Çocuğumun isim bilmecesi

Sanki zorla isim koydular, açıkgöz olsaydınız da kandırmasalardı, insanların da burnundan getirmişsiniz bu kadar takıntı iyi değil bir doktora görünün iyi değilsiniz
Bir de çalışmıyorsanız işe girin çok boş vaktiniz var anlaşılan yaramıyor size
İsim koyulduktan sonra bu kadar net bir şekilde ayrıntılar çıktı ortaya ama ben eşim rüya gördüm vs deyince baktım.uyuyor guzlede isim tamam dedim o an bile anlatsaydi kizmazdim zaten yemin ederim diyorum ismi koyan kişi umrumda değil eşim veya kv ..sadece kv nin alttan alta acimdirma huyu vardır çocuklarının adını koyamadigini ve çok üzüldüğünü de yüz binkez ağlaya sizlaya anlattı .Bu şekilde anlatıp esimde sonradan kılıf uydurduysa kizarim çünkü ikiside çok iyi biliyor ki ben ona da fikir sorduydam cevabı ciddiye alıp degerlendiririm .Yok sayacağım şeyi hiç sormam .Ne bileyim bubakdar saçak bir konuda yalan söylediyse diye kızdım gerek yok ..Esim o zamanlar duygu somurusne açık bir tipti maalesef sonradan farkina vardı birseylerin o yüzden eşimin uzerine gittim biraz .
Şuan olsa mesela eşimin böyle birşey yapmayacağı dan çok eminim ..
Çalışmıyorum ama boş vaktim.olmuyo gerçekten dün bulunduğum arkadas ortamında benzer bir konu anlarilinca etkilendim sanırım

Size tercih sunmuslar hayır diyebilirdiniz. Kafanıza takilcak durum yok
Yok isim konusunda bir sıkıntı yok öyle su mu bu mu filan olmadı eşim ya ben rüya gördüm ama uydu da sanki ne yapaak dedi .Tamam guxelmsi uydu evet olsun dedim sonrakardan aynı rüyayı gorduklwti lafları çıktı ortaya .
Kv gördüm.desydi yine sonuç değişmezdi çünkü ismi beğendim sadece boyle saçma birseyden yalan soyoendiyse bu beni kızdırır dün bir konu konuşuldu Arkadasta benzer oradan tekrar takıldı aklıma

Bence hic kendinize dert edinmeyin boş yere sonuca varmak zor varsaniz da değişmeyecek sonuç bosuna üzüntü
Yok isim konusunda bir sıkıntı yok öyle su mu bu mu filan olmadı eşim ya ben rüya gördüm ama uydu da sanki ne yapaak dedi .Tamam guxelmsi uydu evet olsun dedim sonrakardan aynı rüyayı gorduklwti lafları çıktı ortaya .
Kv gördüm.desydi yine sonuç değişmezdi çünkü ismi beğendim sadece boyle saçma birseyden yalan soyoendiyse bu beni kızdırır dün bir konu konuşuldu Arkadasta benzer oradan tekrar takıldı aklıma

Başka derdiniz mi yok Allah aşkına ya. Uğraştığınız şeye bak.
Hayır güzel de isim... abdürrezzak falan olsa neyse...
😁 Evet isim güzel çok şükür ..Ya dün arkadaşlarla otururken benzer bir konu analtildi ordan takıldı aklıma

Valla aradan 3bucuk, 4 sene gecmis.
Bilmeceyi cözmek icin biraz gec kalmissiniz sanki.🙄

Takilip dertlenmenin lüzumu yok zannimca.

İçinizde o kadar dert olduysa diğer ismini yok sayın seslenirken diğerini kullanın filan.. hem iki isim sevmiyorum ben zorlama olmuş gibi geliyor hep
Doğduğundan beri kimse kullanmıyor .Hattq bazen çok yaşlılar ilk ismi anlamıyor o zaman kv ye diyorum sefa diyebilirsin diye yok neyi kullqniyosan onu bilsinler alışırlar diyor ne bileyim ya dedim çocuk ilk ismini sevm Z belki diye anlamsız saçma bir isim.ddgil Türk kökenli bir isim ama ne bileyim belki ben ikinisim olsa demesem yine o sefa teklifi gelecekti bilmiyorum

Bence hic kendinize dert edinmeyin boş yere sonuca varmak zor varsaniz da değişmeyecek sonuç bosuna üzüntü
Ya aslında konusunca ikna oldum .Dün arkadaşa ziyaretinde benzer bir konu konuşuluyordu oradan aklıma geldi tekrar iste birde eşim cidden bu kadar baskıya evet yalan söyledim filan diye üste çıkmaya çalışırdı ama işte takıldı aklıma nedense

