Dışardaki ses,uyarsa zaten sesimi çıkarmam.Çünkü ileride okula gidecek,kreşe gidecek,oradakilerin uyarılarını dinlemesi için başkaları uyarınca sesimi çıkartmam.Ama vurmasını kaldıramadım.Tekme tokat dövmesi gerekmiyor ki el kadar bebek için bir tokat az mı?
İstediği olmayınca kendini yerlere atıyor,numaradan ağlıyor.Herşeyi ağlayarak yapmaya çalışıyor ama ben tepkisiz kalıyorum bir süre sonra vazgeçiyor isteğinden.Ama sanırım bu bir süreç,kızım benim ağlayarak istediğini yapmadığımı anlayınca vazgeçecek,ama şu dönemde hala devam ettiriyor bu huyunu.
Tespitinizde kısmen haklısınız ama burada durum farklı biraz.Kızım orada birşey yapmak istemiyordu ki,camdan bakıyordu.Kimseden birşey istemiyordu.
şakayla vurmuş olabilir,ama kızım onun şaka olduğunu bilmiyor ki...Ağladığına göre demekki ciddi görüyor,sonuç değişmiyor.
Evet o açıdan bakınca da öyle bir durum var :44: Ama sonuçta kızınız yine bir şey istiyor o da camdan bakmak ve birisi şu durumda bunu engellemeye çalışıyor. O da beni rahat bırakın diye ağlıyor, böyle de olabilir. Şu durumda canınızı bu kadar sıkacak bir şey yok bence, siz sadece bunu yapan kişiye başka şeylerden dolayı da sinir olduğunuz için sanırım bu kadar hassassınız. Yani sen kendi çocuğunu terbiye edemiyorsun beni nasıl eleştirebiliyorsun üstelik de bunu çocuğuma şakayla bile olsa vurarak öğretmeye çalışıyorsun gibi mi düşünüyorsunuz acaba :44:
:) Olabilir.Kendi kızında açıkcası benim kızmdaki laf dinleme yeteneğinin yarısı bile yok ve aklı eren bir kız.Kendi kızına asla sesini yükseltmez,bir kere bile vurduğunu görmedim.Bize geldiklerinde kızı kızımın odasını,oyuncaklarını kırıp dökerken terbiye etmek aklına gelmiyor,biz onlara gittğimizde cocuk terbiye öğrensin diye(kızım girmesin diye) kızının odasının kapısını kilitliyor.
Benim sinirlendiğim terbiyeyi herkes önce kendi cocuğuna versin kaldı ki kızım da yaşına göre laf dinleyen bir çocuk.
bir arkadaşa oturmaya gittik.aşağı yukarı aynı yaşlarda 4 çocuk vardı.birbirlerine uyarak epey azıttılar.çocuk odasında onca oyuncak varken 2 oda arasında koşuşturmaya başladılar.anneleri ne dediyse dinletemediler.en son ben kızdım,yeter çocuklar annelerinizi ne üzüyorsunuz geçin çocuk odasına dedim,ses kesildi.çocuklar bir daha çocuk odasından çıkmadı.anneleri de rahatca oturdu.bazen başka bir büyüğün uyarması etken olabiliyor
haa bu arada bu çocuklar beni çok sever,sürekli bana gelmek isterler
Söylediklerinize bakılırsa ciddi anlamda rahatsız edici bir tip. Kızmakta haklısınız sonuna kadar. Bu kişinin çocuklarını geçtim önce kendisinin terbiyeye ihtiyacı var. Normalde bir şey söylemeyin derdim ama şu durumda tekrarlanırsa böyle bir şey tepkinizi şakayla karışık ortaya koymalısınız bence. Dinime küfreden Müslüman olsa deyip bi kahkaha patlatın da anlasınAma sinirlenmeyin sakın, dediğim gibi şakaya vurun işi, eşinizle aranız bozulmasın sonuçta araları iyiymiş üzülmesin o da
Zaten çok görüşmediğim biri olsa,ya da dışarda olsa tepkim sert olurdu dediğim gibi.Ama şimdi benim ağzım bi açıldı mı durmaz kendimi biliyorum,kalp kırarım,bir daha da görüşmem.Şimdi ben görüşmek istemesem eşimle aram bozulacak o yüzden sustum.
