Çocuğumuz Olmadığı İçin Boşanmak Üzereyiz

-İlk 5 ay normal yolla olmadı.
-Sonra tüp bebek oldum 3. haftada düşük yaptım.
-Düşükten bir ay sonra normal yolla oldu o da servikal gebelik dendi riskli dendi aldırdım rahmi kaybetme riskim vardı.
-Tam 7 ay tekrar denemedik. Psikolojimiz çok bozulmuştu. Ben 10 kilo verdim aylardır sağlığıma dikkat ediyordum. Bu ay yine denedik ve bugün yine adet oldum.

Eşim günlerdir dua ediyordu. adet olduğumu duyunca biraz sarıldık üzüldük ama evden çekti gitti. Artık o da dayanamaz hale geldi… Bende ağlıyorum. Eşim bana kötü bi şey demedi ama ümitsizlik hissi bizi çok yıprattı artık dayanamaz haldeyiz.

Evliliğimizin 3. yılı doluyor. Ama evde artık çok gerginiz hatta gergin bile değiliz sadece donuk bir hayat yaşıyoruz…

Ben 30 a girmek üzereyim eşim 31 ‘e girmek üzere. İkimizde çok yıprandık hayatın normal akışını unuttuk… Yok işte yaşımız genç de deneriz de tüp bebekte diye kendimizi ikna edemiyoruz 18 aydır böyleyiz… Eşim her an ben artık yapamıyorum ayrılalım diyecek diye bekliyorum… Her gün hamile arkadaş haberi, birinin bebek ziyareti yapmak bebeklere bakıp gözlerimin dolmasından çok yıldım.

Ne yapacağımı bilmiyorum…
Biraz erken paniklememiş misiniz? Bir yıl en azından deneseydiniz anatomik bir sorun yoksa yaşlarda gayet normal. Bir yıl denemeden gelmeyin diyen bir doktor görmüştüm. Neden bu kadar çabuk panik oldunuz ki?👀 erkenden böyle yıpratıcı bir sürece girmişsiniz.

Çevremdeki tanıdıklarımdan en iyi bildiğim şey bu kadar üstüne düşmemek. Panik atak olan bir öğretmen arkadaşım çocuk sahibi olamıyordu. Kafası rahatken hamile kalıp atak sürecinden ötürü tamamlayamıyordu gebeliğini🤦🏻‍♀️

Eşinizden desteğinizi esirgemeyin böyle durumlarda insanım aklına ilk anne olamamanın zor olduğu geliyor ama onun içinde çok zordur. Siz her şeyin güzel olacağına kendinizi inandırırsanız onu da inandırabilirsiniz. Evde bir kadın gülerse evdeki eşyalar bile güler. O dönümlük dağılır inşallah

En kısa zamanda hayırlısı ile gönlünüzce olsun her şey🙏🏻

Allah her şeyin hayırlısını versin. Olmuyorsa vardır sebebi. böyle beklentiye girerek, stres yaparak bu süreci yürütmeye çalışırsanız olmaz. Maalesef psikolojik de bir süreç, stres yaptığınız her an kötü etkileneceksiniz.
Çocuğunuz olmuyor diye ayrılmanız biraz saçma değil mi? Şimdi olmuyorsa bir süre ara verin sonra tekrar deneyin olmuyorsa bir çocuğu evlat edinin.

-Düşükten bir ay sonra normal yolla oldu o da servikal gebelik dendi riskli dendi aldırdım rahmi kaybetme riskim vardı.
-Tam 7 ay tekrar denemedik. Psikolojimiz çok bozulmuştu. Ben 10 kilo verdim aylardır sağlığıma dikkat ediyordum. Bu ay yine denedik ve bugün yine adet oldum.

Eşim günlerdir dua ediyordu. adet olduğumu duyunca biraz sarıldık üzüldük ama evden çekti gitti. Artık o da dayanamaz hale geldi… Bende ağlıyorum. Eşim bana kötü bi şey demedi ama ümitsizlik hissi bizi çok yıprattı artık dayanamaz haldeyiz.

Evliliğimizin 3. yılı doluyor. Ama evde artık çok gerginiz hatta gergin bile değiliz sadece donuk bir hayat yaşıyoruz…

Ben 30 a girmek üzereyim eşim 31 ‘e girmek üzere. İkimizde çok yıprandık hayatın normal akışını unuttuk… Yok işte yaşımız genç de deneriz de tüp bebekte diye kendimizi ikna edemiyoruz 18 aydır böyleyiz… Eşim her an ben artık yapamıyorum ayrılalım diyecek diye bekliyorum… Her gün hamile arkadaş haberi, birinin bebek ziyareti yapmak bebeklere bakıp gözlerimin dolmasından çok yıldım.

Benimde olmuyor 11 senedir ne eşim nede ben boşanmayı düşünmüyoruz vermemesi var dır bir hayır insan ister istemez üzülüyor ginede imtihan deyip geçiyoruz ne malum boşanınca başkasıyla evlenince çocuk olacağını benim tavsiyem yuvanızı bozmayın mutluluğunun yollarını arayın evlilik çocukla itibaren degildir

Bakın benim ilk bebeğim 5 yıl sonra oldu bu süre zarfında çok tedaviler denedim aslında her ikimiz de de önemli bir problem yoktu sadece bende prolaktin yüksekliği vardı... Şu an kızım 15 yaşında... Kızım hep kardeş istedi tam 14 yıl sonra ikizlerime kavuştum 4 defa tüp bebek denedim en sonuncusu dondurulmuş embriyo ile hamile kalabildim, ama bu süre zarfında eşim ailenin tek çocuğu ,Karadenizli malum bu taraflar böyle şeylere çok önem verir hiçbir zaman ayrılmak ne onun ne de benim aklımıza gelmedi ...hep bu bir sınav ve biz bunu vereceğiz dedik... Bu süre gerçekten çok yıpratıcı kabul ediyorum eğer altından çıkamıyorsanız bir psikologla görüşün emin olun rahat edeceksiniz geçmiş olsun

kan pıhtılaşmanız olabilir mi? genetik testleriniz yapildimi ?