Valla aradan 3bucuk, 4 sene gecmis.
Bilmeceyi cözmek icin biraz gec kalmissiniz sanki.🙄

Takilip dertlenmenin lüzumu yok zannimca.
Yok bu ilk @ yıl içinde peşine duemustum :D sonra herkes aynı şeyi anlatınca birbirinden habersiz bırakmıştım dün bir ortamda arqkdas benzer bir konu anlatınca aklıma takıldı işte

Kayınvalidelerin birçoğu sever öyle millete karşı hava atmayı.Toruna kendi istedikleri ismin konulmuş olması,onlar için bir övünç kaynağıdır.Eşiniz de,siz de,ismi beğenmiş koymuşsunuz sonuçta.Kim rüyasında görmüş, kim görmemiş hiç önemi yok inanın.Eşiniz beğenmeseydi koymazdı bu ismi.Annesiyle bir olup size yalan atarak bu ismi koyduğunu düşünmeyin bence.

Mahkemeye git sildir ismi hatta kv ile eşine dolandırıcılık duyguları ve rüyaları suistimal etmekten şikayetçi ol tazminat davasıda aç mağdur oldum diye hatta mahkemeden eşin ve kv için akıl sağlığı yerinde değil raporu iste..kendine de bir değil birkaç tane işinde uzman çok sabırlı olan bi psikiyatri bul ..hayatında bol şanslar Allah yardım etsin çok zordasın haksızlık etmişler sana iyi sabırlısın ben olsam eşimi sakat bırakır kv saçını başını yolardım
Evet saçma gelmiş ,haklı da olabilirsiniz sadece dün bulunduğum ortamda başka benzer bir konuş konusukunca tekrar aklıma geldi işte ne bileyim böyle basit bir konu için yalan soylenmis olsun istemem

Ya aslında konusunca ikna oldum .Dün arkadaşa ziyaretinde benzer bir konu konuşuluyordu oradan aklıma geldi tekrar iste birde eşim cidden bu kadar baskıya evet yalan söyledim filan diye üste çıkmaya çalışırdı ama işte takıldı aklıma nedense
Bazen her şeyi bilmek iyi olmayabiliyor onemsemeyin mutlu olmak için icinize de kurt dusmesin çünkü esiniz sizi zorlamamis bak ben ruyamda gördük koymazsak kötü olabilir vs diye baski yapsaydi anlardim ama öyle bir durum da yok

Gereksiz bir takıntı olmuş kadın sorduğunuzda bile ben karışmam demiş etkilememis olabilir oğlu anlatınca o da rüyasını anlatmıştir bu kadar kurcalamanin manası yok.
Öncelerden alttan alta kendini acindirip oglunu etkilemeye çalışma konusunda vukuatlari var esimde o zaman duygu sömürüsü ne dayanamayan bir tipti .Ama ne bileyim bu kadar tartışmaya pstkardi herhalde belkide ben gereksiz takıldım

:olamaz: haklsiin saçma sapan şeylere takmakta ustme yok ...ya ismi bwgenmesem koydurmazdim kötü bir isim değil inan bunu annem de yapsa kızarım çünkü ben açık bir şekilde eoruyoken fikrini söylemeyin arkadan oğluna fit fit anlatmasına uyuz oluyorum çünkü oyle huyları var .Eşim zaten öyle birşeye alet olduysa canını yerim .Ama gerçekten dalavere den nefret ediyorum .bu rüya konusu sonradan bu kadar netleşti doğumdan sonra ondan önce ben gördüm dedi geçti ..ay ne bileyim ya
gercekten anlıyorum seni.cok irite ve tipik bir kv senaryosu gibi ama ya değilse ...Günahı vebalı doğruyu söylemeyenin boynuna olsun de ve sus tatlım.haklisin alavere dalavereye gerek yok.ama bazı insanlar da böyle şaibeli durumlara imza atarak borusunu öttürdüğünü zanneder ;bilmez ki en önemli şeyi güvenii yikar... kafayı yersin takilirsan.esin de iyi yapıcı bir adam diğer konulardan okudugum kadarıyla.yalan söylese bile beyaz yalan söyler diyebileceğimiz bir tip.niye kendine eşine yuvana eziyet ediyorsun .su saatten sonra olan seytanin vesvesesinden
başka bir şey degil.hem çocuğunun kısmeti de "sefa" ismini almak varmış.