Aslında kötü biri değildir,bu konu hariç severim ama her geldiğinde çocuğumun terbiyesini kafayı takmış.Hatta bi ara dedim acaba çocuğum terbiyesiz,yaramaz da ben mi göremiyorum diye herkese sordum.Yooo normal bir cocuk işte her cocuk gibi yaramaz dediler.
Başkasının evine gitmiş olsanız ve orda yaramazlık yapmış olsa belki bir derece uyarabilir insanlar. Onda da siz hiç onun peşinde koşturmazsanız falan. Ama kendi evinizde babası ordayken hele hele şaka yollu bile olsa fiziksel müdahale ile çocuk terbiye edilmez bence. Ben misafirin de çocuk için çok endişelendiği için müdahale ettiğini hissetmedim. Ben öyle bir durumda en fazla çocuğu kollarından kaldırır annesine sitem ederdim. "Ben korkuyorum bir şey olacak diye, laftan da anlamıyor, eşiniz de almıyor burdan, lütfen sizin yanınızda olsun" diye.
Size gelince. Anlattıklarınızdan yola çıkarak eşiniz "Dur bakalım ne yapacak?" rahatlığında bir insan. Sizin o kadar uyarmanıza rağmen o fransız balkonun önünden çocuğu almayan bir insan. O zaman sizin sadece sözle uyarmanız yetmez. Çocuğu onların yanından kendi bulunduğunuz odaya almanız iyi olabilirdi. Bazen iki insan 20 cm önündeki çocukla ilgilenirken çocuk düşüp kafasını vurabiliyor. Tabi fransız balkona tırmanması falan da gerekiyor ama bilemedim.
Ha tabi ben bebeği olmayan klavye başından yazan bir insanım. Allah bilir o durumda ben ne yapardım.
Bir de bu cocuk kaçırılma olayları olduğunda cocuklara öğretmemiz gereken kurallardan biri vardı bulamadım şimdi.Cocuğunuzu asla başkalarıyla korkutmayın,bak amca kızar deyip amcanın kızmasına izin vermeyin diyordu.Başkaları da bana kızabilir diye öğrenen cocuk,dışarıda yabancı biri ona kızdığında yadırgamıyormuş. Ben de asla "aman amca höt der,teyze cıs yapar" diye korkutmadım. Kızım başkalarının ona kızma hakkının olmadığını öğrenmesi lazım.
Belki de bazı arkadaşların dediği gibi cok hassas davranıyor olabilirim.
haklısınız anlıyorum sizi ama hafif tokat bu sizin düşündüğünüz gibi bir şey değil ama o el kadar bebek o tehlikeli bir çağda şu an eğer bir şeylerde korkutulmazsa daha büyük sonuçlara yol açar fakat korkutulursa oraya yaklaşmayacağını bilir. siz bence biraz daha ılımlı yaklaşınca analık kolay değil tabi hemen koruma iç güdüsü oluyor ama bazen dış ses daha etkilidir
Enistem kardesime yuksek sesle bagirmisti bir kere. Babam tesadufen o odaya girip enistemin 3 yasindaki kardesime terbiye vermeye calistgini goruyor. Ve babam enistemi dovmekten beter etti sen kimsin benim ogluma bagiriyosun diye ve bi daha hic gorusmedi. Kendi kiz kardesinin halamin esi hem de. Hayir buna musade etme. Kalp kir sertce uyar. Esin nasil tepkisiz kalmis sasirdim. Ben kucukken de cok usluydum. Hic cocuklarla kavga etmezdim sessz sakin oynardim eger bi cocuk beni itip kakarsa babam ona bile olay cikarirdi ya.
Benim de demek istedğim bu,eğer tepki verseydim sonuç bu olurdu,onu da istemedim çünkü sinirim geçince pişman oluyorum dediklerimden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?