Çocuğumun terbiyesi ve başkasının kızması

aynen arkadaşım ahh o tembihler bilmezmiyim biz annemimizin gözüne bakardık annem gözleriyle yerdi anlardık şimdikilerde korku da yok cevaba cevap biz vercektik büyüklerimize öle cevaplar anaaa

oradayken gözleri eve gelince sözleri eğer büyük ona göre terbiyesizlik yaptıysakta dayağı yerdik ama iyi de yapmışlar saygılı birer insan olduk şimdi kilerde ne saygı ne sevgi

kesinlikle size katılıyorumm

oradayken gözleri eve gelince sözleri eğer büyük ona göre terbiyesizlik yaptıysakta dayağı yerdik ama iyi de yapmışlar saygılı birer insan olduk şimdi kilerde ne saygı ne sevgi

evet gerçekten iyi terbiye almışım iyki böyle yetişmişiz allah razı olsun ailemden

Once kendi kizina terbiye versin baskalarina kizini ornek gostersin ozaman.benimde 3yasinda bir oglum var.birgun annem namaz kilarken onune gecip duruyordu rahmetli anneannem dur yapma cekil falan diyor ama cocuk iste anlamiyor.anneannem bastonuyla cocugun kafasina küüüt diye bir gecirdi o an beynimden vurulmusa dondum.valla gozlerim doldu cok zoruma gitti.oglumda nenemi bir daha sevmedi.kizinizda o adami hic sevmeyecek artik iyi de yapar.eline vuracagina alip sizin yaniniza getirseymis ya cok bilmis

Allahu ekber

Olay camın kirlenmesi midir kuzen için bilemem de.

Kendimden örnek vereyim söz konusu çocuk olduğu zaman panik olurum.
Aklıma olmayacak şeyler gelir.
Cam kapalı bile olsa olur açık kalmıştır tam kapalı değildir, bir şey olur Allah korusun düşer diye,
korkudan sesim yükselir benim de..

Yani amannnn kapalı cam bir şey olmaz modunda olamam çocuğa takılı kalır gözlerim.
Tuhaf bir hassasiyet işte..

Eline şaka ile vurmuştur ama ona da gerek yok haklısınız.
Ama ben ses yükseltmede, kızmada anormal bir durum göremedim.

Hayatına yeni insanlar girecek büyüdükçe topluma karışacak ve birileri ona sesini yükseltecek..

Bu konuda bu kadar hassas olursanız siz de çok üzülürsünüz, çocuğunuz da en ufak bir tepkide yıkılır,
sorunlar yaşar..

Hep söylüyorum sizin için prenses o herkes ona prenses gibi hissettirmeyecek..

Neden ne olursa olsun kimsenin çocuk dövmeye hakkı yokilerki nesillerin psikopat yetişmesine neden oluyor bu tür kişiler....iyi dayanmışsınız ben napıyosun diye bağırırdım..ileri bile gidebilirsin o yaştaki bir bebek gerçek ve şakayı ayırt edemez..nasıl insanmış bu çok kızdım 13 aylık bir bebeğim var gözümün önüne geldi...sen üstüne titre pamuklara sar gelsin biri bağırsın vursun...

keşke hemen söyleseydin susmasaydın...
taviz verme kimseye bu konuda...

Millet bas bas bağırıyor. 3 yaşından önce çocuğunuza terbiye vermeye çalışmayın diye.buna yemek, uyku da dahil. Ağlamadan birşeyi istemeyi öğretsek kafi diye düşünüyorum. Hele ki eline vurarak terbiye olmaz. Olduğu anda uyarmalıydınız bence. Ne kadar meraklı insanlar başkasının çocuğuna terbiye vermeye!

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ilginç,3 yaşından sonra da bunlara zor alışır bir çocuk,uyku yemek temelden gelmeli

7 yaşına kadar gelişir çocukta davranış. Zaten 2 yaşına kadar bebek sayılıyor. Anneden babadan evin düzeninden öğreniyor çocuk zaten. Uymuyorsa yada yemiyorsa zorlamaya gerek yok. Kendi doktorum da üstüne gitmememi söyledi zaten. Uyku eğitimi vermek istemiştim bir ara. 3 yaşına kadar istediği şeyleri yapma taraftarıyım.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

uyku ve yemek düzeni olan bebek huzurludur.bebek huzurlu olunca anne de huzurlu olur.sürekli bebeğin etrafında koşuşturmak zorunda kalmaz

o yaştaki çocuk yapma etmeden de kolay kolay anlamaz diyelimki anlıyor haylazlığa veriyor ona mı kalmış yapma etme demek valla fena bozardım ben varken size bişey düşmez diye söylerdim

Benimde 10 yaşında bir oğlum var.Başkası birşey söylediği zaman deliriyorum.Ben herkesin çocuğuna hassas davranıyorum çünkü kendi çocuğum bana nasılsa,onun anne babasınada öyle.Ama bunu maalesef bazı insanlar anlamıyor.Geçtiğimiz Cuma akşamı bir arkadaşa iftara gittik,başka arkadaşlarda vardı.Misafir olan arkadaş kendi oğluna ve benim oğluma "ikinizinde beynini patlatırım" diye bağırdı.Delirdim sinirden.O an ortam gerilmesin diye ses çıkaramadım ama çok sinirlendim ve üzüldüm.Hatta eşimede söyledim,çok sinirlendi.Sen kimsinde benim çocuğuma o şekilde söyleyebiliyorsun? Sizinde öfkenizi çok iyi anlıyorum.Ama şunuda anladım ki cevabını vermek gerekiyor.Ortamı falan düşünmeden söylemek gerekiyor sanırım.Herkesin çocuğu kendine kıymetli.

