Çoçugumun sorunu ne?

Bizimki hep sıkıcı diyo işte.okumayı yazmayı çözdü ama okulda yazıp okumak istemiyo sebebi ise cok sıkıcıymıs.sınıfta cok konusuyormus isteksizmiş derslere karsı
Montessori tarzı eğitimle çocukluğunu geçirenler okulda bu tarz sorunlarla karşılaşabiliyor.
Sadece sıkıcı diyorsa, başarısında sıkıntı yoksa rehberlikle devam edebilirsiniz. Zaten okumaya yazmaya geçmiş olması da akademik bir sıkıntısı olmadığını gösteriyoe

Montessori tarzı eğitimle çocukluğunu geçirenler okulda bu tarz sorunlarla karşılaşabiliyor.
Sadece sıkıcı diyorsa, başarısında sıkıntı yoksa rehberlikle devam edebilirsiniz. Zaten okumaya yazmaya geçmiş olması da akademik bir sıkıntısı olmadığını gösteriyoe
Cok şükür okuyo yazıyo ama istek yok yazmak okumak istemiyo illaki basarısınıda etkiler şimdi olmasada.rehberlige basvurcam ayrıca psikologa göstermek istiorm

Siz bu bilgileri nereden aliyorsunuz?
Dakikada 50 kelime yetiskinler için bile zor, kalmis okumayi daha yeni sökmüs bir ilkokul 1.sinif ögrencisi.

Normalinde 15-20 kelime arasi oluyor. Ki bu bile bence çok. Daha yeni bir iki ay önce çoçuklar okuma yazmayi çözdüler.

D Durummleyla Rehber ögretmen ile yada kendin çoçuk gelisimi uzmani/psikolog ile görüsebilirsin. En azindan müdahale edilmesi gereken bir sorun varmi yokmu ögrenirsin.
Öğretmenim ben ve değerlendirme kriterlerimiz var.
Okuma yazma Performansı alırken okuma hızı okuduğunu anlama becerisi olarak iki kademeli değerlendirme yaparız ve evet 1. Sınıfta ojum abşken bir çocuk faklakda 50 kelime okur. Normal bir çocuk okur.
Yetişkin bir insan dakikada 110 120 kelime okur.

Okumuyor ise okuma hızı yavaş deriz.
Anlamaya bakarız.
Yavaş okuma aynı zamanda anlamayı da olumsuz etkiler.
Yani ne yavaş ve hızlı bir okumak lazım..

Yani işkembeden sallamıyorum merak etmeyin

Bizimki hep sıkıcı diyo işte.okumayı yazmayı çözdü ama okulda yazıp okumak istemiyo sebebi ise cok sıkıcıymıs.sınıfta cok konusuyormus isteksizmiş derslere karsı

Bence çocuk bariz sıkılıyor
Yani o da haklı sosyalleşmek, konuşnak, gülmek oynamak varken neden bayık şeyleri çalışsın .... şöyle bir fikrim var haftasonunu daha dolu dolu geçirsin gülsün eğlensin. Misal bir spor klübüne yazdırın antrenmanlarda yaşıtlarıyla sosyalleşir. Haftasonu sinemaya götürün, tiyatroya götürün, gezmeye götürün. Açık hava seviyorsa at binmeye götürün. Yani çocuğun enerjisini atın

Aynı ben işte. Bir kere dinler anlar yapardım gerisinde ya çene yapardım ya sınıfta gezerdim çünkü anlamış ve çözmüş olurdum, tekrarlar sıkıcı gelirdi. Doktor oldum. Eğer o da anlamış, çözmüş ise hiç boğmayın çocuğu. Sürekli aynı şey sıkıyor belki..

Ben de keza
1 kere görünce yetiyor anlıyorum yani aynı şeyleri her sene tekrar tekrar görmek içime sıkıntı veriyordu
Liseye kadar derslerden baydım lisede geometri matematik fizik seviyordum. Ünv hazırlığında rekabette kazanmayı seviyordum
PhD de tencere tava hep aynı hava geldi
PhD terk mühendisim ben de

Bence çocuk bariz sıkılıyor
Yani o da haklı sosyalleşmek, konuşnak, gülmek oynamak varken neden bayık şeyleri çalışsın .... şöyle bir fikrim var haftasonunu daha dolu dolu geçirsin gülsün eğlensin. Misal bir spor klübüne yazdırın antrenmanlarda yaşıtlarıyla sosyalleşir. Haftasonu sinemaya götürün, tiyatroya götürün, gezmeye götürün. Açık hava seviyorsa at binmeye götürün. Yani çocuğun enerjisini atın
Zaten haftasonu muhakkak bi yerlere gidiyoruz onun istedgne göre davranıyoruz hafta içi okulda oldugu için bi aktivite yapamıyoruz malesef.evet bariz sıkılıyo okulda ama sıkılınca işte yazmıyo okumak istemiyo

Evet yazı yazmıyordu konuşuyordu kurallara uymak istemiyordu ama okumasında sorun olmamıştı
Okumasında sorun yok okuma yazma ögrendi cok şükür.fakat isteksiz okumak yazmak kurallara uymak istemiyo cabuk sıkılıyo.ögretmende ilerde akademik basarısında sıkıntı olur böyle giderse diyor

Back
X