Kardeş amma abartmışsın dert arıyorsun kendine belli ki.
Kadına zaten danışmışsınız, fikrini söylemiş, beğenmişsiniz , koymuşsunuz.
Bu kadar huzursuzluk çıkarmanın anlamı ne yani isim de iyiymiş sanki zorla Hüdaverdi koymuşlar gibi davranmayın

Bu kadar takmayın ya.görmüşler görmemişler ne önemi var? Siz ismi begeniyor musunuz begenmiyor musunuz önemli olan bu.zaten iki ismi varmış. sefa sevdalısı olsalar ilk ismini değil sefa'yı kullanırlardı
Evet ben ilk ismi kullaniyorum.diye herkes onunkullaniyor inat uğruna yapsa sefa derdi haklısınız

Ya çocuğum olursa Ismini Ali,Mustafa,Kadir falan koycam
kiz olursa da Ayşe,Leyla gibi biseler koyarim bu kadar olay olmaz bari bir de 2.isim zaten konulmamasi lazim bence keske 2.isim isine hic kalkismasaydiniz. Çocukta kişilik bölünmesi oluşabilir. Ve ya 2 ismin anlamı birbirinden uzak olabilir. Ben cok karşıyım 2 isim olayina benimde 2 ismim var ve birini sildircem. Gayette cool bir isim olmasına ragmen kimse kullanmiyor o sekilde hitap etmiyor bana sonuçta . Bir de hastanede mastanede randevu alırken uzuyor iş .
Ya koyduğum isim abes ,saçma bir isim değil .İlk Türklerde kullanılan bir isim anlamsız yada Türkiye'de hiç olmayqn birşey değil ...ikinci ismi olsun istedim ne bileyim benim ismim de öyle eski filan değil ama.swvmem iki tane olsa keşke derdim hep içimden .
Yani aslinda ikisinin birlikte kullanılması gerek haklısın çocuk az buyunce biri sefa dese o kim diye mel Mel bakacak 😊

Ya koyduğum isim abes ,saçma bir isim değil .İlk Türklerde kullanılan bir isim anlamsız yada Türkiye'de hiç olmayqn birşey değil ...ikinci ismi olsun istedim ne bileyim benim ismim de öyle eski filan değil ama.swvmem iki tane olsa keşke derdim hep içimden .
Yani aslinda ikisinin birlikte kullanılması gerek haklısın çocuk az buyunce biri sefa dese o kim diye mel Mel bakacak 😊
Yani guzel bir isimse olan bir isimse 2.yi kim istedi peki. Benim kızkardeşimin de iki ismi var ama 2.ye seslendigimde bakar. Biliyor o ismini
Hatta ilkokul arkadaslari 2.yi kullanirlar. Yabancilik çekmiyor bana seslenseler bakmam hic kimse kullanmadi bu ismi bana. Bence sen bu konuyu düşünüp kendini doldurma. Bide bence ortada yalan dolanda yok gibi canim.

Etme,eyleme,kendine dert arama ablacım.
Hem sana,hem eşine,hem evliliğinize yazık.
Doğru yolda değilsin,benden söylemesi.

Benim oğlum eşimin ailesinde tek erkek torun.
Kp'imi çok çok severim.
Onun isminin yanına-uzun ve eski bir ismi var-kısa daha modern bir isim koyacaktık.
Ben yedi aylık hamileyken ve kvlerin yazlığında bir rüya gördüm.
Rüyamda,yaşlı,beyaz başörtülü bir kadın karnımı göstererek oğlunun adı ne?Dedi.
Cinsiyetini yazlığa gelmeden bir gün önce öğrenmiştik.
Daha karar vermedik dedim.
Oğluna peygamber adı yakışır,
Yusuf koyun adını dedi.
Uyanınca evdekilere anlattım ve ortak kararla bu adı koyduk.
Kayınpederimin adını da okuttuk oğlumun kulağına ama eşim nüfus cüzdanına yazdırmamış iki isim birarada uzun ve karışık olur diye.
Demem o ki oluyor böyle şeyler.
Hiç aklımızdan geçmeyen bir ismi,rüyamda söylendi diye koyduk oğlumuza.
Sonradan da hoşumuza gitti.
Bende oglumdam sonra rüya gördüm ikiz çocuğum vardı bir kız bir erkek ve isimlerini orada duydum .Hiç aklıma gelmeyecek isimler yani rüyaya inqnirim bende oğlumda emir eren diye sesleniyodum ama ilk ismi bizim öğrencilik zamanımızdan beğendiğimiz bir isimdi onuna da emir ve eren uymuyordu yani soyekrken kulağa hoş gelmedi sanırım buna da bozuldum içten içe benimki niye uymadı diye :D
Haklısınız gerçekten kendime dert arıyorum .Dün bir arkadaş ortamında benzer bir konu anlarilinca kendi anılarım depresti birde birkaç gündür canımın sıkkın olduğu bir konu var o da kafama takmama sebep oldu sanırım

Back
X