cizildi ekrani cok gözüme carpiyor.
Bazen baska isim oluyor kalemleri toplayamiyorum o gün heryer boyaniyor.
En iyi cözüm bu simdilik, bu yaslarda cok boyamak istiyorlar.

Benim kızımda öyleydi tabiki sizin kızınız gibi uç noktada değildi ancak duvarı boyamazsa ağlıyordu gözümüzün içine baka baka boyardı.Bazı çocuklar çok inat ne yaparsan yap vazgeçmiyorlar.Benim kızım kendiliğinden unutmustu 3,5 yaşını geçince

Yeni bir ressam yetisiyor desenize
Cok ilgincmis ama ilk defa boylesini duyuyorum. Onerim yok fazla siz mutlaka her seyi denemissinizdir ama,tek tip boya alip verseniz? Su silinince cikan bebek boyalari var,her yerden cikiyor. Acaba onlari kullansa bari temizligi rahat olabilir mi?

Benim oglumda da benzer davranislar vardi.
En sonunda kendi odani boyayabilirsin dedim.
Ama perde halı yorgan boyamak yok
Tüm duvarlarini boyadi
Kendi yasam alani icinde özgür
Bu karar salonumu ve diger yerleri kurtardi en azindan :)

Parkeleri beraber boyayın, beraber silin. Serbest alan olsun yerler. Bizim çözümümüz bu olmuştu. Duvarları kurtarmak yine mümkün olmadı ama birlikte boyamak gazını aldı biraz.

Bir de şu var ben evin bir odasını boyarken tepki göstermiyordum hani boyarsa boyasın şeklinde düşünüyordum.Siz de evin bir bölümünü feda edebilir böylece diğer yerleri kurtarabilirsiniz

BoyaMIŞ , alMIŞ , çizMİŞ diyorsunuz ya ,
Sanırım çocuğunuz sizden ilgi istiyor.
Bir gün birlikte yapın , boyayın çizin gülün eğlenin.
Ertesi gün aynı yeri boyayacaktır.
Çocuk size bir şey anlatmaya çalışıyor bence.
-yanlış yorumsa affola-

Siz defteri fırçayı kullanırdınız ama
Modern ressamlar fırçaları bırakalı çok oldu
Çok tatlı ya

Resim kursuna yazilin kizinizla beraber :) belki böylece hevesini orda alir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…