aynen arkadaşım ahh o tembihler bilmezmiyimbiz annemimizin gözüne bakardık annem gözleriyle yerdi anlardık şimdikilerde korku da yok cevaba cevap biz vercektik büyüklerimize öle cevaplar anaaa
Biz eskiden sokaklarda oynar,enerjimizi atardık.Şimdiki çocuklar bir başka.Sadece evin içindeler,özellikle kışın.Napsınlar enerjilerini atamıyorlar.Bir de bazı titiz anneler evde hiçbirşeye elletmezler,ama misafirlikte cocuklarına dur demezler,cocuk da evde yapamadığı herşeyi senin evinde yapar.
oradayken gözleri eve gelince sözleri eğer büyük ona göre terbiyesizlik yaptıysakta dayağı yerdik ama iyi de yapmışlar saygılı birer insan olduk şimdi kilerde ne saygı ne sevgi
Millet bas bas bağırıyor. 3 yaşından önce çocuğunuza terbiye vermeye çalışmayın diye.buna yemek, uyku da dahil. Ağlamadan birşeyi istemeyi öğretsek kafi diye düşünüyorum. Hele ki eline vurarak terbiye olmaz. Olduğu anda uyarmalıydınız bence. Ne kadar meraklı insanlar başkasının çocuğuna terbiye vermeye!
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
şimdi çokça eleştirileceğim kesin, yorumları okumadım direkt konu sahibesine yorum yapıyorum
bize de çok fazla misafir gelir ben de çocuktum çok fazla gittim ama ben dışarda misafirlerin evinde bir su bile istemeye çekinirdim
şimdi ki çocuklar çok fena evin altını üstüne getiriyor her şeyi karıştırıp döküyor misafir anneler ise aman evladım yapma etme diyor kimse düşünmüyor acaba ev sahibi rahatsız olur mu? Bilmiyorum ben çocuğun ordan oraya herşeyi elden geçirmesine tutturup bişeyler yaptırmasına biryere girmesine karşıyım tamam robot değil ama herşeyinde bir adabı var.
ayrıca çocuklar tahmin ettiğimizden daha akıllı pek çok şeyi gözlemliyorlar ve malesef abartmaya meyilliler. istediklerini yaptırmak için ağladıkları yemek yemedikleri falann oluyor büyükleri oynatıyorlar resmen. o yüzden belki de akrabanız çok sert vurmasa bile çocuğunuz ortamda ilgi çekmek için yapmıştır. lütfen ama lütfen dünyadaki tek çocuk sizinki değil tabiki çocuğunuza vurmaya kimsenin hakkı yok ama ben tutup da şiddetli şekilde vurduğunu zannetmiyorum. Kendi kanaatim misafir annenin tüm bunlara önlem olarak çocuğu lafla değil icraatle kontrol altında tutması
Merhabalar,
Benim 1.5 yaşında bir kızım var.Her çocuk gibi çok hareketli,yaramaz .Doğal olarak da daha aklı tam ermediği için her "dur yapma,oraya çıkma"dediğim zaman yapmıyor.Bazen laf dinliyor,ee çoğu zaman da dinlemiyor.
Dün akşam iftara eşimin amcasının oğlunu davet ettik.Yemeği yedik,kahveleri içiyoruz.Kızım camdan aşağı bakmak istedi,cam da fransız balkon şeklinde.Tabiki dur yapma kızım çıkma diye seslendim ama dinlemedi.Eşimin amcasının oğlu kızıma daha yakındı sesini yükselltti "çıkma sakın oraya" diye bağırdı,kızım korktu sesimi cıkarmadım misafirdir diye.Tekrar denedi kızım bu sefer eline vurdu kızım ağlamaya başladı.
Ben olacakları az buçuk tahmin edip eşime "kızımıza bak,oradan al,çıkmasın"diye sesleniyorum.Eşim de gülüyor kuzeni kızınca "dur bakalım napacak" diye kızımın tepkisini merak ediyor.Eline vurulan çocuk napar,ağlar...
Daha önce de ağlatmıştı kızımı "siz buna terbiye vermemişsiniz,herşeyi ağlayarak istiyor"demiş,kızmıştı kızıma.Eşimle bu yüzden tartıştık,ben birisini uyarırsam kalbini kırarım o yüzden sen müdahale et,her zaman görüştüğün kuzeninle aran bozulsun istemiyorum,o yüzden müdahele etmiyorum,yoksa bir daha görüşmeyecek kadar kalbini kırarım dedim.Bana dediği "şakayla vurdu,öyle gerçekten vurmadı".Kızım şakayla vursa ağlamazdı,hem şakayla bile olsa ağladığıan göre şaka olarak algılamadı" dedim.Abartıyorsun sen de diyerek konuyu kapattı.
Gece gözüme uyku girmedi,kızıma kimsenin 1 fiske bile vurmaya hakkı yok,terbiyesini de ben veririm.Ama orada sessiz kalarak yanlış mı yaptım?Bir daha böyle bir durumla karşılaşırsam ve eşim tepkisiz kalırsa nasıl davranmam lazım?
Çocuğunuz henüz çok küçük kıyamam hiç vurulur mu o yaşta birine, gerçi her şekilde dayakla eğitime karşıyım. Ama keşke siz oturduğunuz yerden dur yapma etme diyeceğinize kalkıp çocuğunuzu alsaydınız. Sadece sizin için söylemiyorum ama sinir oluyorum bu tip annelere. Çocuk evin altını üstüne getiriyor, kırıp döküyor ama annenin birşey dediği yok. Sinir bozucu...
kızının balkonda ki ciddi tehlikenin farkına varması için muhakkak bir çözüm bulunmalı
herdaim gözlerimiz üzerlerinde olamıyor
tabiki bu uyarıyı senin yada eşinin yapması gerekiyor
1.5 yaş artık cız pis gibi ifadeleri kavramış olduğu bir dönem
evet muhakkakki bunun çözümü dayak değil
hele hele yabancı biri tarafından asla yapılmamalı
haklısın .
eşinle bu konuyu ciddi ciddi konuş
olayı büyütmediğini anlamasını sağla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?