Eşiniz ayrılmak için imada mi bulundu? Kesinlikle gururdan taviz vermeyin oyle bİr şey varsa. Ne saçmalık daha yeni evlisiniz birbirinizi iyice tanıyın gezin tozun. Doktorlar imkansız dememis sanırım. Evlenir evlenmez hamile kalmak bence çok da doğru değil. En azından 1 sene beklenmeli evliliğe adapte olunmalı. Siz daha bu aşamaları geçmeden çocuk telaşına dusmussunuz. Çocuğunuz olunca tüm bu sıkıntılar bitecek mi? Çocuk var diye güzel bir cinsel yaşam, birbirine bağlı mutlu bir eş mi olacaksınız? Bu düşünce yapısıyla biraz zor geliyor.

Bir yakın tanıdığım evlendi bir sene sonra çocuk istedi olmadı 1 yıl ağladı her regli olduğunda ağlardı sonra hamile kaldı doğurdu tam 7 ay depresyona girdi ilaçlarla kurtuldu meğer aslında hazır değilmiş anne olmaya

Size tüp bebek bile uygulamazlar çok erken daha

Üst üste deneyip negatif sonuç alınca kendinizce biz ebevy olamaıcayız triplerine girmişsiniz

Öncelikle sakin olun daha çok gençsiniz

Siz daha evliliğin ne olduğunu bilmeden çocuk sahibi olmak için uğraşıp durmussunuz...daha da gencmissiniz yani...ne bu acele anlayamadım...yazık değil mi size ..yaşananlar, tüp bebek süreci, düşük süreci kolay mı bunlar bir kadın için....kendinizi ruhen yaslandirmissiniz resmen..durun bakalım yaslariniz genç daha ...henüz üç yıllık evlisiniz on yıllık değil
Bi toparlanin çocuğa değil evliliğe adapte olun ruhunuzu dinlendirin vücudunuzu da...hamile kalabilmissiniz bu çok önemli...devamı da gelir inşallah. Ama hayırlı zamanda hayırlı şekilde....az bı soluklanin

İlk 5 ay olmadı tüp bebek denedik demişsiniz. Zaten 1 yıl dolmadan başlamıyorlar denemeye. Acele etmişsiniz. 34 de evlendim. Gittiğim Dr senin çocuğun olmaz dedi. Tek bir adet yumurta vardı o da boş çıktı. Eşime sende görün demiştim bendeki sıkıntıyı bilmiyor iken ona da ürolog baba olman imkansız demiş. 2.yılımızda hamile kaldım doğal yoldan Allah ol deyince oluyor. Ama ben kafamı boaşaltmıştım. Artık ayaklarımı havaya dikip beklemediğim yumurtlama takip etmediğin bir zamanda kalmışım. Kafanızı boşaltın tatile gidin denize girin gerisini Allaha bırakın olacak sizin

Ne bu umutsuzluk ya. Daha yasiniz 30.onu gectim olmasa ne oluyor onu merak ettim. Dogurmassaniz ne oluyor.kafaniza takmayin bir tatil iyi gelebilir. Bosanmayida dusunmeyin hemen. Esinizin olmasa ayni davranabilicekmiydi

Rahmetli babaannemle dedemin 5 sene sonra olmuş ilk çocuğu. O arada hiç hamile kalmamış. Eski vakitler, bir de Karadeniz, kv-kp ile yaşıyorlar. Küçük yer, herkes tanıdık herkes akraba. Baskıyı varın siz düşünün. Bunlara rağmen "Olursa olur olmazsa o da Allah'ın takdiri" demişler. Çocuğunuz oluyor zaten, biraz dinlenin ara verin. Gerekirse destek alın. Daha yeni evlisiniz.

Görücü usulü mü evlendiniz?
Bu stresle bebek olur mu sizce?
Evlilik amacınız bebekse ayrılınz yok değilse terapi alın normal değilsiniz.
Evliliğimizin 6. Yılında çocuk sahibi olmaya karar verdik sizden yaşça büyüktük. Olmasaydı da üzülürdük ama çok umursamazdık sanıyorum. Hiç olmayacak bir problem olduğunu öğrensem denemeyi bırakırdım. Ama ümit varsa ki sizin tüp bebekle olmuş normal yolla olmuş. Sakin kafayla önüme bakardım sanırım. Eşimle ikimiz çok mutluyduk biz. evliliğinizde başbaşa mutlu bir anınız yok mu? İlk günden amaç bebek mi?

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Kendimi toparlamam gerçekten biraz zaman aldı. Toplamda 18 aydır bu süreç sürüyor. Gerçekten çok yorulmuş bir haldeyiz. Takdiri ilahi demekten başka yapacsk bi şeyimiz de yok. Hayattan keyif almaya çalışıyoruz ama ne kadar başarabiliriz bilmiyorum ama deniyoruz… sağolun

Daha yeni evliliğin tadını çıkarmadan karı koca bu kadar çok fazla üreme isteğinizi anlayamadım kusura bakmayın.
Sadece çocuk için evlilik yaptınız sanırım.
Çocuklar sevgi dolu paylaşımları olan anne baba ile büyümek isterler.

Eşimin akrabası 12.yılda çocuk sahibi oldu. Moralinizi bozmayın, gerekirse destek alın. Bu uzun soluklu bir süreç. İnşallah her şey gönlünüzce olsun.

Back
X