Benim kizim da 3,5 yasinda.
dayisi cok hirpaliyor.
cok seviyorlar birbirlerini, oyunlari cok abartili.
kizim basta eglenirken sonunda muhakkak agliyor.
mesela kizim otururken gelip ayaklarindan tutarak suruklemeye basliyor.ayaklarindan kaldirip ters duz ediyor cocugu.ya da oturuken birdenbire uzerindeki yelegi ters giydiriyor yuzunu yelekle kapatiyor daha neler neler.anlamsiz bir suru hareket.
Bu davranislar ozellikle yemek oncesi oldugunda cok sinirleniyorum.yavrum bir gozu yasli yemek yemeye calisiyor.uyariyorum bari sofradan once yapma da tadimizi kacirma diye.
cocuklari bilirsiniz bas bas bagrinirlar uzun sure.benim zaten tadiyla yedigim ogun yok, oraua gidince de birb de goz yasi ekleniyor.
26 yasinda koca adam.bir iki kere soyledim, anlamiyor.aliniyor.kiskaniyor musin cocugu ben boyle seviyorum diyor.
tum cocuklari boyle hirpalayarak sever.
odadan çıkıyorum,, suratimi asiyorum ama anlamiyor.

şimdi çokça eleştirileceğim kesin, yorumları okumadım direkt konu sahibesine yorum yapıyorum

bize de çok fazla misafir gelir ben de çocuktum çok fazla gittim ama ben dışarda misafirlerin evinde bir su bile istemeye çekinirdim

şimdi ki çocuklar çok fena evin altını üstüne getiriyor her şeyi karıştırıp döküyor misafir anneler ise aman evladım yapma etme diyor kimse düşünmüyor acaba ev sahibi rahatsız olur mu? Bilmiyorum ben çocuğun ordan oraya herşeyi elden geçirmesine tutturup bişeyler yaptırmasına biryere girmesine karşıyım tamam robot değil ama herşeyinde bir adabı var.

ayrıca çocuklar tahmin ettiğimizden daha akıllı pek çok şeyi gözlemliyorlar ve malesef abartmaya meyilliler. istediklerini yaptırmak için ağladıkları yemek yemedikleri falann oluyor büyükleri oynatıyorlar resmen. o yüzden belki de akrabanız çok sert vurmasa bile çocuğunuz ortamda ilgi çekmek için yapmıştır. lütfen ama lütfen dünyadaki tek çocuk sizinki değil tabiki çocuğunuza vurmaya kimsenin hakkı yok ama ben tutup da şiddetli şekilde vurduğunu zannetmiyorum. Kendi kanaatim misafir annenin tüm bunlara önlem olarak çocuğu lafla değil icraatle kontrol altında tutması

Yazdıklarımı tam okumadınız sanırım,misafir olan ben değildim ev sahibiydim.Ayrıca kızımın ortamda ilgi çekmek için ağlama gibi bir huyu yoktur,çocuğu en iyi annesi tanır.Evet çocuklar tahminimizden akıllı ve en ufak açığımızı yakalıyorlar.Akrabam tabiki çok sert vurmadı,kıracak hali yok ama bence vurmanın azı çoğu da yok.Çocuk cok vurmak ya da az vurmak ne bilmez ki?Onun zihninde sadece vurmak var.Ayrıca vurmakla terbiye olduğuna inanmıyorum.Çocuğumun birşeyin cezasının vurmak olduğunu bilmemesi lazım.Evet dünyadaki tek cocuk benim değil,ama benim tek çocuğum.Yani benim için dünyadaki en değerli varlık.

Çocuğunuz henüz çok küçük kıyamam hiç vurulur mu o yaşta birine, gerçi her şekilde dayakla eğitime karşıyım. Ama keşke siz oturduğunuz yerden dur yapma etme diyeceğinize kalkıp çocuğunuzu alsaydınız. Sadece sizin için söylemiyorum ama sinir oluyorum bu tip annelere. Çocuk evin altını üstüne getiriyor, kırıp döküyor ama annenin birşey dediği yok. Sinir bozucu...

kızının balkonda ki ciddi tehlikenin farkına varması için muhakkak bir çözüm bulunmalı
herdaim gözlerimiz üzerlerinde olamıyor
tabiki bu uyarıyı senin yada eşinin yapması gerekiyor
1.5 yaş artık cız pis gibi ifadeleri kavramış olduğu bir dönem
evet muhakkakki bunun çözümü dayak değil
hele hele yabancı biri tarafından asla yapılmamalı
haklısın .
eşinle bu konuyu ciddi ciddi konuş
olayı büyütmediğini anlamasını sağla

Ne ilgisi var kalksaydınız yerinizden diyorsunuz da kızım hiç oturmuyor ki.Ayrıca zaten 2 adım ötesindeyim.her dakika arkasında dolanmam mı gerekiyor.

Yanlış anlaşılan nokta,kızım balkonda değildi.Resmini paylaşmıştım.Fransız balkon kapalı camları önündeki eşiğe basıp aşağı bakmak istiyordu,gayet tehlikesiz bir hareket.Cız pis kelimelerini kullansak da pek umursamıyorlar.Eşimle konuştum 1 kere uyardın tamam anladım diyor konuyu kapatıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…