Cocugumun her yeri boyamasi (yoruldum cok yoruldum)

inat yapıyor. ses etmeyin bir gün boyasın odasını istediği gibi. boyalarını alın eline bezi verin bunu temizleyene kadar tekrar boya yok sana diyin. Her yeri boyamaktan vazgeçene kadar tekrarlayın bunu. Ağlasa da zırlasa da ödün vermeyin. Ne çektiğinizi görürse belki vazgeçer.

Bana da sevimli geldi ama basima gelse carparim :) akli yok fikri var sapsallarin bu kadar özgür olmalarina gerek yok bence. Azcik etini burkuverin :) ciglipaf gibi ne o oyle kardesinin yuzunu boyuyo falan :D bence biraz goster guc kimde artik

Bencd cocuk sinirlarini bilmeli.sizin kesin bir tepkiniz olsa bu kadar boyayamaz diye dusunuyorum.belki tepki veriyorum diyeceksiniz ama bence o hisstemedigine gore yeterli bir tepki degil.benim de 5 yasindaki oglum gercekten baya zor bir cocuk.o da boyle yapmaya kalkti.ama ben herseferinde cok kesin bir dille belirtiyorum ve cok uzuldugumu gosteriyorum ona.tabi cocuga kizip bagirmak degil, ise yaramaz zaten.herseferinde boyle tepki alinca cok cesaret edemiyor tabi arada oluyor yine.bir de asla ortada keceli kalem ve pastel boya bulundurmuyorum .sadece kuru boya.bir de mum boya onu da arada veriyorum.bence temizlemesi zor boyalari asla vermeyin.

Benim oglum da anlattiginiz gibiydi. Birgun annemlere gelmistik,disari cikicaktik giyindim salona bir girdim o anki soku anlatamam.Koltugu tum duvari siyah pastalle boyamis,tam aglarken ben arkami dondum diger duvarda ama boydan boya ve bosluksuz.Tam 4 saat boya sildim cikaramadim kapkara oldu duvar.Bir gun yine evde haxirlanirken buyuk boy nutellayi duvar kapi hali evim 3 katliydi tum odalar banyolarr .Bahcedeki zavalli kaplumbagayi bile boyamisti mavi renge.Resim koyabilsem parmak boyayla kendini komple boyuyordu kulak deligine varana kadar.Simdi 5 yasinda artik kagit koyuyorum onu boyuya bazen hali,cok nadir koltuk. Okula gidiyo o kadar boya yapmissin yavrucum,o okulda yaptirdiklari boyamalar bu kadar mi kotu boyanir. Duruluyorlar bir zaman sonra.Sinir asla tanimiyorlar biliyorum.Az saclarimi yolmadim.

Her çoçuğun durumu kendi özel şartlarında değerlendirilmeli.
Sizin çoçuğunuz konu sahibinkinden daha küçük ve bilişsel olarak davranışının yanlış olduğunu anlaması da daha zor.
Bununla birlikte bu konuda siz de sınır koyup davranışının sıklığını azaltmaya çalışabilirsiniz.
Önceki sayfalarda @Astoria'nın yaptığı yoruma göz atabilirsiniz,kendisi zaten psikolog.[/QUOTE
Çok teşekkür ederim

Okula gitmiyorum daha, kreşe yarım gün vermiş annem. Orada boyamayı çılgın gibi yapıyoruz. Bir gün eve geldim 6 yaşında olmak üzereyim. Bebeklerime makyaj yapayım dedim başladım boyama. Yatak başım kahverengi çirkindi, onu da boyadım. Odamda gömme dolap vardı yatağa uygun boyadım, kapıda aynı renkti onu boyarken annem geldi. Devamı +18 şiddet ve çocukları ekrandan alın :D bir daha boyamadım. Konuyu okuyunca o ağzıma yediğim ilk tokat canlandı zihnimde. Ben vuramam çocuğuma ama annemin pata küteleri bende çok işe yaradı

Bana da sevimli geldi ama basima gelse carparim :) akli yok fikri var sapsallarin bu kadar özgür olmalarina gerek yok bence. Azcik etini burkuverin :) ciglipaf gibi ne o oyle kardesinin yuzunu boyuyo falan :KK70: bence biraz goster guc kimde artik
Senin bebişin olacak ve inanıyorum ki çok güzel anlarınız olacak,eğlenceli bir anne olacaksın :)

Benim oğlum da o yaşta heryeri boyuyordu misafir almaya utanıyordum.sonra beyaz tahta aldım,ama yine boyuyordu.Bu yaşta normal şuan çok yetenekli ve harika çizimle ryapıyor.Biraz daha bekle 5 yaşında geçicektir

Back
X